Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

V. Koziols: ''Pēdējie nepaliksim!''

Edgars Bērziņš
Edgars Bērziņš

V. Koziols: ''Pēdējie nepaliksim!''
Viesturs Koziols
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

A/S ''Dinamo Rīga'' valdes priekšsēdētājs Viesturs Koziols intervijā LTV raidījumam ''100. pants'' atzinis, ka rīdzinieka Harlamova divīzijā nekādā gadījumā nepaliks pēdējā vietā. eSports.lv piedāvā nelielu intervijas fragmentu.

- Kā nonācāt pie idejas, kā jāatjauno Rīgas ''Dinamo'' klubs?
- Šī ideja gaisā virmoja jau no pagājušā gada. Tā dzima vairāku cilvēku galvās, un nevienam nav noslēpums, ka šī ideja pieder Kalvītim, Lipmanam, un arī Koziols turpat netālu staigāja [smaida].

- Ko mēs iegūsim no piedalīšanās Kontinentālajā Hokeja līgā?
- Mēs iegūsim augstas klases hokeju, pozitīvas emocijas. Mēs iegūsim to, ka Latvijas hokeja brūkošā saimniecība, es ceru, iegūs otro, trešo, ceturto elpu. Mēs iegūsim pilnas tribīnes, labus hokejistus un iespēju paaugstināt gan treneru, gan spēlētāju, gan tiesnešu kvalifikāciju.

-Krievijā visi godīgi atzīst, ka tas ir biznesa projekts, tāpat kā NHL. Vai tā tas būs arī Latvijā?
- Mēs to nemaz neslēpjam - mēs, protams, uz šo ilgtermiņa projektu skatāmies kā uz biznesa projektu.

- Kāpēc Krievijai vajadzīga komanda no Latvijas?
- Ja Krievija patiešām šo KHL vēlas uztaisīt par Kontinentālo Hokeja līgu, tad viņiem ir jāmeklē komandas no ārzemēm, vienkārši nav citu risinājumu. Mēs zinām to, ka nākamgad šajā līgā spēlēs komandas no Zviedrijas, Somijas, Austrijas, Vācijas, un tāpēc Krievija jau šosezon izmēģina turnīram piesaistīt kādu Eiropas Savienības valsti, un viņi redzēs, kā tas izskatās no pārlidojumu, loģistikas un sportiskā viedokļa.

- Viena no ''Dinamo'' pretiniecēm Harlamova divīzijā ir Jaroslavļas ''Lokomotiv'', kura šobrīd cīnās par Krievijas čempiontitulu. Vai mūsu komandai nebūs bezcerīgi kaut ko uzvarēt?
- Nē, nebūs. Esmu pārliecināts, ka mēs godam nostartēsim šajā čempionātā u nedarīsim mūsu līdzjutējiem kaunu. Mēs nevaram solīt, ka būsim pirmie savā divīzijā, bet mēs nebūsim arī pēdējie - tas ir pilnīgi skaidrs. Pēc pāris gadiem, pareizi un gudri strādājot, mēs varēsim cīnīties par augstām vietām.

- Vai ir zināms, kas spēlēs ''Dinamo Rīga'' komandā?
- Mūsu pamatuzdevums ir pierādīt to, ka Latvijas hokeja līmenis ir visai augsts un ka mūsu valstī ir labi hokeja spēlētāji. Komandu komplektēsim galvenokārt no Latvijas spēlētājiem. No 25 spēlētājiem, ko mēs varam pieteikt spēlēm, centīsimies, lai 17, 18, 19 no tiem būtu latvieši. Mēs ceram, ka jau nākamnedēļ izdosies parakstīt līgumus ar dažiem Latvijas izlases kandidātiem.

- Kāda būs spēlētāju alga?
- Spēlētāju algas būs nedaudz lielākas, kā Latvijas spēlētāji saņem ārzemēs, ņemot vērā lielās slodzes un garos pārlidojumus. Algas svārstīsies no 3000 līdz 12000 eiro mēnesī . Algas čeka lielums būs atkarīgs no spēlētāja meistarības līmeņa, pieredzes un lomas komandā. Mēs neapšaubāmi gribam uzaicināt uz mūsu komandu spēlētājus ar vārdu, un tādā gadījumā viņu algas var būt nedaudz lielākas.

- Kur tad īsti spēles Rīgas ''Dinamo''?
- Šodien mums bija ļoti veiksmīga un gara saruna ar ''Arēna Rīga'' pārstāvjiem, kurā panācām principiālu vienošanos par spēlēšanu šajā arēnā. Ir nedaudz problēmas ar sezonas sākumu, tāpēc lielākā daļa spēļu sezonas pirmajā pusē tiks aizvadītas izbraukumā.

