Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2861, Did:0, useCase: 3

"Zemgale"/LLU vadībā: Ozoliņš, Veinbergs un Vītols pēc fināla pirmās spēles

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

"Zemgale"/LLU vadībā: Ozoliņš, Veinbergs un Vītols pēc fināla pirmās spēles
Artūrs Ozoliņš. Foto: HK Zemgale/LLU

Pirmdienas vakarā "Optibet" hokeja līgas finālsēriju ar pārliecinošu uzvaru sāka "Zemgale"/LLU, kas savā laukumā ar 5:0 sakāva pagājušās sezonas čempioni "Olimp"/"Venta 2002". Uzvaru ar diviem precīziem metieniem kaldināja kapteinis Artūrs Ozoliņš, kurš sarunā ar portālu Sportacentrs.com atzina, ka ievadā vienīgais pozitīvais bijis rezultāts. Ēriks Vītols pastāstīja par nomainīšanu pēc otrās trešdaļas, bet Klāvs Veinbergs – par atgriešanos mājās un cerību kausu atvest uz Jelgavu.

"Ar pieredzi saproti, ka neko nevajag mainīt"

Finālsērijas pirmajās minūtēs krietns pārsvars piederēja "Olimp"/"Venta 2002" hokejistiem, kuriem jau trešajā minūtē radās izcila izdevība atklāt rezultātu. Noķerot pretiniekus uz nomaiņu, Aleksejs Popovs ar tālu piespēli vienatnē pret vārtsargu izveda Ņikitu Priedi, taču lieliskais moments tika palaists vējā. Laukuma saimnieki brīdinājuma zvanu sadzirdēja – vien divas minūtes vēlāk 1:0 panāca Klāvs Veinbergs. Pirmās trešdaļas turpinājumā pārsvaru dubultoja kapteinis Artūrs Ozoliņš, kurš vairākumā pielaboja Edgara Kuldas metienu.

"Sākām ne tā, kā vajadzētu. Paveicās, ka bija 2:0 – tas bija vienīgais pozitīvais rādītājs pēc pirmās trešdaļas. Taču hokejā citreiz tā gadās – spied tu, bet nevari iemest, reizēm spiež tevi, bet aizskrien un iemet. Pirmajā periodā pārsvars bija viņiem. Labi, ka turpinājumā ieslēdzāmies un sākām spēlēt kā pret "Liepāju" pusfinālā. Spēlējām savu aktīvo hokeju un dabūjām kontroli savā pusē," pauda Ozoliņš.

Regulārajā sezonā 33 mačos iemetis 22 vārtus, sešās pusfināla spēlēs pret liepājniekiem Ozoliņš palika tukšā. Par spīti 22 metieniem. Savukārt fināla pirmajā spēlē – divi metieni un divi vārti. "Pusfinālā bija momenti, bija daudz iespēju, bet kaut kā nekrita iekšā. Vakar – pirmo pielaboju, otrajā vienkārši uzmetu un iekrita," atzina 33 gadus vecais centrs. Viņš piekrita, ka iekrātā pieredze palīdz tikt pāri neveiksmēm. "Jo jaunāks esi, jo vairāk šaubies, pārmet sev, centies ko mainīt. Ne vienmēr viss ir atkarīgs no tevis – ripa var atsisties un ielidot, var atsisties un aizlidot garām tukšiem vārtiem. Ar pieredzi saproti, ka neko nevajag mainīt – vienkārši turpini darīt un neņem problēmas galvā."

Atgriezās Jelgavā, lai atvestu čempionu titulu

Ja regulārajā sezonā "Zemgalei"/LLU bija gana izteikts pirmais virknējums, tad izslēgšanas mačos rezultatīvu palīdzību snieguši gados jaunie uzbrucēji, kuri pievienojās neilgi pirms play-off sākuma. Pirmos vārtus guva 19 gadus vecais Veinbergs, kuram spēles turpinājumā arī rezultatīva piespēle, bet ceturto ripu iemeta par viņu gadu vecākais Kristers Brauns, kuram piespēlēja vienaudzis Roberts Petrovičs. Visi trīs spēlēja vienā virknējumā.

