Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3014, Did:0, useCase: 3

Šveices čempions Smirnovs: "Domāju, ka kādu dienu vēl atgriezīšos Ženēvā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Šveices čempions Smirnovs: "Domāju, ka kādu dienu vēl atgriezīšos Ženēvā"
Deniss Smirnovs. Foto: Edijs Pālens/LHF

Latvijas izlase turpina gatavošanos pasaules čempionāta atklāšanas spēlei pret Kanādu, un otro gadu pēc kārtas valstsvienības sastāvā ir centra uzbrucējs Deniss Smirnovs. Viņš mājās atgriezies labā noskaņojumā – ar Šveices zelta medaļu kaklā. Nākamajā sezonā Smirnovs vairs nespēlēs Ženēvas "Servette" rindās, taču sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pauda pārliecību, ka reiz atgriezīsies.

Ženēvas "Servette" dibināta 1905. gadā, bet 27. aprīlī izcīnītais Šveices tituls bija pirmais kluba pastāvēšanas vēsturē. Deniss Smirnovs sezonas lielāko daļu aizvadīja ceturtās maiņas centrā, bet finālsērijas septītajā spēlē ieņēma vietu otrās maiņas labajā malā, uz ledus pavadot 11 minūtes un 28 sekundes.

Smirnovs un aizsargs Sandis Smons, kurš piedalījās vienā playoff spēlē, ir vienīgie hokejisti "Servette" ilgajā vēsturē, kuri Ženēvā izcīnījuši U17, U20 un spēcīgākās līgas titulus. Uzkāpts uz trīs svarīgāko pjedestālu pirmajām vietām. Nākamajā sezonā viņu Ženēvā vairs nebūs – Smirnovs janvārī vienojās ar "EHC Kloten" bet Smons pārcelsies uz otro līgu.

"Nedomāju, ka man tas ir punkts Ženēvā. Domāju, kādu dienu tur atgriezīšos, jo tās ir manas otrās mājas. Tagad priekšā gaida jauns izaicinājums Klotenē," pauda Smirnovs, kurš parakstīja trīs gadu līgumu. "Bija ļoti labs piedāvājums. Teica, ka grib redzēt mani pirmajās trīs maiņās. Man ir vecums, kad jāspēlē, jāpierāda sevi, jāattīstās, tāpēc Kloteni redzēju kā labāko variantu."

Klotenes vienība pēc četru gadu prombūtnes šosezon atgriezās Šveices augstākajā līgā un parādīja daudzsološu sniegumu. Regulāro sezonu izdevās pabeigt devītajā vietā, bet playoff pirmajā kārtā tika atzīts Bernes pārākums.

"Nākamajai sezonai jau parakstīti vairāki labi spēlētāji. Jauns menedžeris, jauns treneris, tāpēc grūti pateikt, kāds būs spēles stils. Domāju, ka būs jauna un laba komanda," vērtēja Smirnovs. Paliks abi rezultatīvākie spēlētāji – kanādietis Džonatans Angs un soms Miro Āltonens. Līgumu pagarināja arī pirmais numurs soms Juha Metsola. Klāt nācis Somijas čempions un Čempionu līgas uzvarētājs Niko Ojameki.

Smirnovs atzina – nepievēršot uzmanību statistikas rādītājiem, pašsajūtas ziņā šī sezona atpalikusi tikai no debijas gada Šveices spēcīgākajā līgā. 2019./20. gada sezonā Smirnovs debitēja ar 46 spēlēm un 19 (8+11) punktiem, bet šosezon 46 mačos iemeta piecus vārtus un atdeva piecas rezultatīvas piespēles.

"Mums bija ļoti laba komanda. Kad visi bija veseli, tad bija jāspēlē ceturtajā maiņā. Kad kāds bija traumēts, tad cēla augstāk," pauda Smirnovs. "Servette" uzvarēja arī regulārajā sezonā. Priekšgalā bija leģionāri – zviedrs Līnuss Ūmarks 52 spēlēs iekrāja 56 punktus, sekoja soms Valteri Filpula ar 51 punktu, kanādietis Daniels Viniks ar 46, soms Tēmu Hartikainens ar 43, un tikpat bija arī zviedru aizsargam Henrikam Tomernesam.

"To, ka izcīnīsim titulu, sapratu divas minūtes līdz beigām. Tas bija atvieglojums. Sapratu, ka jānotiek kaut kam nereālam, lai viņi atspēlētos. Vienkārši bija prieks, un vairs pat neatceros, kas tur notika. Tādas emocijas!" smaidīja Smirnovs. Ženēva uzvarēja fināla pirmo spēli, kam sekoja divi zaudējumi un nonākšana iedzinējos. Taču "Servette" kuģis kursu nezaudēja, un noslēdzošajā spēlē tika izcīnīta uzvara ar 4:1. Smirnovs finālsērijā atdeva divas rezultatīvas piespēles.

"Sezona neaizgāja skaistā līnijā uz augšu. Bija kāpumi, bija kritumi. Bija grūtie periodi. Arī neviena playoff sērija nenāca viegli. Kaut vai tas, ka ceturtdaļfinālā bija jāspēlē pret "Lugano", kas nozīmēja sešas stundas autobusā. Labi, ka uzvarējām vienu spēli viņu laukumā," pauda Smirnovs.

Tagad priekšā pasaules čempionāts. Pērn 24 gadus vecais centra uzbrucējs laukumā devās visās septiņās spēlēs, bet palika bez punktiem. Lielākais spēles laiks (12:21 minūtes) viņam bija atklāšanas spēlē pret amerikāņiem (1:4), bet mazākais (1:21 minūtes) – saspringtajā uzvarā pret Lielbritāniju (4:3).

"Esmu iegājis ritmā. Arī pirms pārbaudes spēles Dānijā sanāca aizvadīt divus treniņus un iegūt sajūtas. Arī taktika īpaši nav mainījusies. Biju pārbaudes turnīrā, zinu, kas jādara, ko treneris prasa," teica Smirnovs.

Noderīgas lietas:

PČ jaunumi, komentāri un viedokļi
PČ kalendārs un rezultāti
MAXIMA prognožu spēle
WILLIAM HILL eksperti un prognozes
TIKKURILA kolorītākais Latvijas hokejists
Baudi PČ hokejā lielākajā sporta bārā Latvijā O'LEARYS