Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

''Penguins'' uzvar spēli un sērijā

''Penguins'' uzvar spēli un sērijā
Sidnijs Krosbijs
Foto: GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Šonakt Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Pitsburgas ''Penguins'' ļoti interesantā cīņā pārspēja Filadelfijas ''Flyers'' ar 5:3, tādējādi izcīnot ceturto uzvaru visā sērijā un nodrošinot sev iekļūšanu nākamajā izslēgšanas cīņu kārtā.

''Penguins'' - ''Flyers'' (4:2). Pirmo periodu daudz labāk aizvadīja Filadelfijas ''Flyers'', kas, gūstot divus vārtus, izvirzījās vadībā ar 2:0. ''Penguins'' visa perioda laikā bija vairākas izdevības, tomēr lieliski vārtos darbojās ''Flyers'' vārtsargs, kurš neļāva Pitsburgas hokejistiem gūt vārtus. ''Flyers'' spēlētāji pirmajā periodā arī spēlēja daudz labāk, jo ja Filadelfija zaudētu šo spēli, tad komanda izstātos no tālākās cīņas par Stenlija kausu. Otrā trešdaļa izvērtās ļoti rezultatīva, jo abas komandas kopā guva četrus vārtus. Vispirms ''Flyers'' izvirzījās vadībā jau ar 3:0, pēc kā likās, ka ''Flyers'' varētu arī šādi turpināt spēlēt visu atlikušo cīņu. Tomēr ''Penguins'' saņēmās un aktivizējās uzbrukumā, ātri vien atspēlējoties. Ruslana Fedotenko, Marka Ītona un Sidnija Krosbija vārti atjaunoja spēlē līdzsvaru un izlīdzināja rezultātu - 3:3, kas arī bija beigu rezultāts pēc otrās trešdaļas un viss izšķīrās pēdējās divdesmit minūtēs. Tās veiksmīgāk aizvadīja ''Penguins''. Jau trešdaļas trešajā minūtē Sergejs Gončars pirmo reizi visā spēlē izvirzīja ''Penguins'' vadībā ar 4:3. Lai arī turpmākajā spēles gaitā ''Flyers'' mēģināja atspēlēties, tiem tas neizdevās. Nomainot vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju, Sidnijs Krosbijs guva jau savus otros vārtus visā spēlē, tādējādi nodrošinot ''Penguins'' uzvaru ar 5:3 un nodrošinot komandas iekļūšanu izslēgšanas cīņu nākamajā kārtā.

''Flames'' - ''Blackhawks'' (2:3). Piekto spēli savā starpā šonakt aizvadīja ar Kalgarī ''Flames'' un Čikāgas ''Blackhawks''. Līdz šim rezultāts sērijā bija neizšķirts 2:2 un pēc šīs cīņas vienai no komandām būtu nepieciešama tikai viena uzvara, lai iekļūtu nākamajā izslēgšanas kārtā, Piekto spēli daudz pārliecinošāk aizvadīja ''Blackhawks'', kas uzvarēja visā spēlē ar 5:1 un izvirzījās vadībā visā sērijā ar 3:2. Izšķirošo pārsvaru komanda ieguva pirmajā periodā, kad ļoti īsā laika posmā Čikāgas kluba hokejisti guva trīs vārtus, tādējādi izvirzoties vadībā ar 3:0. Tālāk jau turpmākās spēles gaitā ''Blackhawks'' veiksmīgi noturēja savu iekrāto pārsvaru un uzvarēja ar 5;1.

''Sharks'' - ''Ducks'' (2:3). Šīsnakts vissīvākā cīņa notika starp Sanhosē ''Sharks'' un Anaheimas ''Ducks''. Līdz šim sērijā ar 3:1 vadībā, daudziem par pārsteigumu, bija izvirzījusies ''Ducks''. Šī spēle varēja kļūt par pēdējo, tomēr ''Sharks'' pielika visas pūles, lai tā nebūtu un izcīnīja svarīgu uzvaru papildlaikā ar 3:2. Uzvaras vārti tika gūti papildlaikā septītajā minūtē, tādējādi nodrošinot uzvaru ''Sharks'' ar 3;2.

