Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

OHL rezultatīvākais meklē iespējas: "Pārliecināts, ka visu sezonu nepavadīšu Latvijā"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

OHL rezultatīvākais meklē iespējas: "Pārliecināts, ka visu sezonu nepavadīšu Latvijā"
Patriks Zabusovs. Foto: HK Zemgale/LBTU

Kopš "Optibet" hokeja līgas (OHL) sezonas sākuma aizritējis mēnesis. Rezultatīvāko spēlētāju saraksta galvgalī meklējams 22 gadus vecais uzbrucējs Patriks Zabusovs, kurš "Prizmas" rindās septiņos mačos iekrājis 14 punktus. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš pauda šaubas, ka visu sezonu pavadīs Latvijā.

Arī pagājušo sezonu Patriks Zabusovs sāka Latvijas čempionātā, nu jau nogrimušā Rīgas "Dinamo" uzbrukumā desmit spēlēs iekrājot 19 punktus un sagaidot zvanu no Slovākijas. Oktobra vidū ielēcis Mihalovces "Dukla" sastāvā, Zabusovs ātri atrada savu vietu un sezonu pabeidza ar 21 punktu 39 spēlēs.

"Jau decembrī pie manis nāca ar piedāvājumu pagarināt līgumu uz nākamo sezonu. Gribēju pagaidīt, koncentrēties sezonas turpinājumam, izslēgšanas spēlēm. Kur jūs skrienat? Aizķepurojāmies līdz pusfinālam, paši bijām izbrīnīti – sezonas laikā nomainīja treneri, spēlētāji visu laiku mainījās, atmosfēra nekāda. Bet tikām līdz pusfinālam un gandrīz Košici apspēlējām," stāstīja Zabusovs.

Piedāvājumu pagarināt vienošanos viņš dzirdējis vēl vairākas reizes, allaž atbildot, ka grib sagaidīt sezonas beigas. "Nesēžu un nenožēloju, ka nepagarināju. Ja domāsi par visām garām palaistajām iespējām, tad var sajukt prātā... Jā, vajadzēja padomāt par līgumu, bet – centos koncentrēties spēlēm. Iet playoff, bet man prasa par līgumu. Tā arī teicu – gribu koncentrēties laukumā notiekošajam, bet, tiklīdz sezona būs beigusies, varam uzreiz sēsties pie galda un runāt."

Attiecībām ar kluba vadību cauri izskrējis melns kaķis, un pēc sezonas Zabusovs vairs nedzirdēja "Dukla" piedāvājumus. Starpsezonā komandu pameta arī Vitālijs Pavlovs un Kristaps Bazevičs, bet Mihalovce bez latviešiem nepalika – septembrī līgumu parakstīja Latvijas izlases kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Zabusovam jūnija beigās bija sarunas ar "Spišska Nova Ves", kas pēc aizvadītām astoņām spēlēm atrodas Slovākijas Ekstralīgas pirmajā vietā. "Norāvās," sacīja uzbrucējs. Darījums sabrucis, kad slovāki dažu dienu laikā pierunājuši amerikāņu uzbrucēju Todu Burdžesu, kuram ir 39 spēļu pieredze Amerikas Hokeja līgā, tādējādi aizpildot leģionāra vietu.

"Piedāvājumi ir bijuši, taču mērķēju augstāk par Čehijas otro līgu vai Ungāriju. Nesaku, ka tās ir sliktas līgas. Nē, labas, bet man ir bail tur iesprūst. Gribētos atkal aizķerties Slovākijā. Tagad manos spēkos ir rādīt labāko hokeju un saglabāt pacietību," pauda Zabusovs. Viņš vasarā trenējies kopā ar "Prizmu", tādēļ izlēmis komandā palikt arī sezonas ievadā.

Septiņās spēlēs iekrājot 14 punktus, Zabusovs ir OHL rezultatīvākais spēlētājs. Tuvākais sekotājs ir "Mogo"/LSPA kapteinis Gints Meija, kurš iekrājis par punktu mazāk, taču viņam ir divas spēles rezervē. Zabusovs ir vienīgais "Prizmas" spēlētājs, kuram ir vairāk par astoņiem punktiem.

Viņš tukšā palicis tikai pret "Kurbadu" un "Mogo"/LSPA, kamēr viesos pret "Zemgali"/LBTU nodemonstrēja līdz šim rezultatīvāko sniegumu – divi vārti un divas piespēles. Četras minūtes līdz pamatlaika beigām Zabusovs vairākumā panāca izlīdzinājumu, bet pagarinājumā aizskrēja uz tikšanos ar jelgavnieku vārtsargu Mariusu Bajarunu-Galeju un izlēma cīņas likteni.

Šovakar "Prizma" viesosies pie Elektrēnu "Energijas". Arī iepriekšējā spēle tika aizvadīta pret lietuviešiem, savā laukumā izlaižot 3:0 pārsvaru un piekāpjoties "Kaunas City". Zabusovs izcēlās ar 1+2, izdarot 12 metienus.

