Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Sējējs: "Ar vairākiem hokejistiem esam jau vienojušies"

Sējējs: "Ar vairākiem hokejistiem esam jau vienojušies"
Dinamo ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs
Foto: Vilnis Kozlovskis, f64

Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) kluba Rīgas "Dinamo" ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs intervijā krievu izdevumam "Спорт день за днём" stāsta par aizvadīto sezonu, kā arī informē par to, kā "Dinamo" sokas starpsezonā. Publicējam pilnu intervijas tulkojumu.

"Mēs ne uzreiz pieņēmām lēmumu startēt KHL," atceras Sējējs. "Tāpēc gatavošanās periods bija nedaudz juceklīgs. Galu galā mums izdevās izveidot komandu no vietējiem puišiem un pieklājīga līmeņa leģionāriem, kuri ļoti palīdzēja, īpaši – čempionāta sākumā. Pēc tam iejutās arī latvieši un sāka spēlēt labāk. Sasniegto rezultātu jau pirmajā sezonā tik nopietnā līgā uzskatu par ļoti labu. Apetīte rodas ēdot, taču diemžēl play off mums neizdevās, tomēr neskatoties uz to, sezona viennozīmīgi bija veiksmīga."

Vai daudz bija tādi, kas šaubījās par Rīgas "Dinamo" lietderību startēt KHL?
Vairākums. Maz bija to, kas ticēja, ka spēsim savākt cienījamu komandu. Galvenokārt tikai dzirdējām: "Kur jūs lienat?", "Visu laiku zaudēsiet un pa desmit ripām ielaidīsiet", "Kam jums tas vispār ir vajadzīgs?". Kad čempionāts sākās un komanda parādīja nesliktus rezultātus, skeptiķu skaits manāmi samazinājās.

Kļuvāt par labāko ārvalstu (ne Krievijas) klubu KHL. Jums tas ir svarīgi?
Par to neaizdomājāmies. Arī "Barys" un Minskas "Dinamo" diez vai akcentē šādus salīdzinājumus. Lai gan konkurencē ar Minsku ir zināma principialitāte. Ar baltkrieviem draudzējamies, bet tai pat laikā vienmēr cenšamies viens otru apspēlēt. Tas bija papildu gandarījums, ka nospēlējām labāk par Minskas komandu.

Tagad jūsu principiālais pretinieks aktīvi gatavojas sezonai.
Jā, tostarp viņi ir uzaicinājuši daudz ārzemnieku, taču tas ne vienmēr nostrādā. Pats esmu daudz kur spēlējis un zinu, ka visvairāk no sirds spēlē tieši vietējie puiši, kas cīnās par savu pilsētu, par savu valsti. Leģionāri biežāk spēlē tikai naudas dēļ. Mēs gribam, lai iespēju robežās Latvijas izlases kandidāti pārstāvētu Rīgas "Dinamo".

Jaunumu par pirkumiem no Rīgas praktiski nepienāk...
Mēs aktīvi strādājam. Ja kāds klubs grib palepoties ar saviem transfēru panākumiem – lai jau. Mēs ļoti rūpīgi izvēlamies jaunos spēlētājus – ne tikai pēc spēles kvalitātes, bet arī kā personības. Ievācam maksimumu informācijas par katru spēlētāju. Ir vairāki hokejisti, ar kuriem jau panākta vienošanās, bet viņu vārdus pagaidām nesaukšu.

Tai pat laikā komandu pamet līderi – Hosa, Pruseks, Hartigans...
Varu tikai atkārtot "Torpedo" galvenā trenera vārdus: puišus neapmierināja piedāvātais atalgojums. Būtu man līdzekļi – atstātu komandā visus leģionārus. Viņi aizvadīja ļoti labu sezonu un tas ir dabiski, ka vēlas būt augstāk novērtēti. Vadošie viesspēlētāji bija vislabāk apmaksāties komandā, saņēma algu, kas līdzvērtīga Krievijas klubu trešajās un ceturtajās maiņās spēlējošajiem hokejistiem.

Pavasarī klīda runas, ka "Dinamo" ekonomē uz viesnīcām, pārlidojumiem un pat hokejistu ēdināšanu...
Tas, maigi sakot, ir pārspīlējums. Jā, reizēm mēs izvēlējāmies reisu lidmašīnas čārterreisu vietā. Taču tas nav iemesls, lai runātu par kaut kādu milzīgo ekonomiju un algu kavēšanos. Dažas komandas tā visu laiku lidoja. Visticamāk kāds kādu būs nepareizi sapratis.