Izmantotie resursi:
nhl.com


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-26 10:04, pirms 15 gadiem
''Sharks'' - ''Ducks'' (2:3) Uzvaras vārti tika gūti papildlaikā septītajā minūtē, tādējādi nodrošinot uzvaru ''Sharks'' ar 3;2.

Autor izlabo
, 2009-04-26 10:06, pirms 15 gadiem
siruan rakstīja: ''Sharks'' - ''Ducks'' (2:3) Uzvaras vārti tika gūti papildlaikā septītajā minūtē, tādējādi nodrošinot uzvaru ''Sharks'' ar 3;2.

Autor izlabo
iekavās ir sērijas rezultāts vnk.
, 2009-04-26 10:09, pirms 15 gadiem
ryder rakstīja: Labi, ka krieviem vismaz no pitsburgas nenāks papildspēki, atbalstām vashingtonu!

Es pret krieviem esu tāpēc ka 2. kārtā (ja iekļūsim) būs jāspēlē ar krieviem, un ja atbrauks spēlētāji no nhl, mūs kārtīgi samizos...
lai nāk pretī kas grib, tāpat samizosim viņus! 2000. gadā bija tikai un vienīgi superzvaigznes, bet mēs šos tāpat vinnējām!
, 2009-04-26 10:12, pirms 15 gadiem
Redz kas notiek kad pie rezultāta 3:0 Karsilo atbildēja uz provokāciju Penguins spēlētājam (neatceros kurš tas bija) un sāka kauties. Spēle pagriezās pavisam citā gultnē un biegās Flyers pakāsa. Lidotājiem vienkārši vajadzēja tādā pat garā turpināt un viss, nevis sākt dejot pēc pingvīnu stabules. Ja līdz tam brīdim spēle bija līdzīga ar nelielu Flyers pārsvaru, tad tieši pēc šīs epizodes spēle apgriezās kājām gaisā un Penguins sāka dominēt laukumā beigu beigās arī uzvarot spēli un sēriju.
, 2009-04-26 10:14, pirms 15 gadiem
Eh, žēl ducks, bet spēle gan bija interesanta
, 2009-04-26 10:15, pirms 15 gadiem
ryder rakstīja: Labi, ka krieviem vismaz no pitsburgas nenāks papildspēki, atbalstām vashingtonu!

Es pret krieviem esu tāpēc ka 2. kārtā (ja iekļūsim) būs jāspēlē ar krieviem, un ja atbrauks spēlētāji no nhl, mūs kārtīgi samizos...
mūs tāpat samizos, kas tu neesi krievu sastāvu redzējis?
, 2009-04-26 10:20, pirms 15 gadiem
Kalvinators rakstīja: Eh, žēl ducks, bet spēle gan bija interesanta
Ducks paši vainīgi. Spēles beigās psiholoģiskais bija viņu pusē, jo bija atspēlējuši 2 vārtus, bet pagarinājumā Marlo viens pats burtiski ar visu Hilleru iestūma ripu vārtos. Aizsargi stāvēja apkārt un tik plikšķināja acis. Nesaprotu kas viņiem bija noticis, jo pārējās spēles epizodēs uzbrucēji tika šādās epizodēs vienkārši "nonesti no kātiem"
, 2009-04-26 10:20, pirms 15 gadiem
seklais_sēklis rakstīja: ''Sharks'' - ''Ducks'' (2:3)

