Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Hudāčeks atstāj Rīgas "Dinamo" un pievienojas Mahovskim Prāgā

Hudāčeks atstāj Rīgas "Dinamo" un pievienojas Mahovskim Prāgā
Jūliuss Hudāčeks.Foto: Rīgas ''Dinamo''.

KHL kluba Rīgas "Dinamo" vārtsargs Jūliuss Hudāčeks noslēdzis līgumu ar Čehijas komandu Prāgas "Sparta", liecina Prāgas kluba publicētā informācija, ko vēlāk apstiprināja arī "Dinamo".

Rīgas "Dinamo" šorīt pavēstīja, ka atsāk treniņu procesu, kas bija apturēts KHL sezonas pārtraukuma dēļ. "Dinamo" vēstīja, ka treniņus atsāks visi komandas hokejisti, izņemot Latvijas olimpiskajā izlasē nodarbinātie, un par izmaiņām vārtsargu līnijā "Dinamo" paziņojumā nekas minēts nebija.

Taču pēcpusdienā Čehijas klubs Prāgas "Sparta" pavēstījis, ka līdz šim "Dinamo" sastāvā spēlējušais vārtsargs Jūliuss Hudāčeks noslēdzis vienošanos ar komandu līdz sezonas beigām. Nedaudz vēlāk sadarbības pārtraukšanu ar Hudāčeku (pēc abpusējas vienošanās) oficiāli paziņoja arī Rīgas "Dinamo".

Reizē ar Hudāčeku Prāgas komanda nolīgusi arī krievu uzbrucēju Genādiju Stoļarovu, kurš pārstāvēja Rīgas "Dinamo" iepriekšējā sezonā, bet šosezon spēlēja Alpu Hokeja līgā.

Likteņa ironija, ka Hudāčeks sezonas gaitā Rīgas "Dinamo" komandā ieradās kā aizvietotājs čehu vārtsargam Matejam Mahovskim, ar kuru tika pārtraukta sadarbība, bet tagad ieradies Prāgas "Sparta" komandā, kur Mahovskis spēlē tagad. Prāgas "Sparta" jaunu vārtsargu meklēja, jo pirms dažām dienām to atstāja vēl viens cits bijušais "Dinamo" vārtsargs Aleksandrs Salāks, kurš pievienojās Zviedrijas "Djurgardens",

"Dinamo" līdz ar to palikusi bez sava pamatvārtsarga. Komandas rindās šobrīd ir Latvijas jaunais vārtsargs Ēriks Vītols un krievu vārtsargs Vladislavs Gross, kurš kopš ierašanās komandā piedalījies tikai vienā KHL mačā, ielaižot trīs vārtus 12 minūtēs pret "Barys" janvāra sākumā.

KHL regulārajā sezonā "Dinamo" teorētiski vēl atlikušas 11 spēles. Komanda vēl nav zaudējusi teorētiskas izredzes uz vietu izslēgšanas spēlēs, taču praksē Rietumu astotās vietas īpašniece Minska ir 17 punktu attālumā. Jāatgādina, ka KHL pāreju periods jau noslēdzies.

Slovāku vārtsargs Hudāčeks "Dinamo" sastāvā šosezon aizvadīja 14 spēles, vidēji atvairot 88.8% pretinieku metienu un ielaižot 2.96 vārtus.

Prāgas "Sparta" ieņem astoto vietu Čehijas čempionātā, pārliecinoši atrodoties izslēgšanas spēļu zonā.

Izmantotie resursi:
https://www.hcsparta.cz/clanek.asp?...
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...


