Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Ar "Kurbadu", joprojām bez Liepājas – kaļ un ieskicē plānus pirms OHL sezonas starta

Ar "Kurbadu", joprojām bez Liepājas – kaļ un ieskicē plānus pirms OHL sezonas starta
Foto: LHF

Piektdien pulksten 18:30 Jelgavā ar pagājušās sezonas fināla atkārtojumu startēs "Optibet" hokeja līgas (OHL) jaunā sezona. Mērķi cīnīties par iespaidīgo čempionu kausu preses konferencē pauda ne tikai pavasara zelta medaļniece "Zemgale"/LBTU un fināliste "Mogo"/LSPA – arī "Kurbads" Latvijas čempionātā atgriezies ar augstākajiem uzdevumiem.

Arī jaunās sezonas spēles būs vērojamas TV4 un Sportacentrs.com tiešraidēs.

"Lai izveidotu kopīgu Baltijas čempionātu, ceļš tika sākts vēl laikā pirms kovida, kad pieteicāmies IIHF pēc finansiālā atbalsta un izspēlējām turnīru. Tagad ir milzīgs gandarījums, ka pēc 15 gadu pārtraukuma visas Baltijas valstis spēlēs kopā vienā čempionātā. Ceļš bijis ērkšķains, bet sekmīgs," preses konferencē teica Latvijas Hokeja federācijas prezidents Aigars Kalvītis.

"Pagājušajā gadā spēkus apvienoja Latvijas un Lietuvas klubi, un tagad esmu priecīgs, ka šeit atrodas arī Igaunijas komanda. Cerams, ka arī citi igauņu klubi redzēs attīstības ceļu, ka tas būs ceļš visām trim valstīm kopā," cerību pauda Igaunijas Hokeja federācijas prezidents Rauno Parrass.

Piecām Latvijas un trīs Lietuvas komandām pievienojusies Tallinas "Panter", kas aizvadītajā sezonā izcīnīja Igaunijas sudrabu, piekāpjoties tikai "Kurbadam", kas pēc divu gadu prombūtnes atgriezies Latvijas čempionātā.

"Mums jāpierāda, ka mēs šeit iederamies. Mums jānopelna cieņa. Visam klubam tas ir jauns solis, ar kuru attīstām ne tikai savu klubu, bet visu Igaunijas hokeju," sacīja "Panter" galvenais treneris Marts Ērme. "Esam priecīgi, ka dabūjām spēlētājus, kurus vēlējāmies redzēt savā sastāvā. Nav viegli pierunāt hokejistus braukt uz Tallinu, uz Igauniju, bet ceru, ka ar OHL palīdzību tas mainīsies. Mūsu mērķis ir būt Top6, paņemt punktus no visām komandām un attīstīt savus audzēkņus."

Ja Lietuvā paralēli nenotiek regulārā sezona, tad Igaunijā turpināsies arī vietējais čempionāts. "Panter" startēs ar jauno maiņu, bet labākie spēki koncentrēsies OHL cīņām.

"Sagatavošanos sākām 24. jūlijā, un esam paguvuši aizvadīt četras pārbaudes spēles. Ja salīdzina ar pagājušo sezonu, tad prom ir deviņi hokejisti. Vietā ir citi. Vai labāki – to rādīs laiks. Ja jāsaka šeit un tagad, tad – ne īsti. Taču ceram, ka sezonas laikā viņi progresēs," teica čempiones "Zemgales"/LBTU galvenais treneris Artis Ābols. Viņš pauda, ka astoņiem no deviņiem prom aizgājušajiem galvenais faktors bijis nespēlēšana Somijas "Mestis" līgā.

Jelgavnieki nosprauduši mērķi par Latvijas čempioniem kļūt trešo reizi pēc kārtas. Par zeltu vēlas cīnīties arī "Mogo"/LSPA, apliecināja galvenais treneris Ģirts Ankipāns. "Gribam būt pirmie ne tikai regulārajā sezonā – gribam pacelt kausu. Aizgājuši vairāki vadošie hokejisti, kuri pagājušajā sezonā spēlēja galvenās lomas, bet klāt nākuši pieredzējuši hokejisti, kuriem ir arī Latvijas izlases pieraksts. Domāju, pārsteigsim daudzus arī ar gados jaunajiem hokejistiem. Mums tas būs liels izaicinājums."