Jaunajā sezonā finanšu problēmas neradīsies?
Komandas budžets praktiski ir tāds pats kā aizvadītajā sezonā, un nav iemesla šaubīties par saistību izpildi. Mūsu partneri ir nopietnas kompānijas un ļaudis.

Vai "Dinamo" gaidāmajā sezonā spēs spert soli uz priekšu?
Protams, mēs gribētu nostartēt vēl veiksmīgāk, tomēr domāju, ka uzdevums paliks tas pats – iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā. Turklāt esam tikuši spēcīgā divīzijā – ar Minsku, "SKA" un visām Maskavas komandām. Tikt play off no šīs kompānijas būs ļoti grūti. No otras puses, tādi pretinieki mums nāk par labu – tas palīdzēs gan ieekonomēt uz pārlidojumiem un piesaistīt līdzjutējus mājas spēlēm, jo visas komandas ir interesantas un ar vārdu.

Latvijas izlases veiksmīgo startu pasaules čempionātā saista tieši ar "Dinamo". Vai viens no kluba galvenajiem uzdevumiem ir spēlētāju sagatavošana izlasei?
Tas, ka 16 spēlētāji visas sezonas garumā spēlēja kopā spēcīgā līgā, neapšaubāmi palīdzēja valstsvienībai. Mēs esam priecīgi par tās panākumiem. Tomēr tas ir tāds kā paralēlais uzdevums. Pats galvenais ir kluba intereses un rezultāti.

Izmantotie resursi:
sportsdaily.ru

1 2 59 komentāri

 +15 [+] [-]

, 2009-06-29 10:38, pirms 15 gadiem
Ko mēs te bez Tevis Abrag darītu!!! Tu varētu būt (jau esi) te vietējais "štata" preses apkopotājs!

 +11 [+] [-]

, 2009-06-29 10:43, pirms 15 gadiem
laba intervija - pateica to, ko vajadzēja: klusām pēta spēlētājus, vienojas, un taisa sabalansētu komandu ar raksturā pateicīgiem cilvēkiem, nevis tikai pēc statistikas. nākamsezon dinamo rādīs saturīgāku un stabilāku spēli, cerams, ka statistikas ailītē kā rezultatīvākais būs kāds no mūsējiem! priekā

  +4 [+] [-]

, 2009-06-29 10:56, pirms 15 gadiem
Sajuta intervija tada it ka to taisijis cilveks kurs lasijis esporta komentarus
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: Dinamietis777

  -1 [+] [-]

, 2009-06-29 12:30, pirms 15 gadiem
Uzticīgie līdzjutēji jau tā arī domaja.
Tā ka viss ir kārtībā.
Paldies Abrag!
Tikai joprojām sāp par Hartigaunu.
Vienā intervijā teiva ka ja spēlēs KHL tad tikai un vienīgi Rīgā.
Bet kurš gan negrib nopelnīt.

  +3 [+] [-]

, 2009-06-29 12:32, pirms 15 gadiem
emiils rakstīja: Uzticīgie līdzjutēji jau tā arī domaja.
Tā ka viss ir kārtībā.
Paldies Abrag!
Tikai joprojām sāp par Hartigaunu.
Vienā intervijā teiva ka ja spēlēs KHL tad tikai un vienīgi Rīgā.
Bet kurš gan negrib nopelnīt.
Aizmirs par Hartiganu , vins jau Maskava. Tagad jadoma par citiem!

  +7 [+] [-]

, 2009-06-29 12:33, pirms 15 gadiem
emiils rakstīja: Uzticīgie līdzjutēji jau tā arī domaja.
Tā ka viss ir kārtībā.
Paldies Abrag!
Tikai joprojām sāp par Hartigaunu.
Vienā intervijā teiva ka ja spēlēs KHL tad tikai un vienīgi Rīgā.
Bet kurš gan negrib nopelnīt.
Hartigans laikam ieprieksheejas sezonas laikaa ir sapratis, ka Krievija nemaz nav taada chuhnja un taapeec arii ar mieriigu sirdi aizgaaja uz Maskavas klubu...

