Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Mārcis Cimmermanis

"Panthers" starp labākajiem

"Panthers" starp labākajiem
Kārlis Skrastiņš
Foto: AP

Tuvojoties jaunajai NHL sezonai, aizokeāna apskatnieki sākuši apzināt tās komandas, kuru aizsardzība šosezon varētu likt trūkties ne vienam vien pretiniekam. Topa piektajā vietā ierindots Kārlis Skrastiņš un viņa pārējie kolēģi Floridas "Panthers" aizsardzības līnijā.

Kuru komandu aizsardzība būs labākā šajā NHL sezonā?

5.Floridas "Panthers"
Zaudējuši Olli Jokinenu uzbrukumā, "Panthers" ķērušies pie aizsardzības balstu stiprināšanas - līgumi ar Kītu Ballardu un Niku Bointonu ir labs papildinājums. Šķiet, Floridas vadošajam aizsargam Džejam Boumīsteram tik labi palīgi vēl nav bijuši:

1.pāris - Boumīsters/Allens
2.pāris - Makkeibs/Ballards
3.pāris - Skrastiņš/Bointons

4.Anaheimas "Ducks"
Jau iepriekš "Ducks" aizsardzība varēja lepoties ar tādiem vīriem kā Skots Nīdermajers un Kriss Prondžers. Nekas nemainās arī 2008./09.gada sezonā - "Ducks" ir viena no labākajām aizsardzības līnijām visā līgā:

1.pāris - Prondžers/Nīdermaijers
2.pāris - Šnaiders/Boušemins
3.pāris - Montadors/Haskinss

3.Detroitas "Red Wings"
Visi komandas aizsargi kļuvuši vēl par gadu vecāki, tomēr arvien vieni no vadošajiem. Turklāt ar Stenlija kausu:

1.pāris - Lidstrēms/Lebda
2.pāris - Rafaļskis/Mīčs
3.pāris - Čelioss/Lilja

2.Dalasas "Stars"
Varbūt ne paši pazīstamākie aizsardzības vīri, bet ar vadoni Sergeju Zubovu priekšgalā viņi būs ciets rieksts ikvienas komandas uzbrukumam:

1.pāris - Zubovs/Bušē
2.pāris - Robida/Deilijs
3.pāris - Niskanens/Grosmans

1.Sanhosē "Sharks"
Tieši Sanda Ozoliņa bijušo komandu eksperti vērtē kā vienību ar stiprāko aizsardzību. Gan bez Sanda sastāvā, toties ar Robu Bleiku, Denu Boilu un Kailu Maklarenu. Un tikko parakstīts četru gadu līgums ar Vlasiku..

1.pāris - Bleiks/Boils
2.pāris - Erhofs/Vlasiks
3.pāris - Marejs/Maklarens

Izmantotie resursi:
bleacherreport.com


, 2008-08-28 09:07, pirms 16 gadiem
tas sadalījums pa pāriem laikam tikaī tīri teorētisks vienkārši liekot pēc spēka, reāli diezvai tā būs, jo vai vienā pārī liks abus uz uzbrukumu tendētus aizsargus..
, 2008-08-28 09:07, pirms 16 gadiem
Būtu jau labi,ja Skrastiņš un Sprukts šogad Panteru komandā augstu tiktu.
Kārlis ja nu pavisam noteikti ir pelnijis pacelt virs galvas SC!
, 2008-08-28 09:09, pirms 16 gadiem
zigiss rakstīja: tas sadalījums pa pāriem laikam tikaī tīri teorētisks vienkārši liekot pēc spēka, reāli diezvai tā būs, jo vai vienā pārī liks abus uz uzbrukumu tendētus aizsargus..

Kāpēc gan ne, triecienmaiņa.
, 2008-08-28 09:18, pirms 16 gadiem
Tiem,kas interesējas par LV hokeja aktualitātēm:
liepajniekiem.lv: Liepājnieki izcīna "Volvo kausu" ::...
, 2008-08-28 09:37, pirms 16 gadiem
Kops kura laika Makkeibs spele Panteras?
, 2008-08-28 09:43, pirms 16 gadiem
Šobrīd Kārlis vecākais starp Floridas aizsargiem,būs krietni jāpapūlās lai tiktu
6 pamatsastāva aizsargu skaitā.
, 2008-08-28 09:49, pirms 16 gadiem
Willy rakstīja: Kops kura laika Makkeibs spele Panteras?


