Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Karsums meklēs vienvirziena līgumu

Andrejs Siliņš

Karsums meklēs vienvirziena līgumu
Mārtiņš Karsums
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja valstsvienības uzbrucējs Mārtiņš Karsums "Latvijas Avīzei" atklājis, ka šajā vasarā mēģinās vienoties ar kādu Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubu par vienvirziena līgumu. Ja tas neizdosoties, tad hokejists pārcelsies uz Veco kontinentu.

"Man ir pāris piedāvājumi gan no NHL, gan no Krievijas. Aģents teica, ka jāpagaida līdz 1. jūlijam, kad atvērsies brīvo aģentu tirgus un sāksies lielāka rosība. Turklāt esmu ierobežots brīvais aģents, tāpēc šobrīd varu runāt tikai ar savu klubu ''Lightning''. Kuras komandas izrāda interesi? Tas pagaidām lai paliek noslēpums," sarunā ar laikrakstu sacījis Karsums.

"Priekšroka būs NHL. Ja būs piedāvājums, tad nemaz nedomāšu par citiem variantiem. Uz Krieviju vienmēr varēs aizbraukt. Ja būs variants tikai ar divvirziena līgumu, tad, visticamākais, braukšu uz Krieviju. Trīs gadus aizvadot Bostonas "Bruins" sistēmā, man bijis tik daudz pārdzīvojumu, ka labāk izvēlos stabilitāti. Blefot sarunās ar NHL klubiem mēs īsti negribam – būtu stulbi pārcensties. Ja sakašķējas ar NHL un aizbrauc prom, tad atpakaļ tikt ir ļoti grūti."

"Protams, es izskatītu iespēju spēlēt Rīgā, tas būtu gods. Taču neviens kluba pārstāvis kopš februāra nav ar mani runājis," Mārtiņš atzinis, ka pie noteiktiem nosacījumiem būtu gatavs spēlēt arī Rīgas "Dinamo" klubā. Šobrīd, turpinoties starpsezonai, Karsums turpina treniņus: "Man Tampabejā pēc sezonas iedeva speciālu treniņu programmu, pēc kuras arī vados. It kā viss tāpat darīts arī iepriekšējos gados, bet tagad ir salikts pa plauktiņiem un nav jāimprovizē, kas un kad jādara. Lielākā uzmanība man jāpievērš kāju spēkam, jo bijušas problēmas ar celi, potītēm. Jūlijā jāsāk iet uz ledus, ceru, ka varēšu pievienoties kādas komandas treniņiem."

Izmantotie resursi:
Latvijas Avīze

1 2 68 komentāri

 +65 [+] [-]

, 2009-06-19 00:35, pirms 15 gadiem
nu cerams,ka tev viss izdosies!

 +39 [+] [-]

, 2009-06-19 00:37, pirms 15 gadiem
Veiksmi Mārtiņam.

 +85 [+] [-]

, 2009-06-19 00:37, pirms 15 gadiem
Tieši tā Mārtiņ!!! jacenshas tikt pie vecaa drauga stenlija... !!!!

 +29 [+] [-]

, 2009-06-19 00:37, pirms 15 gadiem
Kamer var jamegina vel nostiprinaties NHL velak tadas izdevibas vairs nebus, majas protams vienmer sagaidis

 +74 [+] [-]

, 2009-06-19 00:38, pirms 15 gadiem
nekāāāāāāāāāādu Eiropu vēl tik agri!
Slēpts komentārs: jenotpauris

 +23 [+] [-]

, 2009-06-19 00:42, pirms 15 gadiem
jenotpauris rakstīja: var jau arii kaartiigi nobliezt-khl,sheit saziimeeties,tad nhl--atpakalj tikt vareetu buut pat vieglaak un uz labaakiem nosaciijumiem!!
pamegini pats pazimeties a ja neizdodas tad ne sur ne tur
Slēpts komentārs: jenotpauris
Slēpts komentārs: jenotpauris

 +11 [+] [-]