"Kopā spējam saprasties diezgan labi, nav nekādu problēmu," teica Veinbergs, kurš septiņās izslēgšanas spēlēs ticis pie septiņiem punktiem. Ar četriem vārtiem viņš ir komandas labākais snaiperis. Veinbergs ir Jelgavas hokeja audzēknis, kurš pēdējās divas sezonas pavadījis Rīgā. "Mājās atgriezties vienmēr ir prieks. Bērnībā pirmos desmit gadus trenējos šeit. Iejusties kolektīvā bija viegli. Iespējams, palīdzēja arī tas, ka ieradāmies vairāki reizē. Punkti nāk gan pašam, gan komandai."

Sezonas lielāko daļu Veinbergs pavadīja HK "Rīga", kur 47 spēlēs iekrāja 24 punktus. Atgriezies ierindā pēc pēdas lūzuma dēļ izlaista pusotra mēneša, viņš pierādīja sevi kā viens no komandas līderiem un izpelnījās izsaukumu uz Rīgas "Dinamo", taču no debijas mača atteicās – lai neaizvērtu durvis idejai par spēlēšanu NCAA.

"Jārēķinās ar to, ka pretinieku komandā ir pieredzējuši spēlētāji, kuriem varbūt tas meistarības līmenis ir nedaudz augstāks. Savukārt mēs esam jaunāka komanda, varam turēt augstāku tempu. Mūsu plāns ir spēlēt aktīvu hokeju un nebūt statiskiem," pauda Veinbergs, vienlaikus atgādinot, ka finālā nekas netiks dots bez maksas. ""Olimp" nevēlēsies tik viegli atdot kausu, kas viņiem tagad ir rokās. Mums jābūt gataviem spiedienam. Turpmākajās spēlēs hokejs būs interesants."

Pirmais vārtsargs no malas

Lai gan "Zemgale"/LLU fināla pirmajā spēlē vārtus neielaida, neviens no vārtsargiem pie sausās spēles netika. Pirmās 40 minūtes vārtus sargāja Ēriks Vītols, kurš tika galā ar 28 metieniem, bet pēdējā trešdaļā vārtos devās Rihards Cimermanis. Pērn līdz finālam komandu aizvedušajam vārtsargam tas bija pirmais izgājiens uz ledus šajā play-off.

"Pārtraukumā [galvenais treneris Artis] Ābols pateica, ka vārtos ieliks Cimi, jo viņš nebija sen spēlējis. Rezultāts atļāva. Piekritu, viss kārtībā," sacīja Vītols. Viņš atzina, ka sausajā spēlē lielu ieguldījumu devuši ne tikai vārtu vīri. "Jā, sākumā bija daudz darba, taču – vairāk vai mazāk tie bija tiešie metieni, ar kuriem tikt galā ir vieglāk nekā ar izspēlēm. Tāpat vairākus metienus nobloķēja un labi atbrīvoja petaku, lai es visu redzētu. Pēc pirmās trešdaļas spēle pamainījās."

Arī Vītols lielāko daļu sezonas aizvadīja citā komandā –, sildot Rīgas "Dinamo" soliņu. Jelgavnieku rindās viņš laika posmā no septembra līdz decembrim aizvadīja piecas spēles, komandā atgriežoties regulārās sezonas beigās. "Ļoti patīk atmosfēra komandā – viegli iejutos, nemaz nebija sajūta, ka esmu ieradies no malas. Visi atbalsta, palīdz. Patīkams kolektīvs," sacīja Vītols. "Zemgales" vārtsargiem lomas nav sadalītas vairākas spēles uz priekšu – to, kurš sargās vārtus, treneri paziņo pirms konkrētās spēles. "Tā kā izvēlējās mani, tad gāju un darīju savu darbu."

Finālsērijas otrā spēle tiks aizvadīta trešdienas vakarā pulksten 19:40, tiešraide LTV7.