"Mogo"/LSPA rindās palicis pagājušās sezonas rezultatīvākais spēlētājs Kārlis Ozoliņš, bet klāt nācis desmit pasaules čempionātu un divu olimpisko spēļu dalībnieks Gints Meija. Viņš pagājušo sezonu sadalīja starp Vācijas trešo un Francijas augstāko līgu, uz diviem mačiem – un septiņiem rezultativitātes punktiem – piestājot arī Latvijā.

Toms Bluks, "Kurbada" galvenais treneris, norādīja, ka kluba budžets ir mazāks nekā iepriekš, tomēr tas nemaina ieceri cīnīties par visaugstākajiem mērķiem un iesaistīties cīņā par zeltu. "Neesam salūzuši un atkāpušies no ieceres dot iespēju saviem audzēkņiem. Komandā ir deviņi pieredzējušie hokejisti, pārējie – jaunie. Tā ir jaunākā "Kurbada" komanda, kāda ir bijusi. Cerams, ka jaunie attaisnos cerības, kuras esam uzlikuši uz viņu pleciem," teica Bluks.

"Prizmas" galvenais treneris Ēriks Miļuns pauda, ka iepriekšējās sezonas kodolu izdevies saglabāt un ka vadlīnijas nav mainījušās: "Turpināsim iesaistīt savus audzēkņus – gan tos, kuri sāk, gan tos, kuri nobeidz. 85-90% spēlētāju ir mūsu audzēkņi. Apvienosim pieredzi ar jaunību. Mērķi vienmēr jāliek visaugstākie un jācenšas uzvarēt katrā spēlē. Pats galvenais – uzvarēt pēdējā spēlē."

Optimistiski noskaņots jaunās sezonas priekšvakarā bija arī HS "Rīga" galvenais treneris Oļegs Sorokins. "Parasti mums ir diezgan lielas izmaiņas sastāvā. Šogad palikuši vairāki. Sastāvs nav nomainījies par 95%, bet par 60-70%. Puiši šajā vecumā attīstās ātri. Gribam cerēt, ka katrā mačā varēsim cīnīties par uzvaru. Gribētos kādreiz aizkārpīties līdz medaļām."

Pagājušās sezonas ievadā Lietuvas klubi nespēja cīkstēties ar latviešiem, secinājumus izdarot tikai ap gadu miju. Dienvidu kaimiņi noskaņoti šosezon cīkstēties jau no paša sākuma. "Mums bija vairāk laika sagatavoties. Pirms gada bija tikai viens mēnesis salasīt budžetu un sagatavoties. Šoreiz bija viss gads, lai redzētu Latvijas līmeni. Mūsu mērķis ir spert soli uz priekšu. Pavasarī bijām playoff, tagad gribam tikt pāri pirmajai kārtai," sacīja Arūns Aļeiņikovs, Elektrēnu "Energijas" galvenais treneris.

Viņš pauda, ka "Energijas" budžets palicis pagājušās sezonas līmenī, taču pilsēta segs ledus izmaksas, kas ļāvis pastrādāt hokejistu piesaistē. Tikmēr Tallinas "Panter" budžets esot rakstāms ar sešiem cipariem, atklāja Ērme.

"Kaunas City" vēl turpina sastāva selekciju un piesaistījusi virkni ārzemnieku, ieskaitot Ukrainas hokejistus. Par komandas galveno treneri kļuvis Sergejs Viters, un ukrainis izteicās, ka gribētu cīnīties par uzvaru katrā spēlē. Viļņas "Hockey Punks" pārstāvis Šarūns Kuļešus vērtēja, ka klubs gribētu spert soli uz priekšu – lai šī sezona būtu labāka par iepriekšējo. "Ceram, ka kādu gadu varēsim tiešām cīnīties par titulu. Tas prasīs laiku."

