Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:167, Did:0, useCase: 3

Autors: Ilvars Grīslis

Ankipāns: "Traģēdijas nav!"

Ankipāns: "Traģēdijas nav!"
Ģirts Ankipāns

Otrdien LTV7 "Sporta studijā" ciemojās bijušais Latvijas izlases hokejists, pasaules čempionātu un olimpisko spēļu dalībnieks Ģirts Ankipāns, kurš pats ar interesi sekoja līdzi aizvadītajām pasaules čempionātam Kanādā un kopumā mūsu izlases sniegumu vērtē kā spējām atbilstošu.

Ģirts Ankipāns pats visas Latvijas izlases spēles skatījies tiešraidēs un par labāko Latvijas spēli nosauca cīņu pret Slovēniju. Izšķirošo spēli izlase aizvadījusi godam. "Anže Kopitaram pret Latviju bija tikai viens moments, ko viņš, paldies Dievam, nerealizēja. Niživijs jau mums vispār ir tāds īpašs hokejists, kas "bullīšus" met faktiski desmit no desmit."

Hokejistam liels pārsteigums bija Slovākijas neiekļūšana labāko 12 komandu vidū. Runājot par somiem, pretinieki pārāk lielu akcentu likuši uz savu pirmo maiņu. "Mums jau arī beigās nepaveicās, ja Armands Bērziņš divas sekundes pirms spēles beigām būtu iemetis golu, mēs te tagad sēdētu un priecātos par iekļūšanu astoņniekā."

Norvēģi esot apspēlēti kā pēc notīm , jo viņi pieraduši spēlēt tikai no aizsardzības, kad pretinieks uzbrūk. Pret Vāciju komanda nav izturējusi tempu un spēka spēli līdz galam, tas izpaudies trešajā periodā.

Raidījumā tika runāts par Oļega Znaroka spējām vadīt valsts izlasi un iespējamo trenera nomaiņu. Bijušais izlases spēlētājs gan strikti nepauda savu nostāju šajā jautājumā, jo par to jālemj hokeja federācijas vadībai. "Es gan neesmu LHF prezidents, bet cik saprotu, tad pirms turnīra jau bija runa, ka neizpildot uzdevumu, treneri var arī atlaist. Par to lai viņi lemj federācijā."

Otrdien plašas diskusijas dažādos interneta portālos izraisījusi ziņa, ka izlases konsultants Vladimirs Krikunovs ieteicis naturalizēt vairākus Krievijas hokejistus, lai padarītu mūsu izlasi spēcīgāku. "Es, godīgi sakot, apšaubu tādu ideju. Pirmkārt, labi spēlētāji nepievienotos Latvijas izlasei un vidēji laikam mums nav vajadzīgi. Labāk spēlēt ar pašu hokejistiem."

Daļa līdzjutēju pēc zaudējuma Vācijai lielu vainu uzvēluši izlases kapteinim Rodrigo Laviņam, kas dažās epizodes varēja arī nospēlēt veiksmīgāk. Ģirts Ankipāns tikai daļēji varot vainot Laviņu neveiksmē: "Nosacīti, bet zaudē jau visa komanda, tā nevar novelt vainu uz vienu spēlētāju. Viņš piedalījās ceturto un piekto vārtu zaudējumā, bet tie ceturtie vārti jau bija vesela ķēde kļūdu, pie beidzamajiem vārtiem - jā, Laviņš varēja nospēlēt uzmanīgāk, bet kopumā jau vienmēr zaudē komanda."

Daudzi skatītāji vēlējās zināt, kāpēc treneri šajā pasaules čempionātā tik maz izmantoja Kasparu Daugaviņu un Raiti Ivanānu. Ģirts Ankipāns uz to raugās šādi :

"Par Daugaviņu man pašam bija liels pārsteigums, ka viņš tik maz spēlēja. Man patīk viņa spēles stils, viņš strādā, ir agresīvs, varbūt kaut kāds melnais kaķis pārskrēja starp viņu un treneri. Es domāju, ka viņu vajadzēja izmantot vairāk. Par Ivanānu – viņš tāds tipisks spēka uzbrucējs – spēlē stūros un vārtu priekšā. Ja mēs aizstāvamies, varbūt arī Ivanāns nav tik lietderīgs, bet vairākumā viņu varēja izmantot. Tiesa, tad būtu jāmaina izspēles sistēma, vairāk jāmet uz vārtiem aizsargiem, ripai būtu jānonāk līdz vārtiem, lai Ivanāns izmantotu savu spēku un gabarītus."

