Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

L.Beresņevs: Latvijas 1.līgā spēlē interesantāku hokeju

L.Beresņevs: Latvijas 1.līgā spēlē interesantāku hokeju
Leonīds Beresņevs
Foto: Olafs Jākabsons

eSports.lv piedāvā nelielu interviju ar Latvijas hokeja speciālistu Leonīdu Beresņevu, kurš šosezon ir Tartu "Big Diamonds" galvenais treneris. Sarunā Beresņevs stāsta, kas notika ar veiksmīgi spēlējošo komandu, par Igaunijas čempionāta līmeni un slavē Liepājas "Metalurgu".

Hokeja klubs Tartu "Big Diamonds" no pilnīgas nulles tika izveidots šosezon, un par Igaunijas izlases bāzes kluba galveno treneri tika nolīgts latviešu speciālists Leonīds Beresņevs. Jau ar pirmajām spēlēm Samsung Premjerlīgā, komandas sniegums izpelnījās labas atsauksmes. "Big Diamonds" šosezon prata atņemt punktus visām vadošajām komandām. Kā smej pats Beresņevs, ar sliktu spēli 51 punktu iekrāt nevar!

Sezonu sākāt ļoti labi. Kas tālāk notika?
Es neuzskatu, ka sezonu sākām labi. Komandai šī bija pirmā sezona un uzdevums bija iekļūt finālā, bet diemžēl finansiāla rakstura problēmas neļāva mums pilnībā atvērties, jo izslēgšanas spēles sasniedzām "izjauktā veidā". Mūs pameta pamatvārtsargs (Aleksejs Terentjevs), kurš pārgāja uz "Latgali", kā arī otrs vārtu vīrs (Raiens Bakšs), kurš devās mājās uz ASV. Un arī īsi pirms "play off" spēlēm divi aizsargi saslima ar vīrusu.

Ja komandā būtu visi tie paši spēlētāji, kuri sezonas sākumā vai rezultāts būtu savādāks?
Būtu savādāks. Mēs izjūtam akūtu aizsargu trūkumu. Ar diviem pāriem spēlēt "play off" izcīņā, tas nav nopietni. Taču neskatoties uz to, mēs centāmies. Daudziem komandā šīs bija pirmās izslēgšanas spēles karjerā. Tā ir vērtīga pieredze, jo komanda mums ir jauna. Toni nosaka 1987. – 1989.gadam dzimuši puiši, viņiem viss vēl priekšā.

Ja nav noslēpums, cik liels ir "Big Diamonds" gada budžets?
Tas nav jautājums man. Varu pateikt tikai vienu, pirms sezonas kluba vadība man vienbalsīgi solīja, ka finansiālas problēmas nebūs. Taču pagāja tikai divi mēneši un sākās problēmas ar algu izmaksu, kuras nav atrisinātas joprojām.

Neskatoties uz visām problēmām vai nenožēlojat, ka pieņēmāt "Big Diamonds" piedāvājumu?
Nē, nekādā ziņā. Man kā trenerim izdevās tukšā vietā izveidot komandu. Pēc spēles un atsauksmēm mēs sastādījām pienācīgu konkurenci citām komandām un priekš pirmās sezonas tas, manuprāt, ir ļoti labi. Tikai kādi pieci, seši hokejisti spēlēja normālā līmeni. Pārējie tika paņemti no Igaunijas čempionāta. Paskataties kāds tas ir un jums viss būs skaidrs.

Kāds ir Igaunijas vietējā hokeja čempionāta līmenis?
Zems līmenis. Ja čempionātā spēlē 93.gadā dzimuši puiši, tad par kādu līmeni var runāt! Pat Latvijas 1.līgas čempionātā, kurā spēlē "Kurbads", "Concept", "RD Elektronika", spēlē kvalitatīvāku hokeju un līmenis ir augstāks kā Igaunijas čempionātā.

Vai šī nav pirmā un vienlaikus arī pēdējā „Big Diamonds” sezona ?
Man nav īstas pārliecības. Es dodu 50:50. Tas lielā mērā ir atkarīgs no funkcionāriem, kuri rūpējas par finanšu piesaisti. Ja runājam par spēlētājiem, tad Igaunijā to ir pietiekoši, lai komanda spēlētu Latvijas atklātajā čempionātā. Ja šeit izdotos izveidot vēl vienu konkurētspējīgu komandu, tas būtu liels solis uz priekšu Igaunijas hokeja attīstībā.