Kalvītis atzina, ka "Kurbada" sakarā federācija nav nodarbojusies ar aģitāciju un ka vēlme nākusi tieši no kluba puses. Tāpat viņš izteica cerību, ka jau nākamajā sezonā OHL varētu atgriezties Liepājas komanda. "Pašvaldība būtu gatava atbalstīt, taču viņiem ir problēmas ar privātajiem sponsoriem. Darīsim visu, lai viņi nākamgad būtu atpakaļ. Arī Daugavpilī viss atduras pret naudu."

Arī jaunās sezonas spēles būs vērojamas TV4 un Sportacentrs.com tiešraidēs.


, 2023-09-05 17:05, pirms 9 mēnešiem
LHF mājas lapā var apskatīties komandu sastāvus.
, 2023-09-05 17:11, pirms 9 mēnešiem
Labāk leiši un igauņi nekā tāda D-pils.tādi punktu donori galīgi neceļ čempionata prestižu.un nedod arī nekādu pienesumu reģionam.
Žēl ka Mestis uzmeta Zemgali.bet priecē kau šogad vairāku klubu jauniešu komandas dosies cīņā Somijas jauniešu čempionātos.tas pavērx iespēju caur Somiju izsisties Lielaja Hokejā.pie tam nebūs obligāti jābūt HS Rīga sistēmā.
, 2023-09-05 17:22, pirms 9 mēnešiem
Kopējais skats nav diez ko labs, vadošajās komandās ļoti maz pieredzējuši spēlētāji. Liepāja, Ogre, Daugavpils bez komandām OHL. Ogre un Daugavpils (vismaz pagaidām) pat nav JAHL.
Pozitīvi, ka Kurbats atgriezies un Brocēni parādījušies JAHL, pat ar spēcīgu komandu.
, 2023-09-05 17:43, pirms 9 mēnešiem
Taisnība skats tiešam ne pārāk. Ticamākais komandu budžeti ir vēl piegriezti un spēle ar jauniešiem vai tiem kas citur nav atraduši darbu, bet to redzēsim spēlēs ar leisu klubiem, ja cīnīsimies ka ar līdzīgiem tad esam nolaidušiem Lietuvas čempja līmeni.
, 2023-09-05 19:09, pirms 9 mēnešiem
timurietis rakstīja: Kopējais skats nav diez ko labs, vadošajās komandās ļoti maz pieredzējuši spēlētāji. Liepāja, Ogre, Daugavpils bez komandām OHL. Ogre un Daugavpils (vismaz pagaidām) pat nav JAHL.
Pozitīvi, ka Kurbats atgriezies un Brocēni parādījušies JAHL, pat ar spēcīgu komandu.
uz čempja sākumu vadošajās komandās būs gana pieredzējušo, izskatās, ka pat daži lielās izlases spēlētāji. OHL tomēr nav jākļūst par veco spēlētāju šrotu, bet gan par atspēriena punktu tālākai karjerai - protams, ne jau top līgās, bet gan iesākumam priekš Francijas, Polijas u.t.t. līgām.
, 2023-09-05 19:19, pirms 9 mēnešiem
55555555 rakstīja: ....bet priecē kau šogad vairāku klubu jauniešu komandas dosies cīņā Somijas jauniešu čempionātos.tas pavērx iespēju caur Somiju izsisties Lielaja Hokejā.pie tam nebūs obligāti jābūt HS Rīga sistēmā.
kas tur priecē??? Tas, ka mums 2 U18 komandas spēlēs Somijas U18 2. līgā?? Tas tiešām ir tā vērts? Ko tas pavērs? Da sū uz kociņa... Tikai liekas izmaksas. Paklausījos jaunāko interviju ar Ābolu - pareizi viņš teica, ka īstenībā nemaz nav forši veidot tādas bāzes komandas. Un vēl tā mūžīgā braukāšanu uz Somiju - džekiem ir skolā jāaiet nevis jāatrodas nepārtrauktā kustībā starp Latviju un Somiju (it sevišķi ja stāsts par Liepāju, kur tā kilometrāža kļūst vēl dramatiskāka)
, 2023-09-05 19:54, pirms 9 mēnešiem
Abrags rakstīja: kas tur priecē??? Tas, ka mums 2 U18 komandas spēlēs Somijas U18 2. līgā?? Tas tiešām ir tā vērts? Ko tas pavērs? Da sū uz kociņa... Tikai liekas izmaksas. Paklausījos jaunāko interviju ar Ābolu - pareizi viņš teica, ka īstenībā nemaz nav forši veidot tādas bāzes komandas. Un vēl tā mūžīgā braukāšanu uz Somiju - džekiem ir skolā jāaiet nevis jāatrodas nepārtrauktā kustībā starp Latviju un Somiju (it sevišķi ja stāsts par Liepāju, kur tā kilometrāža kļūst vēl dramatiskāka)