, 2009-06-19 00:49, pirms 15 gadiem
jenotpauris rakstīja: nebuutu suudiigi ja DR,peec ilgaas kluseeshanas pazinjotu,ka pastiprinaas ar karsumu,skrastinju,spruktu,vasiljevu un pagarina liigumu ar hartiganu un hosu!!!!
no ta ka visi speles viena kluba ari nekada labuma nebus. Vasiljevam labi iet Vacija un tur vinam labaki dzives apstakli, ka vins pats izteicas ja nesolis neko milzigu paliks Vacija, jo tur labaki apstakli. Skrastina laiks vel nav pienacis, lai atgrieztos vienigais kurs varetu ir Sprukts, jo vinam cela nav ne sur ne tur.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2009-06-19 00:52, pirms 15 gadiem
Man gan liekas ja viņš paliktu tajos pašos "Zibeņos" viņam arī neklātos slikti. JO domāju ka Mārtiņš sevi labi atrādija pagājušajā sezonā!

  +5 [+] [-]

, 2009-06-19 00:59, pirms 15 gadiem
laruto1 rakstīja: Man gan liekas ja viņš paliktu tajos pašos "Zibeņos" viņam arī neklātos slikti. JO domāju ka Mārtiņš sevi labi atrādija pagājušajā sezonā!
piekrītu,tik cik viņš paspēja uzspēlēt,tik viņš nospēlēja godam!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +10 [+] [-]

, 2009-06-19 02:20, pirms 15 gadiem
Nedomāju, ka Tampa piedāvās viņam vienvirziena līgumu. Tas klubs vispār ir atsaldēts. Tās visas Tampas maiņas ir kā cirks. Štatos un Kanā'da visi smejās par to klubu. Vien ko vērts bija darījums ar Boyle. Tie āmuri atdeva savu vadošo aizsargu + Lukowich pret Carle un Wishart (it kā perspektīvs skaitījās, bet nu neizskatās gan). Pēc tam Carle Tampa aizmainīja uz Filadelfiju pret Downie un Eminger. Un visbeidzot Emingeru viņi aizmainija martā uz Floridu pret Welch. Nu beigās sanāk ka pret Boyle un Lukowich viņi dabūja Welch un Downie, ha ha, vot tie ir cirvji. NHL apskatnieki tā smējās, par Tampas idiotiskajām maiņām. A Tampa pati vēl brīnās kāpēc viņiem tikai 2 vieta līgā no beigām. Ar Karsumu jau arī viņi nerēķinās, Tampa tā ir komanda kura nerēķinās praktiski ne ar vienu. Bet par Mārtiņu runājot....tādu čaļu kā viņš NHL tuvumā ir daudz....būs viņam grūti, vis atkarīgs no tā kā aģents pastrādās, jo NHL arī ir veiksme, ja esi īstajā vietā īstajā laikā var uztaisīt labu karjeru arī viduvēja limeņa spēlētājs.

  +7 [+] [-]

, 2009-06-19 02:42, pirms 15 gadiem
fans366 rakstīja: Domāju, ka šobrīd Karsumam jādomā vienīgi par NHL. Krievijas līga tomēr ir vairākas pakāpes zemāk par NHL. Mārtiņš ir labā formā un uzskatu, ka ir labas iespējas nostiprināties pasaules spēcīgākajā līgā.
Rakstā tika minēts Rīgas Dinamo!!!!???..... Kāda jēga runāt šādas glupības??? Rīgas Dinamo ir apšaubāms projekts, viens no vājākajiem līgas klubiem nākamsezon, naudas praktiski nav un nekas nenotiek. Tad jau labāk Minskas Dinamo. Karsums ir lielisks spēlētājs un spējīgs nostiprināties NHL apritē.
Tas toč, jo kā Koziolu atbīdija nost, tā ir skaidrs, ka Dinamo var arī vairāk par nākamo sezonu neizvilkt. Lai nu ko, bet Koziols tomēr no hokeja daudz ko jēdza.