otrādāk 3-2 jo Sharks vinnēja
Šīsnakts vissīvākā cīņa notika starp Sanhosē ''Sharks'' un Anaheimas ''Ducks''. Līdz šim sērijā ar 3:1 vadībā, daudziem par pārsteigumu, bija izvirzījusies ''Ducks''. mācamies lasīt. iekavās rezultāts ir sērijā nevis šīs spēles.
, 2009-04-26 10:41, pirms 15 gadiem
sermulis rakstīja: lai nāk pretī kas grib, tāpat samizosim viņus! 2000. gadā bija tikai un vienīgi superzvaigznes, bet mēs šos tāpat vinnējām!
HAHA 1mais teikums
, 2009-04-26 10:55, pirms 15 gadiem
Skatijos Sharks macu, un viss, ko varu teikt - malaci!!! Pie 2-0 man jau bija zinams atslabums, bet pie 2-2 skita, ka skatos serijas pedejo macu! Tiesam labi, ka kludijos, vel divas speles tas jaatkarto!
, 2009-04-26 11:40, pirms 15 gadiem
b1tch rakstīja: Ducks paši vainīgi. Spēles beigās psiholoģiskais bija viņu pusē, jo bija atspēlējuši 2 vārtus, bet pagarinājumā Marlo viens pats burtiski ar visu Hilleru iestūma ripu vārtos. Aizsargi stāvēja apkārt un tik plikšķināja acis. Nesaprotu kas viņiem bija noticis, jo pārējās spēles epizodēs uzbrucēji tika šādās epizodēs vienkārši "nonesti no kātiem"
Šī spēle Ducks aizsargiem nebija no tām veiksmīgajām, jo ļoti daudzās epizodēs Sharks uzbrucēji tika atstāti 1 pret 1 ar Hilleru. Tas protams neattiecas uz Skotu Nīdermaijeru.... viņš vienkārši atrodas ārpus jebkādām saprāta robežām...
, 2009-04-26 12:27, pirms 15 gadiem
Kauns un šoks Filadelfijai.Esot 3:0 vadībā tik svarīgā spēlē tomēr ņemt un pakāst
Ja noturētu to pārsvaru uz sava ledus,kas to lai zina,kā sērija beigtos
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-04-26 12:36, pirms 15 gadiem
Sharks pieķērās pie pēdēja salmiņa, bet vel vajag 2 uzvaras, lai triumfētu sērija. Tas pats attiecas uz Vašingtonu un Kalgari..
, 2009-04-26 12:59, pirms 15 gadiem
prieks par Pitsburgu, kad bija kautiņš un Pingvīni iemeta 2 ripas īsā laikā, kļuva neizšķirts (3:3), bija jau skaidrs, ka Filadelfijai sezona cauri
, 2009-04-26 14:10, pirms 15 gadiem
žēl ka tomēr lidoņi zaudēja - ļoti patika kā viņi spēlē, patīkami lasīt par vanagu un haizivju panākumiem... ja pirmajiem vēl tikai 1 solis atlicis līdz 2.kārtai, tad zivīm būs ļoti smagi... un tā diemžēl katru gadu
, 2009-04-26 14:18, pirms 15 gadiem
ryder rakstīja: Labi, ka krieviem vismaz no pitsburgas nenāks papildspēki, atbalstām vashingtonu!

Es pret krieviem esu tāpēc ka 2. kārtā (ja iekļūsim) būs jāspēlē ar krieviem, un ja atbrauks spēlētāji no nhl, mūs kārtīgi samizos...
Samizos arī bez viņiem
, 2009-04-26 17:25, pirms 15 gadiem
āris spāre rakstīja: Sharks pieķērās pie pēdēja salmiņa, bet vel vajag 2 uzvaras, lai triumfētu sērija. Tas pats attiecas uz Vašingtonu un Kalgari..
Tagad skaidrs kapec tu tik loti uzstaji par Kalgari uzvaru serija pret Cikagu.
, 2009-04-26 18:19, pirms 15 gadiem
Dainis Petrokaitis rakstīja: Tagad skaidrs kapec tu tik loti uzstaji par Kalgari uzvaru serija pret Cikagu.
Viss būs kārtībā, Daini!
, 2009-04-27 10:30, pirms 15 gadiem
Lieliska zinja, prieks par pingviiniem!
, 2009-04-27 10:41, pirms 15 gadiem
Neapšaubāmi Pingvīni sērijā bija pārāki.Tas, ka Fillijiem īsti kkas nav kārtībā, bija redzams jau reg.sezonas beigās, kad viņi atdeva sava laukuma priekšrocības.Arī komandas līderi nenospēlēja tā, kā no viņiem tika gaidīts. Ne pa velti rez.spēlētāju sarakstā ir Klods Žirū, bet nevis Kārters, Ričardss, Briērs vai Hārtnels.Šitā atliet pēc 3-0 savā laukumā izšķirošajā spēlē vajag mācēt. No otras puses jāuzteic Pitsburga, kas laikam nevarēja mierīgi noskatīties, kā Karsillo dauza viņu komandas biedru...
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).