Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Ar titulu Eifeļa pakājē: Maslovskis atgriezies mājās un grib vēlreiz triumfēt OHL

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Ar titulu Eifeļa pakājē: Maslovskis atgriezies mājās un grib vēlreiz triumfēt OHL
Rūdolfs Maslovskis. Foto: OHL

Sestdien startēja jaunā "Optibet" hokeja līgas (OHL) sezona, un atklāšanas mačā "Mogo"/LSPA viesos atstāja sausā pērno čempioni. Pēc divām Francijā pavadītām sezonām komandā atgriezies Rūdolfs Maslovskis, kurš gatavs uzbrukumā atkal spēlēt pirmo vijoli. Sarunā ar portālu Sportacentrs.com viņš dalījās atmiņās par diviem gadiem Marseļā un salīdzināja Latvijas un Francijas līdzjutēju kultūru.

2019. gadā kļuvis par Latvijas čempionu un nākamajā sezonā 26 spēlēs iekrājis 31 punktu, Rūdolfs Maslovskis pieņēma jaunu izaicinājumu. Iepriekš Somijas otrajā līgā spēlējušais uzbrucējs 2020. gada vasarā krāmēja somas un devās uz Marseļu – futbola pilsētu, kas redzēja iespējas attīstīt arī hokeju. Otrās līgas klubs ar ambīcijām pacelties uz augstāko līgu.

"Finansiāli neko ļoti īpašu nepiedāvāja – gandrīz tas pats, kas Latvijā, tikai apmaksāti dzīvošanas izdevumi. Rakstīja un interesējās jau trīs gadus agrāk. Paņēma ar savu profesionālo attieksmi un mērķiem. Jauna halle, pilnas tribīnes," pārcelšanās iemeslus atcerējās Maslovskis. Viņš spēlēja rezultatīvi, Marseļa īstenoja nosprausto mērķi un triumfēja otrajā līgā, bet – korekcijas ieviesa pandēmija. Tika pieņemts lēmums, ka neviena komanda neizkritīs no augstākās līgas, tāpēc latvieša pārstāvētā vienība tika atstāta ar garu degunu.

Tomēr tika iegūtas neaizmirstamas atmiņas. Final 4 norisinājās Parīzes pievārtē, un pēc izcīnītā titula Marseļas hokejistiem idejas nebija tālu jāmeklē – vispirms tika apmeklēta Triumfa arka, kam sekoja kausa aizvešana līdz Eifeļa torņa pakājei. "Marseļā jau uzskata, ka tieši viņi ir galvaspilsēta, nevis Parīze. Francūži ir traki fanātiski par savu pilsētu. Tas bija sirreāls moments un emocijas. Skanēja futbola fanu neglaimojošās dziesmas par Parīzi, tad mūsu kolonnai pievienojās policijas busiņš, kas brauca līdzi, pieskatīja un gaidīja, kad sagrēkosimies."

Rezultativitāte nezuda arī nākamajā sezonā – ar 25 mačos sakrāto 41 punktu Maslovskis bija labākais Marseļas rindās, bet līgas kopvērtējumā priekšā palaida tikai piecus kanādiešus. Taču, sagaidot ģimenes papildinājumu un meklējot labākus dzīvošanas apstākļus, viņš nolēma noraidīt komandas piedāvājumu pagarināt līgumu.

Pēc sezonas Maslovskim bijuši piedāvājumi no Francijas augstākās līgas, arī no Alpu Hokeja līgas, tomēr ar lēmuma pieņemšanu uzbrucēja ģimene nav steigusies. "Gribējām sagaidīt mazo un izlemt tikai tad. Piedāvājumi bija labi, bet – tavu vietu aizņem ātri." Vasaras turpinājums bijis sarežģītāks, un Maslovskis godīgi atzīst – lai cik laba būtu statistika, no Francijas otrās līgas pārcelties uz labāku līmeni nav viegli. Jo īpaši, ja palaid garām piedāvājumus no komandām, kas tevi vēlējās uzreiz.

Pienāca augusts, un uzbrucēju sasniedza zvani no "Mogo"/LSPA ģenerālmenedžera Elvisa Želubovska un galvenā trenera Ģirta Ankipāna. "Patīkami, ka esi vajadzīgs komandai, nevis pats uzprasies. Esmu lojāls cilvēks un negribu mētāties pa klubiem, tāpēc izlēmu palikt. Bija laba saruna ar Ankipānu. Iepriekš biju pie viņa mazliet spēlējis, zināju, ka viņš ir karstasinīgs treneris, bet labi parunājām. Pateicu, ka man ir skaidrs, ko no manis gaida, un ka esmu ar mieru."

