Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ankipāns un Ābols izceļ pretinieku aizsardzību un sola sīvu finālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ankipāns un Ābols izceļ pretinieku aizsardzību un sola sīvu finālu
Ģirts Ankipāns un Artis Ābols. Foto: LHF

Trešdienas vakarā Jelgavā sāksies "Optibet" hokeja līgas (OHL) fināls, sērijā līdz četrām uzvarām par zeltu sacenšoties iepriekšējo divu gadu čempionei "Zemgalei"/LBTU un pērn sudrabu dabūjušajai "Mogo"/LSPA. Šodien abu komandu galvenie treneri – Artis Ābols un Ģirts Ankipāns – preses konferencē dalījās pārdomās par sāncenšu plusiem, līgas augšanu un tiesnešu lēmumiem.

"Diez vai finālā būs četras spēles. Uzskatu, ka abas komandas gana labi māk spēlēt aizsardzībā un bez ripas. Nedomāju, ka redzēsiet daudz vārtus. Jā, varbūt vienā konkrētā spēlē var notikt jebkas, bet sērijā kopumā. Komandas ir līdzvērtīgas, tāpēc jo svarīgāki ir labi lēmumi, detaļas. Tikpat labi var palīdzēt veiksmīgs rikošets," pauda "Zemgales" galvenais treneris Artis Ābols, atzīmējot savstarpējo maču līdzīgos iznākumus.

Regulāro sezonu pirmajā vietā noslēdza tieši jelgavnieki, tādējādi nopelnot sava laukuma priekšrocības. Taču pēc 32 spēļu aizvadīšanas abām finālistēm bija vienāds punktu skaits, un arī savstarpējos dueļos uzvaras tika dalītas uz pusēm. Sezonas atklāšanas spēlē septembrī, kā arī oktobra vidū uzvarēja "Zemgale" (2:1 un 5:1), bet divos dueļos janvāra beigās pārāki bija "Mogo" hokejisti (3:1 un 2:1).

"Būs līdzīgas spēles. Tikpat labi sērijā var būt četri pagarinājumi – kas to lai zina. Sēriju izšķirs nianses un sīkumi," teica Ģirts Ankipāns, kurš pievienojās Ābolam, slavējot sāncenšu prasmes aizsardzībā. "Viņi ir labi apmācīti. Visdrīzāk, ka šī nebūs rezultatīva sērija."

Pagājušā gada finālā "Zemgale" uzvarēja ar 4-1. Jelgavnieki bija guvuši ievērojamu pieredzi Somijas laukumos un to izmantoja savā labā. Ankipāns lēsa, ka šoreiz starpība komandu sagatavotības rādītājos ir krietni mazāka. "Jā, viņi trenējas nedaudz profesionālākā režīmā, un tas joprojām dod priekšrocības. Taču mēs esam uzlabojuši savas pozīcijas. Loģiski, nevaru aizliegt fināla laikā iet uz skolu vai uz darbu, bet šogad ir sajūta, ka komanda ir gatava ziedoties, lai sasniegtu mērķi," pauda Ankipāns.

Abas komandas janvāra beigās tika pie papildinājumiem. Atgriežoties no Polijas, "Zemgalei" pievienojās uzbrucējs Ričards Bernahrds, un no "Kurbada" pārnāca Edgars Dīķis. Savukārt "Mogo" klāt nāca vārtsargs Linards Feldbergs (HS "Rīga") un uzbrucēji Kristers Ansons (QMJHL) un Rolans Vasiļjevs (Zviedrija-5).

"Jebkuram trenerim ir patīkami, ja vari pastiprināt sastāvu. Iepriekš tieši uz sezonas beigām nebijām meklējuši papildinājumus. Esmu apmierināts ar hokejistiem, kuri pievienojās komandai. Galvenās runas pataupīšu – skatīsimies, kā viņi sevi parādīs finālā. Jaunajiem tas būs svarīgi. Ansonam un Feldbergam šis ir svarīgs posms karjerā," norādīja Ankipāns.