Paga paga paga.es tieši rakstīju -labi ka veidojas iespeja izsisties arī ārpus HS Rīga.Lasi uzmanīgak.tatad tiek nonivelets šis te bazes klubs.personigi pazistu jaunieti,kurš atteicās no hs Rīga tāpec ka vina Somijas iespēja paradījās savā klubā
Par macīšanos-tā nu laikam ir katra paša darīšana.kas grib sportot-lai sporto,kas grib macīties-lai mācās.domāju,ka par to nav diskusiju,ka profesionālu sportu ar macībām apvienot nevar.
, 2023-09-05 19:58, pirms 9 mēnešiem
Un vēl Abrag piebildīšu-Ābola teiktais neiztur nekādu kritiku jo paša dēls 17 gados braukaja hk Rīga sastāva pa Krievijas ārēm.tas ir daudz tālāk par Somiju.
Sanāk,ka atkal jau dakteris izraksta slimniekam zāles,kurs pats nekad nelietos🤣
, 2023-09-05 20:24, pirms 9 mēnešiem
Man patīk Federacijas sapņi, esam beidzot dabujuši baltijas līgu, nu ok, skan jau skaisti., bet parunāsim atklāti, kapēc neviens no šiem klubiem nepasaka cik ir viņu budžets? kapēc neviens nepasaka atklāti, cik būtu jāsaņem alga tādam videjam spēlētājam spēlējot baltijas līgā? un cik tad vispār no šiem klubiem spēj samaksāt? Atbilde ir vienkārša, tapēc ka tur visi sitas ka pliki pa nātrem, un nekādu līmeni nevar pacelt, ja tev komandā 50-60% speletāji pat nesaņem algu 1500eiro, bet spēlē par velti vai meneša prēmiju daži simti. Ko tas dod ka viena vai divas komandas sakasa kautko vairāk un cīnas par titulu, ja parejie knapi velk dzīvību. Visi sapņo, ka Liepaja atgriezīsies, tikai precizēsim kur viņi nems naudu? Tur ir jābūt fanātam kas gatavs katru gadu likt caurumā 500k un vairāk naudiņas. Pasakiet vienreiz atklāti, ka lai uztaisītu normalu klubu ar videjām algām 2,5-3,5k vajag vismaz 600k, lai ko saniegtu un celtu līmeni vismaz savus 800-900k., un ar to arī tēmu par LV hokeja nākotni var slēgt, pārejais ir sapņi un makšķernieki stāsti ka tūlīt kautkas būs.
, 2023-09-05 20:32, pirms 9 mēnešiem
Pašvaldības sudzās, ka nav nauda par ko uzturēt ledushalles,un nevar nodrošināt treniņus., jo parādi aug tikai lielāki, bet te federācija cēli stāsta ka mūsu nākotne ir baltijas līga un sapņo par papildus klubiem. Pedejo reizi kad biju Liepājas hokejā, tad klubs nebija naudas lai divas formas nopirktu un spēlēja ar vienu, un lūdzas lai pretinieki neraksta sūdzības. Pusgadu halle tablo nestrādāja jo nebija naudas jaunam. Halle mitrums bija tik liels ka uz galvas udens pileja un koka konstrukcijas visas bija sapelējušas., atbilde nav naudas nevar ventilāciju slēgt. Bet te sapņo par Liepājas klubu atgriešanos
, 2023-09-05 21:08, pirms 9 mēnešiem
55555555 rakstīja: Paga paga paga.es tieši rakstīju -labi ka veidojas iespeja izsisties arī ārpus HS Rīga.Lasi uzmanīgak.tatad tiek nonivelets šis te bazes klubs.personigi pazistu jaunieti,kurš atteicās no hs Rīga tāpec ka vina Somijas iespēja paradījās savā klubā
Par macīšanos-tā nu laikam ir katra paša darīšana.kas grib sportot-lai sporto,kas grib macīties-lai mācās.domāju,ka par to nav diskusiju,ka profesionālu sportu ar macībām apvienot nevar.
Pirmkārt, Tu siti savas plaukstiņas par dalību Somijā...
nekas tur netiks nonivelēts... otrkārt, nafig Somijas 2. līga??? Kas mēs kādi igauņi vai?