Sestdien sezonas pirmajā mačā "Mogo"/LSPA viesos ar 3:0 pieveica pagājušajā sezonā triumfējušo "Zemgali"/LLU, un Maslovskis kopā ar Kārli Ozoliņu un Mārtiņu Šulcu veidoja pirmo uzbrucēju virknējumu. Gan Maslovskis, gan Ozoliņš darbojās arī pirmajā vairākuma brigādē, un tie ir uzbrucēji, no kuriem Ankipāns prasīs rezultātu.

"Kad iepriekš spēlēju "Mogo", komanda bija vecāka un pieredzējušāka. Tagad ir pusotra maiņa ar hokejistiem virs 25 gadiem, pārējie – jauni čaļi. Pagaidām diezgan labi strādā – pirmajā mačā bijām uz viena viļņa, jaunie arī pievelk klāt. Ankipāns var parādīt, var iemācīt. Viņa sistēmas strādā, ja tās pilda," pauda Maslovskis.

"Ja savāc četras maiņas ar meistariem, un visi grib mest iekšā, tad – ne visi gribēs pildīt uzdevumu. Jaunie mums ir labi. Par dažiem varbūt vispār nebiju dzirdējis, bet, pāris nedēļas pavadot kopā, palicis labs iespaids – materiāls, kas nākotnē var tikt augstāk par Latvijas čempionātu."

Jaunus vaibstus ieguvusi ne tikai "Mogo" komanda, bet arī visa OHL, pievienojoties trim komandām no Lietuvas. Maslovskis atzina, ka pārbaudīt spēkus pret kaimiņiem būs interesanti arī pašiem hokejistiem. Uzbrucējs arī pauda cerību, ka varbūt tas palīdzēs pamodināt Latvijas čempionāta gaisotni. "Francijā jutos kā hokejists – pilnas halles, fanu kultūra, šovs. Latvijā nav nekā…"

"Vākt punktus tur nemaz nav tik viegli. Vienā hallē aiz mūsu soliņa bija orķestris – visu laiku ausīs pūš trombons, un tur pazūdi… Atklāšanas spēle mums bija Epinālā, kur pirms pasaules čempionāta spēlēja arī Latvijas izlase. Halle piebāzta, visi saģērbušies zaļā, dūmi, troksnis. Tas viss iedod pa nerviem – kaut kad palīdz, kaut kad pārdedz. Latvijā uz spēli atnāk vecāki un radi... Varbūt tāpēc, ka mums hokejs veidojas ap Rīgu un trūkst komandu citās pilsētās," prātoja Maslovskis.

Uzbrucējs nāk no Brocēniem, kas OHL atklāšanas mačā bija pārstāvēta ar sešiem hokejistiem – Maslovskis, Šulcs un Toms Opelts vienā pusē, Gustavs Millers, Kevins Strādnieks un Dāniels Andersons otrā. Turklāt Opelts guva mača pirmos vārtus, bet Šulcs uzstādīja gala rezultātu. Maslovskis atzina, ka līdz OHL komandai Brocēnos gan būs jāgaida ilgi, jo pašreizējā infrastruktūra diemžēl nolaista un prasa atjaunošanas ieguldījumus.

Francijas komandu atbalstīšanā aktīvi tiek iesaistītas studentu kopienas. Arī pats Maslovskis ir students. Iepriekš sācis, bet nepabeidzis divas augstākās izglītības, būdams Francijā, viņš Daugavpils Universitātē sāka apgūt sporta skolotāja izglītību. "Gribēju sevi apmānīt, ka strādāšu citā profesijā, bet beigās atgriezos pie tā, ko zinu vislabāk un kas sanāk vislabāk." Aiz muguras puse ceļa jeb divi no nepieciešamajiem četriem gadiem.

Mājās atgriezies ģimenes dēļ, Maslovskis grib vēlreiz izcīnīt vareno Latvijas čempionu kausu. 2019. gadā viņam finālsērija beidzās slimnīcā, pēc triumfa patvaļīgi pametot palātu un dodoties svinēt ar komandu. Šoreiz viņš grib būt viens no tiem, kuri izšķir zelta likteni uz ledus.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-06 15:02, pirms 2 gadiem
Interesanta intervija, paldies!

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 15:04, pirms 2 gadiem
Tik tiešām jāpiekrīt Rūdolfam, ka gribētos redzēt vairāk līdzjutēju uz OHL spēlēm. Ko darīt, lai popularizētu vietējo čempionātu?

