Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Viedokļi: "Lai tiktu 1/4 finālā, būs jānospēlē nedaudz pāri savām spējām"

Rolands Eliņš

Viedokļi: "Lai tiktu 1/4 finālā, būs jānospēlē nedaudz pāri savām spējām"
Rihards Bukarts pārbaudes spēlē pret Šveici. Foto: LHF

Pirms pasaules čempionāta sākuma, kur Latvijas izlase šovakar savu pirmo spēli aizvadīs pret Kanādu, portāls Sportacentrs.com uzrunāja trīs Latvijas hokeja saimes pārstāvjus - bijušo hokejistu un tagad treneri Edgaru Lūsiņu, bijušo izlases kapteini un LTV spēļu komentētāju Herbertu Vasiļjevu, un bijušo izlases uzbrucēju Juri Štālu -, aicinot padalīties noskaņojumā un viedokļos par gaidāmo turnīru un Latvijas izlases iespējām tajā.

Vasiļjevs: "Esam nolaidušies uz zemes un sapratuši, ka 1/4 fināls būs liels panākums"

"Par izredzēm čempionātā noskaņojums kopumā nav tik lielisks, jo mēs tomēr redzam, ka otra apakšgrupa ir nedaudz vājāka un tajā būtu labākas izredzes iekļūt ceturtdaļfinālā," teica Herberts Vasiļjevs. "Mums nepieciešams nokost kādu no lielā klubiņa komandām, proti, Šveici vai Slovākiju, un tas savukārt nozīmē, ka mums būs jāaizvada turnīrs nedaudz tā kā pāri savām spējām. Zinām tomēr, ka uz papīra Latvijas izlase nav tik spēcīga kā Slovākija, Šveice un Kanāda. Bet varam atcerēties spēli pret Kanādu pirms diviem gadiem, un tā ir pozitīvā lieta šajā spēlē. Tāpat jāatceras par savām mājas laukuma priekšrocībām - nelielām, bet priekšrocībām. Kā arī, manuprāt, mūsu izlasei ir ļoti pateicīgs grupas kalendārs."

"Pirmajās trīs spēlēs mums nebūs, ko zaudēt," turpināja Vasiļjevs. "Tur varēsim tikai iegūt, tāpēc arī skatos uz kalendāru pozitīvi. Zinām arī, ka lielās izlases turnīra ievadā vēl mēdz tikai ieskrieties, un šeit paveras iespēja no smaga kalendāra turnīra ievadā paņemt vismaz dažus punktus, kas jau dotu būtisku atspaidu visam čempionātam."

"Jā, šoreiz publiski izskanējušie mērķi un ambīcijas ir mazākas, ir izpalikušas runas par pusfināliem un medaļām," teica Vasiļjevs. Vai brīdis, kad no izlases tādi milzīgi panākumi netiek gaidīti, nevarētu būt parocīgs, lai patiešām paveiktu ko vairāk nekā iepriekšējos gados? "Tā pa kluso tas noteikti nebūs, jo katra spēle Arēnā būs ļoti skaļa," pasmējās Vasiļjevs, kurš arī šogad komentēs Latvijas spēles LTV. "Bet kopumā tomēr jā, esam laikam nolaidušies uz zemes un ir iestājusies apziņa, ka jau ceturtdaļfināls Latvijas izlasei ir liels panākums. Bet tieši uz to arī virzāmies ar konkrētu mērķtiecību, domājot ne tikai par kādu atsevišķu spēli, bet visu turnīru."

Aicināts nosaukt kādu izlases spēlētāju, kuram šajā PČ vajadzētu pievērst īpašu uzmanību, Vasiļjevs atzīmēja 19 gadus veco Danu Ločmeli: "Kā viņa bijušais treneris U18 izlasē, es viņam dotu vietu kādā no pirmajām divām maiņām, kur viņš var dalīt savas piespēles un patiešām veidot rezultātu. Šo spēlētāju iesaku visiem īpaši pavērot, noteikti būs interesanti. No aizsargu vidus izcelšu Balinski, kuram ir potenciāls būt par izlases labāko un stabilāko aizsargu."