un par braukāšanu, tajā vecumā NEVIENS no viņiem nav profesionālis un tikai daži par tādiem vēlāk kļūs. Kāpēc tos atlikušos 80% vai vairāk procentus jau defaultā padarīt stulbākus? (skolas solu nomainot pret bezgalīgiem autobusa tripiem maršrutā Latvija - Somija)
, 2023-09-05 21:11, pirms 9 mēnešiem
kasdārzā rakstīja: Man patīk Federacijas sapņi, esam beidzot dabujuši baltijas līgu, nu ok, skan jau skaisti., bet parunāsim atklāti, kapēc neviens no šiem klubiem nepasaka cik ir viņu budžets? kapēc neviens nepasaka atklāti, cik būtu jāsaņem alga tādam videjam spēlētājam spēlējot baltijas līgā? un cik tad vispār no šiem klubiem spēj samaksāt? Atbilde ir vienkārša, tapēc ka tur visi sitas ka pliki pa nātrem, un nekādu līmeni nevar pacelt, ja tev komandā 50-60% speletāji pat nesaņem algu 1500eiro, bet spēlē par velti vai meneša prēmiju daži simti. Ko tas dod ka viena vai divas komandas sakasa kautko vairāk un cīnas par titulu, ja parejie knapi velk dzīvību. Visi sapņo, ka Liepaja atgriezīsies, tikai precizēsim kur viņi nems naudu? Tur ir jābūt fanātam kas gatavs katru gadu likt caurumā 500k un vairāk naudiņas. Pasakiet vienreiz atklāti, ka lai uztaisītu normalu klubu ar videjām algām 2,5-3,5k vajag vismaz 600k, lai ko saniegtu un celtu līmeni vismaz savus 800-900k., un ar to arī tēmu par LV hokeja nākotni var slēgt, pārejais ir sapņi un makšķernieki stāsti ka tūlīt kautkas būs.
Viena nianse - līgās, kas ir +/- OHL līmenī parasti spēlē pusprofesionāli klubi, komandās lielākā daļa spēlētāju ir tādi, kam hokejs nav pamatnodarbošanās. Ja atceries, drusku vairāk kā pirms gada, ka Zemgale gatavojās debijai Mestis, bija ļoti labs detalizēts apraksts par Mestis. Izrādās, arī Mestis komandās liela daļa spēlētāju ir tādi paši pusprofesionāļi.
, 2023-09-05 21:17, pirms 9 mēnešiem
kasdārzā rakstīja: Pašvaldības sudzās, ka nav nauda par ko uzturēt ledushalles,un nevar nodrošināt treniņus., jo parādi aug tikai lielāki, bet te federācija cēli stāsta ka mūsu nākotne ir baltijas līga un sapņo par papildus klubiem. Pedejo reizi kad biju Liepājas hokejā, tad klubs nebija naudas lai divas formas nopirktu un spēlēja ar vienu, un lūdzas lai pretinieki neraksta sūdzības. Pusgadu halle tablo nestrādāja jo nebija naudas jaunam. Halle mitrums bija tik liels ka uz galvas udens pileja un koka konstrukcijas visas bija sapelējušas., atbilde nav naudas nevar ventilāciju slēgt. Bet te sapņo par Liepājas klubu atgriešanos
paga, paga... Tu esi redzējis, piemēram, Slovākijas vai Čehijas klubu sponsoru sarakstu? Katram klubam ir desmitiem sponsoru, vietējo atbalstītāju (kas katrs dod pa nelielai summai, taču to devēju ir ļoti daudz) - ne jau pašvaldības visu bien maksā. Ja klubs nevar atrast sponsorus, tad vai nu klubs ir tizls vai nu Latvijā hokejs populārs ir tikai uz papīra (un to ka Latvijā nav naudas, vari nestāstīt - redzu, cik un kā visādām figņām tiek tērēta liela un ļoti liela nauda)
, 2023-09-05 21:27, pirms 9 mēnešiem
Abrags rakstīja: Pirmkārt, Tu siti savas plaukstiņas par dalību Somijā...
nekas tur netiks nonivelēts... otrkārt, nafig Somijas 2. līga??? Kas mēs kādi igauņi vai? U