  +2 [+] [-]

, 2022-09-06 15:37, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Tik tiešām jāpiekrīt Rūdolfam, ka gribētos redzēt vairāk līdzjutēju uz OHL spēlēm. Ko darīt, lai popularizētu vietējo čempionātu?
visiem ir pie kājas, sākot ar pašiem klubiem. tad pederācijai un kā tā ekas arī līdzjutējiem.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 15:44, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Tik tiešām jāpiekrīt Rūdolfam, ka gribētos redzēt vairāk līdzjutēju uz OHL spēlēm. Ko darīt, lai popularizētu vietējo čempionātu?
pašiem klubiem jābūt aktīvākiem. Tāpat arī OHL mājas lapā ir diezgan skopa informācija par sezonas sākumu. Arī vakardienas Sporta studijā par to runāja. Pēc pagājušā play-off ažiotāžas šobrīd ir ļoti liels klusums.

  +5 [+] [-]

, 2022-09-06 16:01, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Tik tiešām jāpiekrīt Rūdolfam, ka gribētos redzēt vairāk līdzjutēju uz OHL spēlēm. Ko darīt, lai popularizētu vietējo čempionātu?
Klubiem jāsāk strādāt pie reklāmas. Un jāstrādā nevis uz mums, vecajiem faniem, bet uz tiem, kas tagad ir bērni, jaunieši. Reklāmas soc. medijos. Sadarbības ar žurnaļugām - lai raksta rakstus, liek foto izlases. Konkursiņi, merčs, pašu veidots saturs ārpus spēlēm. Ideālā gadījumā arī, kāds bērnu stūris, kur atstāt mazākos, kamēr vecie iet skatīties spēli. Sadarbības ar "influenceriem". Jāstrādā, tā, lai aiziet uz piemēram, mogo un zemgales spēli ir ne tikai hoķis, bet sava veida tusiņš vai relakss, ne tikai hard core hokeja faniem, bet arī sīcim, mamai ar draudzenēm vai opītim ar omīti. Un tas nemaksā milzu naudu. Vismaz aktīvāka reklāma tajos pašos soc. medijos nemaksā neko, ņemot vērā, ka šobrīd tās praktiski nav.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-06 16:04, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: pašiem klubiem jābūt aktīvākiem. Tāpat arī OHL mājas lapā ir diezgan skopa informācija par sezonas sākumu. Arī vakardienas Sporta studijā par to runāja. Pēc pagājušā play-off ažiotāžas šobrīd ir ļoti liels klusums.
Diskusiju vadītāj, jautājums tev, tā kā esi sava veida SC kolektīva pārstāvis. Kāpēc, ja KHL saucat par okupantu līgu, informācijas atspoguļojumā par OHL, savi 70% ir par šīs līgas bijušo komandu Dinamo? Kāpēc par pārējiem klubiem informācija ir maigi sakot skopa, kāpēc šādas intervijas nevarēja būt jau pirms OHL sākuma, turklāt ar kādu no katra kluba? Ari medijs ir atbildīgs par ažiotāžu. Un SC ir vairāki pašpasludinātie hokeja "eksperti" - kāpēc tad no jums klusums?

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 16:06, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Klubiem jāsāk strādāt pie reklāmas. Un jāstrādā nevis uz mums, vecajiem faniem, bet uz tiem, kas tagad ir bērni, jaunieši. Reklāmas soc. medijos. Sadarbības ar žurnaļugām - lai raksta rakstus, liek foto izlases. Konkursiņi, merčs, pašu veidots saturs ārpus spēlēm. Ideālā gadījumā arī, kāds bērnu stūris, kur atstāt mazākos, kamēr vecie iet skatīties spēli. Sadarbības ar "influenceriem". Jāstrādā, tā, lai aiziet uz piemēram, mogo un zemgales spēli ir ne tikai hoķis, bet sava veida tusiņš vai relakss, ne tikai hard core hokeja faniem, bet arī sīcim, mamai ar draudzenēm vai opītim ar omīti. Un tas nemaksā milzu naudu. Vismaz aktīvāka reklāma tajos pašos soc. medijos nemaksā neko, ņemot vērā, ka šobrīd tās praktiski nav.
Laba atbilde! Gribētos ,lai mūsu klubu darbinieki to izlasītu un padomātu.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-06 16:12, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Laba atbilde! Gribētos ,lai mūsu klubu darbinieki to izlasītu un padomātu.
Šeit gribētos, lai SC vai kāds cits uzrunā šobrīd Prizmā spēlējošo un LHF sporta menedžera amatā esošo Jāni Straupi. Nezināsu vai arī Prizmā viņam ir, kādi blakus pienākumi, taču vismaz laikā, kamēr spēlēja Kurbadā, Straupe vismaz pāris sezonas atbildēja arī par mārketingu, sadarbību ar medijiem utt - tolaik, tas bija ļoti solīdi. Kurbads bija paraugs vietējā dīķī. Kāpēc tas nav pārnesies uz Prizmu un LHF?

