Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:261, Did:0, useCase: 3

Notikusi KHL klubu vadītāju sanāksme

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Notikusi KHL klubu vadītāju sanāksme
Viesturs Koziols
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

31. janvārī un 1. februārī Piemaskavas ciematā Nahabino notika Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) vadības tikšanās ar visu līgas klubu īpašniekiem un vadītājiem. Tikšanās laikā tika izskatīti aktuālie jautājumi par līgas funkcionēšanu un turpmākās attīstības perspektīvām.

Rīgas ''Dinamo'' šajā sapulcē pārstāvēja kluba Padomes priekšsēdētāja vietnieks un akcionārs Juris Savickis, prezidents Viesturs Koziols, ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs un ģenerāldirektors Zigmārs Priede.

Aktualitātes

Tikšanās laikā KHL un klubu pārstāvji rūpīgi izskatīja jaunievedumus un izmaiņas KHL 2009/2010. g. sezonas sacensību Nolikumā, apsprieda īstenotos un nākotnes plānus komercdarbības, mārketinga un televīzijas jomās, kā arī pasākumu plānu par jaunatnes līgas izveidi un gatavošanos junioru izvēlei (draftam). Tikšanās dalībnieki apsprieda arī klubu darbības specifiku pašreizējajos sarežģītajos ekonomiskajos apstākļos, lai nodrošinātu stabilu KHL un tās dalībnieku funkcionēšanu.

Visiem sanāksmes dalībniekiem tika sniegta vispusīga informācija par pašreizējo finansiālo situāciju līgas klubos un tām problēmām, kas ir aktuālas šobrīd vai var aktualizēties jau tuvākajā laikā. Tomēr KHL vadītājs Aleksandrs Medvedevs visiem klātesošajiem vēlreiz apliecināja, ka šosezon visi 24 klubi pabeigs sezonu. Sanāksmes dalībnieki arī pilnvaroja KHL vadību sākt sarunas ar spēlētāju arodbiedrību par iespēju samazināt spēlētāju algas, jo šobrīd no 60 līdz pat 90% no KHL klubu budžetiem tiek tērēts tieši hokejistu darba apmaksai.

Sanāksmē tika pieņemti arī vairāki priekšlikumi attiecībā uz nākamās sezonas nolikumu, kas paredz - veidot divīzijas pēc ģeogrāfiskā principa, uz spēli katrā komandā atļaut pieteikt 22 hokejistus (divus vārtsargus + 16 laukuma spēlētājus + divus jaunos laukuma spēlētājus, kas nav vecāki par 21 gadu), atļaut klubiem savā starpā pirkt un pārdot spēlētājus, Krievijas komandām palielināt leģionāru kvotu līdz 6 spēlētājiem.

Jauno spēlētāju izvēle (drafts)

Tika ieviesta zināma skaidrība par KHL jauno spēlētāju draftu (izvēli), kas paredz, ka komandas var aizrunāt (draftēt) jaunos spēlētājus (pirms tam KHL skautu dienests izveidos jauno spēlētāju sarakstu), kuriem nav līguma ar nevienu KHL klubu vai tā sistēmā esošu komandu. Draftā varēs tikt izvēlēti arī ārzemju hokejisti, kuriem šobrīd nav saistību ar nevienu KHL klubu. Tāpat sanāksmes dalībnieki vienojās izstrādāt un pieņemt tā saucamo redraft sistēmu, kas paredz, ka katrs klubs aizsargājamo spēlētāju sarakstā maksimāli var iekļaut 13 laukuma spēlētājus + divus vārtsargus, bet pārējos hokejistus, ar spēkā esošiem līgumiem, var izvēlēties citi klubi, turklāt atkarībā no izvēles kārtas šim spēlētājam var tikt samazināta arī alga.

Sanāksmes dalībnieku izstrādātie priekšlikumi, plāni un pasākumu projekts to realizācijai tiks iesniegti izskatīšanai un lēmumu pieņemšanai nākamajā KHL Direktoru padomes sēdē.

Izmantotie resursi:
dinamoriga.eu

 +13 [+] [-]

, 2009-02-03 14:30, pirms 15 gadiem
drafts vareetu buut viens no interesentaakajiem pasaakumiem

     [+] [-]

, 2009-02-03 14:33, pirms 15 gadiem
dazas interesantas liets! Nedomaaju, ka KHL pagaidaam ir ir vajadziigs drafts!
Nesapratu to redraft sheemu, tas noziimee, ka jebkuraa laikaa kaads cits klubs var savaaks pie sevis kaadu no RD speeleetaajiem, bez atliidziibas? Tas ir sezonas laikaa, vai starpsezonaa?
Algu samazinaashana domaaju neskars RD jo tur jau taa ir viens no mazaakajiem algu budzetiem!

  +2 [+] [-]

, 2009-02-03 15:10, pirms 15 gadiem
nu lūk, ar katru turpmāko gadu līga pieņemsies spēkā un stabilizēs.... ceru ilgu dzīvi KHL un vēl ilgāku RD!

     [+] [-]

, 2009-02-03 15:18, pirms 15 gadiem
Ja KHL grib celt līgas līmeni Drafts viennozīmīgi ir vajadzīgs!