Šoreiz Latvijas izlasei nav bijis izteikti pirmās maiņas, katrā spēlē esot bijuši savi līderi. Pats hokejists iepriekšējo sezonu aizvadīja "Rīga 2000" komandā, tagad gan līgums esot beidzies un Ankipāns cer iekļūt jaunizveidotajā Rīgas "Dinamo".

Kopumā šajā pasaules čempionātā laikam visinteresantākais varētu būt Kanādas un Krievijas fināls, kaut tikpat labi kāda no komandām var arī netikt līdz galvenajai spēlei. Ceturtdaļfinālos tāda liela pārsteiguma gan laikam nebūšot. "Norvēģija jau tiešām nekā nevarēs izdarīt Kanādai, varbūt Šveice vēl kaut ko spēs pret Krieviju, bet arī diezin vai notiks sensācija."


Slēpts komentārs: copmanis
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-14 09:59, pirms 16 gadiem
Protams ka trageedijas nav - tieshi taa, taads ir muusu liimenis

Un vainot nav ko, ja buutu izkritushi no A grupas tad gan, bet tagad normaals rezultaats

Kluudas visi - vienkaarshi superklases komandas kaa Kanaadieshi kluudaas daudz mazaak saliidzinaajumam un taapeec arii vinee muus ar 7:0

Taa kaa stresa nav, bet nu pavasara faniem to gruuti saprast kas no hokeja maz ko saprot
, 2008-05-14 10:03, pirms 16 gadiem
Tagad, protams, ar vēsu prātu to var atzīt, bet uzreiz pēc spēles, tas ir jau personiski.....,bet dzīve turpinās
, 2008-05-14 10:05, pirms 16 gadiem
Visvairāk mani pārsteidza tas, ka Ankipānu Sējējs ir aicinājis uz "Dinamo" treniņnometni! Līdz šim domāju, ka "Dinamo" būs izlases un jauno, perspektīvo spēlētāju sagatavošanas vieta... Visu cieņu Ankipānam par 2005. gada čempi, kurš viņš bija rezultatīvākais, bet tas arī bija viss... ar to brīdi Ankipāns kā izlases hokejists pazuda...
Nudien man nav skaidra "Dinamo" komplektācijas startēģija un jēga!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-14 10:07, pirms 16 gadiem
Arī es piekrītu tam ko teica Ģirts - traģēdijas nav! Bija ļoti interesanta pārraide vakar,jo sevišķi sižets par brāļiem Rēdlihiem! LTV7 labākie!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-14 10:22, pirms 16 gadiem
Viens te Vorobjovu pieminējis... Vorobjova vadībā LV spēlēja visneskatāmāko un tizlāko hokeju, kas iespējams.. man vienalga, par, ja LV tādā veidā spēlējot kļūtu par čempioniem... tadu hokeju skatīties bija pretīgi un nebaudāmi... tagad ir pavisam cita lieta.

Tikai zīdaiņi komandas zaudējumā izcels kādu vienu spēlētāju... Zaudēja visa komanda. Visiem bija veiksmīgākas un neveiksmīgākas spēles/epizodes. Varēja vinnēt, bet nesanāca... nu neko darīt. Ja labi grib, tad lielākajai daļai var kko pārmest, bet tas būtu stulbākais ko darīt, labāk, lai džeki paliek saliedēti un strādā, lai nākamreiz izšķirošo spēli tomēr uzvarētu (kaut nu šogad jau bija solis uz priekšu, visizšķirošāko tomēr uzvarējām un uzvarējām pārliecinoši).

Mums ir jauna komanda, lai audzē pieredzi, spēlē labos klubos (cerams) un tad jau būs progress arī izlases mērogā.
, 2008-05-14 10:26, pirms 16 gadiem
LATPA rakstīja: Visvairāk mani pārsteidza tas, ka Ankipānu Sējējs ir aicinājis uz "Dinamo" treniņnometni! Līdz šim domāju, ka "Dinamo" būs izlases un jauno, perspektīvo spēlētāju sagatavošanas vieta... Visu cieņu Ankipānam par 2005. gada čempi, kurš viņš bija rezultatīvākais, bet tas arī bija viss... ar to brīdi Ankipāns kā izlases hokejists pazuda...
Nudien man nav skaidra "Dinamo" komplektācijas startēģija un jēga!