  +3 [+] [-]

, 2022-09-06 16:15, pirms 2 gadiem
Krizz14 rakstīja: Tik tiešām jāpiekrīt Rūdolfam, ka gribētos redzēt vairāk līdzjutēju uz OHL spēlēm. Ko darīt, lai popularizētu vietējo čempionātu?
Redz uz atklāšanas spēli šogad nebija pat krievu gāzinieks Kalvītis. Nebija LHF cilvēku.
Līdzjutējs arī nenāks uz aukstu treniņu halli, kāds pārsvarā mums ir. Pats Rūdolfs intervijā teica, ka Marseļā bija jauna arēna. Pēc bildēm ar nekas šiks nav. Plastmasas krēsli utt, bet iespaidīgāk nekā mūsu bundžas.
Marseļā arēna ar nav pilna, Rūdolfs nedaudz samelojies
https://www.hockeyarenas.net/?page=...
Viņi ap 40% spēja savākt pērn.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 16:17, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Diskusiju vadītāj, jautājums tev, tā kā esi sava veida SC kolektīva pārstāvis. Kāpēc, ja KHL saucat par okupantu līgu, informācijas atspoguļojumā par OHL, savi 70% ir par šīs līgas bijušo komandu Dinamo? Kāpēc par pārējiem klubiem informācija ir maigi sakot skopa, kāpēc šādas intervijas nevarēja būt jau pirms OHL sākuma, turklāt ar kādu no katra kluba? Ari medijs ir atbildīgs par ažiotāžu. Un SC ir vairāki pašpasludinātie hokeja "eksperti" - kāpēc tad no jums klusums?
nevaru Tev atbildēt redakcijas vārdā, bet no savas puses pieņemu kritiku, ka arī mediji var būt aktīvāki. Domāju, ka gana daudz publikāciju ir bijis par Zemgali, tas gan vairāk Mestis sakarā, nevis OHL. Bet kā jau minēju - kritika un ierosinājums pieņemts, nodošu tālāk arī info par to, ko minēji Prizmas sakarā.

     [+] [-]

, 2022-09-06 16:24, pirms 2 gadiem
Broči rullē.

  +4 [+] [-]

, 2022-09-06 16:43, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: nevaru Tev atbildēt redakcijas vārdā, bet no savas puses pieņemu kritiku, ka arī mediji var būt aktīvāki. Domāju, ka gana daudz publikāciju ir bijis par Zemgali, tas gan vairāk Mestis sakarā, nevis OHL. Bet kā jau minēju - kritika un ierosinājums pieņemts, nodošu tālāk arī info par to, ko minēji Prizmas sakarā.
Šeit jau arī galvenā runa ir par to, ka tieši par OHL, tā pārstāvjiem trūka publikāciju. Arī par mestis informācija nemaz tik plaša nebija (tur gan vairak noteikti Zemgales puse vainīga, bet, lai paliek). Ok, es saprotu 1 no argumentiem - RD vieni no pirmajiem publicēja sastāvu, pārējiem klusums. Otrs arguments - "brends, kurš savāks klikus". Bet arī ja SC sev grib klikus - kur problēma uzrunāt, katras komandas mediju pārstāvi/īpašnieku, paprasīt info, mērķus utt. vēl pirms turnīra sākuma? Daļai no žurnālistiem 100% ir arī insaids tajā, kas notiek hokeja dīķī - arī par to varēja painteresēties. Neredzēju arī ne viena vārda par Vītoliņa izteikumiem Harija Vītoliņa nometnē Kurbadā (tomēr, latviešu klubs, par šo gan paldies Dievam, ka nebija nekā).
Te pieminēja - uz atklāšanas maču nav LHF pārstāvju. Vai nav absurds? Vai SC nav interesanti noskaidrot - kāpēc? Tie nav pārmetumi personīgi tev, bet SC kopumā. Nu būtu, taču interesanti uzzināt plašāk, vairāk un tīri pēc analoga - jums vajag klikus. Vairāk raksti nozīmē vairāk kliku. Nav laika FT - ,lai kāds frīlancers uzdrukā.

