Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Tršineca triumfējusi pēdējos piecos Čehijas finālos, "Tappara" turpina dominanci Somijā

Kārlis Justovičs
Kārlis Justovičs

Tršineca triumfējusi pēdējos piecos Čehijas finālos, "Tappara" turpina dominanci Somijā
Mirklis pēc Tršinecas "Oceláři" zelta vārtiem. Foto: Lukáš Filipec/Oceláři Třinec

Pēdējās piecās pabeigtajās Čehijas hokeja Ekstralīgas sezonās tronī kāpusi Tršinecas "Oceláři", kura finālsērijā ar 4-3 pieveica pamatturnīra spēcīgāko komandu Pardubices "Dynamo". Somijas augstākajā līgā 20. titulu vēsturē izcīnīja Tamperes "Tappara", kurai čempiones gods trīs gadus pēc kārtas.

Ekstralīgas finālsērijā Tršineca divreiz izvirzījās vadībā (1-0, 2-1), pēcāk nokļuva iedzinējos (2-3), sestajā kaujā savā laukumā uzvarēja ar 4:1, bet vakar Pardubicē pārākumu apliecināja otrajā pagarinājumā, kad līdz ar vārtsargu ripu vārtos kritienā ievirzīja Dāvids Čenčala, kurš sezonas pirmo daļu pārstāvēja tieši "Dynamo" vienību.

Viņš izslēgšanas cīņās bija otrais rezultatīvākais aiz kluba biedra slovāka Libora Hudāčeka (6+10). Labākais snaiperis gan bija pusfinālā pret Pardubici zaudējušās Litvīnovas "Verva" britu uzbrucējs Laiems Kērks, kuram 13 spēlēs deviņi vārtu guvumi.

Cīņā kopumā Pardubices hokejisti veica par 20 metieniem pa vārtiem vairāk (43-23), tomēr uzteicami vārtu sargāšanā darbojās Ondržejs Kacetls, kurš izslēgšanas turnīrā aizvadītajās 14 spēlēs atvairīja 93% metienu.

Tršinecas hokejisti vistuvāk tam, lai izstātos bija pusfinālā, kad sērijā pret Prāgas "Sparta" atspēlējās no 0-3, sestajā kaujā neizšķirtu panākot 0,2 sekundes pirms pamatlaika beigām, kā arī septītajā cīņā atguvās pēdējā minūtē.

Tēraudnieki [Tršinecā ir attīstīta metālapstrādes rūpniecība – K.J.] uzvarējuši 16 Ekstralīgas sērijās pēc kārtas. Vēl vairāk (17) no 1995. līdz 2000. gadam sasniedza Vsetīnas klubs, kurš no 1995. līdz 2001. gadam Ekstralīgā triumfēja sešas reizes.

Tieši minētie klubi ir titulētākie Čehijas, kā atsevišķas valsts, meistarsacīkstēs. No 2000. līdz 2007. gadam sacensībās četras reizes triumfējusi "Sparta", trīs tituli (2005., 2010. un 2012. gadā) ir Pardubicei, bet pa divām reizēm uzvarējušas Zlīnas, Prāgas "Slavia" un Brno "Kometa" komandas.

Somijas meistarsacīkšu finālsērijā zviedra Rikarda Grenberja vadītie tamperieši ar 4-1 pārspēja Lahti "Pelicans", pēdējā spēlē uzvarot ar 3:0.

Pusfinālā "Tappara" ar 4-1 sakāva Kuopio "KalPa", bet pelikāni ar tādu pašu rezultātu izslēdza pēcāk bronzas godalgas nopelnījušo Oulu "Kärpät". Lahti vienība gan bija tuvu, lai zaudētu ceturtdaļfinālā, kad sērijā izsēja 3-0 pārsvaru un septītajā kaujā atspēlējās pret Helsinku IFK.

Rezultatīvākais izslēgšanas turnīrā bija iepriekšējā sezonā divas spēles Floridas "Panthers" rindās aizvadījušais Somijas hokejists Antons Ļevči, kuram 16 cīņās 14 (9+5) punkti.

Tamperes klubi "Tappara" un "Ilves" kopš 1927. gada rīkotajās Somijas meistarsacīkstēs nosmēluši krējumu, kopā izcīnot 36 no 92 zelta godalgām. Vēl pa reizei trofeju ieguvušas citas Tamperes komandas – "KooVee" un "TaPa".

Izmantotie avoti:
https://www.hokej.cz/tipsport-extra...
https://liiga.fi/fi