Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3031, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Zviedriem jau 16. hokejists no NHL: PČ spēlēs ''Kings'' uzbrucējs Kempe

Zviedriem jau 16. hokejists no NHL: PČ spēlēs ''Kings'' uzbrucējs Kempe
Adrians Kempe. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Zviedrija uz 2024. gada pasaules čempionātu hokejā dosies ar vismaz 16 Nacionālajā hokeja līgā spēlējošajiem. Par pēdējo kļuvis rezultatīvais Losandželosas ''Kings'' uzbrucējs Adrians Kempe, kurš spēlēs savā ceturtajā pasaules čempionātā.

Jaudīgu sastāvu 2024. gada pasaules čempionātam turpina veidot Latvijas pretiniece grupā Zviedriju. Šobrīd zināms, ka to pārstāvēs vismaz 16 hokejisti, kuri sezonā spēlēja Nacionālajā hokeja līgā.

Par 16. hokejistu, kurš piekritis spēlēt šī gada čempionātā, kļuvis Losandželosas ''Kings'' uzbrucējs Adrians Kempe. Klubs Stenlija kausa pirmās kārtas ietvaros ar 1-4 zaudēja Edmontonas ''Oilers''. Kempe šajā sezonā regulārajā turnīrā guva 28 vārtus un izdarīja 47 piespēles, bet izslēgšanas piecos mačos guva četrus vārtus un izdarīja vienu piespēli. Kempe līdz šim spēlējis trijos pasaules čempionātos - pēdējo reizi 2021. gadā.

Zviedrijas hokeja izlase pasaules čempionāta pusfinālā nav spēlējusi kopš 2018. gada, kad kļuva par čempioni. 2019., 2022. un 2023. gadā piedzīvoti zaudējumi ceturtdaļfinālā, bet 2021. gadā komanda nemaz netika ārā no grupas. Pirms gada ceturtdaļfinālā zviedriem cīņā par medaļām kāju priekšā aizlika Latvijas izlase.

Zviedrijas izlase pasaules čempionātu sāks 10. maijā ar spēli pret ASV. Latvijas duelis grupā pret zviedriem gaidāms 18. maijā plkst. 13:20.

Izmantotie resursi:
https://twitter.com/Trekronorse/sta...


, 2024-05-04 19:46, pirms 2 nedēļām
Ar tādu sastāvu zviedriem ir tikai divi varianti.Vai nu izgāzīsies,vai nu kļūs čempioni.
Foto: lhf.lv
277

Teksta tiešraide: Latvija - Zviedrija 2:6 (rit trešais periods)

Pēc divu dienu atpūtas pasaules čempionātā hokejā Čehijā uz ledus atkal dodas Latvijas izlase, kurai pretī stāsies B grupas līdere Zviedrija.
Romāns Josi. Foto: IIHF

Šveices astoņu vārtu torpēda nogremdē dāņu kuģīti

Pasaules hokeja čempionātā Prāgā pie graujošas uzvaras tika Šveices hokeja izlase, kas ar rezultātu 8:0 aplauza dāņu ragus. Šveiciešus uzvara atgriezusi A apakšgrupas līderpozīcijā.
Polijas uzbrucējs Patriks Vronka. Foto: IIHF
10

Poļi centīsies izturēt Vācijas spiedienu, cīniņš arī turnīra bombardieriem

Sestdien pasaules hokeja čempionāta spēlēs Prāgā un Ostravā spēles aizvadīs trīs ceturtdaļas no turnīra dalībkomandām. Pievakarē iekarsušie Vācijas hokejisti lūkos sabērt astoņas ripas arī poļu vārtos, bet hokeja gardēžus gaida spēle Prāgā, kur sporta veida dzimtenes pārstāvji tiksies ar Somijas izlasi.