  +1 [+] [-]

, 2022-09-06 17:26, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Šeit jau arī galvenā runa ir par to, ka tieši par OHL, tā pārstāvjiem trūka publikāciju. Arī par mestis informācija nemaz tik plaša nebija (tur gan vairak noteikti Zemgales puse vainīga, bet, lai paliek). Ok, es saprotu 1 no argumentiem - RD vieni no pirmajiem publicēja sastāvu, pārējiem klusums. Otrs arguments - "brends, kurš savāks klikus". Bet arī ja SC sev grib klikus - kur problēma uzrunāt, katras komandas mediju pārstāvi/īpašnieku, paprasīt info, mērķus utt. vēl pirms turnīra sākuma? Daļai no žurnālistiem 100% ir arī insaids tajā, kas notiek hokeja dīķī - arī par to varēja painteresēties. Neredzēju arī ne viena vārda par Vītoliņa izteikumiem Harija Vītoliņa nometnē Kurbadā (tomēr, latviešu klubs, par šo gan paldies Dievam, ka nebija nekā).
Te pieminēja - uz atklāšanas maču nav LHF pārstāvju. Vai nav absurds? Vai SC nav interesanti noskaidrot - kāpēc? Tie nav pārmetumi personīgi tev, bet SC kopumā. Nu būtu, taču interesanti uzzināt plašāk, vairāk un tīri pēc analoga - jums vajag klikus. Vairāk raksti nozīmē vairāk kliku. Nav laika FT - ,lai kāds frīlancers uzdrukā.
Paldies, šo info esmu nodevis tālāk.

  +2 [+] [-]

, 2022-09-06 19:59, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Šeit gribētos, lai SC vai kāds cits uzrunā šobrīd Prizmā spēlējošo un LHF sporta menedžera amatā esošo Jāni Straupi. Nezināsu vai arī Prizmā viņam ir, kādi blakus pienākumi, taču vismaz laikā, kamēr spēlēja Kurbadā, Straupe vismaz pāris sezonas atbildēja arī par mārketingu, sadarbību ar medijiem utt - tolaik, tas bija ļoti solīdi. Kurbads bija paraugs vietējā dīķī. Kāpēc tas nav pārnesies uz Prizmu un LHF?
Prizmu var slavēt par 3 hallēm, piramīdu, sporta skolu, bet lielā komanda gandrīz vienmēr ir tāds kā pabērns, kad katru vasaru Miļūns pasaka ka domājis nespēlēt, bet nu beigās paŗdomā un var jau arī uzslidot tai OHLā ar saviem jaunajiem un pāris bijušajiem audzēkņiem

  +1 [+] [-]

, 2022-09-07 10:22, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: visiem ir pie kājas, sākot ar pašiem klubiem. tad pederācijai un kā tā ekas arī līdzjutējiem.
Pirmkārt jau pašiem klubiem tas ir jādara.
Daži jau arī to dara - Kurbads pat spēlējot EE līgā (viņiem tur pat skatītāji nāk un biļetes pērk), OHL tagad Zemgale cenšas.
Iepriekš pa brīdim kaut kas bija arī no Liepājas, Olimp un Mogo, bet tagad viss pieklusis. Par Daugavpili īsti nav skaidrs, varbūt viņi lokālā mērogā kaut ko dara, jo publika tribīnēs tur ir redzēta.
Tikmēr tādai Prizmai publika nav interesējusi vispār nekad, brīžiem pat rodas iespaids, ka tā ir tāda principiāla nostāja - lai gan tieši viņiem būtu potenciāls šajā ziņā (uzrunājot Imantas, Zolitūdes auditoriju).

     [+] [-]

, 2022-09-07 13:37, pirms 2 gadiem
zzk rakstīja: Pirmkārt jau pašiem klubiem tas ir jādara.
Daži jau arī to dara - Kurbads pat spēlējot EE līgā (viņiem tur pat skatītāji nāk un biļetes pērk), OHL tagad Zemgale cenšas.
Iepriekš pa brīdim kaut kas bija arī no Liepājas, Olimp un Mogo, bet tagad viss pieklusis. Par Daugavpili īsti nav skaidrs, varbūt viņi lokālā mērogā kaut ko dara, jo publika tribīnēs tur ir redzēta.
Tikmēr tādai Prizmai publika nav interesējusi vispār nekad, brīžiem pat rodas iespaids, ka tā ir tāda principiāla nostāja - lai gan tieši viņiem būtu potenciāls šajā ziņā (uzrunājot Imantas, Zolitūdes auditoriju).
ko tad es savādāku pateicu? es tak sāku no klubiem....
par Prizmu peikrītu, bet laikam viņi nevar izdomāt kā sevi pārdot, lai piesaistītu skatītājus, jo sportiski kuļas pa apakšu un nav vēlmes vai ideju ar ko paņemt līdzjutējus. Bet pareizi saki, te pāris km rādiusā dzīvo 60 000 iedzīvotāju