Toronto atteicās no Makkeiba pakalpojumiem pēc sezonas izpērkot līgumu, bet Florida acīmredzot viņu nolīga kā brīvo aģentu...
, 2008-08-28 09:55, pirms 16 gadiem
Jā, aizsardzība Floridai ir nopietna, lai neteikt vairāk, taču uzbrukums... Dažiem KHL klubiem tas ir labāks.

Man pašam gan patīk Dalasas "Stars" aizsargu virknējumi. Zubovs un Būšē - šķiet konmentāri lieki, Robidā pagājušo sezon bija viens no patīkamākajiem "jaunatklājumiem". Pārējie, lai arī pēc uzvārdiem, iespējams, nav tik plaši pazīstami spēlē stabili un tas aizsargiem ir pats svarīgākais.
, 2008-08-28 10:15, pirms 16 gadiem
alguns rakstīja: Šobrīd Kārlis vecākais starp Floridas aizsargiem,būs krietni jāpapūlās lai tiktu
6 pamatsastāva aizsargu skaitā.


hokeja aizsargiem tāpat kā futbola vārtsargiem vecums(līdz noteiktam vecumam, lai gan ir piemēri(Čelioss) ka līdz nenoteiktam ) un pieredze dažkārt ir efekts, nevis defekts, tā, ka paredzu, ka Kārlis diezgan bieži tiks pie šprices - it īpaši mazākumos! varbūt vairāk par 20min, spēlē vairs nespēlēs, bet savas 10-15 noteikti dabūs!
, 2008-08-28 10:44, pirms 16 gadiem
Business Lawyer rakstīja: Toronto atteicās no Makkeiba pakalpojumiem pēc sezonas izpērkot līgumu, bet Florida acīmredzot viņu nolīga kā brīvo aģentu...

Tiešām? Neko par to nebiju dzirdējis. Tādā gadījumā Florida tiešām uz aizsargiem ir "ķerta" - bez šiem nosauktajiem viņiem vēl tak ir Mērfijs, Velšs, Fitzpatriks, Van Rejens...
, 2008-08-28 10:52, pirms 16 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Jā, aizsardzība Floridai ir nopietna, lai neteikt vairāk, taču uzbrukums... Dažiem KHL klubiem tas ir labāks.

Man pašam gan patīk Dalasas "Stars" aizsargu virknējumi. Zubovs un Būšē - šķiet konmentāri lieki, Robidā pagājušo sezon bija viens no patīkamākajiem "jaunatklājumiem". Pārējie, lai arī pēc uzvārdiem, iespējams, nav tik plaši pazīstami spēlē stabili un tas aizsargiem ir pats svarīgākais.

Man gan ir pārsteigums Dalasai piešķirtā 2. vieta. Jā, viņiem ir daudz talantīgu jauno aizsargu, bet man liekas , ka pieredzējušo proporcionāli ir par maz.
Starp citu, kas notiek ar tādiem aizsargiem/veterāniem kā Hedikens, Zjuzins, Čelioss, Kārnijs, Hils, Matvičuks, Maliks, Modrijs, Ričardsons un Millers? Komandas jau sāk gatavoties palēnām sezonai, bet šie aizsargi ir vēl bez klubiem!
, 2008-08-28 11:10, pirms 16 gadiem
Hils, cik zinu, ir aizgājis uz Šveici (kkur bija tāda info)
No Zjuzins uz Pitera "SKA" aizgāja, tāpat arī Višņevskis uz Jaroslavļas "Loko".
Matvičuku vēl kkura komanda uz pārbaudēm ņēma šovasar...
Modrijs uz Čehiju, ja nemaldos, pārvācies. Ričardsons un Millers gan jau ka beigs karjeru. Čelioss (ja gribēs) un Maliks komandas dabūs...
, 2008-08-28 11:34, pirms 16 gadiem
Cik es saprotu Kulda ir ielikts sastava
Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers ar ripu. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix
4

"Canucks" izšķirošajā sērijas spēlē nevarēs palīdzēt viens no līderiem Besers

LETA. Latvijas hokejistu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucējs Broks Besers.
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.