     [+] [-]

, 2009-02-03 15:26, pirms 15 gadiem
algu pozīcijas tiešām pārskatāmas. savādāk khl labu galu neņems.

  +1 [+] [-]

, 2009-02-03 15:37, pirms 15 gadiem
Un kas tajā draftā piedalīsies? Jauie Austrieši , Ungāri un Dāņi ? Vai Tie somi, zviedri un čehi , kam nespīd nhl? Pieņemu, ka talantīgie krievi vienkārši noslēgs līgumu ar savas sistēmas klubu un viss.
Jeb KHL ir kāda apakšējā robeža, ka piemēram zem 18 gadiem nevar slēgt līgumu? Un ja paliek 18 nevar slēgt līgumu, bet jāiet caur draftu.

     [+] [-]

, 2009-02-03 15:59, pirms 15 gadiem
Govermenc rakstīja: Un kas tajā draftā piedalīsies? Jauie Austrieši , Ungāri un Dāņi ? Vai Tie somi, zviedri un čehi , kam nespīd nhl? Pieņemu, ka talantīgie krievi vienkārši noslēgs līgumu ar savas sistēmas klubu un viss.
lai viņi slēdz,ko viņi grib,jo,cik atceros,tad nekrievu komandām bija nosacījums neaiztikt krievu spēlētājus

  +2 [+] [-]

, 2009-02-03 16:01, pirms 15 gadiem
marko_polo rakstīja: Ja KHL grib celt līgas līmeni Drafts viennozīmīgi ir vajadzīgs!
pastāsti man, ar ko tieši drafts ceļ līgas līmeni?
ar to, ka tas izskatītos gandrīz vai kā NHL?

     [+] [-]

, 2009-02-03 16:02, pirms 15 gadiem
junis rakstīja: lai viņi slēdz,ko viņi grib,jo,cik atceros,tad nekrievu komandām bija nosacījums neaiztikt krievu spēlētājus
kāds nosacījums??? ko Tu tur murgo?
un kas tas ir tiem krieviem, kas spēlē Baris un Minskas Dinamo? tie kas viņiem sastāvā - tie ir citi krievi?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-03 16:21, pirms 15 gadiem
kharlamovs rakstīja: Ja nemaldos tad tas tiešām ir tā,ka komandas kas nepārstāv krieviju khl nevar slēgti līgumus ar krievijas spēlētājiem !
Lūk tas gan nav godīgi!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-03 16:41, pirms 15 gadiem
Vot drafts būtu interesants.
Algu griestus vajag.
Divīzijas pēc ģeogrāfiskā principa arī. Nezinu ar kuru galu domāju ka pēc izlozes nosaka divīzijas.

     [+] [-]

, 2009-02-03 16:41, pirms 15 gadiem
kharlamovs rakstīja: Par to var diskutēt,protams nebūtu sūdīgi dabūt uz RD tādu Podziņu vai tāda kalibra jauno talantu no Rašas,savukārt RD nav limita uz leģionāriem,bet krievijas pārstāvētās komandās ir leģionāru limits.Runājot par draftu grūti iedomāties kā viņi to iedomājās realizēt dzīvē.Cik noprotu tad draftēti tiks arī Kanādas ,ASV, talantīgākie jaunie spēlētāji,biku nāk smiekli par to,taču ja iegrimt atmiņās tad NHL arī draftēja CCCP spēlētājus kad tā vel bija utopija.
Pirms tam tač draftā piesakas, ne?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-02-03 16:54, pirms 15 gadiem
kharlamovs rakstīja: Ja nemaldos tad tas tiešām ir tā,ka komandas kas nepārstāv krieviju khl nevar slēgti līgumus ar krievijas spēlētājiem !
Kur tas rakstīts? To tik vasarā Sējējs izspļāva ka esot mutiski vienojušies ka pagaidām nelīdīs viens otra tirgū, bet nedomāju ka kāds bļaus ja paņemsim krievu. Tāpat kā mēs nedusmojamies ka Jerofejevs aizgāja uz krievu klubu. Belariem krievi sastāvā jau no sezonas sākuma
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2009-02-04 00:28, pirms 15 gadiem
Jauno spēletaju drafts butu OK, bet tas redrafts gan ir muļķības. Sanāk ka krievi savāc mūsu 4. maiņu un Jānis Pēteris un Kārlis tiek izsūtīti uz sibīriju, bet RD 4. maiņā ielien Saša, Vaņa un Vasja... kur tādā gadijumā paliek ideja par izlases kandidātu saspēlētības veicināšanu?

  -1 [+] [-]

, 2009-02-04 10:18, pirms 15 gadiem
EmilS OzerS rakstīja: Jauno spēletaju drafts butu OK, bet tas redrafts gan ir muļķības. Sanāk ka krievi savāc mūsu 4. maiņu un Jānis Pēteris un Kārlis tiek izsūtīti uz sibīriju, bet RD 4. maiņā ielien Saša, Vaņa un Vasja... kur tādā gadijumā paliek ideja par izlases kandidātu saspēlētības veicināšanu?
neviens jau nav teicis ka Krieviem vajag mūsu ceturto maiņu , bet mums kā reizi varbūt noderētu Ufas vai Kazaņas ceturtā maiņa