  +8 [+] [-]

, 2009-06-19 03:17, pirms 15 gadiem
Billy rakstīja: Par Karsiku interesejas Pitsburgas pingvini lasiju viena amerikanu saita! Veiksmi pie cempioniem!
Atļaušos apgalvot ka tu melo..
1) Karsums ir RFA, par šāda tipa spēlētājiem nemēdz baumot pirms laika. j0 tampa var sačakarēt visu pasākumu . ja uzzina par to
2) Karsums nav tāda kalibra spēlētājs. lai par viņu rakstītu baumas, vismaz ASV noteikti.
3) Googles tante neatrod tādu rakstu kur būtu pieminēts Karsums un pittsburga baumu kontekstā

protams. tu vari uzrādīt linku un pierādīt, ka es kļūdos

  +2 [+] [-]

, 2009-06-19 04:41, pirms 15 gadiem
Rīgas Dinamo? Tu joko? Čali, mēģini, cik vari vēl spēlēt Amerikā. Dinamo nav ko darīt.

Piedod par nezināšanu, bet varbūt kāds var izskaidrot, kas īsti ir tie vienvirziena un divvirziena līgumi.

Paldies par sapratni.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: cesinieks7

  +4 [+] [-]

, 2009-06-19 08:44, pirms 15 gadiem
cesinieks7 rakstīja: tu esi liels joku pēteris..KHL vairakas pakapes zemaks limenis,neka NHL...ha-ha... ligas jau ir vienada limeni..tu pavero sastavus KHL..kadi speletaji spele..? un tas ir tikai 2.gads...
krievs ar naudu nopirks ko gribes...nez kapec zviedru uzlecosa zvaigzne O marks izvelejas KHL..? paskaidro...
varetu padomat,ka tomarks un parejie somi,cehi,slovaki,kanadiesi un amerikani neko nesajedz un ari vinu aģenti...sviests...
to tacu redz,ka KHL ir perspektiva un galvenais ir NAUDA...
ari karsums saprot,ka tur nav ko meklet...es to jau sen teicu...
pagaidi lai oveckiniem,malkiniem un t.t. beidzas ligumi...tad apskatisimies kur vini speles...
NHL driz speles sloveni,sveice,ungari,dani un t.t...
un beidzat nolikt DINAMO...fani atradusies...
ta pagajuso gadu pirms sezonas nolikat,bet sezonas laika 100% tie gnidas bauroja par DINAMO...tagad atkal ķērc ka nekas nebus...norakstisu tos nikus un komentus..apskatisimies kad DINAMO gus uzvaras...
nu pagaidi.
ja KHL un NHL varbūt neatšķiras tik ļoti vairs spēles un naudas ziņā, tad atšķirības ir ievērojamas pārējos aspektos. Atceros bija raksts, kur RD spēlētāji sūdzējās, kādās tik viesnīcelēs ar prusakiem un blusām nav nācies gulēt. Halles - austrumos šis jēdziens ir ļoti stiepts.
Es protams neko nesaku par sliktu KHL, bet ēdājs, kurš ir pamielojies ar kūku, boršču uzreiz negribēs. Tas nekas, ka borščā ir vairāk barības un šķiedrvielu (nauda), un tas tomēr arī ir ēdiens (spēle).
Ceru ka saprati manu metaforu.

  +4 [+] [-]

, 2009-06-19 08:49, pirms 15 gadiem
Malacis, Maartinj! Mees ar tevi shaa vai taa, galvenais lai veseliiba tev kaartiibaa

  +7 [+] [-]

, 2009-06-19 09:02, pirms 15 gadiem
jenotpauris rakstīja: nebuutu suudiigi ja DR,peec ilgaas kluseeshanas pazinjotu,ka pastiprinaas ar karsumu,skrastinju,spruktu,vasiljevu un pagarina liigumu ar hartiganu un hosu!!!!
Sapņotājs!!!!!!!!!!!

