Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

19 gadus vecam somu hokejistam par izvarošanu piespriež nosacītu cietumsodu

19 gadus vecam somu hokejistam par izvarošanu piespriež nosacītu cietumsodu
Topi Ronni pret Emīlu Veckaktiņu. Foto: AP/Scanpix

Helsinku tiesa šonedēļ lēmusi 19 gadus vecajam Topi Ronni piespriest viena gada nosacītu cietumsodu par izvarošanu, ko viņš paveicis, esot vēl nepilngadīgs. Ar viņu līgumu pārtraukusi Somijas hokeja līgas komanda Tamperes ''Tappara'', bet no tiesībām uz viņu atteikusies NHL komanda Kalgari ''Flames''.

Somijas komanda ''Tappara'' šonedēļ paziņoja, ka tā pārtrauc līgumu ar hokejisti Topi Ronni, kuru Helsinku tiesa atzina par vainīgu izvarošanā, ko spēlētājs bija izdarījis, esot nepilngadīgs. Viņam tika piespriests viena gada nosacīts cietumsods. Tāpat no viņa atteikusies Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Kalgari ''Flames'', kas Ronni bija draftējusi 2022. gada draftā ar 59. numuru.

Incidents notika 2021. gadā, taču sīkāka informācija par to nav zināma, jo lietas materiāli nav pieejami publiski. ''Gandrīz trīs gadi ir pagājuši kopš šī incidenta, un šis laiks nevienam no iesaistītajiem nav bijis viegls. Lietas publicitāte ietekmējusi ne tikai mani, bet arī manu ģimeni. Vēlos visiem atvainoties,'' ''Tappara'' mājaslapā citēts hokejists. Nedz komanda, nedz spēlētājs papildus komentārus neplāno sniegt.

19 gadus vecais Ronni Somijas augstākajā līgā spēlējis kopš 2021./2022. gada sezonas. Šajā sezonā viņš 22 spēlēs ticis pie vieniem vārtiem un vienas rezultatīvās piespēles. Viņš ticis izvēlēts arī Somijas jauniešu izlasēs, spēlējot U18 un U20 pasaules čempionātos.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/nhl/story/_/id...
https://www.tappara.fi/fi-fi/articl...


Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
2

Šilovam un Bļugeram sērijas septītā spēle: "Canucks" izšķirošajā kaujā uzņems "Oilers"

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausā atlicis noskaidrot vienu trešās kārtas jeb konferenču finālu dalībnieci, un tā plkst. 4.00 pēc Latvijas laika tiks noskaidrota Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, un Edmontonas "Oilers" duelī.
Davids Pastrņāks (#88). Foto: AP/Scanpix
2

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija bija atstājusi brīvas vietas sastāvā iespējamiem pastiprinājumiem no Nacionālās hokeja līgas un šajā pēcpusdienā tādus arī sagaidīja – pēc Bostonas "Bruins" izstāšanās Stenlija kausa otrajā kārtā palīgā valstsvienībai steiguši uzbrucēji Davids Pastrņāks un Pavels Zaha.
Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers ar ripu. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix
6

"Canucks" izšķirošajā sērijas spēlē nevarēs palīdzēt viens no līderiem Besers

LETA. Latvijas hokejistu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucējs Broks Besers.