"Man ir daudz vieglāk spēlēt pret "Mogo", pret "Kurbadu" vai "Zemgali", nekā pret lietuviešiem. Viņi nostājas pareizāk, zini, kur atradīsies pretinieki. Pret lietuviešu komandām notiek joņošana, un nevari saprast, kā rīkoties, kā pieņemt pareizos lēmumus," prātoja Zabusovs. "Prizma" zaudējumā pret Kauņu pamanījās ielaist trīs vārtus vairākumā. Jā, vairākumā…

"Esmu pārliecināts, ka visu sezonu nepalikšu Latvijā. Ja nebūs labāku variantu, izvēlēšos no tiem, kas ir piedāvājumā. Pagaidām cenšos noturēt savu līniju," stāstīja Zabusovs, norādot – novembra vidus, kad čempionātos iestājas izlašu pārtraukums, ir laiks, kad komandās sākas sastāva tīrīšana. Atlaisto vietā jāmeklē jauni, un Zabusovs, kurš pirms Slovākijas sevi parādīja arī Čehijas Ekstralīgā – 16 punkti 32 spēlēs Zlīnā –, cer saņemt zvanu.

"No manis ir atkarīgs sniegums laukumā un punkti. Jebkura komanda aiziet un paskatās, kā tev iet šajā sezonā, pirms piedāvāt līgumu. Ja es tagad sēdētu ar 0+2, tad man būtu jādomā par slidu karināšanu…" smejās Zabusovs. "Ir punkti, ir ieraksti CV. Tagad jāstrādā aģentiem."

  +3 [+] [-]

, 2023-10-11 12:24, pirms 7 mēnešiem
Lai nu ko, bet virsrakstus gan varēja pārlasīt. Celmiņ, šitam klaunam par šo rakstu vajadzētu tikai pusi maksāt.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 18:01, pirms 7 mēnešiem
Rumānija?

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 18:01, pirms 7 mēnešiem
Nu nezinu, CZE 2 jau nu varēja ņemt, parādīs labu sniegumu, bez problēmām tiks atpakaļ SVK ekstralīgā (CZE 2 in SVK Ekstralīga ir diezgan līdzīgas spēku samēru ziņā). Ja vēl kaut kur paveiksies, var kādā brīdī tikt pat čehu Ekstralīgā.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 23:53, pirms 7 mēnešiem
Klau, nu, bet kā tā var būt? Čalis, uzbrucējs, metis puspunktu spēlē.... 20 gadu vecumā.... Čehijas ekstralīgā. Tagad 22 gadi un nevar tikt tur atpakaļ??? Es nesaprotu. Pēc statistikas vien, te pat var piesaukt NHL potenciālu!!! KĀ? vienkārši tik dumjš spēlētājs, stat-padder? Piedodiet, es baigi neesmu redzējis Zabusovu spēlējot, tikai lasījis...

  +1 [+] [-]

, 2023-10-11 23:59, pirms 7 mēnešiem
Ok, draugi, es nesaprotu. Čalis 1.87CM. Perfekts garums priekš hokejista. Skatos tālāk eliteprospects.... Jau 19/20 gadā debitēja Ģinamkā KHL...

Pēc tam, jau piesauktajā Čehijā, 16 punkti 32 spēlēs. Un diezgan laba G+A attiecība, 9+7.

Tagad viens minējums tik atlicis... Čalis tāds puļītājs, ka sit no visurienes, un wnk ik pa laikam trāpa??? Reāli apjucis esmu.

  +1 [+] [-]

, 2023-10-12 00:00, pirms 7 mēnešiem
Latvijas līgā līdz šim vācis vidēji 2.11 punktu, un jāatceras, cik gados sāka jau tur spēlēt. Reāli, kas te notiek? Sūtam tak viņu uz NHL lmao

     [+] [-]

, 2023-10-12 10:29, pirms 7 mēnešiem
ViestursThePunisher rakstīja: Ok, draugi, es nesaprotu. Čalis 1.87CM. Perfekts garums priekš hokejista. Skatos tālāk eliteprospects.... Jau 19/20 gadā debitēja Ģinamkā KHL...

Pēc tam, jau piesauktajā Čehijā, 16 punkti 32 spēlēs. Un diezgan laba G+A attiecība, 9+7.

Tagad viens minējums tik atlicis... Čalis tāds puļītājs, ka sit no visurienes, un wnk ik pa laikam trāpa??? Reāli apjucis esmu.
Tā visa jau ir pagātne, kas maz vairs kādu interesē... Aktuālāks ir rādītājs 5 rez.p. pagājušajā sezonā 17 izslēgšanas spēlēs slovāku ekstralīgā.
Viens ir tas, ko mēs redzam eliteprospects, otrs, tas ko čehi un slovāki redz/redzēja uz vietas laukumā. Un vēl, kopš kara Ukrainā uz KHL tikai brauc vairs aatsevišķi īpatņi, konkurence Eiropas tirgū ir lielāka kā jebkad.