Edgars Lūsiņš: "Šoreiz A un B apakšgrupas ir savām atšķirībām"

"Mājas čempionātu sagaidu ar pozitīvām emocijām un patīkamām cerībām par Latvijas izlasi," izteicās Edgars Lūsiņš. "Skaidrs, ka nebūs viegli, taču sagaidu, ka izdosies sasniegt ceturtdaļfinālu, izmantojot savas priekšrocības un apakšgrupu. Šoreiz tomēr A un B apakšgrupas ir ar savām atšķirībām. A grupā ir vairāk patiešām lielo izlašu (Zviedrija, Somija, ASV) un tā būtība ir spēcīgāka, taču B apakšgrupa ir sakoncentrētāka, vairāk izlašu, kuru līmenis ir nosacīti tuvāks pārējām, kas atkal paver plašākas iespējas."

Arī Lūsiņš uzsvēra, ka sākt čempionātu ar trim mačiem pēc kārtas pret favorītēm ir pateicīgs variants, jo šajās spēlēs var tikai iegūt. Viņš piesauca pirms diviem gadiem gūto uzvaru pār Kanādu ar 2:0, kas arī bija turnīra pirmajā dienā, taču atgādināja, ka toreiz ar to tikšanai ceturtdaļfinālā nepietika, jo pret tiešajiem konkurentiem jau vairs tik labi neklājās, un arī šoreiz svarīgākās spēles būs grupu turnīra otrajā pusē, ar ko visi rēķinās.

Aicināts padalīties viedoklī par to, kuru spēlētāju būs īpaši interesanti pavērot šajā PČ Latvijas izlasē, Lūsiņš nosauca Uvi Balinski. "Patiešām interesē, kā viņam izdosies parādīt sevi pēc tādas labas kluba sezonas Čehijā un kāda būs viņa spēle PČ līmenī. Par izlasi kopumā jau tomēr pārsvarā viss ir zināms, un lieliem pārsteigumiem nevajadzētu būt, proti, zināms, kuram vajadzētu mest vārtus, un zināms, kurš paveiks darbu aizsardzībā. Nu, un, protams, vēl ir divi izlases debitanti, Andersons un Ločmelis, kuriem arī izskatās, ka būs vērā ņemama loma komandā."

Juris Štāls: "Kaut kur jau tomēr esam atēdušies to hokeju"

"Pasaules čempionāts jau tieši ar to interesants, ka visi sāk no baltas lapas," izteicās Juris Štāls. "Vieni atbrauc pa taisno no balles uz pasākumu, citiem ir sava pieeja sastāva veidošanai. Šeit grupā ir septiņas spēles, tā tomēr nav NHL sezona, kurā tomēr nevar apmānīt realitāti par savu vietu. Prognozes man īsti nepatīk izteikt, bet tā ir tiesa, ka dažreiz labāks sniegums sanāk tieši tad, kad tiek mazāk gaidīts - piemēram, pirms Pekinas OS likās, ka tajos apstākļos varētu būt kaut kas vairāk, bet nesanāca."

"Padalīšos ar savu personīgo viedokli," norādīja Štāls. "PČ sekoju jau no laikiem, kad vēl biju mazs puika. Kad spēlēja Latvijas izlase, biju pielipis pie TV ekrāna un gribēju līdzināties mūsu spēlētājiem. Jā, bija citi laiki, bija mazāk varbūt citu iespēju, un tad PČ man kā mazam puikam bija laiks, kad zīmēt prognozes un veikt pareģojumus. Nākamais posms man bija vēlme iekļūt izlasē, ilgu laiku tas nesanāca, tad beidzot sanāca un nospēlēju savus čempionātus, kas bija ļoti patīkamas sajūtas. Bet tagad, paskatoties uz visu kopumā, kopš bērnības bijuši jau laikam 25 čempionāti. Kaut kur jau tomēr esam atēdušies to hokeju. PČ notiek katru gadu, tad kaut kāda rutīna tomēr iestājās, un arī man personīgi laikam vairs nav tādas milzīgas pavasara sajūsmas. Jaunas emocijas ir, bet vairs nav tāda "wow, pienācis PČ laiks"."

