Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Kraufords kļūst par ''Stars'' galveno treneri

Kraufords kļūst par ''Stars'' galveno treneri
Marks Kraufords
Foto: SCANPIX SWEDEN

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Dalasas ''Stars'' šodien paziņojusi, ka par tās jauno galveno treneri kļuvis Marks Kraufords. Zināms, ka vakar no šī amata tika atlaists līdzšinējais kluba vadītājs Deivs Tipets.

Šī sezona ''Stars'' nebija pietiekami veiksmīga, jo klubs pirmo reizi kopš 2002.gada nespēja iekļūt izslēgšanas cīņās. Pēc neveiksmīgā komandas snieguma kluba vadība uzreiz atlaida tās ģenerālmenedžeri, kura vietu ieņēma Džo Nīvendaiks, savukārt vakar no galvenā trenera amata tika atlaists Deivs Tipets, kurš strādāja ar komandu kopš 2002.gada.

Kā reālākais kandidāts uz šo amatu tika minēts Marks Kraufords, kuru arī šodien ''Stars'' iecēla šajā amatā. Komandas ģenerālmenedžeris Džo Nīvendaiks bija ļoti apmierināts ar panākto vienošanos: ''Esmu ļoti priecīgs par to, ka spējām panākt vienošanos ar Marku Kraufordu. Marks ir ar uzvarētāju psiholoģiju apveltīts treneris, kuram arī ir liela pieredze NHL kā galvenajam trenerim, tāpēc domāju, ka viņš spēs izspiest no šīs komandas maksimumu. Šobrīd paredzam sadarbību līdz nākamās sezonas beigām, bet domāju, ka tā turpināsies arī tālākā nākotnē. Iepriekšējais kluba galvenais treneris Džo Tipets sešu gadu laikā paveica ļoti labu darbu, attīstot šo klubu, bet uzskatām, ka mums ir nepieciešams jauns virziens, kurā doties.''

Marks Kraufords pašlaik atrodas 16.vietā starp visvairāk uzvaru izcīnošajiem treneriem, kopā izcīnot 470 uzvaras. Kraufords bijis galvenais treneris tādām NHL komandām kā Kvebekas ''Nordiques'', kas vēlāk pārtapa par Kolorado ''Avalanche'', Vankūveras ''Canucks'' un Losandželosas ''Kings''. 1996.gadā ar ''Avalanche'' Kraufords izcīnīja Stenlija kausu. Jāatzīmē, ka šajā komandā toreiz spēlēja ar mūsu Sandis Ozoliņš.

Izmantotie resursi:
nhl.com


, 2009-06-11 23:26, pirms 15 gadiem
Atvainojos bet par musu vecajiem NHL speeleajiem bet sandim ir Stanly cups ?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-06-12 00:02, pirms 15 gadiem
Lowd1nG rakstīja: Atvainojos bet par musu vecajiem NHL speeleajiem bet sandim ir Stanly cups ?
Tāds čalis.. Tak grūti papasīt tēvam Gugulim??
, 2009-06-12 08:22, pirms 15 gadiem
Arī Tipets bez darba ilgi nepaliks..
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).