Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

"Canucks" galvenais treneris pēc uzvaras slavē vārtsargu Šilovu

"Canucks" galvenais treneris pēc uzvaras slavē vārtsargu Šilovu
Artūrs Šilovs: Foto: USA Today Sports/Scanpix

LETA. Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" galvenais treneris Riks Tokets trešdien pēc uzvarētā mača paslavēja Latvijas vārtsargu Artūru Šilovu.

Jau ziņots, ka trešdien Šilovs aizvadīja savu otro spēli šajā NHL sezonā, palīdzot "Canucks" viesos ar rezultātu 2;1 (0:0, 1:0, 1:1) pārspēt Arizonas "Coyotes" vienību.

Šilovs šajā cīņā atvairīja 20 no 21 metiena, bet kopumā viņam divās spēlēs divas uzvaras, atvairīti 93,0% metienu un vidēji zaudēti 1,5 vārti mačā.

"Viņš Šilovs vārtos izskatās gluži kā veterāns. Ļoti pārliecinošs," latvieša sniegumu komentēja Tokets. "No rezervistu soliņa viņš izskatās ļoti liels vārtu vīrs."

Komandas galvenais treneris uzslavēja Šilova pacietību un spēju labi darboties arī pēc sev priekšā atsistajām ripām. "Viņš aizvadījis tiešām divas ļoti labas spēles. "

Trešdienas spēlē vārtus uzvarētāju labā guva Kvins Hjūzs un Konors Gārlands, bet latviešu uzbrucējs Teodors Bļugers uz ledus bija 14 minūtes un 44 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu metienu pa vārtiem, bloķēja vienu pretinieku raidījumu, uzvarēja septiņos no 14 iemetieniem un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Canucks", kas jau nodrošinājusi vietu Stenlija kausa izcīņā, ar 102 punktiem 76 spēlēs ieņem otro vietu Rietumu konferencē.

Vankūveras hokejisti nākamo spēli aizvadīs sestdien, kad izbraukumā mērosies spēkiem ar Losandželosas "Kings".

Izmantotie resursi:
LETA


, 2024-04-04 12:09, pirms 2 mēnešiem
Jādod Artūram iespēja pret top komandām. Play off pīles ar koijotiem nenāks pretī.
, 2024-04-04 12:27, pirms 2 mēnešiem
dodiet tik spēlēt Arčijam !
, 2024-04-04 12:29, pirms 2 mēnešiem
Artūram jau šosezon vajadzēja būt stabilam 2.vārtsargam.
, 2024-04-04 14:10, pirms 2 mēnešiem
"Viņš aizvadījis tiešām divas ļoti labas spēles. " bet tiklīdz būs vesels Demko, tā Šilovu aizfīrēs uz AHL. Neaizmirsīsim, ka amerikāņi ir lieli meistari uz slavēšanu un komplimentēšanu.
, 2024-04-04 19:21, pirms 2 mēnešiem
cobham rakstīja: Artūram jau šosezon vajadzēja būt stabilam 2.vārtsargam.
Viņam tikko palika 23 gadi. Tik jaunam vārtsargam nav jāsēž uz soliņa. Labāk aptuveni 40 spēles AHL un dažas NHL, nekā aptuveni 20 NHL.
, 2024-04-04 21:11, pirms 2 mēnešiem
kilobyte rakstīja: Viņam tikko palika 23 gadi. Tik jaunam vārtsargam nav jāsēž uz soliņa. Labāk aptuveni 40 spēles AHL un dažas NHL, nekā aptuveni 20 NHL.
jap, ne viss ir zelts, kas mutē spīd.
Artūrs Šilovs. Foto: AFP/Scanpix
2

Šilovam un Bļugeram sērijas septītā spēle: "Canucks" izšķirošajā kaujā uzņems "Oilers"

Nacionālās hokeja līgas Stenlija kausā atlicis noskaidrot vienu trešās kārtas jeb konferenču finālu dalībnieci, un tā plkst. 4.00 pēc Latvijas laika tiks noskaidrota Vankūveras "Canucks", ko pārstāv Teodors Bļugers un Artūrs Šilovs, un Edmontonas "Oilers" duelī.
Davids Pastrņāks (#88). Foto: AP/Scanpix
2

NHL zvaigzne Pastrņāks kopā ar Zahu jau ielidojuši Čehijā un pastiprina mājiniekus

Pasaules hokeja čempionāta saimniece Čehija bija atstājusi brīvas vietas sastāvā iespējamiem pastiprinājumiem no Nacionālās hokeja līgas un šajā pēcpusdienā tādus arī sagaidīja – pēc Bostonas "Bruins" izstāšanās Stenlija kausa otrajā kārtā palīgā valstsvienībai steiguši uzbrucēji Davids Pastrņāks un Pavels Zaha.
Vankūveras "Canucks" uzbrucējs Broks Besers ar ripu. Foto: Sergei Belski/USA Today Sports/Scanpix
6

"Canucks" izšķirošajā sērijas spēlē nevarēs palīdzēt viens no līderiem Besers

LETA. Latvijas hokejistu Artūra Šilova un Teodora Bļugera pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrās kārtas izšķirošajā spēlē nevarēs palīdzēt uzbrucējs Broks Besers.