- Kas notiks ar Latvijas čempionātu?
- Varu teikt, ka ''Rīga 2000'' spēlēs un kļūs par ''Dinamo Rīga'' fārmklubu, kas ir viens no līgas nosacījumiem. Es patiešām ceru, ka Latvijas čempionāts notiks. Viņam jānotiek! Un pagājušosezon Latvijas čempionātā spēlēja tikai trīs, četri izlases kandidāti, tā kā spēlētāju pietiks.

- Nevienam nav noslēpums, ka Jums ar Kirovu Lipmanu nav tās labākās attiecības. Vai tas neapdraudēs komandu?
- Kā jau teicu, šis ir biznesa projekts, un jebkurā biznesa projektā ir dokumenti, kuri jāievēro. Es no savas puses ļoti stingri vadīšos pēc valdes un padomes reglamenta un pieiešu visam profesionāli. Mēs ar Kirovu vakar Maskavā izlozes laikā sēdējām blakus un nesakāvāmies, viss bija kārtībā [smaida], un es ceru, ka arī turpmāk mēs šos jautājumus atrisināsim ļoti profesionāli. Mums ir pilnīgi atšķirīgi viedokļi par Latvijas hokeja organizāciju kopumā, taču tas lai paliek viņa ziņā. Es centīšos strādāt pēc iespējas profesionālāk un darīšu visu, lai šī komanda izveidotos par konkurētspējīgu klubu!

Izmantotie resursi:
LTV 1 raidījums ''100. pants''

1 2 65 komentāri
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

 +14 [+] [-]

, 2008-04-10 22:11, pirms 16 gadiem
Labs ! Koziols normals kaban ticu vinjam !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2008-04-10 22:16, pirms 16 gadiem
Mēs ar Kirovu vakar Maskavā izlozes laikā sēdējām blakus un nesakāvāmies, viss bija kārtībā [smaida]


Ja pirms sezonas sasniegums ir nesakaušanās, tad kas notiks vēlāk, kad abi čaļi būs iekarsuši

  -2 [+] [-]

, 2008-04-10 22:17, pirms 16 gadiem
kabans juutaas baigi profesionaals!!!!!!!!!

  -2 [+] [-]

, 2008-04-10 22:18, pirms 16 gadiem
Tagad par ārzemēs izbrāķētajiem latviešu hokejistiem varēsim teikt : ''Uz Dinamo!''.

 +10 [+] [-]

, 2008-04-10 22:18, pirms 16 gadiem
laba intervija bija, izklausījas ka viss rit uz labo pusi!
luudzu Hokeja Dievu lai izdodas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2008-04-10 22:25, pirms 16 gadiem
Savaa intervijaa Koziols piemineeja ka ar sho projektu tiks glaabta bruukoshaa hokeja saimnieciiba, interesanti ko par sho teiktu Kira...tostarp arii atzina ka krievi pieaicinot Riigu, shaadi vinji sliicina pirmo Eiropas kuceenu!!! kluba budzhets buushot 7-8 milj. Eiro...interesanti zinaat par cik ljimoniem vinji atpaliek no priekshpeedeejaa kluba KHL budzhetu listee??? Nejmot veeraa sho budzhetu atshkjiriibu, vinji esot pat sarunaajushi ka Rigas klubs vareeshot knapinaaties!!! taapat krievi esot aljaavushi lietot it visur latvieshu valodu!!! ...ja krieviem shis projekts ir Krievijas chempionaats, tad latvieshiem??? un kas ir pats interesantaakais...jautaats par muusu situaaciju...cerams ka notiks Latvijas chempionaats...attieciibu bilde ar Kiru - Nekas personiski ONLY BIZNESS...redzeesim kaa shis AS "Dinamo Riga" sadaliis ietekmes zonas...bet kopumaa viss paliek atklaats, Latvijas chempionaats notiks kjeksha peec un Rigas Dinamo ir tikai kaa eesma Eiropas klubiem (par to veelreiz vareeja paarliecinaaties, ar visu lielo pretiimnaakshanu no krievu puses, taadas atlaides...)...

  +4 [+] [-]

, 2008-04-10 22:27, pirms 16 gadiem
lai nu ta būtu un ceru, ka nenonāks pie slēdziena, ka ja gribam kaut ko izcīnīt, tad pašu bāleliņi jāatbīda uz 3 - 4 maiņu
Traki jau ir ar tiem saucamajiem mūsu pašu spēlētājiem ... neba no tiem ārzemju klubiem viņus atlaiž tāpēc ka klubs neturēja līdzi viņu līmenim

     [+] [-]

, 2008-04-10 22:28, pirms 16 gadiem
desiņa rakstīja: FK VENTA...