Kādi ir jūsu nākotnes plāni? Paliekat Igaunijā, atgriežaties Latvijā?
Pagaidām par to neesmu aizdomājies. Gaidīšu piedāvājumus. Protams, mājās jebkuras profesijas pārstāvim strādāt ir daudz interesantāk.

Kādas ir jūsu prognozes, kas šosezon uzvarēs Samsung Premjerlīgā?
Es lieku uz Liepājas "Metalurgu". Viņiem jau visu sezonu ir tāds iespēlēts sastāvs. Es pat teiktu īsts "play off" sastāvs – iespēlētas maiņas, kombinācijas. Ir visi priekšnoteikumi, lai liepājnieki kļūtu par čempioniem.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +12 [+] [-]

, 2008-03-07 12:18, pirms 16 gadiem
to Baronsfans
taapeec, ka Baltkrievijaa hokajam ir ljoti liels atbalsts (finansiaalais) no valsts, taapeec arii vinji var piesaistiit labus hokejistus ... mums hokejam atbalsts no valsts nekaads, tikai izlaseem

  +9 [+] [-]

, 2008-03-07 12:19, pirms 16 gadiem
Baronsfans

bet padoma, kas mums nosaka toni samsungliga un kas baltkrievija!
viniem prezidents atbalsta hokeju, musu prezidents pat sava aroda arstu laba neko nedara kurnuvel hokejam

p.s. kas ir?garfilds apnika?

  +8 [+] [-]

, 2008-03-07 12:54, pirms 16 gadiem
baronsfans

Tapēc, ka Batjka Baltkrievijā ir skaidri un gaiši pateicis, ja valsts uzņēmumi nefinansēs hoķi, tad tur pie šprices esošie cilvēki ripos! Mums Latvijā no valsts atbalsts nav nekāds! Tas pats Latvenergo varēja iedot atlaidi uz elektrību, halli aplikt ar 0% PVN plus sadarboties ar pašvaldību kur kaut vai 0,5% no valsts dotācijas novirzītu halles uzturēšanai! Tad arī varētu runāt, ka pie mums tad brauktu labi un kvalitatīvi ārzemnieki, jo klubu īpašniekiem, nevajadzētu domāt, kā nomaksāt ledu, kas stundā maksā 120ls, sapirkt nūjas ekipējumu utt. Mums pat tādai komandai, ka LSPA/Rīga nav pat sava www lapa tas ir nožēlojami, ka Rīgas domē sēž vai tup cilvēki, kas no sporta neko nesaprot, plus vienīgā komanda, kas spēj piesaistīt līdzjītējus ir R2T

  +4 [+] [-]

, 2008-03-07 13:26, pirms 16 gadiem
Ko njemaas MUUSU (LHF, lasi Kiras) prioritaate NR.1 ir Pasaules Čempis...ko juus saprotat no biznesa Neies te Kira kjeepaaties ar vieteejo chempionaatu, sak pamatiis shiem kaulinjus lai pazelee, treknaa liesaa galja aiziet citaa vizienaa...veeljoprojaam dziivojam mulkju zemee...amatieru chempis ir krietni labaakaa liimenii (organizatoriskajaa)...nekaa virsliiga...OMG
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +11 [+] [-]

, 2008-03-07 13:52, pirms 16 gadiem
Dzhonis

pilnībā piekrītu Tev par amatieru čempi! Tur ir zināms kalendārs, komandām ir savas mājas lapas, ar katru gadu komandu skaits arvien pieaug un pieaug. Tagad pat Rīgā vien ir 3 līgas, kur spēlēt NAHLs, BBHL un AHL! Apskatieties ahl.lv mājas lapu kādā tā ir līmenī un kādā līmenī ir LHF.LV mājas lapa salīdziniet patriotu mājaslapu ar LSPA/Rīga mājas lapu!