  +6 [+] [-]

, 2009-06-29 12:34, pirms 15 gadiem
emiils rakstīja: Uzticīgie līdzjutēji jau tā arī domaja.
Tā ka viss ir kārtībā.
Paldies Abrag!
Tikai joprojām sāp par Hartigaunu.
Vienā intervijā teiva ka ja spēlēs KHL tad tikai un vienīgi Rīgā.
Bet kurš gan negrib nopelnīt.
mans nopelns jau te mazs - es jau biju šeit iepostējis tikai linku uz interviju: sportsdaily.ru: Генеральный менеджер «Динамо» (Рига) Нормундс...
Kāds rūķis no eSporta to ir pārtulkojis un šeit ievietojis, taču atstājis manu vārdu autora vietā...

  +2 [+] [-]

, 2009-06-29 13:05, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: mans nopelns jau te mazs - es jau biju šeit iepostējis tikai linku uz interviju: sportsdaily.ru: Генеральный менеджер «Динамо» (Рига) Нормундс...
Kāds rūķis no eSporta to ir pārtulkojis un šeit ievietojis, taču atstājis manu vārdu autora vietā...
Tas tā, ja gadījumā problēmas ar autortiesībām, lai ķerās pie Tavas rīkles...

  +3 [+] [-]

, 2009-06-29 13:29, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Sējējs blefo,ka tagad spēlējot citā divīzijā būs ietaupijumi uz lidojuma rēķina. Pērn lidojot uz Tāliem austrumiem visas spēles bija sapārotas ar RD diviziona komandām. Takā uz turieni iznāca lidot tikai vienreiz, kas šogad arī notiks jebkurā gadijumā.
Blefo Tu Ivar. Viņiem tak tas dienu skaits kruīzā samazinās, automātiski lētāk ar iznāk. Un Tu neko nezini par viņu plāniem un izmaksām, lai apgalvotu ka kāds blefo. Ja ir konkrēti argumenti - lūgtum ciparus galdā, cik iztērēja pagājušgad un cik iztērēs šogad, savādāk tāda liepājas plušķa kvankšķēšana vien ir.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-06-29 14:13, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Es rakstiju tikai un vienīgi par lidmašīnu izmantošanu, bet par cik visus uzturēšanās izdevumus izbraukuma spēlēs sedz mājinieki, tad tur nav ko rēķināt.
tātad taustāmu faktu tev nav, tik tavas iedomas?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-29 14:25, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Interesanti kas pēc Tavām domām šajā gadijumā ir taustāmie fakti.
Vai vēlies, lai pierādu, ka uzturēšanos izbraukumā sedz mājinieki, jeb ko citu?
ai Ivar, tava dumjā galva!!! Tu pats raksti - Sējējs blefo,ka tagad spēlējot citā divīzijā būs ietaupijumi uz lidojuma rēķina. Un raksti to nevis kā pieņēmumu, bet gan apgalvojuma formā. Tātad tev ir skaidri zināmi fakti, ka RD neietaupīs. Tev vajadzētu pierādīt šo savu apgalvojumu un ceru ka Tu savā vecumā atšķir faktu no sava izdomājuma. Un ne par to kas ko apmaksā, mēs par reāliem tēriņiem runājam...velc savu RD grāmatvedības kladi laukā un sāc zīmēt skaistu bildi

  +1 [+] [-]

, 2009-06-29 14:31, pirms 15 gadiem
huy rakstīja: ai Ivar, tava dumjā galva!!! Tu pats raksti - Sējējs blefo,ka tagad spēlējot citā divīzijā būs ietaupijumi uz lidojuma rēķina. Un raksti to nevis kā pieņēmumu, bet gan apgalvojuma formā. Tātad tev ir skaidri zināmi fakti, ka RD neietaupīs. Tev vajadzētu pierādīt šo savu apgalvojumu un ceru ka Tu savā vecumā atšķir faktu no sava izdomājuma. Un ne par to kas ko apmaksā, mēs par reāliem tēriņiem runājam...velc savu RD grāmatvedības kladi laukā un sāc zīmēt skaistu bildi
veltīgi te tagad par kaut ko diskutēt - lidojumu izmaksas būs visvairāk atkarīgas no spēļu kalendāra.

