Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Viesturs Lācis

"Dinamo/Juniors" piekāpjas Gomeļas klubam

"Dinamo/Juniors" piekāpjas Gomeļas klubam
Miks Indrašis
Foto: Gatis Liepiņš, Sportacentrs.com

Šovakar Baltkrievijas Atklātajā hokeja čempionātā notika viena spēle ar Latvijas kluba piedalīšanos. "Dinamo/Juniors" savā laukumā uzņēma vienus no turnīra tabulas līderiem - "HC Gomel". Viesi favorītu statusu attaisnoja pilnībā, pieveicot "juniorus" ar 8:3.

Spēles pirmajā trešdaļā Gomeļas hokejisti guva divus vārtus, uz ko "Dinamo/Juniors" perioda izskaņā atbildēja ar vienu rezultatīvu metienu - uzbrucējs Miks Indrašis samazināja viesu pārsvaru. Arī otro trešdaļu veiksmīgāk aizvadīja baltkrievi, izdarot teju trīsreiz vairāk metienu (17:6) un gūstot vēl trīs vārtus, kamēr "Dinamo/Juniors" rindās mērķi sasniedza vienīgi Edgara Apeļa metiens. Pēdējā trešdaļā atkārtojās otrā perioda scenārijs - uz vieniem rīdzinieku vārtiem (Andris Džeriņš) Gomeļa atbildēja ar trijiem, visā spēlē svinot pārliecinošu uzvaru ar 8:3.

"Dinamo/Juniors" vārtsargs Nauris Enkuzēns pēc septītajiem Gomeļas vārtiem tika nomainīts, vietu vārtos dodot Nikolajam Žurkovam. Enkuzēnam līdz nomainīšanai bija izdevies atvairīt 23 no 30 metieniem, bet Žurkovu baltkrievi atlikušajā spēles laikā pārspēja vienā no sešiem mēģinājumiem.

BAČ turnīra tabulā "Dinamo/Juniors" joprojām atrodas 11. vietā 14 komandu konkurencē ar 50 spēlēs izcīnītiem 49 punktiem. Vietu augstāk tabulā atrodams "Liepājas metalurgs", kas savā nākamajā spēlē tiksies ar "Dinamo/Juniors" šīsdienas pretiniekiem no Gomeļas.

BAČ, 16. februāris

''Dinamo/Juniors'' - ''HC Gomel' 3:8 (1:2, 1:3, 1:3)
Vārti: 18:12 Indrašis (Bičevskis, Pelšs) 1:2, 34:45 Apelis (Jass, Bičevskis) 2:4, 40:59 Džeriņš (Cibuļskis) 3:6
Metieni: 20:36

Izmantotie resursi:
hockey.by


, 2010-02-16 21:10, pirms 14 gadiem
vai kāds no sportacentrs.com viszinošajiem lietotājiem te nesen pilnā balsī nebļāva, n***j uz OS jābrauc "amatierim" Naumovam, jo viens no viņa pašreizējiem audzēkņiem (N.E.) esot 100% labāks par Sergeju?
, 2010-02-16 21:21, pirms 14 gadiem
Nu 8:3 gan nav tas labākais rezultāts!
Ok saprotu Dinamo "Juniors" bet nu...!
, 2010-02-16 21:45, pirms 14 gadiem
daudz netrūka līdz 2-ciparu skaitlim... diezgan ātri 3. perioda sākumā gomeļieši ir tās 3 bankas iemetuši...
, 2010-02-16 23:21, pirms 14 gadiem
Dinamo/Juniors spēlēja sekojošos virknējumos:

Enkuzens (Žurkovs);

Hartmanis - Straupe - Cinks, Birziņš - Ševčenko;

Zembergs - A. Džeriņš - Biezais, Cibuļskis - Jakovļevs;

Upītis - Vilkoits - Indrašis, Porejs - Gipters;

Jass - Bičevskis - Pelšs, Kauss - Apelis.

Pirmā perioda sākumā mājiniekiem pat bija neliels pārsvars, tomēr lūzuma brīdis bija perioda vidus, kad mājinieki pusotru minūti neko nespēja padarīt trijatā spēlējošiem pretiniekiem. Drīz pēc mazākuma izturēšanas viesi guva savus pirmos vārtus, izmantojot momentu, kad mājinieki bija daļēji nomainījušies un radās nesaprašanās savu vārtu tuvumā. Neilgi pēc tam viesi vairākumā guva otros vārtus, bet perioda beigās Indrašis (iznākot laukumā kā sestais spēlētājs aizturētā soda laikā) spēja vienus vārtus atgūt.

Otrais periods bija bagāts ar mājinieku rupjām kļūdām savā zonā un savu vārtu tuvumā. Savā zonā piespēli pretiniekam atdeva Jass - 1:3, pēc tam divreiz rupji kļūdījās otrā maiņa un vēl divi vārti zaudēti. Pa vidu starp šiem diviem zaudētajiem vārtiem Apelis ar tālšāvienu no zilās līnijas spēja vienus vārtus atgūt, bet situāciju atkal pasliktināja otrā maiņa (Džeriņš), kas nesavaldījās un iemanījās perioda pēdējā sekundē izpelnīties noraidījumu par rupjību.

Trešais periods sākās ar to, ka pretinieks izmantoja Džeriņa noraidījumu un guva kārtējos vārtus. Pēc pusminūtes gan pats vaininieks spēja vienus vārtus atgūt, bet kopumā tas vairs neko nemainīja. Vieglus vārtus ielaida Enkuzens un tika nomainīts pret Žurkovu, kuram arī neizdevās palikt sausā.

Kopumā var teikt, ka uzbrukumā viss nebija nemaz tik slikti, toties aizsardzība gan bija pilnīga katastrofa... arī Enkuzens šodien nerādīja brīnumus.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-02-17 09:41, pirms 14 gadiem
Volx rakstīja: Jautajums zzk.Otraja maiņā tikai Džeriņs sūdus taisīja vai parējie arī?
Aizsargi arī. Principā visi kopā.
ASV izlases vadošie izpildītāji Broks Nelsons un Džonijs Gudro. Foto: Matt Zambonin/IIHF

Amerikāņu pirmais virknējums pirmajā trešdaļā apdullina frančus

Priekšzīmīgi disciplinētu sniegumu dažādās spēles sastāvdaļās šovakar hokeja baudītājiem sniedza ASV izlase, kura Ostravā pasniedza meistarstundu Francijai – 5:0.
Kanādas hokejisti. Foto: IIHF
2

Norvēģiem pirmais metiens tikai trešajā trešdaļā, Kanāda atkal uzvar neizteiksmīgi

Ceturto panākumu pasaules hokeja čempionātā Čehijā izcīnījusi titula sargātāja Kanāda, kas pirmajās divās trešdaļās nepieļāva nevienu metienu pa saviem vārtiem, tomēr Norvēģijas pretestību salauza tikai pēdējā periodā – 4:1.
Austrijas hokejisti. Foto: IIHF
20

Austrija pamatlaika pēdējā sekundē šokē Somiju

Pasaules hokeja čempionātā sensāciju sarūpējusi Austrijas valstsvienība, kas atspēlēja divu vārtu deficītu un 0,2 sekundes līdz pamatlaika beigām pārspēja Somiju (3:2).