Kapēc daudzi treneri trenē amatierus? tapēc, ka vairāk maksā, mazāk nervus sabendē utt

Patiesībā daudz, kas ir atkarīgs no pašiem klubiem vīrslīgā! Kā teica Šķēle vienā uzrunā tad pirms ejiet sūidzēties, ka Jums ir slikti, nopļaujiet savā pagalmā nātres un izmazgājiet zobus! To pašu varu teikt par samsunglīgas klubiem! Kapēc nenotiek nekādas aktivitātes, lai piesaistītu līdzjūtējus? Ar ko ir labāki mūsu pseidosportisti bvasketbolisti, kas pad i rsa EČ portugālei, kur 80% valsts iedzīvotāju vispār nezim, kas tas pa sporta veidu? Labāki ir ar to, ka ir organizātoriskais darbs līmenī, klubs piesaista skatītājus rīko konkursus, ir labi spēlētāji, sīkajiem ir ko ņemties ar tiem talismaniem utt

Vai kāds šodien man var to pateikt, kurā vietā ir rakstīts, ka šodien būs samsung līgas izšķirošā spēle 18.00 akadēmijas hallē par iekļūšanu pusfinālā starp Lspa/Rigu un Latgali?

  -4 [+] [-]

, 2008-03-07 14:09, pirms 16 gadiem
uhtii, kas par interviju, paldies !

  -3 [+] [-]

, 2008-03-07 14:22, pirms 16 gadiem
belluschi jaa varu pateikt samsungliga.lv tas ir rakstiits!!

     [+] [-]

, 2008-03-07 14:32, pirms 16 gadiem
Hamburger sv

To lapu lasa daudzi cilvēki?

  -2 [+] [-]

, 2008-03-07 14:36, pirms 16 gadiem
nuu muusu valsts neparaak atbalsta hokeju bet atbalsta basketbolu. baltkrieviem viss ir otradaak

  -3 [+] [-]

, 2008-03-07 14:40, pirms 16 gadiem
īstenībā, ko jūs te ņemās!?
kira ir LHF prezidents, kas atbild par Latvijas izlasi un hokeju kopumā, bet patiesībā Samsung virslīgai vajadzētu savu prezidentu, kas atbildētu tieši par virslīgu, lai Lipmans pildītu savus tiešos pienākumus, nevis ņemtos gar virslīgas štellēm, kas viņam nebūtu jādara! normālās valstīs tā arī ir.
un starpcitu šis amats, ja nemaldos, ~1,5 gadu atpakaļ tika piedāvāts Koziolam, vinš no tā atteicās, jo tas nebīja LHF prezidenta krēsls. tā lūk!

Kira turies!

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 15:04, pirms 16 gadiem
Virsraksts jau nu patiešām ir neveiksmīgi izvēlēts.

     [+] [-]

, 2008-03-07 15:05, pirms 16 gadiem
--> belluschi

Pa lieliem vilcieniem varētu piekris un arī man interesē, kapēc nav pirmspēles apraksts un kāda intervija par šīs dienas spēli ,
bet gribu tev palabot par tām amatieru līgām. Rīgā ir trīs organizācijas, nevis līgas. 8 līgas ir NAHLā (75 komandas), 3 līgas BBHLā (32 komandas) un 1 līga LAHLā (8 komandas). Un vēl taču katrā pilsētā, kur ir halle ir kāda vietējā līga. Kopā sanāk kādas 150 komandas no kurām Rīgā ir 115. Iespaidīgi!!! Nez kādā citā valstī ir tik daudz amatieri???!!!??? Varbūt Kanādā un Krievijā!

     [+] [-]

, 2008-03-07 17:29, pirms 16 gadiem
Ja rīgā ir 115 amatieru komandas,tad pa visu Latviju būs drusku vairāk par 150...Jelgavā vien ir 19 (tiesa no tām pārītis spēlē arī NAHL).Tātad jau 134 + gan jau,ka Tukumā ir,Aizkrauklē,Liepājā utt savas kaut kādas amatieru līgas...Laikam tad tuvu pie 200 savaaksies...