  +4 [+] [-]

, 2009-06-19 09:24, pirms 15 gadiem
Lai Tev veicas Mārtiņ

     [+] [-]

, 2009-06-19 09:44, pirms 15 gadiem
Chilaverts rakstīja: vienv ligums ka spele tikai nhl, divvirz ir bostonas variants. Tas ka suta uz farmklubu.
mulkibas vienvirziena liigums noziimee tikai to, ka tev algu maksaa taadu pat gan speeleejot NHL, gan faarmaa

  +3 [+] [-]

, 2009-06-19 09:48, pirms 15 gadiem
Fedorov91 rakstīja: Atļaušos apgalvot ka tu melo..
1) Karsums ir RFA, par šāda tipa spēlētājiem nemēdz baumot pirms laika. j0 tampa var sačakarēt visu pasākumu . ja uzzina par to
2) Karsums nav tāda kalibra spēlētājs. lai par viņu rakstītu baumas, vismaz ASV noteikti.
3) Googles tante neatrod tādu rakstu kur būtu pieminēts Karsums un pittsburga baumu kontekstā

protams. tu vari uzrādīt linku un pierādīt, ka es kļūdos
Paskatoties, kas Pitsburgai darās ar RW - visiem šosezon beidzās līgumi un domāju, ka ar Šatanu viņi toč līgumu nepagarinās, jo jau tā Pitsburga balansē pie algu griestu augšējās robežas un zinot ka farmklubā no RW ir tikai Pasanens, kurš ir klasi švakāks par Karsumu tā varētu būt ticama versija. Par to vienvirziena līgumu runājot daudz, kas jau būs atkarīgs no tā cik Karsums gribēs ja būs gatavs spēlēt par minimālo tad domāju ka ir 70-80% ka dabūs to līgumu

  +5 [+] [-]

, 2009-06-19 09:50, pirms 15 gadiem
Drošvien atkal dabūšu mīnusiņus, jo atkal aizskaršu Dinamo tēmu. Izskatās ka Dinamo kantoris ir vai nu devies 3 mēnešu atvaļinājumā Fidžī, vai nu sēž frančos. Tāds klusums no viņu puses ir vnk. abrīnojams.

  +5 [+] [-]

, 2009-06-19 09:51, pirms 15 gadiem
marko_polo rakstīja: Drošvien atkal dabūšu mīnusiņus, jo atkal aizskaršu Dinamo tēmu. Izskatās ka Dinamo kantoris ir vai nu devies 3 mēnešu atvaļinājumā Fidžī, vai nu sēž frančos. Tāds klusums no viņu puses ir vnk. abrīnojams.
Klusums pirms vētras.

  +3 [+] [-]

, 2009-06-19 09:52, pirms 15 gadiem
wilwood rakstīja: Klusums pirms vētras.
Tieši tā!

  +4 [+] [-]

, 2009-06-19 09:54, pirms 15 gadiem
marko_polo rakstīja: Drošvien atkal dabūšu mīnusiņus, jo atkal aizskaršu Dinamo tēmu. Izskatās ka Dinamo kantoris ir vai nu devies 3 mēnešu atvaļinājumā Fidžī, vai nu sēž frančos. Tāds klusums no viņu puses ir vnk. abrīnojams.
klusums saprotams visi gaida 1.juuliju kad saksies tirgi NHL, bet Krievijas speeleetaji Dinamo neinteresee

  +6 [+] [-]

, 2009-06-19 09:58, pirms 15 gadiem
cesinieks7 rakstīja: tu esi liels joku pēteris..KHL vairakas pakapes zemaks limenis,neka NHL...ha-ha... ligas jau ir vienada limeni..tu pavero sastavus KHL..kadi speletaji spele..? un tas ir tikai 2.gads...
krievs ar naudu nopirks ko gribes...nez kapec zviedru uzlecosa zvaigzne O marks izvelejas KHL..? paskaidro...
varetu padomat,ka tomarks un parejie somi,cehi,slovaki,kanadiesi un amerikani neko nesajedz un ari vinu aģenti...sviests...
to tacu redz,ka KHL ir perspektiva un galvenais ir NAUDA...
ari karsums saprot,ka tur nav ko meklet...es to jau sen teicu...
pagaidi lai oveckiniem,malkiniem un t.t. beidzas ligumi...tad apskatisimies kur vini speles...
NHL driz speles sloveni,sveice,ungari,dani un t.t...
un beidzat nolikt DINAMO...fani atradusies...
ta pagajuso gadu pirms sezonas nolikat,bet sezonas laika 100% tie gnidas bauroja par DINAMO...tagad atkal ķērc ka nekas nebus...norakstisu tos nikus un komentus..apskatisimies kad DINAMO gus uzvaras...
Nevar salīdzināt alu ar šnabi... KHL ir varbūt 3-4 komandās kurās ir vairāk par 3-5 spēletājiem kuri varētu tikt NHL.