pilnībā piekrītu!
visu cieņu Ankipānam, bet Dinamo priekšroka būtu jādod spēlētājiem, kuri ir vai būs interesanti izlases sakarā! un tādu ir pietiekoši daudz!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-14 10:32, pirms 16 gadiem
Protams ,ka nav traģēdija.Ir izcīnīta mūsu spējām atbilstoša vieta.Traģēdija būtu,ja līdzjūtēji nākošgad nevarētu braukt uz Šveici,bet būtu jāskatās pirmās divīzijas hokejs.Latvija-Lietuva piemēram.Tā kā līdzjutēji krājiet naudu un brauciet atbalstīt komandu nākošpavasar,jo līdzjutēji Latvijai gan vislabākie!
, 2008-05-14 10:34, pirms 16 gadiem
To Makao
Redz, te sanāk baigi interesantās lietas. Herberts pirms spēles ar Vāciju teica, ka spēka pietiks. Reķis pēc spēles minēja, ka zaudējuma pamatā nebija nogurums... Uz nogurumu norādīja Znaroks un Laviņš - abi vislielākie vaininieki... Šodien NRA ir citēts viens vācu žurnālists, kurš teica, ka Latvijas izlase trešo periodu nospēlēja dumji... Tas, manuprāt, ir akmens treneru dārziņā par nepareizi izvēlētu taktiku. Pēc 3:3 momentāli vajadzēja paņemt pusminūti, lai sakārtotos... Kopumā man šī Znaroka izlase un darbs patika, bet nevar neredzēt arī kļūdas...
, 2008-05-14 10:37, pirms 16 gadiem
Nevis fiziskajā bija problēmas, bet vairāk psiholoģiskajā! Vāciešiem neko nevajadzēja, kā spēlēt savu spēli un uzvarēt uz mūsu kļūdām! Vairāk sliecos uz to, ka problēma treneros, kas laikā nespēja savākt komandu un taktiski nostādīt spēli 3. periodā. Ar to es neteiktu, ka Znaroks ir pē un nevar vadīt izlasi, vienkārši tā ir pieredze.
, 2008-05-14 10:59, pirms 16 gadiem
viss normāli mums jau vel ir bedre vecie vairs nevar a jaunie vel nemāk.cerēsim uz nākotni.vel kādigadiņi 4-5 un būsim 8-niekā un augstāk.
, 2008-05-14 11:10, pirms 16 gadiem
Krievu Delfi raksta:
"Клуб российской хоккейной Суперлиги ХК МВД, который в будущем сезоне возглавит Олег Знарок, скорее всего пополнят нападающие сборной Латвии Мартыньш Ципулис и Лаурис Дарзиньш."
, 2008-05-14 11:10, pirms 16 gadiem
Es nezunu nokurienes tika nemts ka Krikunovs teica vairaakus hokejistus, vins mineeja par vienu, diviem.
Un par to ja pat Latvija ilzemj naturalizeet 1,2 speeleetaajus, bet neviens labs speeleetaajs neis Latvijas izlasee, pilniigs murgs, nepiekriitu vinam!!!
, 2008-05-14 11:26, pirms 16 gadiem
LATPA rakstīja: Līdz šim domāju, ka "Dinamo" būs izlases un jauno, perspektīvo spēlētāju sagatavošanas vieta...
Nudien man nav skaidra "Dinamo" komplektācijas startēģija un jēga!


!!!! Tu laikam domā, ka "Dinamo" ir tāds kā izlases bāzes klubs
Maldies, puis, tas ir biznesa projekts un kautkāda kadru sagatavošana izlasei nav pat kluba tālākajos plānos. Patreiz kluba vienīgā prioritāte ir savākt maksimāli labākos Latvijas spēlētājus un piesaistīt vismaz 5 augstas klases leģionārus, kuriem klubā tiks atvēlēta galvenā loma un tērēta lielākā daļa no algu budžeta.
Jēga ir vienkārša - dibinātāji cer uz maksimāli augstu vietu jau šogad. Gatavot kautkādus perspektīvus spēlētājus nav šī kluba plānos.
, 2008-05-14 11:29, pirms 16 gadiem
Packa rakstīja: Viens te Vorobjovu pieminējis... Vorobjova vadībā LV spēlēja visneskatāmāko un tizlāko hokeju, kas iespējams.. man vienalga, par, ja LV tādā veidā spēlējot kļūtu par čempioniem... tadu hokeju skatīties bija pretīgi un nebaudāmi... tagad ir pavisam cita lieta.


