Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Makinonam 2+2, ''Avalanche'' uzvar un nodrošina vietu Stenlija kausa izcīņā

Makinonam 2+2, ''Avalanche'' uzvar un nodrošina vietu Stenlija kausa izcīņā
Neitans Makinons. Foto: USA TODAY Sports via Reuters Con/Scanpix

Naktī uz svētdienu Nacionālajā hokeja līgā uzvarēja Kolorādo ''Avalanche'', kas ar 7:4 apspēlēja Nešvilas ''Predators'' un tādējādi nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Otro uzvaru 20 spēlēs izcīnīja Sanhosē ''Sharks'', punktu sēriju turpināja Tampabejas ''Lighting'', bet septīto uzvaru pēc kārtas izcīnīja Rietumu līdere Dalasas ''Stars''.

• Vietu Stenlija kausa izcīņā nodrošinājušas divas Rietumu konferences komandas – Kolorādo ‘’Avalanche’’ un latviešu pārstāvētā Vankūveras ‘’Canucks’’.

• Kolorādo vietu izslēgšanas mačos nodrošināja ar panākumu pār Nešvilas ‘’Predators’’ (7:4). Līdz ar to ‘’Avalanche’’ pārtrauca divu neveiksmju sēriju, bet ‘’Predators’’ pēc 16 uzvarām 18 spēlēs tikusi pie otrā zaudējuma pēc kārtas pamatlaikā.

• Četrus rezultativitātes punktus iekrāja ‘’Avalanche’’ līderis Neitans Makinons – viņam divi vārti un divas piespēles. Sezona Makinons guvis 47 vārtus un izdarījis 80 piespēles.

• Trīs rezultativitātes punkti Keilam Makāram un Miko Rantanenam. Uzvaru ‘’Avalanche’’ nodrošināja trešajā trešdaļā, kad divus vārtus guva Makinons, pēdējos no tiem tukšos vārtos.

• ‘’Canucks’’ nodrošināja vietu izslēgšanas spēlēs pēc tam, kad zaudēja Sentluisas ‘’Blues’’, kas ar 0:4 piekāpās pastarītei Sanhosē ‘’Sharks’’. Sentluisa ar 82 punktiem ir devītā Rietumu konferencē, par pieciem atpaliekot no astotajā vietā esošās ‘’Kings’’.

• Sanhosē izcīnīja tikai pirmo uzvaru desmit spēlēs, pārtraucot deviņu zaudējumu sēriju. Šī kļuva tikai par otro uzvaru 20 spēlēs.

• Sauso spēli ‘’Sharks’’ sastāvā aizvadīja Makenzijs Blekvuds, kurš atvairīja visus 35 ‘’Blues’’ metienus. Viņš aizvadīja otro sauso spēli sezonā un desmito karjerā.

• Sestajā spēlē pēc kārtas punktus izcīnīja čempione Lasvegasas ‘’Golden Knights’’, kas pagarinājumā ar 2:1 pārspēja Minesotas ‘’Wild’’. Ar 40. vārtiem sezonā par varoni kļuva Džonatans Marčeso, kurš papildlaika ceturtajā minūtē atnesa čempionei kārotos divus punktus.

• Ar 90 punktiem ‘’Golden Knights’’ ieņem septīto vietu Rietumos, bet ‘’Wild’’ ar trešo zaudējumu četrās spēlēs attālinājusies no izslēgšanas spēļu zonas – 79 punkti un desmitā vieta.

• Septīto uzvaru pēc kārtas svinēja Rietumu konferences līdere Dalasas ‘’Stars’’, kas ar 3:0 pārspēja Sietlas ‘’Kraken’’, bet devītajā spēlē pēc kārtas punktus izcīnīja Tampabejas ‘’Lightning’’, spējot ar 4:1 apspēlēt Ņujorkas ‘’Islanders’’.

• Sietla izdarīja tikai 17 metienus uz ‘’Stars’’ vārtiem, visus atvairot Džeikam Otindžeram. Savukārt Tampabejas rindās uzvaras vārtus iemeta Stīvens Stemkoss, kuram tie bija 30. vārti sezonā.

NHL spēles 30. un 31. martā

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Red Wings - Panthers2:3Wild - Golden Knights1:2 P
Oilers - Ducks6:1Coyotes - Rangers5:8
Avalanche - Predators7:4Sabres - Maple Leafs0:3
Blue Jackets - Penguins4:3 PMCanadiens - Hurricanes0:3
Flyers - Blackhawks1:5Lightning - Islanders4:1
Capitals - Bruins2:3 PMJets - Senators2:3
Blues - Sharks0:4Flames - Kings4:2
Kraken - Stars0:3

, 2024-03-31 11:48, pirms 2 mēnešiem
Ko spirtacentrs tev nestāsta:

Metjūzs otro reizi karjerā regulārajā sezonā ir iemetis 60 vārtus, šajā gadu tūkstotī 60 vārtu slieksni ir sasnieguši vien 5 spēlētāji un Metjūzs ir vienīgais, kas to ir izdarījis 2 reizes.

Bidlostānas bomzis to nav spējis izdarīt vairāk kā vienu reizi.
, 2024-03-31 11:56, pirms 2 mēnešiem
P.S. Makdeivids tuvojas 100 piespēlēm sezonā, iepriekš šādu sasniegumu ir izdevies sasniegt 3 spēlētājiem, Orrs un Lemjē pa 1 reizei un Greckis 11 reizes. Edmontonai ir atlikušas 10 spēles regulārajā sezonā!
, 2024-03-31 12:22, pirms 2 mēnešiem
Gribētos, lai kāda Kanādiešu komanda beidzot paceļ kausu, bet man čujs saka ka to izdarīs Avalanche
, 2024-03-31 13:35, pirms 2 mēnešiem
Misters Spirts rakstīja: Gribētos, lai kāda Kanādiešu komanda beidzot paceļ kausu, bet man čujs saka ka to izdarīs Avalanche
Jā, jebkuras Kanādas komandas uzvara būtu pa pirmo, bet paredzēt kaut ko ir neiespējami.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
4

Šilovam un Bļugeram sērijas septītā spēle: "Canucks" izšķirošajā kaujā uzņems "Oilers"

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausā atlicis noskaidrot vienu trešās kārtas jeb konferenču finālu dalībnieci, un tā plkst. 4.00 pēc Latvijas laika tiks noskaidrota Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, un Edmontonas "Oilers" duelī.
Davids Pastrņāks (#88). Foto: AP/Scanpix
2

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija bija atstājusi brīvas vietas sastāvā iespējamiem pastiprinājumiem no Nacionālās hokeja līgas un šajā pēcpusdienā tādus arī sagaidīja – pēc Bostonas "Bruins" izstāšanās Stenlija kausa otrajā kārtā palīgā valstsvienībai steiguši uzbrucēji Davids Pastrņāks un Pavels Zaha.
Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers ar ripu. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix
6

"Canucks" izšķirošajā sērijas spēlē nevarēs palīdzēt viens no līderiem Besers

LETA. Latvijas hokejistu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucējs Broks Besers.