Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Zeterbergs: ''Galvenās cīņas vēl tikai priekšā''

Zeterbergs: ''Galvenās cīņas vēl tikai priekšā''
Henriks Zeterbergs pēc zaudējuma
Foto: AFP

Nacionālās hokeja līgas (NHL) finālsērijā pēc šonakt aizvadītā mača iestājies līdzsvars - gan ''Red Wings'', gan ''Penguins'' spējuši izcīnīt divas uzvaras, taču abu komandu spēlētāji uzstāj, ka galvenā cīņa vēl tikai priekšā,

Jau ziņojām, ka šonakt Stenlija kausa izcīņas finālsērijā Pitsburgā vietējie ''Penguins'' ar 4:2 pieveica Detroitas ''Red Wings'', sērijā panākot 2:2. Tiesa, nākamā spēle tiks aizvadīta motoru pilsētā.

''Izskatījās, ka viņi ir pārguruši, bet mēs vienkārši lidojām pa laukumu. Kad spēle iet no rokas, vari izdarīt visu, ko vēlies. Bijām nonākuši zaudētājos, bet nepadevāmies. Tas pierāda to, ka vienmēr jācīnas līdz galam. Arī sērijā pašlaik ir neizšķirts, tomēr jāuzvar arī nākamā spēle!'' tā ''Penguins'' aizsargs Brūks Orpīks, kurš vakardienas mačā rezultativitātes punktus nenopelnīja, taču uz noradīto soliņa pavadīja četras minūtes.

''Tagad tā ir sērija līdz četrām uzvarām, nevis vienas komandas izrāde!'' īsi un kodolīgi sacīja mājinieku uzbrucējs Paskāls Dupuī, kurš spēlēja sešas ar pusi minūtes un uz ''Red Wings'' vārtiem izdarīja vienu metienu. ''Makss [Maksims Talbots] izdarīja lielisku piespēli un bija sarežģīti negūt vārtus. Apsteidzu [Niklasu] Lidstrēmu un [Braienu] Rafaļski un labi novērtēju situāciju. Galvā jau zināju, ko darīšu,'' pēc spēles atzina Džordans Stāls, kurš izlīdzināja spēles rezultātu [2:2] otrās trešdaļas vidū. ''Šis mums bija lielisks panākums. Hallē bija tik skaļi, atbalsts bija vienkārši lielisks! Tas mums deva daudz emociju!'' tā pēc spēles sacīja pats Talbots, kurš asistēja Stālam otro vārtu guvumā.

''Viņiem bija izgājieni trīs pret diviem vai divi pret vienu, bet mums tādu nebija. Viņi spēlēja organizēti, nepieļāva muļķīgas kļūdas. Tomēr netaisāmies padoties. Galvenās cīņas vēl tikai priekšā,'' pagājušā gada Stenlija kausa izcīņas fināla MVP un viens no ''Red Wings'' uzbrukuma līderiem Henriks Zeterbergs stāstīja, ka motoru pilsētas komanda nebūt nedomā padoties un galvenās cīņas vēl tikai priekšā. Lai gan lūzums, iespējams, jau noticis. ''Viņiem jāatpušas,'' Detroitas komandas treneris Maiks Babkoks vainu zaudējumam meklēja nogurumā.

''Pēdējās uzvaras mums daudz ko devušas. Vēl februāra vidū Austrumu konferencē ieņēmām tikai desmito vietu, bet nu cīnamies par Stenlija kausu. Un esam tikai divu soļu attālumā. Arī pagājušogad palikām divu soļu attālumā...'' atzina ''Penguins'' kapteinis Sidnijs Krosbijs, kurš gan nevēlējās vilkt paralēles starp šiem abiem fināliem.

Interesanti, ka krievs Jevgēņijs Malkins izslēgšanas spēlēs jau nopelnījis 35 rezultivitātes punktus, savukārt gan Malkins, gan Krosbijs aizvadīja jau divpadsmito izslēgšanas spēli, kurā katrs no viņiem spējis iegūt vismaz divus rezultivitātes punktus [Šoreiz katrs atzīmējās ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli]. ''Red Wings'' vārtsargs Kriss Osgūds abās izbraukuma spēlēs kopā ielaidis jau septiņus vārtus, savukārt Detroitā viņš kapitulējis vien divas reizes. ''Penguins'' 17 izslēgšanas spēlēs guvuši vismaz trīs vārtus [Pavisam viņi aizvadījuši 21 spēli].