Es arī pieminēšu Vorobjovu - ar lielāku interesi skatījos toreiz Latvijas Čehijas spēli (kas beidzās 1:1), nekā "baudāmos" zāģus šogad pret ASV un Kanādu. Hokeja galvenais ir rezultāts, nevis "skaisti" zaudējumi!!!!
, 2008-05-14 11:35, pirms 16 gadiem
LATPA rakstīja: Krievu Delfi raksta:
"Клуб российской хоккейной Суперлиги ХК МВД, который в будущем сезоне возглавит Олег Знарок, скорее всего пополнят нападающие сборной Латвии Мартыньш Ципулис и Лаурис Дарзиньш."


Par Dārziņu nebrīnos - viņš jau intervijā pirms kāda mēneša teica, ka esot vēl jauns un gribot vēl ārzemēs paspēlēt... toties Cipulis gan līdz šim tika vairāk uzskatīts, kā Ģinama kandidāts... Taču par to nebrīnos, jo Sējējs un Ģinama vadība jau blefo - pirms izlases došanās uz Kanādu Sējējs presē lepni paziņoja, ka esot noslēgti līgumi ar 12 spēlētājiem, taču, reku šonedēļas intervijā SA M.Rēdlihs saka, ka līgums nav noslēgts ir tikai parakstīta vienošanās. (arī Masaļskis pirms došanās uz Kanādu intervijā SWH teica, ka līgumu parakstīt tik īsā laikā nav iespējams). Arī Kira noblefoja - paziņojot, ka līgums ar Dārziņu jau noslēgts...
, 2008-05-14 11:36, pirms 16 gadiem
Nu naturalizēt navajag, tā vairs nebūs Latvijas izlase. Kādā līmenī esam, tādā esam, augstāk par savu pakaļu neuzlekt. Diemžēl, tā saukcamie jaunie (kautgan 25 jau vairs nav jauns) galīgi nav līmenī (trūkst meisterības), kautvai paņemsim to pašu Bērziņu, katrā spēlē viņam tādi momenti, bet puika nevar ucelt ripu, nevar pārcelt pāri kājsargiem (Ne tikai pret Somiem). Tas taču ir tavs darbs tu ar to pelni sev maizi.

Znaroka vietā izlasei uztaisītu treniņu, kur vārtiem priekša uzliktu finieri un atstātu tikai augšu vaļā. lai puikas trenējas no jebkuras situācijas mest ne slidināt pa ledu ripu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-14 12:21, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Es arī pieminēšu Vorobjovu - ar lielāku interesi skatījos toreiz Latvijas Čehijas spēli (kas beidzās 1:1), nekā "baudāmos" zāģus šogad pret ASV un Kanādu. Hokeja galvenais ir rezultāts, nevis "skaisti" zaudējumi!!!!


Es pilnīgi pieņemu, ka ir cilvēki, kas ir ar mieru skatīties kā uzbrucēji baidās pat pāri sarkanajai līnijai pāriet... un tikai primitivi raida ripu gar bortu... nu un, ja vēl paveicas no viduszonas uzmest pa vartiem un Čehu vārtusargs nokļūdas... tad ir lielākā sajūsma.. Katram savs viedoklis. Es labāk skatos uz komandu, kas cenšas spēlēt hokeju, ne tikai smagi strādā laukumā.

Un es neko neteicu par skaistiem zaudējumiem... manā leksikā nav tādas lietas kā skaists zaudējums - manā skatījumā zaudējusm ir zaudējums.. un zaudējums spēlē, kura mums bija iespēja aizkerties ir vēl 2x sāpīgāks nekā zaudējums, kurā nav variantu.
, 2008-05-14 12:35, pirms 16 gadiem
Protams, ka traģēdijas nav! Augstāk par savu pēcpusi tāpat neuzleksim, lai gan šoreiz tas ceturtdaļfināls bija tik tuvu...
Džeki nospēlēja normāli, liels prieks par Karsumu, M. Rēdlihu, vīlies esmu par Laviņu, nepaveicās ar punkta uzlikšanu uz i Bērziņam, bet gan jau, nepatika kā trenneris izmantoja Daugaviņu un Ivanānu, Ivanānu vajadzēja vairāk izmantot vairākumos, Daugaviņš nespēja izpausties, jo ir ātrāks par 4. maiņā spēlējošajiem...
Bet vispār ir o.k., malači džeki!
Slēpts komentārs: Abrags
, 2008-05-14 13:31, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Saldumiņ, ko cepies! Tevis mīļotais Ģinama jau vēljoprojām ir tikai uz papīra Pat līgumi ar spēlētājiem nav vēl noslēgti... (loģiski ka līdz rudenim tā komanda būs - taču jebkurā gadījumā TĀ IR LIELA KĻŪDA).