     [+] [-]

, 2009-06-29 14:34, pirms 15 gadiem
gribetos zinat kuri ir tie speletaji ar kuriem ir panakta vienoshanas

  +5 [+] [-]

, 2009-06-29 14:36, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: veltīgi te tagad par kaut ko diskutēt - lidojumu izmaksas būs visvairāk atkarīgas no spēļu kalendāra.
Par to jau ir tas stāsts ka pat kalendārs vēl nav zināms, bet Liepājā jau vis skaidrs

     [+] [-]

, 2009-06-29 14:40, pirms 15 gadiem
starp citu, ja kāds te ir tik liels zinātājs par lidmašīnām un pārlidojumiem, tad viņam būtu jāzin, ka arī lidmašīnu stāvēšana lidlaukā un tehniskā apkope maksā stipri lielu naudu... tāpat arī apkalpei tās dienas ir kaut kur jādzīvo un arī tas kaut ko maksā

sorry par offtopic

  +1 [+] [-]

, 2009-06-29 14:42, pirms 15 gadiem
zzk rakstīja: starp citu, ja kāds te ir tik liels zinātājs par lidmašīnām un pārlidojumiem, tad viņam būtu jāzin, ka arī lidmašīnu stāvēšana lidlaukā un tehniskā apkope maksā stipri lielu naudu... tāpat arī apkalpei tās dienas ir kaut kur jādzīvo un arī tas kaut ko maksā

sorry par offtopic
tas, ja lido ar čarteri...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-29 14:45, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: tas, ja lido ar čarteri...
jā, protams

pagājušajā sezonā visi tālie pārbraucieni bija ar čarteru, pieminētie regulārie reisi bija tiešie reisi no Rīgas tepat netālu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-29 14:48, pirms 15 gadiem
Beidzot kada ziņa par Rīgas Dināmo.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-29 14:49, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Vot būs joks, ja RD dabūs divreiz (vai pat trīsreiz) lidot uz Sibīriju. Teiksim,vispirms uz Novokuzņecku, bet vēlāk atsevišķi uz Habarovsku un Novosibirsku. Tad komandai būs reālie ietaupijumi.
Vismaz skaidri zināms ka pie šāda rasklada viens letiņš liepājas pusē aiz priekiem iekrāmēs biksēs un sutku neizlīdīs no esporta hokeja sadaļas lai šito faktu apviļātu no visām iespējamām un neiespējamām pusēm izbaudot savu svētlaimi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-06-29 15:33, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: tas, ja lido ar čarteri...
Nu sākumā tā jau arī bija, bet vēlāk (uz sezonas beigām) RD lidinājās ar parastajiem reg. reisiem (piem. uz Maskavu).... Par cik tagad (šogad) būs taupības režīms un uz Maskavu RD būs jālido biezā slānī, tad domāju Regulārie reisi tikai no tā iegūs... nebūs pustukšas lidenes - savi ~30 purni RD izskatā pienāks klāt!

  +2 [+] [-]

, 2009-06-29 15:33, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Ej nu? Pats to izdomāji jeb Tev to kāds pateica priekšā?
Man personigi deep,depp po, cik viņiem tur iznāks braukāt un cik neiznāks. Joprojām apgalvoju un uzskatu, ka RD ar savu knapo budžetu KHL nav ko meklēt, un neviens mani šobrīd nevar pārliecināt par pretējo.
Ivar, beidz melot! nekas tev nav deep deep, ja tā būtu, Tu te nelīstu un nekomentētu, neesi liekulis!
kur spēlēt RD - tā ir viņu problēma un nevienam nekas nav jāparliecina, suņi rej, karavāna dodas tālāk.

  +1 [+] [-]