un par braukāšanu, tajā vecumā NEVIENS no viņiem nav profesionālis un tikai daži par tādiem vēlāk kļūs. Kāpēc tos atlikušos 80% vai vairāk procentus jau defaultā padarīt stulbākus? (skolas solu nomainot pret bezgalīgiem autobusa tripiem maršrutā Latvija - Somija)
Es viņas arī tagad situ.es jau tev nosaucu piemeru kad cilvēks neaizgāja uz hs Rīga.ja tu to nespēj izlasit-tava problēma
Uz otro daļu atbildēšu ar pretjautājumu-kāpec to 80%dēļ norakt iespēju perspektīvajiem?pie tam neesmu dzirdējis ka kaut kur kādu jaunieti ar varu vilktu autobusā uz Somiju.tā ir jaunieša paša izvēle-gribi labi mācīties-nebrauc uz Somiju.un vel par macīšanos-ir daudz citu iemeslu kāpec jaunieši nemacās.un sekas ir daudz sliktākas par hokeja spēlēšanu.gribi cīnīties par izglitību-sāc varbūt ar tām!citadi izskaties pēc tārpa,kas no jaunatnes hokeja neko nesaprot
, 2023-09-05 21:37, pirms 9 mēnešiem
Par Somijas līgām piekrītu Abragam un no tās braukšanas cieš ne tikai mācību process, bet arī treniņi. Šī iemesla dēļ pat daži jaunieši starpsezonā pamainija komandas uz tādām, kas nebraukā.
Tie, kas nespēj paskatīties statistiku un domā, ka viss ir zelts kas spīd vēl kādu laiku sūtīs bērnus uz Rīgu, bet jau kādu laiku tas nav vienīgais variants, lai kvalitatīvi trenētos un tiektos uz augstākajiem mērķiem hokejā.
Kamdēļ perspektīvākais 2008. gada čalis nav Rīgā?
, 2023-09-05 21:55, pirms 9 mēnešiem
Abrag, pats atbildēji pusprofesionāli klubi, līdz ar to nevajag sapņot ka celsies spēlētāju mega līmenis un līgas līmenis. Labākais ko var pievilkt ir lai jaunietim 17-20.gadi ir kur uzspēlēt, tas arī viss. Par sponsoriem arī tu pareizi saki, tikai kā tu redzi tie sponsori nav. Jo kā jau rakstiju normāls budžets butu klubam sākot ar 600k uz augšu., cik klubi spēj šo naudu sakasīt? Kad Kurbads bija ziedu laikos, tur vadošiem spēlētājiem bija 2,5-3k algas, Liepāja tajā laikā vadošiem maksaja 1,5-2k, bet tas bija gadus 6-7, tad arī bija čempis, plus vel rīgas dinamo, kas deva kaut kādu motivāciju. Pēdejā sezonā cik spelētāji runaja vadošiem Liepāja maksaja tikai ap 1,5-1,7k, un vēl palika parada. Gadi iet uz priekšu algas klubos krītas, bet federācija sapņo par līgas attīstību un klubu piesaisti.
Es teiktu, beidzam sapņot, taisam labu jauniešu čempionātu ar reģionālo līgu, vismaz 12komandas, un tad lai tie klubi ar saviem 100-300k budžetiem arī lai tur sitas, tiem kam būs 500k plus budžets lai ņem pirmās vietas parejie sadala parejās, ieguvēji bus jaunieši, un pusprofesionālais sports.
, 2023-09-05 22:56, pirms 9 mēnešiem
Līgas līmeni var celt izglītoti pusprofesionāļi, kas pamat darbu var apvienot ar hobiju hokeju. Spilgtākie piemēri Cinks, Birovs, kas lietām nedaudz savādāk sagrozoties (traumas) varētu ar pašā augstākajā līmenī spēlēt un vēl bariņš, kas ar izmalušies caur jauniešu izlasēm, par prioritāti tomēr izvēlējās mācības, varbūt zaudējot kontraktus Eiropas viduvējās līgās, bet paralēli pamatdarbam prieka pēc spēlēja LV čempī. Tādu čaļu spēlēšana ļoti ceļ jauno džeku līmenī (ne pa velti treneris Bullītis ir Rīgas sastāvā pieteikts). Ir neiespējami novērtēt, kādu pieredzēti sniedz Žalubovskis jaunajiem, kas pret viņu spēlē. Pret Krišu uzspēlēt...
Bet izejot cauri pieteikumiem, ir pāris vecie superčaļi, bet stipri par maz spēlētāji spēka gados 24-30, te ir tā problēma, ka izglītību atstājot otrajā plānā mums šobrīd ir ļoti maz spēlētāju, kas var atļauties dārgu hobiju.
, 2023-09-05 23:09, pirms 9 mēnešiem