, 2022-01-31 16:23, pirms 2 gadiem
Molodčiks,pamet čekista ateju un atstāj Juri savā vietā.
, 2022-01-31 16:32, pirms 2 gadiem
Kā tas ir - Dinamo ir palikuši bez pamatvārtsarga?
Gross vai tad nav mūsu Nr.1 un atlikušās sezonas glābiņš?
, 2022-01-31 16:32, pirms 2 gadiem
Cerams Vītolam dos iespēju izspēlēties, jo krievs nav nekāds glābējs.
, 2022-01-31 16:44, pirms 2 gadiem
RD vārtsargu pienākumos ietilpst arī pašam gūt vārtus, čehs ar šo uzdevumu netika galā.
, 2022-01-31 16:49, pirms 2 gadiem
Prāgas Sparta RD fārmklubs vai otrādi?
, 2022-01-31 16:55, pirms 2 gadiem
Cik esmu ievērojis, tie kas ir bijuši Dinamo vārtsargi ar Rīgas Dinamo apdrukas, dizaina ķiverēm, ilgi neizturas komandā. 😁
, 2022-01-31 16:58, pirms 2 gadiem
Kad beidzot šis Latvijas sporta kauna traips-Dinamo Riga beigs pastāvēt??!!
, 2022-01-31 17:20, pirms 2 gadiem
bayliss rakstīja: Kad beidzot šis Latvijas sporta kauna traips-Dinamo Riga beigs pastāvēt??!!
Beidz, tad visa pajoliņu armija, ar Zaipis priekšgalā, kas skrien komentēt pirms un pēc DR spēlēm, uztaisīs pašnāvību, nebūs vairs par ko izpausties SC.
, 2022-01-31 17:23, pirms 2 gadiem
Krikunovs: "Vismaz ar vārtsargiem skaidrībā tikām"(22)
, 2022-01-31 17:24, pirms 2 gadiem
bayliss rakstīja: Kad beidzot šis Latvijas sporta kauna traips-Dinamo Riga beigs pastāvēt??!!
100 % piekrītu, ka šim vājprātam ir jāliek punkts uz visiem laikiem!
, 2022-01-31 17:28, pirms 2 gadiem
Nevis vājprātam pietika prāta pamest Čekista klubu, bet sliecos vairāk uz to, ka būs max 3-5 spēles un sāks play-off, kāda jēga tad viņam šeit palikt ja var atrast klubu kur pabeigt normali sezonu? Ja vairs vispār sezonu atsāks.. + Nebūs jāmaksā lieka summa līdz 30. Aprīlim par spēlēm no kurām īsti nav jēgas baigi.
, 2022-01-31 17:30, pirms 2 gadiem
Ja saksies karsh Ukrainaa, tad jau šogad, jo tad tik ļoti savilktas jostas. Krikunovs diez vel ir vai arī jau prom?!
, 2022-01-31 17:35, pirms 2 gadiem
Dinamo nav miskastē izmests projekts, ja darīs to pašu ko Vitjaz iepriekš darīja krievu hokejam, respektīvi bezjēdzīgs klubs kurš dod spēles laiku un praksi jaunajiem čaļiem kuri 17,18, 19, gados močī pret top hokejistiem, tad es pat neiebilstu! Spēle ko Diinamo rāda ir pilnīga ateja, bet paskat Timurs pāris gados smuki norūdījās olimpiādei, un lai jau Vītols salaiž visu kas iespējams šobrīd,bet tas tikai nāks par labu izaugsmei! Varbūt vajadzētu klubu būvēt uz 50:50 principa, puse veterānu puse HK Rīga čaļu, kuri 3 vai 4 gadu laikā kļūtu par kvalitatīviem spēlētājiem visā pasaulē! Bet protams tas nozīmē Djinamka nekad pat necerēs uz play off , bet kāda starpība, viņi tāpat ir pilnīgi mēsli!
, 2022-01-31 18:07, pirms 2 gadiem
dzeniso rakstīja: Dinamo nav miskastē izmests projekts, ja darīs to pašu ko Vitjaz iepriekš darīja krievu hokejam, respektīvi bezjēdzīgs klubs kurš dod spēles laiku un praksi jaunajiem čaļiem kuri 17,18, 19, gados močī pret top hokejistiem, tad es pat neiebilstu! Spēle ko Diinamo rāda ir pilnīga ateja, bet paskat Timurs pāris gados smuki norūdījās olimpiādei, un lai jau Vītols salaiž visu kas iespējams šobrīd,bet tas tikai nāks par labu izaugsmei! Varbūt vajadzētu klubu būvēt uz 50:50 principa, puse veterānu puse HK Rīga čaļu, kuri 3 vai 4 gadu laikā kļūtu par kvalitatīviem spēlētājiem visā pasaulē! Bet protams tas nozīmē Djinamka nekad pat necerēs uz play off , bet kāda starpība, viņi tāpat ir pilnīgi mēsli!
