Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Autors: Sinner.aka.Scuba

Marka Hartigana pirmspēles komentāri

Marka Hartigana pirmspēles komentāri
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien, Rīgas Dinamo komanda aizvadīs KHL čempionāta spēli pret Čehovas Vitjaz hokejistiem. Piedāvājam Jums pirmsspēles interviju ar Dinamo uzbrucēju Marku Hartiganu.

Vai komanda ir atguvusies no smagā zaudējuma Maskavā un gatava cīņai pret Vitjaz?
Jā, tādas spēles, kāda bija Maskavā ir pēc iespējams ātrāk jāaizmirst. Ja tās ilgi atceras, tad var būt tikai ļaunāk. Vienkārši ir jāmācās no kļūdām gatavojoties nākamajai spēlei, un viss būs labi.

Iepriekšējā savstarpējā spēlē Rīgas Dinamo uzvarēja Vitjaz tikai pēcspēles soda metienos. Tu šajā spēlē guvi pirmos vārtus. Vai atceries šo spēli?
Nedaudz atceros, jo tas bija pasen. Atceros, ka guvu vārtus. Bija grūti pret viņiem spēlēt. Tas mums bija sezonas sākums, kad mēs vēl mēģinājām atrast savu identitāti uz ledus, viens otru sākām iepazīt un veidot komandas spēli. Ceru, ka šodien spēlēsim daudz labāk un ceru, ka uzvarēsim.

Iepriekšējā spēlē Vitjaz komandas sastāvā nespēlēja leģionāri Braiens Berārds un Kriss Saimons. Vai esi kādreiz pret viņiem spēlējis?
Esmu spēlējis Columbus Blue Jackets komandā kopā ar Berārdu. Viņš ir ļoti labs, tehnisks un gudrs spēlētājs. Pret Saimonu neesmu spēlējis, bet esmu daudz dzirdējis par viņa agresīvo spēli. Nezinu vai pret viņu ir grūti spēlēt, šodien mēs to redzēsim.

Kā ir spēlēt pret kaušļiem. Vai neveidojas tāds īpašs respekts?
Ir interesanti pret viņiem spēlēt. Viņu agresivitāte, viņu centieni izaicināt konkurentu padara spēli interesantāku. Kamēr spēlē ir tīra un bez rupjībām, viss ir kārtībā. Viņi mēģina izdarīt spiedienu uz pretinieku komandu un pretinieks līdz ar to spēlē ar lielāku degsmi, un es to respektēju.

Vai ir vērts provocēt pretiniekus, zinot, ka viņi viegli pelna noraidījumus?
Domāju, ka nē. Lielākoties ir jākoncentrējas uz savu spēli un bieži pat nav nekas īpaši jādara, lai pretinieks pats pelnītu noraidījumus. Jāgaida, kad viņi paši kļūdās, un mums līdz ar to veidojas skaitliskais vairākums. Ja tu gribi izprovocēt pretinieku, tas ir jādara gudri, cerams, ka mums tas izdosies un arī man tas izdosies.

Vai tas, ka Vitjaz šobrīd ir priekšpēdējā vietā nevar mūs kaut kā ietekmēt? Vai jau iznākot uz ledus mēs neesam pārliecināti par uzvaru?
Absolūti nē. Mēs nemaz neskatāmies turnīra tabulā šādās situācijās. Ja pievērš uzmanību tabulai un tam, ka pretinieks ir krietni zemākā vietā, komanda kļūst pārāk pašpārliecināta. Uz ledus tiek izdarītas daudz muļķīgas lietas un kļūdas, un tas var beigties pavisam slikti. Mums nav jādomā par to, kā spēlē pretinieks, mums ir jādomā par to, kā nospēlēs Dinamo Rīga. Mums ir jāspēlē savs hokejs un viss būs labi.

Vitjaz šajā čempionātā ir guvusi pat vairāk vārtus nekā mēs.
Mēs spēlējam cita stila hokeju. Viņi spēlē pēc citas sistēmas- iespējams viņi spēlē vairāk uzbrukuma hokeju, bet mēs vairāk uzsvaru liekam uz aizsardzību. Mēs vairāk rūpējamies par savu vārtu drošību un uzbrukumos cenšamies maksimāli izmantot savas iespējas gūt vārtus. Es nedomāju, ka tā ir problēma, vienkārši mums ir atšķirīga spēļu taktika.

Kā mums vajadzētu spēlēt pret Vitjaz?
Mums ir jāspēlē sava spēle. Jābūt pacietīgiem, labi jāspēlē aizsardzībā, jāgaida, kad viņi kļūdīsies un nopelnīs sodus. Cerams, ka viņu kļūdas, nesīs mums veiksmi.

Izmantotie resursi:
dinamoriga.eu


Nikolajs Jeļisejevs. Foto: Kaspars Volonts/dinamoriga.lv
43

LHF noraidījusi Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu ''Admiral''

Latvijas Hokeja federācija (LHF) noraidījusi uzbrucēja Nikolaja Jelisejeva pāreju uz okupantu līgas klubu Vladivostokas ''Admiral'', teikts federācijas paziņojumā.
Osi Vēnenens. Foto: Petteri Paalasmaa/All Over Press
73

Somu hokejists: "Krimai vajadzēja atvērt acis. Man kauns par mūsu naivumu"

2016. gadā karjeru noslēgušais somu hokejists Osi Vēnenens pēdējās divas sezonas aizvadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Helsinku "Jokerit". Viņš atzinis, ka dzīvojis burbulī, kuram vajadzēja plīst jau pēc Krimas okupācijas, nevis tikai tagad.
Jānis Kalniņš. Foto: Växjö Lakers
138

LHF noraida "Amur" pieprasījumu Kalniņa pārejai

Latvijas Hokeja federācija (LHF) centrālajā transfēru sistēmā saņēma pieprasījumu apstiprināt Jāņa Kalniņa pāreju uz Krievijas komandu Habarovskas "Amur" un uzreiz šo pieprasījumu noraidīja, portālam Sportacentrs.com šodien apstiprināja LHF ģenerālsekretārs. Pēc IIHF noteikumiem LHF gan nav tiesīga to darīt, tāpēc jārēķinās ar to, ka IIHF pati apstiprina Kalniņa pievienošanos "Amur", taču tiek cerēts, ka IIHF izpratīs LHF situāciju un neuzliks sankcijas.