Īpaši nesekoju līdzi OHL un Latvijas hokejam, bet varu tikai kā ventspilnieks izstāstīt, ka HK Ventspils plāno vēlākais 2025/2026 g. sezonā atgriezties JAHL līgā. Tāpat esot mērķis jau varbūt nākamgad atjaunot U-17 vecuma komandu. Ja puiši pēc 18 gadi nebrauks projām spēlēt uz Rīgu, vai Liepāju, tad varbūt varētu sagaidīt HK Ventspils parādīšanos OHL, bet līdz tam vēl esot jāpadara daudz darba.
, 2023-09-05 23:39, pirms 9 mēnešiem
Rīgai īsti no Venspils nav ko ņemt, ar Ventspili ir vispār psp. Ventas balsī 2015. vai 2016. viena hokejista mamma uzdeva jautājumu, kamdēļ mums tik slikti rezultāti, vai nevajadzētu no pašvaldības palielināt finansējumu, dome atbildēja, ka uz katru jauno hokejistu tērē apmēram 450 eiro mēnesī, precīzu skatli nenosaukšu, jo tas bija 3x lielāks kā es tajā laikā maksāju par saviem brīnumiem, trenējoties Pērkonā, Rīgā.
Principā Ventspilī pašvaldība par visu maksā, atkati visu sadārdzina, bet ar sīkajiem mazāka motivācija, nekā čaļiem, kur fāteris prasa atbildību par ieguldīto naudu un laiku.
, 2023-09-05 23:48, pirms 9 mēnešiem
It kā pirms 4. gadiem Venspils hokejā bija revolūcija, ka Ventai 2002. daļu audzēkņu pārņēma jaundibinātais HK Ventspils, principā, politika un vecāku neapmierinātība. Bet rezultātos nekas baigi no tā neuzlabojas.
, 2023-09-06 00:04, pirms 9 mēnešiem
Zin kā, paskatoties OHL un JAHL sastāvus, žēl, ka Saldus novada dome Brocēnu JAHL komandai nepiešķīra vairāk līdzekļus, lai varētu startēt OHL. Uz lokālpatriotisma viļņa atgrieztos tie čaļi, kas pa Rīgu ņēmās (viņiem pievienotos vēl šādi tādi frīki) un visticamāk būtu drausmīgi interesantas izslēgšanas spēlēs.
, 2023-09-06 00:28, pirms 9 mēnešiem
Ventspils ir neprogtīvs, bet tas LV hokejam neiesit tādu mīnusu kā Ogre izdarīja. Pirms tam visus čakarēja, ka hallē Ikšķiles novadā, pēc novadu reformas kopējs novads un viss apstājās, gandrīz gatava OHL komanda uz pagājušo sezonu aizgāja pa burbuli, līdz pēdējam solīja, ka naudu atradīs, spēlētāji ticēja un nepievienojas citām komandām līdz ar to daudzi 2004. Un 2005. spēlētāji aizgāja pa burbuli - tai skaitā Pirātu čaļi, kas perfekti nestartēja cīņā par bērnu hokeja prestižāko kausu.
, 2023-09-06 00:40, pirms 9 mēnešiem
Liels prieks, ka ir Kurbads atpakaļ un arī Igaunijas labākā komanda piedalās. Ja varētu vēl Liepāju un Daugavpili piesaistīt un ja palielinātos visu komandu budžeti būtu pavisam interesanti.
, 2023-09-06 00:48, pirms 9 mēnešiem
SC žurnālistiem, Ķirsons savā mazdēlā un viņa komandas trenēšanās ieguldīja pamatīgu kāpostu (atsevišķi no vecākiem dzīvoja, Gunārs uzturēja, čaļi kopā mācījās un trenējās), kad viņiem bija 15 gadi, hokeja speciālisti prognozēja, ka viena maiņa priekš izlases būs nokomplektēta, pagaidām izlasei vienīgi tuvumā ir P.Ozols, uztaisiet interviju, kas ar Lido varētu būt salaists grīstē, kur pazuda iniciatīva taisīt bāreņu komandu - puikas no bērnu namiem. Ja Gunārs klusē, parokam dziļāk intervijas ar puikām, viņu vecākiem utt. Pirms tam Kalvītim bija Aisberga projekts ar būtu daudz kas sarakstāms tā tīri vēsturiski atskatoties un kāds ir iznākums.
, 2023-09-06 01:01, pirms 9 mēnešiem
Vienīgi, es šaubos, ka kādam no Jums būs akna un harizma tik spēcīga, lai nierēm, kas peldēs taukos uzdotu tik nepatīkamus jautājumus un vēl saņemt uz tiem atbildes.
, 2023-09-06 10:17, pirms 9 mēnešiem
Teicami! Briest teicams turnīrs! Kurbada abonements labu laiciņu kā jau ķešā!
, 2023-09-06 10:34, pirms 9 mēnešiem
Abrags rakstīja: Paklausījos jaunāko interviju ar Ābolu - pareizi viņš teica, ka īstenībā nemaz nav forši veidot tādas bāzes komandas.
Ja citē, tad dari to pilnībā, nevis tikai to daļu, kura tev patika.