Tas ir labi tikai tad, ja jaunajiem ir spēcīga psiholoģija. Psiholoģiski stiprais - norūdīsies, darīs visu, lai smagās zaudes neatkārtotos. Psiholoģiski vājais tikai ātrāk un stiprāk salūzīs...
Protams, es arī krietni labprātāk redzētu RD jaunus latviešu čaļus ar perspektīvu, kā puskomandu no 3. šķiras leģiem vai pirmo sezonu modeli - 5-6 tiešām labi leģi, varbūt kāds viduvējs, top letiņi, pāris jaunie perspektīvie un labi letiņi-čekeri. Pirmajam nav materiāla, otrajam nav naudas. Liekot pussastāvu no zaļajiem gurķiem - satraumēsi psiholoģiski arī to sauju tiešām cerīgo vai arī, lai aizpildītu to puskomandu, talantīgiem čaļiem būs "jāčeko"...
, 2022-01-31 18:08, pirms 2 gadiem
Easton77 rakstīja: Prāgas Sparta RD fārmklubs vai otrādi?
Drīzāk otrais variants.
, 2022-01-31 18:12, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Tas ir labi tikai tad, ja jaunajiem ir spēcīga psiholoģija. Psiholoģiski stiprais - norūdīsies, darīs visu, lai smagās zaudes neatkārtotos. Psiholoģiski vājais tikai ātrāk un stiprāk salūzīs...
Protams, es arī krietni labprātāk redzētu RD jaunus latviešu čaļus ar perspektīvu, kā puskomandu no 3. šķiras leģiem vai pirmo sezonu modeli - 5-6 tiešām labi leģi, varbūt kāds viduvējs, top letiņi, pāris jaunie perspektīvie un labi letiņi-čekeri. Pirmajam nav materiāla, otrajam nav naudas. Liekot pussastāvu no zaļajiem gurķiem - satraumēsi psiholoģiski arī to sauju tiešām cerīgo vai arī, lai aizpildītu to puskomandu, talantīgiem čaļiem būs "jāčeko"...
arī psiholoģiju ir jārūda, sevišķi ar mūsu resursiem
nu nevar izgrūst 100 džekus no 5. stāva un tad 15 izdzīvojušos pasludināt par derīgiem, bet pārējos par pārāk mīkstiem
, 2022-01-31 18:16, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: arī psiholoģiju ir jārūda, sevišķi ar mūsu resursiem
nu nevar izgrūst 100 džekus no 5. stāva un tad 15 izdzīvojušos pasludināt par derīgiem, bet pārējos par pārāk mīkstiem
Iedomāsimies, ka tiek realizēts dzeniso variants un nākamsezon RD pusi veido veterāni otru pusi no šīs sezonas HKR. Sezonas sākums HKR bija ok, turpinājums - katastrofa. Ja džeki, kas neizceļās savā vecumā vai starp nedaudz vecākiem čaļiem, veidos puskomandu (no komandas, kas tā jau ir lūzeri) profesionālā un cieni vai necieni krievus, ļoti spēcīgā līgā, tas īsti pēc rūdīšanās neizklausās. Tas izklausās pēc sākotnēji siltumnīcas - spēlē, jo esi letiņš un pēc tam pēc, kā pāris basketa sadaļas mudaki agrāk teica - 18+ pa krūmiem.
, 2022-01-31 18:22, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Iedomāsimies, ka tiek realizēts dzeniso variants un nākamsezon RD pusi veido veterāni otru pusi no šīs sezonas HKR. Sezonas sākums HKR bija ok, turpinājums - katastrofa. Ja džeki, kas neizceļās savā vecumā vai starp nedaudz vecākiem čaļiem, veidos puskomandu (no komandas, kas tā jau ir lūzeri) profesionālā un cieni vai necieni krievus, ļoti spēcīgā līgā, tas īsti pēc rūdīšanās neizklausās. Tas izklausās pēc sākotnēji siltumnīcas - spēlē, jo esi letiņš un pēc tam pēc, kā pāris basketa sadaļas mudaki agrāk teica - 18+ pa krūmiem.