, 2009-06-29 15:47, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Man personigi deep,depp po, cik viņiem tur iznāks braukāt un cik neiznāks. Joprojām apgalvoju un uzskatu, ka RD ar savu knapo budžetu KHL nav ko meklēt, un neviens mani šobrīd nevar pārliecināt par pretējo.
Ja jau Tev būtu po (kā Tu saki), tad Tu daudz te nelietu skaudības žulti! Ja cilvēkam ir po, tad viņš ignorē attiecīgo pasākumu/lietu/ objektu/subjektu.... ja cilvēkam RD izsauc kaut kādas emocijas (patīkamas vai tavā gadijumā nepatīkamas), tad viņam nav po! Tas tā... īsais kurss psiholoģijā spešal priekš Tevis! Bet ja runājam par RD, tad ar tādu budžetu kā RD nebūtu vieta LAČ vai BAČ... vai piem. SEL (domāju varētu tāda SEL merkām gana labu komi novākt un iespējams par bišķi mazāku naudu), bet priekš ceļošanas pa plašo matušku RD budžets, domāju, ir sabalansēts akurāti tāds, lai ar to pietiktu + vēl pāriti ambiciozu leģionāru varētu piepirkt (a la Hartigans, Elisons)! Interesantāk būs paskatīties vai LM tiks beidzot KK superfinālā un spēs kaut ko parādīt un izdarīt pret "sarkanajiem buļļiem".... un arī Sokil protams, ja šie atradīs naudu priekš puslīdz normālas komandas....
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-06-29 16:03, pirms 15 gadiem
es kautko nesaprotu vai nepamaniju, bet kura kojmanda tieshi speles hartigans?? un mes varesim vinu redzet speles pret dinamo?

  +1 [+] [-]

, 2009-06-29 16:07, pirms 15 gadiem
Russkij20 rakstīja: es kautko nesaprotu vai nepamaniju, bet kura kojmanda tieshi speles hartigans?? un mes varesim vinu redzet speles pret dinamo?
CSKA spēlēs Hartigans! Par cik RD ir vienā grupā ar cisku, tad redzēt Tu viņu varēsi gana bieži!

  +1 [+] [-]

, 2009-06-29 16:15, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: man šīs lietas ir tik vērtas lai par viņām padiskutētu un izteiktu savu viedokli un neko vairāk.
Nevajag manus komentārus tik ļoti ņemt pie sirds, jo es ar savu domu izteikšanu nekādi nevaru ne kavēt, ne virzīt Jūsu mīļotās komandas pastāvēšanu.
Prieks ka pats atzini ka nav gluži deep deep, ja jau liekas padiskutēšanas vērtas
Domu izteikšana ir varen laba lieta, nekad neesmu bijis pret, tomēr tas neatiecas ja labus cilvēkus nepamatoti vaino melos, blefos vai tamlīdzīgās izdarībās ja viņi to (vismaz pagaidām) nav pelnījuši

  +1 [+] [-]

, 2009-06-29 16:20, pirms 15 gadiem
fakti - ne-fakti, apgalvojuma formas vai jebkaadas citas formas - dazhi maajieni ir bijusi par iespejamajiem legionariem, ka arii par vinju bijusajiem klubiem NHL un AHL - nezinu kaa citi - es veel mazliet pabaudiisu jauko vasaras laiku un tad izlasiisu ar kuriem ir nosleegti liigumi, otrkaart - sezona paraadiis kas tie taadi par fruktiem! vairaak ceru uz vieteejo speleetaaju progresu un varbuut paariiti junioru vecuma speletaaju uz rezervistu benjkja +5-7 min speelee...

  +2 [+] [-]

, 2009-06-29 16:21, pirms 15 gadiem
IIZ 70 rakstīja: Jums abiem ar huy.
Par cik pasaulē daudz lietas, kuru esamību es nekādi nevaru ietekmēt, un kuras nevar ietekmēt arī manu dzīvi, tad man šīs lietas ir tik vērtas lai par viņām padiskutētu un izteiktu savu viedokli un neko vairāk.
Nevajag manus komentārus tik ļoti ņemt pie sirds, jo es ar savu domu izteikšanu nekādi nevaru ne kavēt, ne virzīt Jūsu mīļotās komandas pastāvēšanu.
Redzi viena lieta ir padiskutēt (man absolūti nav ar to problēmu ar Abragu, JM var diskutēt uz nebēdu un parasti katram ir savs vairāk vai mazāk atšķirīgs viedoklis un tas ir normāli), bet pavisam cita lieta ir tupi bez normālas argumentācijas kādu (dotajā gadijumā RD) nodir.t... piem. "Sējējs blefo,ka tagad spēlējot citā divīzijā būs ietaupijumi uz lidojuma rēķina." Un to pasaki tādā vēl pie tam it kā izsmejošā apgalvojuma formā tā it kā Tu būtu Normim kāds "baigais čoms" un točna zinātu, ka Sējējs tagad blefo... JA cilvēkam ir po, tad viņam nav NEKĀDU emociju...
1 2 59 komentāri