Ābols teica, ka no vienas puses nav forši savākt labākos no citām komandām, bet no otras puses - ja kādā komandā ir tikai viens labs, viņš tur arī nogrims. Nevar liegt nevienam pāriet uz citu komandu, ja viņš tur sev saskata labākas perspektīvas. Tāpēc nav vienas konkrētas atbildes, kā ir labāk.

Tāds bija viss teksts par šo tēmu.
Oļegs Sorokins. Foto: HS Rīga
5

Latvijas U18 izlases bāzes komandu HS "Rīga" turpinās vadīt Oļegs Sorokins

Hokeja skola "Rīga" pavēstījusi, ka organizācijas galveno komandu turpinās vadīt 50 gadus vecais Oļegs Sorokins, kuram arī turpmāk palīdzēs Sergejs Teluškins.

Klausītava | Devītnieks: Kaspars Ziemiņš. Čempions otro gadu pēc kārtas

22 gadus vecais uzbrucējs Kaspars Ziemiņš ir unikāls spēlētājs Latvijas hokejā – viņš ir vienīgais, kurš par čempionu kļuva gan pērn "Zemgales" sastāvā, gan šajā sezonā kā "Mogo" hokejists. Hokeja podkāsts Devītnieks aicināja ciemos Ziemiņu, lai jautātu par pāreju starp tiešajām konkurentēm, Ģirta Ankipāna un Arta Ābola metodēm, riepu vilkšanu, kā arī sezonu Kanādas junioros.
2024. gada Latvijas čempionvienība Rīgas "Mogo"/LSPA. Foto: HK Mogo
37

"Mogo" atvaira jelgavnieku centienus un izcīna trešo Latvijas čempiones titulu

Latvijas atklātajās hokeja meistarsacīkstēs triumfējusi Rīgas "Mogo"/LSPA, piektajā finālspēlē ar 4:0 sakaujot iepriekšējo divu gadu čempionvienību Jelgavas "Zemgali"/LBTU.