Atskats uz ceturto spēli

Izmantotie resursi:
espn.com.


, 2009-06-05 12:15, pirms 15 gadiem
Pēdējais Pitsburgas gols baigi smuki izspēlēts
, 2009-06-05 12:17, pirms 15 gadiem
Pingvīni bij pelnijuši uzvarēt..
, 2009-06-05 12:21, pirms 15 gadiem
Pa skaisto, cerams ka PIT vinees seerijaa!
, 2009-06-05 12:21, pirms 15 gadiem
Detroitas komandas treneris Maiks Babkuks.
Atvaino, autor, bet tāda uzvārda transkripcija ,, reāli iespārda,, ...
, 2009-06-05 12:22, pirms 15 gadiem
Rafalskis vai Rafaļskis(???)
, 2009-06-05 12:22, pirms 15 gadiem
DRW izskatījās izpumpējušies... tik daudz TĀDAS kļūdas... pat spēlējot vairākumā... Nu jādomā, ka spēs savākties un savās mājās atkal varēs takstiski mainas izspēlēt (kas pret ko utt).

Tāpat viņiem jāatrod varianti kā sadalīt savus spēkus un ne tikai izslēgt Crosby (ko līdz šai spēlei Lidstroms, Rafalskis un Zetebergs nodrošināja), bet tajā pašā laikā, kad labākie spēki ir koncentrēti uz Crosby, šajā sērijā ir parādījies Malkins, kas izmanto esošo situāciju.. attiecīgi DRW jāmeklē varianti kā apturēt abus.. bet nu Datsjuka trauma tam nenāk par labu.
, 2009-06-05 12:24, pirms 15 gadiem
''Tagad tā ir sērija līdz četrām uzvarām!'' īsi un kodolīgi sacīja mājinieku uzbrucējs Paskāls Dupuī,

es gan teiktu, ka tagad tā ir sērija līdz divām uzvarām vai best of three series!
, 2009-06-05 12:25, pirms 15 gadiem
imbecile rakstīja: Rafalskis vai Rafaļskis(???)
Rafaļskis! Tev jau būtu labāk jāzin!
, 2009-06-05 13:21, pirms 15 gadiem
Leflērs rakstīja: Detroitas komandas treneris Maiks Babkuks.
Atvaino, autor, bet tāda uzvārda transkripcija ,, reāli iespārda,, ...
šis nav pirmais raksts, tik iepriekš neviens neiebilda, zinot ka parasti autoru kļūdas tiek momentā izbļautas komentos - bet te klusums, man jau sāka likties ka ir nolemts ka šis ir īstais latviskais variants
, 2009-06-05 13:26, pirms 15 gadiem
A jautājums: " Kāpēc nevar sportistu uzvārdus rakstīt tā, kā tas pienākas, nevis tulkot laviski vai sazin kā?" Citreiz tā iztulkots ka jādomā kas tas par spēlētāju...
, 2009-06-05 13:27, pirms 15 gadiem
Piekrītu Packa. Detorita tiešām dara daudz, lai apturētu Crosby, bet jau pirms sērijas teicu,ka ar divgalvainu pūķi ir grūti cīnīties, turklāt izskatās, ka Krosbijs nemaz nav paguris no tā visa. Vienkārši fantastisks tandēms Malkins-Krosbijs.
, 2009-06-05 18:13, pirms 15 gadiem
Rakstā pirmā rindkopa super;Abu komandu spēlētāji uzstāj,ka visa cīņa vēl priekšā.........A kādi vēl varianti pie 2;2?Beigt spēlēt un kausu zāg'ēt uz pusēm?
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.
Floridas spēlētāji pēc vārtu guvuma. Foto: USA Sports Today. Scanpix
5

Forslings ar vēliem vārtiem nodrošina "Panthers" vietu Stenlija kausa pusfinālā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņā otro kārtu pārvarējusi Floridas "Panthers", kuru pārstāv latvietis Uvis Jānis Balinskis. "Panthers" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 pārspēja Bostonas "Bruins", gūstot uzvaras vārtus izšķirošajā mačā vien pusotru minūti pirms pamatlaika beigām (2:1).