Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

"Hurricanes" atlaiž Lavioletu

"Hurricanes" atlaiž Lavioletu
Pīters Laviolets
Foto:AP

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Karolīnas "Hurricanes" no amata atbrīvojis galveno treneri Pīteru Lavioletu. Viņa vietā "viesuļos" atgriezies Pols Mauriss, kuru Laviolets aizstāja pirms pieciem gadiem.

Līdz ar galvenā trenera nomaiņu Ziemeļkarolīnā bāzēto klubu skārušas arī citas pārvērtības. NHL Slavas zāles pagodinātais "Hurricanes" ģenerālmenedžera palīgs Rons Frensiss kļuvis par Maurisa asistenu. "Pols vienmēr bijis man prātā. Visi zina, ka viņš ir labs mans draugs," Karolīnas ģenerālmenedžeris Džims Razerfords teica. "Neraugoties uz draudzību, es šādi nerīkotos, ja nezinātu, ka viņš un Rons ir pareizie cilvēki, kuri var veikt klubā pārmaiņas."

Laviolets 2006. gadā aizveda komandu līdz pat Stenlija kausa izcīnīšanai un pagājušajā mēnesī kļuva par NHL uzvarām bagātāko treneri, kurš dzimis Amerikas Savienotajās Valstīs. Tai pat laikā "Hurricanes" kļuva par pirmo klubu līgas vēsturē, kam abas sezonas pēc Stenlija kausa izcīnīšanas nav izdevies iekļūt izslēgšanas spēlēs.

"Mums ir komanda, kas šobrīd, manuprāt, nespēlē ar tādu pārliecību, kāda tai vajadzīga," Razerfords sacīja ", mēs esam to zaudējuši. Runa nav tikai par pēdējām trim četrām spēlēm. Tas ir par komandas ķīmijas atgūšanu un sistēmas sakārtošanu."

Šosezon Karolīnas "Hurricanes" 26 aizvadītajās spēlēs izcīnījuši 12 uzvaras, kas dod 26 punktus, jo divi no 14 zaudējumiem piedzīvoti pagarinājumā. Dienvidrietumu divīzijā klubs ieņem otro vietu, Austrumu konferences tabulā astotā pozīcija.

Izmantotie resursi:
ESPN