Manuprāt, vajadzētu meklēt vietējo sponsoru, kaut vai pašu valsti, ar mērķi atjaunot Šuplera laika DR modeli, par ko tu rakstīji iepriekšējā komentārā, top lettiņi plus labi leģionāri. Tas prieks nemaz nav tik dārgs Latvijas finansiālajos mērogos, tikai daži citroni.
, 2022-01-31 18:28, pirms 2 gadiem
maris777 rakstīja: Cerams Vītolam dos iespēju izspēlēties, jo krievs nav nekāds glābējs.
Vītols nav par viņu labāks, visa viņa varēšana Latvijā spēlēšana otrajā līgā un viduvējs sniegums savā vienīgajā MHL sezonā.
, 2022-01-31 18:30, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Iedomāsimies, ka tiek realizēts dzeniso variants un nākamsezon RD pusi veido veterāni otru pusi no šīs sezonas HKR. Sezonas sākums HKR bija ok, turpinājums - katastrofa. Ja džeki, kas neizceļās savā vecumā vai starp nedaudz vecākiem čaļiem, veidos puskomandu (no komandas, kas tā jau ir lūzeri) profesionālā un cieni vai necieni krievus, ļoti spēcīgā līgā, tas īsti pēc rūdīšanās neizklausās. Tas izklausās pēc sākotnēji siltumnīcas - spēlē, jo esi letiņš un pēc tam pēc, kā pāris basketa sadaļas mudaki agrāk teica - 18+ pa krūmiem.
Tu lasi ko saku?
, 2022-01-31 18:31, pirms 2 gadiem
Čalim nepašaubāmi solis uz priekšu karjerā.
, 2022-01-31 18:35, pirms 2 gadiem
Jirgens Rozenbergs/Džo Cimmermans rakstīja: Čalim nepašaubāmi solis uz priekšu karjerā.
Nākošais ir Šveice, pareizi?
, 2022-01-31 18:39, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Tu lasi ko saku?
No tevis rakstītā nevar saprast, ko darīt ar nosacītiem 85 džekiem nosacīti no 5.stāva izgrūstiem?
, 2022-01-31 18:50, pirms 2 gadiem
Kurš māk vārtsardzeni uz deguna noturēt? Ar lāpstu uz augšu? Ja nevar, te nav ko darīt!!!
Kamēr remontē Merķeļa ielu, abas iestādes var apvienot.
, 2022-01-31 18:52, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: No tevis rakstītā nevar saprast, ko darīt ar nosacītiem 85 džekiem nosacīti no 5.stāva izgrūstiem?
To ka nevar norakstīt tos, kuri pa taisno nevar ielekt kolhozā. Mums ir padaudz "vēlo ziedu". Pārejas posmu vajag, tur arī redz kas atbirs, kas nogatavosies.
, 2022-01-31 18:54, pirms 2 gadiem
No privātpersonām riepas pieņem?
, 2022-01-31 18:59, pirms 2 gadiem
RD ir apkaunojums. Politisks projekts, kurš sākumā dabūja ''uzrāvienu'', bet pamazām palicis neaktuāls un par apsmieklu pašā KHL. Savickis katru sezonu sagrabina naudiņu,lai to vēl uzturētu pie dzīvības. Sportiskie principi apaļa 0!
, 2022-01-31 19:04, pirms 2 gadiem
Avs rakstīja: RD ir apkaunojums. Politisks projekts, kurš sākumā dabūja ''uzrāvienu'', bet pamazām palicis neaktuāls un par apsmieklu pašā KHL. Savickis katru sezonu sagrabina naudiņu,lai to vēl uzturētu pie dzīvības. Sportiskie principi apaļa 0!
Jautājums, kāpēc projekts ir palicis neaktuāls, kur ir pamatiemesls tam? Skaidru atbildi uz šo jautājumu tā arī neesmu nekur ne dzirdējis, ne lasījis, kopš Arta Ābola, kā, galvenā trenera, sezonas.
