Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Metjūzam 63. vārti sezonā neveiksmē, Mūram karjeras otrais ''hat-trick'' uzvarā

Metjūzam 63. vārti sezonā neveiksmē, Mūram karjeras otrais ''hat-trick'' uzvarā
Trevors Mūrs. Foto: AP/Scanpix

Naktī uz ceturtdienu Nacionālajā hokeja līgā (NHL) zaudēja Toronto ''Maple Leafs'', ar 1:4 atzīstot Tampabejas ''Lighting'' pārākumu. 63. vārtos sezonā guva labākais NHL vārtu guvējs Ostons Metjūzs. Citā spēlē ar karjeras otro ''hat-trick'' Trevors Mūrs palīdzēja Losandželosas ''Kings'' ar 5:2 apspēlēt Sietlas ''Kraken''.

• Naktī uz ceturtdienu NHL svarīgas uzvaras svinēja Tampabejas ‘’Lightning’’ un Losandželosas ‘’Kings’’. Pirmie ar 4:1 pārspēja Toronto ‘’Maple Leafs’’, bet otrie ar 5:2 Sietlas ‘’Kraken’’.

• Tampabeja izcīnīja ceturto uzvaru pēdējās piecās spēlēs, kas ļauj Austrumos ieņemt piekto vietu ar 91 izcīnītu punktu. Devītajā esošā ‘’Red Wings’’ ir deviņu punktu attālumā. Septiņas spēles līdz regulārās sezonas beigām ‘’Lightning’’ spērusi platu soli spēlēšanai izslēgšanas mačos.

• ‘’Maple Leafs’’ rindās vienīgos vārtus guva Ostons Metjūzs, kuram tie bija jau sezonas 63. vārti. Tos viņš guva brīdī, kad Toronto spēlēja vairākumā. Metjūzs ar atrāvienu ir visas līgas labākais vārtu guvējs – Semam Reinhārtam, kas ieņem otro vietu, ir 52 precīzi metieni.

• ‘’Kings’’ uzvara pār Sietlu ļāva komandai par vēl diviem punktiem atrauties no Rietumu konferencē devītajā vietā esošās ‘’Blues’’ – Losandželosai tagad ir 89 punkti, bet Sentluisai 84.

• Pie reizes ‘’Kings’’ pārtrauca trīs zaudējumu sēriju. Tikmēr ‘’Kraken’’ līdz ar zaudējumu vairs nepretendē uz vietu izslēgšanas spēlēs pēc regulārā turnīra beigām.

• Uzvarētāju rindās ar ‘’hat-trick’’ izcēlās Trevors Mūrs. Trešos vārtus spēlē Mūrs guva trešā perioda otrajā pusē. Sezonām hokejistam 29 precīzi metieni, bet karjerā viņš iespējis otro ‘’hat-trick’’.

NHL spēles 4. aprīlī

SpēleRezultāts
Rangers - Devils4:3
Maple Leafs - Lightning1:4
Stars - Oilers5:0
Kings - Kraken5:2
Coyotes - Canucks1:2

Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers ar ripu. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix
4

"Canucks" izšķirošajā sērijas spēlē nevarēs palīdzēt viens no līderiem Besers

LETA. Latvijas hokejistu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucējs Broks Besers.
Artūrs Šilovs vārtos. Foto: Reuters/Scanpix
27

Vankūvera ielaiž piecus vārtus un cieš sakāvi, ''Oilers'' panākot septīto spēli

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas sestajā spēlē sakāvi cietusi Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras ''Canucks'', kas izbraukumā ar 1:5 atzina Edmontonas ''Oilers'' pārākumu. Sērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 3-3.
Mets Dušeins. Foto: AP/Scanpix

Dušeins ar vārtiem otrajā papildlaikā ieved "Stars" konferences finālā

Izceļoties ar precīzu metienu pret savu bijušo komandu, Mets Dušeins Stenlija kausa izcīņas otro kārtu ļāvis pārvarēt Dalasas "Stars" komandai, kas sestajā sērijas mačā ar 2:1 uzvarēja Kolorado "Avalanche", tādējādi kļūstot par trešo pusfinālu sasniegušo komandu.