P.S. Sajūta, ka Tev, mazajam murmulītim, būtu mīļoto rotaļlietu piesmējis ... pai, pai - tūlīt nāk mamma un Tevi samīļos... nu neraudi

Nu ko Latvijai pasaules čempionāts beidzies varam atgriezties pie Dinamo tēmas

Nekas jau nav mainījies, tāpat kā mēnesi atpakaļ finansējuma komandai nav, trenera nav, spēlētāju nav. Tikai Sējējs turpina reklāmu sakot, ka nākošgad tad tik būs, Dinamo Latvijas hokeju pacels nebijušos augstumos. Par piemēru tiek likta Ungārija, kuras bāzes komanda piedalījās Austrijas čempionātā, un izlase iekļuva augstākajā divīzijā. Tas, ka Slovēnijai arī bāzes komanda piedalījās Austrijas čempionātā un izlase no augstākās divīzijas izlidoja netiek minēts, jo nav izdevīgi.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-14 13:52, pirms 16 gadiem
ilvins rakstīja: Par piemēru tiek likta Ungārija, kuras bāzes komanda piedalījās Austrijas čempionātā, un izlase iekļuva augstākajā divīzijā. Tas, ka Slovēnijai arī bāzes komanda piedalījās Austrijas čempionātā un izlase no augstākās divīzijas izlidoja netiek minēts, jo nav izdevīgi.


Redzi, Ungārija jau arī ir vājš piemērs - Alba Volan tikai pirmo sezonu tai EBEL līgā spēlēja. Pa vienu gadu izlasi no nekā nevar uztaisīt. Tas, kā ungāru federācija sūri pēdējos gadus ir strādājusi, lai paceltu hokeja līmeni, izskatās mūsu bāleliņus neinteresē. Gan tas, ka ungāri ir spēlējuši draudzības spēles ar kanādiešiem un ungāriem, 3 gadus pēc kārtas rīkojuši Kontinentālo kausu, gan arī kā viņi ir sakārtojuši vietēju čempi, ka pat rumāņu 2 komandas pie viņiem piedalās... Vispār apbrīnojami, kā ungāri relatīvi īsā laikā pacēluši ungāru hokeju jau pat līdz Elitei. Kiram būtu ko mācīties no ungāru federācijas...
, 2008-05-14 14:24, pirms 16 gadiem
Ja Kanāda grib uzvarēt tad tas ir redzms piemēram vēl pret Fričiem 10:1
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-14 16:56, pirms 16 gadiem
Muštukovu. Latviski viss bija diezgan tizli iztulkots... ne pa tēmu, arī par Znaroku tas teksts utt. Noklausies krievu valodā, tad viss būs skaidrs.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-05-14 19:28, pirms 16 gadiem
Abrags rakstīja: Es arī pieminēšu Vorobjovu - ar lielāku interesi skatījos toreiz Latvijas Čehijas spēli (kas beidzās 1:1), nekā "baudāmos" zāģus šogad pret ASV un Kanādu. Hokeja galvenais ir rezultāts, nevis "skaisti" zaudējumi!!!!

Nu šā gada 1:2 pret somiem bija skatāmāks. Ja kas, tai gadā Vorobejs ar noraka stratēģiski svarīgu spēli ar USA, kas bija reāli ņemami.
Georgijs Pujacs
Foto: AFI
14

Latvija pret Kanādu. Ko viņi izdarīja?

Otrā spēle, otrais zaudējums. Kamēr latvieši sēdēja uz noraidīto soliņa un skaitīja ripas savos vārtos, tikām Dānija, par kuras hokeja līmenī mūspusē tik ļoti patīk pasmieties, pagarinājumā ar 2:1 pārspēja ASV izcīnot otro uzvaru čempionātā un nodrošinot iekļūšanu otrajā posmā ar vērtīgiem punktiem. Latvijai par otro posmu vēl būs jāpacīnās.
Sergejs Fjodorovs gūst pirmos vārtus
Foto: AP
124

Krievi sakauj somus un spēlēs finālā

Šovakar pasaules hokeja čempionāta pusfinālā Krievijas izlase, katrā trešdaļā gūstot vismaz pa vieniem vārtiem, ar 4:0 sakāva Somijas izlasi un svētdien finālā spēlēs ar Zviedrijas un Kanādas pāra uzvarētāju.
20

Noslēgusies hokeja spēle!

Ar lietotāja einsteins uzvaru noslēgusies eSports.lv un expekt.com organizētā hokeja spēle "Izvēlies labāko Latvijas izlasi!". Uzvaru kopvērtējumā viņam izdevās izraut tikai pēdējā kārtā.