Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju

Trīs komandas iekļūst ''play-off'', ''Coyotes'' apstādina ''Predators'' iespaidīgo sēriju
''Coyotes'' svin vārtu guvumu. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Naktī uz piektdienu Nacionālajā hokeja līgā Bostonas ''Bruins'', Karolīnas ''Hurricanes'' un Floridas ''Panthers'' nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā. Arizonas ''Coyotes'' ar uzvaru pār Nešvilas ''Predators'' ar 8:4 apturēja pretinieku 18 spēļu sēriju, kurā klubs izcīnīja vismaz punktu.

• Naktī uz piektdienu NHL vēl trīs komandas Austrumu konferencē nodrošināja vietu Stenlija kausa izcīņā.

• Par tām kļuva Bostonas ‘’Bruins’’, Karolīnas ‘’Hurricanes’’ un Floridas ‘’Panthers’’, kuras rindās 21 spēli sezonā aizvadījis Uvis Balinskis.

• ‘’Bruins’’ šonakt nespēlēja, taču nodrošināja iespēju spēlēt izslēgšanas mačos pēc tam, kad zaudējumu piedzīvoja Filadelfijas ‘’Flyers’’, kas ar 1:4 piekāpās Monreālas ‘’Canadiens’’.

• Pagājušās sezonas regulārā turnīra uzvarētāja izslēgšanas mačos piedalīsies astoto reizi pēc kārtas. Stenlija kausu tā izcīnījusi sešas reizes – pēdējo 2010./2011. gada sezonā.

• Lai arī ‘’Panthers’’ šonakt piedzīvoja sesto zaudējumu septiņās spēlēs, piekāpjoties ‘’Islanders’’ ar 2:3, arī tā spējusi nodrošināt vietu Stenlija kausa izcīņā.

• Talkā nāca Karolīnas ‘’Hurricanes’’, kas arī jau tikusi izslēgšanas mačos. Naktī uz piektdienu ‘’Hurricanes’’ ar 4:0 pārspēja Detroitas ‘’Red Wings’’.

• ‘’Panthers’’ Stenlija kausa izcīņā piedalīsies piekto reizi pēc kārtas. Pagājušajā sezonā klubs aizspēlējās līdz finālam, kurā zaudēja Lasvegasas ‘’Golden Knights’’.

• Karolīnas sausajā uzvarā visus ‘’Red Wings’’ izdarītos 24 metienus atvairīja Frederiks Andersens. Tā kļuva par Andersena otro sauso spēli sezonā un 26. karjerā.

• ‘’Hurricanes’’ Stenlija kausa izcīņā spēlēs sesto reizi pēc kārtas. Visās sezonās kluba galvenais treneris bijis Robs Brindamūrs.

• Iespaidīgā 18 spēļu sērija, kurā ‘’Predators’’ izcīnīja punktus, nu ir beigusies. Punktu tam pielika ‘’Coyotes’’, kas iemeta astoņas ripas Nešvilas vārtos (8:4).

• 18 spēļu laikā ‘’Predators’’ bija izcīnījusi 16 uzvaras, bet divas reizes zaudējusi pēc pamatlaika. Šis kļuva par kluba pirmo zaudējumu pamatlaikā kopš februāra vidus.

• ‘’Coyotes’’ rindās pirmo karjeras ‘’hat-trick’’ iespēja Logans Kūlijs, bet vārti un trīs piespēles Kleitonam Kelleram.

• Rezultativitātes punktu sērija noslēdzās ‘’Avalanche’’ līderim Neitanam Makinonam, kurš neizcēlās ar punktiem zaudējumā pret ‘’Rangers’’ (2:3).

• Viņš bija izcīnījis vismaz vienu punktu 19 spēlēs pēc kārtas, bet mājas mačos viņam bija vismaz punkts 35 spēlēs pēc kārtas. Sezonā Makinonam 77 punkti (29+48).

NHL spēles 29. martā

SpēleRezultātsSpēleRezultāts
Panthers - Islanders2:3Canadiens - Flyers4:1
Senators - Blackhawks2:0Penguins - Blue Jackets3:2
Maple Leafs - Capitals5:1Hurricanes - Red Wings4:0
Wild - Sharks3:1Blues - Flames5:3
Jets - Golden Knights1:4Avalanche - Rangers2:3 PM
Oilers - Kings4:1Coyotes - Predators8:4
Kraken - Ducks4:2Canucks - Stars1:3

Konors Makdeivids un Stjuarts Skiners. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Makdeivids: "Ne vienmēr uzvaram skaisti, bet galvenais, ka uzvaram"

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālu sasniegusi Edmontonas "Oilers" ar kapteini Konoru Makdeividu priekšgalā. Centra uzbrucējs pēc uzvaras sērijā pret Dalasas "Stars" pauda, ka nācies saskarties ar augošas komandas problēmām, bet viņš ir priecīgs par to, kur komanda atrodas tagad.
Edmontonas "Oilers" hokejisti pēc smagi izcīnītā triumfa Rietumu konferencē. Foto: Codie McLachlan/AFP/Scanpix
22

Dalasa dominē, taču "Oilers" izmanto 20% no metieniem un pēc 18 gadiem atgriežas finālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences izspēlē pirmoreiz kopš 2006. gada triumfējusi Edmontonas "Oilers", kura šonakt veica par 25 (!) metieniem mazāk (10-35), taču spēja ar 2:1 pieveikt Dalasas "Stars".
Floridas "Panthers" tiek pie trofejas, kuru pasniedz Austrumu konferences čempionei. Foto: AFP./Scanpix
22

Balinska pārstāvētā "Panthers" otro gadu pēc kārtas spēlēs Stenlija kausa finālā

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) noskaidrota pirmā Stenlija kausa izcīņas fināliste. Par to kļuvusi Floridas "Panthers", kuras rindās 26 regulārā turnīra spēles aizvadīja latviešu aizsargs Uvis Balinskis. "Pathers" pieveica Ņujorkas "Rangers" ar 2:1, uzvarot sēriju sešās spēlēs (4-2).