     [+] [-]

, 2008-03-07 18:19, pirms 16 gadiem
paldies par interviju, bet piekrītu Strakam, ka virsraksts ir neveiksmīgi izvēlēts; var rasties dažādas aplamas interpretācijas, to ieraugot un tas principā nav galvenā intervijas jēga

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 19:56, pirms 16 gadiem
JP
Aizkrauklē 7 komandas, D-pilī 9 (no kurām kādas 2 leišu), Talsos 2 līgas (kopā 9 vai 10 komandas), Tukumā čempis no divām līgām, Vidzemes čempis Valmierā, Liepāja, Brocēni, Ventspils... Nu dažos turnīros komandas pārklājas, bet manuprāt 200 tīmi tomēr ir ar garantiju

  +1 [+] [-]

, 2008-03-07 22:02, pirms 16 gadiem
Народ! А может кто-нибудь перевести на русский интервью! Очень надо для инфо на сайт! Плиз! Если найдутся добрые люди , то перевод плиз сюда sanches@starline.ee

  +2 [+] [-]

, 2008-03-07 22:20, pirms 16 gadiem
Bija interesanti palasiit, tachu virsraksts tieshaam ir, kaads ir, ja raksta, ka 1.liiga interesantaa, tad vajag arii uzrakstiit saliidzinot ar ko - Samsungliigu, NHL, Igaunijas chempi vai LJBHL.

--> huy
Mazliet palaboshu - Talsos pa abaam liigaam 12 komandas.

     [+] [-]

, 2008-03-07 22:38, pirms 16 gadiem
M9

Ja? biju tur nesen, hallē vēl tabulas pētīju, speciāli neskaitīju, bet uz aci likās bik mazāk prieks ka tur ar viss notiek, pirms dažiem gadiem knapi 5 komandas varēja savākt un tad ar 2 no Tukuma un viena no Saldus

     [+] [-]

, 2008-03-07 23:06, pirms 16 gadiem
--> huy
Ir, ir, 12, skaidri zinu, bet tu jau aptuveno nosauci, nebija jau baigi nepreciizi... Jaa, shosezon (atshkjiriibaa no taa, kaa bija pirms paaris gadiem) baigi iet, 2 liigas, komandas daudz, viss notiek.

     [+] [-]

, 2008-03-07 23:08, pirms 16 gadiem
M9

Tad cik saprotu Tu pats ar tur dzīvo un piedalies Ja nav noslēpums - kurā līgā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-03-08 18:36, pirms 16 gadiem
--> huy
Pareizi saproti, un nee, nav nosleepums - 2.liigaa, liidz 1.liigai veel ir ko augt, tur jau, dazhkaart, vispaar liekas, ka taa liiga taada pusprofesionaala, uz vadosho komandu dazhu speeleetaaju uzvaardiem paskatoties, bet tas viss noteikti liimenim naak par labu.
Tev ar kaads sakars ar Talsiem (peec tevis rakstiitaa taa vareeja noprast)?

     [+] [-]

, 2008-03-08 19:32, pirms 16 gadiem
M9

Jap, pats esmu lielāko mūža daļu tur nodzīvojis, pasen atpakaļ ar pie Imanta patrenējies
O! - man teica par uzvārdiem Talsu AMATIERU čempionātā

     [+] [-]

, 2008-03-08 21:45, pirms 16 gadiem
--> huy
Ak taa, tad jau viss skaidrs.
Par chempionaatu - jaa, dazhkaart, tas "amatieru" ir diezgan nosaciiti, bet nu speeles ljoti interesantas, tagad play-off saakas.

     [+] [-]

, 2008-03-09 01:16, pirms 16 gadiem
M9

Zinu! Biļetes 1Ls un 0.5Ls

     [+] [-]

, 2008-03-09 12:47, pirms 16 gadiem
Tad jau tu 1.speeli varbuut redzeeji? Baigi laba laikam bijusi, un liekas, ka cilveekiem nekas iipashi nav bijis pretii maksaat...

     [+] [-]

, 2008-03-09 12:50, pirms 16 gadiem
Nē, bet kaut kad jau būs jāaizbrauc paskatīties Vispār jau man teica ka labs apmeklējums šogad

     [+] [-]

, 2008-03-09 20:29, pirms 16 gadiem
Tieshaam labs, lai neteiktu vairaak. Iesaku paskatiities, iipashi izshkjiroshaas speeles.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-22 20:50, pirms 16 gadiem
eu, leonīd, cik interesants hokejs bija tad kad tu biji LV izlases stūres?