Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

"Kraken" atlaiž savā vēsturē pirmo galveno treneri Hekstolu

"Kraken" atlaiž savā vēsturē pirmo galveno treneri Hekstolu
Deivs Hekstols. Foto: NHL

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Sietlas "Kraken" no galvenā trenera amata atbrīvojis Deivu Hekstolu.

Deivs Hekstols par jaunpienācējas Sietlas "Kraken" galveno treneri kļuva 2021. gada 24. jūnijā. Klubs debijas sezonā nesasniedza izslēgšanas spēles, bet pagājušajā sezonā izdevās sasniegt Stenlija kausa otro kārtu. Hekstols tika nominēts Džeka Adamsa balvai, kas tiek pasniegta NHL labākajam trenerim.

Šajā sezonā "Kraken" uzvarēja 34 no 82 spēlēm un ieņēma sesto vietu Klusā okeāna divīzijā, paliekot bez izslēgšanas spēlēm.

"Tā nekad nav viegla diena, tas nekad nav viegls lēmums," teica Sietlas ģenerālmenedžeris Rons Frensiss. "Atbrīvojām labu treneri un ļoti labu cilvēku, un tas nav viegli. Taču sezona bija pārāk nestabila, mums bija pārāk daudz zaudējumu sēriju. Sapratām, ka ir laiks izmēģināt citu balsi."

Hekstols kļuvis par desmito atlaisto treneri šajā NHL sezonā. Pirms viņa amatu zaudēja Džejs Vudkrofts (Edmontonas "Oilers"), Dīns Evasons (Minesotas "Wild"), Kreigs Berubī (Sentluisas "Blues"), Dīdžejs Smits (Otavas "Senators"), Leins Lamberts (Ņujorkas "Islanders"), Tods Maklelans (Losandželosas "Kings"), Lindijs Rafs (Ņūdžersijas "Devils"), Dons Granato (Bufalo "Sabres") un Deivids Kvins (Sanhosē "Sharks").

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/dave-hakst...


Metjū Tkačaks un Sems Benets atzīmē gūtos vārtus. Foto. USA Sports Today. Scanpix
12

"Panthers" uzveic "Rangers" un nonāk uzvaras attālumā no Stenlija kausa fināla

Nacionālājā hokeja līgā (NHL) aizvadīta sērijas piektā spēle starp Floridas 'Panthers" un Ņujorkas "Rangers". Uzvaru pamatlaikā ar 3:2 izcīnīja "Panthers", kas tādējādi nonākusi vienas uzvaras attālumā no tā, lai iekļūtu Stenlija kausa finālā otro gadu pēc kārtas.
Teodors Bļugers. Foto: AP/Scanpix

"Canucks" mazākuma treneris devies prom, jo piedāvāts līgums tikai uz vienu sezonu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubu Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, otrdien pameta galvenā trenera Rika Toketa asistents Maiks Jeo, kurš bija atbildīgs par mazākumu. Kā iemesls aiziešanai tiek norādīts piedāvājums pagarināt līgumu tikai uz vienu sezonu.
Elvis Merzļikins. Foto: AP/Scanpix
11

"Blue Jackets" jaunais ĢM atklāj, ka ar iepriekšējo komandu centies iegūt Merzļikinu

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolumbusas "Blue Jackets" ģenerālmenedžera amatā trešdien tika apstiprināts pieredzes bagātais Dons Vadels, kurš iepriekš vadīja Karolīnas "Hurricanes". 65 gadus vecais funkcionārs atklāja, ka pirms četriem gadiem centies iegūt Elvi Merzļikinu.