"Sen jau pierādījies, ka ar rezultātiem nevar rēķināties - reizi pa reizei Latvija var uzveikt Kanādu, bet nav tā, ka pilnīgi vienmēr pārspēs, piemēram, Franciju," turpināja Štāls. "Līdz ar to arī tādu 10. vietu nevajag uzskatīt par vilšanos. Ko mēs teiktu, ja paliktu 15. un pēc tam astoņus gadus spēlētu 1. divīzijā? Tad visi teiktu, ka bija tomēr forši. Bet jā, no tāda viedokļa var paskatīties, ka tad arī atgriešanās elitē atkal uzjundītu jaunas emocijas."

"Man arī laikam liekas, ka šāds grupas kalendārs mums ir pateicīgs," izteicās septiņu PČ dalībnieks. "Komanda gan cenšas iet no spēles uz spēli, bet skaidrs, ka zemapziņā tomēr ir zināma tabula, un, ja pirmajās trīs spēlēs ir trīs zaudējumi, tad atstāj savu iespaidu. Bet, lai atņemtu punktus Ziemeļamerikas komandām, labākais brīdis tomēr ir turnīra sākums, un tad jau varēs noskaņoties spēlēm pret saviem tiešajiem konkurentiem, tiesa, te vienmēr jāpatur atmiņā, ka tieši to pašu jau domā arī norvēģi un slovēņi un pārējie. Nav tā, ka tikai Latvija vēlas iekļūt ceturtdaļfinālā. Piemēram, nākamgad elitē spēlēs arī Polijas izlase, un arī viņiem būs domas "tā, kas mums jāpaveic, lai tiktu ceturtdaļfinālā?"."

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS

  -2 [+] [-]

, 2023-05-12 10:02, pirms gada
Pag pag, tūlīt mūsu gailēni sāks vicināt spārniņus un ar putām uz lūpām bļaut ka sitīsim visus pēc kārtas

     [+] [-]

, 2023-05-12 10:15, pirms gada
Te nav ko lieki rēķināt. Ir jāspēlē ar sirdi un jācīnās par katru ledus laukuma kubikcentimetru, tad varēsim apspēlēt gan Ungāriju, gan Antarktīdu!

❤️❤️❤️

     [+] [-]

, 2023-05-12 11:06, pirms gada
Lai spēlētu ceturtdaļfinālā ir jābūt tam gatavam, nevis jācer no spēles uz spēli, ka zvaigznes sakritīs.
Ceturtdaļfināla komanda cer uz pusfinālu un finālu, nevis - "fūūū, tikām ceturtdaļfinālā, tagad gan pēc neveiksmīgas spēles varēs intervijās teikt, ka kājas smagas un divas dienas pēc kārtas jāspēlē"

     [+] [-]

, 2023-05-12 13:11, pirms gada
21. g. 1. spēli izvilka Matīss K., kurš tagad to var no uzbrucējiem un kīperiem ?

  +1 [+] [-]

, 2023-05-12 13:44, pirms gada
Man jau gan šķiet, ka tieši mačš ar slovākiem var būt izšķorošākais. Jā, arī pēdējā spēle ar šveiciešiem var būt galvenā, taču tomēr slovāki ir parocīgāki (arī sastāvs viņiem paplucināts) mums. Un A grupā Slovākiju visas 3 reizes esam uzvarējuši...

     [+] [-]

, 2023-05-12 14:47, pirms gada
Nekā jauna.Jāuzvar tuvākie konkurenti un slovāki,lai čempionāts būtu izdevies,jo 1/4 fināls mums būtu griesti.

     [+] [-]

, 2023-05-12 17:31, pirms gada
Šogad gribētos, lai nospēlētu nevis nedaudz virs savām spējām, bet daudz virs savām spējām! nu tā - pārmaiņu pēc!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-12 17:55, pirms gada
KO visi to Slovākus kā favorītus no grupas liek, tak viņiem sastāvs pilnīgi nekāds.Plus LV visas reizes PČ Slovākus ir uzvarējuši, nedomāju ka šoreiz būs citādāk..

     [+] [-]

, 2023-05-12 17:56, pirms gada
Visu izšķirs spēle ar Šveici!!

     [+] [-]

, 2023-05-12 21:36, pirms gada
Iziesim kā 3.no grupas,cerurtdal finals pret USA,pusfinals pret sviedriem,spele pa 3.vietu pret Šveici..