, 2022-01-31 19:11, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Jautājums, kāpēc projekts ir palicis neaktuāls, kur ir pamatiemesls tam? Skaidru atbildi uz šo jautājumu tā arī neesmu nekur ne dzirdējis, ne lasījis, kopš Arta Ābola, kā, galvenā trenera, sezonas.
Nevar teikt ka neaktuāls, viņš notiek, tātad aktuāls. Es drīzāk lietotu vārdu "bezmērķīgs", ja par sportisko pusi.
Finansu galā viss skaidrs, krievi pamet ļjamus, jurka ar pietuvinātajiem "apsaimnieko"
, 2022-01-31 19:12, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Tu lasi ko saku?
Lasu, tikai norādu, ka psiholoģijas norūdīšana dzeņa gaumē - lasi puskomanda no hkr diez vai ir risinājums.
, 2022-01-31 19:15, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Jautājums, kāpēc projekts ir palicis neaktuāls, kur ir pamatiemesls tam? Skaidru atbildi uz šo jautājumu tā arī neesmu nekur ne dzirdējis, ne lasījis, kopš Arta Ābola, kā, galvenā trenera, sezonas.
Kaut kāda aktualitāte jau ir - ja būtu neaktuāls neviens par viņu nerakstītu ne netā, ne citur... Bet tā - sportiski liela jēga nav, jo leģionāra varza + veterāni tabulas lejasgalā īpašs sportiskais ieguvums nav, mārketings pārgājis uz soc. tīkliem nevis tv reklāmām, līz ar to zināma daļa "neredz dzīvību" un "nav reklāmas", nu un arī gluži vienkārši - RD vairs nav modē.
, 2022-01-31 19:15, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Lasu, tikai norādu, ka psiholoģijas norūdīšana dzeņa gaumē - lasi puskomanda no hkr diez vai ir risinājums.
es rakstīju, ka tas nav jādara.
, 2022-01-31 19:18, pirms 2 gadiem
Onatālijs Kriepāns rakstīja: Jautājums, kāpēc projekts ir palicis neaktuāls, kur ir pamatiemesls tam? Skaidru atbildi uz šo jautājumu tā arī neesmu nekur ne dzirdējis, ne lasījis, kopš Arta Ābola, kā, galvenā trenera, sezonas.
Lejupejošā spirāle aizgāja brīdī, kad Bimbambols ar 15 profiliem SC sāka formēt sabiedrisko domu. Saliecās pat lāga vīrs Artems.
, 2022-01-31 19:21, pirms 2 gadiem
huy rakstīja: Nevar teikt ka neaktuāls, viņš notiek, tātad aktuāls. Es drīzāk lietotu vārdu "bezmērķīgs", ja par sportisko pusi.
Finansu galā viss skaidrs, krievi pamet ļjamus, jurka ar pietuvinātajiem "apsaimnieko"
Nav labi, ka no krievu ļamiem barojas, par to runā arī paši krievi, Tretjaks, piemēram... Būtu tie ļami savējie, būtu pavisam cita aura komandai un cita interese, cita aktualitāte. Kāda vaina bija 10-13 gadi atpakaļ? Viss bija štokos un tad, pēc notikumiem Ukrainā, viss pamazām aizgāja grīstē. Negribās ticēt, kā daudzi troļļi te apgalvo, ka tieši notikumi Ukrainā ir vainīgi DR krīzē, kaut kā neloģiski skan, bet kas tad, konkrēti kas?
, 2022-01-31 19:24, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Kaut kāda aktualitāte jau ir - ja būtu neaktuāls neviens par viņu nerakstītu ne netā, ne citur... Bet tā - sportiski liela jēga nav, jo leģionāra varza + veterāni tabulas lejasgalā īpašs sportiskais ieguvums nav, mārketings pārgājis uz soc. tīkliem nevis tv reklāmām, līz ar to zināma daļa "neredz dzīvību" un "nav reklāmas", nu un arī gluži vienkārši - RD vairs nav modē.
Ko nozīmē, DR vairs nav modē? Hokejs ir vienmēr bijis modē Latvijā, vismaz no LPSR laikiem noteikti.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.