Pusfināla sērijā pret "Kurbadu" (4-0) vietu "Mogo" vārtos dalīja 18 gadus vecais Feldbergs un 33 gadus vecais Henrijs Ančs. Arī "Zemgale" pusfinālā pret "Prizmu" (4-0) izmantoja divus vārtsargus – Mariusu Bajarunu-Galeju un Rihardu Cimermani, kurš pirms sezonas noslēdza karjeru un kļuva par vārtsargu treneri, bet sezonas svarīgākajos brīžos atgriezies vārtos. Ābols atklāja, ka Cimermanis treniņos gan sargā vārtus, gan strādā ar pārējiem komandas rīcībā esošajiem vārtsargiem.

"Par katru sīkumu noraidījumu nevajadzētu dot, jo tas ir fināls. Pats galvenais – lai lēmumi tiktu pieņemti konsekventi 60 minūšu garumā un uz abām pusēm. Nevis – vienā periodā ir viena mēraukla, nākamajā jau cita," par tiesāšanas vēlmēm teica Ābols. Ankipāns vadījās pēc līdzīga pavediena: "Visērtāk komandām un treneriem ir tad, kad saproti, kas notiks. Jā, vienai komandai tiesāšana var būt ērtāka vai neērtāka, bet vismaz ir saprotams, par ko dod noraidījumu. Skaidrs, tiesneši kļūdās un mēdz gadīties visādi. Viegli nebūs ne viņiem, ne mums."

Abu līdz finālam nokļuvušo komandu treneri pauda pārliecību, ka OHL līmenis šajā sezonā ir spēris soli uz priekšu. Gan Ābols, gan Ankipāns atzīmēja Tallinas "Panter" pievienošanos un cīnīšanos, pusi sezonas arī "Kaunas City" spējusi rādīt zobus, kamēr pret Elektrēnu "Energijas" un Viļņas "Hockey Punks" pienesumu speciālisti bija kritiskāki.

"Sezona bija nesalīdzināmi jaudīgāka nekā iepriekšējā. Kauņa iedeva cerību, ka būs konkurenti, ka varētu tikt playoff. Laikam viņiem rezervistu soliņš bija par īsu – komanda nodzisa. Igauņi izskatījās cienījami. Bija labas un spilgta spēles. Atslābinājāmies un zaudējām, arī "Zemgale" viņiem zaudēja. Pirms gada varējām vinnēt pat spēles, kurās atslābinājāmies, šogad tas maksāja punktus," vērtēja Ankipāns.

"Mūsu spēles jau kuro gadu piesaista uzmanību, jo Latvijas čempionātā ir pietiekami spēcīgas un līdzīgas komandas," fināla priekšvakarā teica Ābols. "Ja čempionātā būtu piecas mūsu līmeņa komandas, tas jau būtu ļoti ok."

"Jelgava Kontinentālajā kausā uzvarēja Francijas čempionus, un tas jau ir labs Eiropas līmenis. Protams, gribētu, lai mūsu rīcībā būtu citas finanses – tad mēs līmeni varētu pacelt daudz augstāk," prātoja Ankipāns.

Finālsērija startēs trešdienas vakarā pulksten 19:00, tiešraide kanālā TV6.

     [+] [-]

, 2024-03-26 20:46, pirms mēneša
Tur no tā nenormālā opatnuma un grandīguma treneru attieksmē konferences laikā visi augi telpā drošvien savīta

     [+] [-]

, 2024-03-27 10:23, pirms mēneša
cehoslovāks rakstīja: Tur no tā nenormālā opatnuma un grandīguma treneru attieksmē konferences laikā visi augi telpā drošvien savīta
Taisniiba ... abiem likaas, ka uz cirku atnaakushi ...
+ vel Matulis ar savgu flegmātismu un saviem standarta muļķīgajiem/bezjēdzīgajiem jautājumiem ...