Uz Krieviju gatavi skriet ir spēletāji kuri mētājas starp NHL un AHL, veterāni kuri negrib vairāk mocīties ar 82 spēļu sezonu, daļa eiropiešu kuriem labāk spēle vedas eiropeiskā hokejā un kuriem tā ir iespēja spēlēt tuvāk mājām. Pagaidām no NHL komandu pirmo divu maiņu spēlētājiem uz KHL ir pārbraukuši varbūt 3-4 ne vairāk pārējie ir Karsuma tipa spēlētāji no Energy line, Checking line sastāviem vai arī AHL nesaprastās zvaigznes + vēl spēletāji tīri pēc gabarīti nespēj izsisties NHL nu paskaties kaut vai uz Hartiganu un Vestkotu abi faktiski zem 1,80 arī svars nekāds dižais līdz ar to viņiem arī eiropeiskais hokejs ir piemērotāks.

     [+] [-]

, 2009-06-19 10:02, pirms 15 gadiem
zaipis rakstīja: klusums saprotams visi gaida 1.juuliju kad saksies tirgi NHL, bet Krievijas speeleetaji Dinamo neinteresee
Tieši tā šobrīd iepērkās Krievijas bagātais gals + tiek slēgti līgumi ar tiem kas spēlē Eiropā un kuri necer 2009-10 sezonā tikt NHL. Jūlijā uz KHL aizies vēl kādi 20-30 AHL spēlētāji kuriem būs līdzīga situācija kā Karsumam un kuri izvēlēsies drošu piķi KHL nevis risku ka atkal sezona būs jāpavada AHL.

  +5 [+] [-]

, 2009-06-19 10:13, pirms 15 gadiem
cesinieks7 rakstīja: tu esi liels joku pēteris..KHL vairakas pakapes zemaks limenis,neka NHL...ha-ha... ligas jau ir vienada limeni..tu pavero sastavus KHL..kadi speletaji spele..? un tas ir tikai 2.gads...
krievs ar naudu nopirks ko gribes...nez kapec zviedru uzlecosa zvaigzne O marks izvelejas KHL..? paskaidro...
varetu padomat,ka tomarks un parejie somi,cehi,slovaki,kanadiesi un amerikani neko nesajedz un ari vinu aģenti...sviests...
to tacu redz,ka KHL ir perspektiva un galvenais ir NAUDA...
ari karsums saprot,ka tur nav ko meklet...es to jau sen teicu...
pagaidi lai oveckiniem,malkiniem un t.t. beidzas ligumi...tad apskatisimies kur vini speles...
NHL driz speles sloveni,sveice,ungari,dani un t.t...
un beidzat nolikt DINAMO...fani atradusies...
ta pagajuso gadu pirms sezonas nolikat,bet sezonas laika 100% tie gnidas bauroja par DINAMO...tagad atkal ķērc ka nekas nebus...norakstisu tos nikus un komentus..apskatisimies kad DINAMO gus uzvaras...
Pats pavēro sastāvus un kādi spēlētāji spēlē - PENSIONĀRI, kuri NHL jau ir sevi izsmēluši. Redzi KHL kā Ovečkins un Krosbijs skraida pa laukumu? Kaut kā nemanu.

  -1 [+] [-]

, 2009-06-19 10:17, pirms 15 gadiem
Ja tev tomēr nesanāks parakstīt līgumu ar kādu komandu NHL:, tad būtu ļoti priecīgs redzot tevi Rīgas Dinamo komandas sastāvā
1 2 68 komentāri