Pesimists?
Lai jau mēģina, sliktāk nebūs Vismaz kaut kas jauns

     [+] [-]

, 2008-04-10 22:30, pirms 16 gadiem

  +1 [+] [-]

, 2008-04-10 22:30, pirms 16 gadiem
nu nu vel nav komandu savacis un trenerus bet jau blato,lai gan personigi pret Koziolu neka nav,bet.........paskatisimies kadus vechus komandaa savaks un tad stukosim kur un cik taalu tiks,lai jau veicas,baigi gribas beidzot lai Latvija butu super klubs,bet vai ar savejiem vien pietks,nez gan.....

  +2 [+] [-]

, 2008-04-10 22:34, pirms 16 gadiem
Solit vietas tagad ir vismulkjigaak. Tak nezinam ne savu sastaavu un nezinam arii kaads buus pretiniekiem sastaavs, taa kaa...

     [+] [-]

, 2008-04-10 22:38, pirms 16 gadiem
Baronsfans rakstīja: ceru, ka vinjam tomēr ir taisnība, bet es aizdomājos par vienu citu lietu, ka šī līga nosmels visus labākos leģionārus no vācijas, zviedrijas un somijas!!


Visus jau nē - kopā ņemot DEL, SM, zviedru Eliti, NLA, leģionāru ir simtiem. Arī šinī sezonā krievijā leģionāru limits bija 4 spēlētāji komandā, taču Eiropā nesūdzējās par leģionāru trūkumu.

  -1 [+] [-]

, 2008-04-10 22:42, pirms 16 gadiem
Rudeņī izlase vienos vartos uzvarēja Maskavas DINAMO, tatad apspelet krievu lubus var, vn jaspēlē.

     [+] [-]

, 2008-04-10 22:42, pirms 16 gadiem
šīs intervijas sakarā SA ir interesanta intervija ar Kiru, ganjau visi esat lasijushi patiesiibaa interesanti kur tad ir patiesiiba, jo patreiz cik avotu tik patiesiibu

  -3 [+] [-]

, 2008-04-10 22:43, pirms 16 gadiem
Tas forši, ka Koziols zin, ka nākamsezon KHL spēlēs komandas no Austrijas, Vācijas, Somijas un Zviedrijas Interesanti tās pašas komandas zin, ka viņas tur spēlēs?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2008-04-10 22:49, pirms 16 gadiem
Interesanti, kas to hokeja saimniecību līdz šim brucināja?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: kasagrande

  -1 [+] [-]

, 2008-04-10 22:53, pirms 16 gadiem
essia rakstīja: Interesanti, kas to hokeja saimniecību līdz šim brucināja?

Nu pilniiigi noteikti ne jau kaads no Viechas biznesa partneriem

     [+] [-]

, 2008-04-10 22:54, pirms 16 gadiem
ko te vel spriest davai paskatisim komandas sastavu ar treneriem un visu parejo prieksgala tad kautko zinasim cik varigi un spejigi buus ato svisi gudri bet komandas vel nav tik vien kaa nosaukuma!!!!!!!!!ha
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-10 23:00, pirms 16 gadiem
kasagrande rakstīja: Murgs, 3000 - 12000 eiro mēnesī, tas ir vismaz piecas reizes mazāk, nekā pienāktos normālam KHL līmeņa spēlētājam. Nav brīnums, ka klubā vēl nav neviena spēlētāja.


dzirdēju, ka dažiem LV hokejistiem jau esot piedāvājumi no citiem KHL klubiem (šodien vienā no avīzēm lasīju - neatceros, kurā). Kā viens no ieintreresētajiem klubiem tika minēts tas pats MVD, uz kuru Znaroks taisās iet.

  +1 [+] [-]

, 2008-04-10 23:01, pirms 16 gadiem
ozs113 rakstīja: ko te vel spriest davai paskatisim komandas sastavu ar treneriem un visu parejo prieksgala tad kautko zinasim cik varigi un spejigi buus ato svisi gudri bet komandas vel nav tik vien kaa nosaukuma!!!!!!!!!ha

ko juus warat neticeet/??? visi blaawa ka nebuus iistenots plaans par dinamo... bet redz ka pat grupu turniirs salozeets...
takaa es ticu un zinu ka buus...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-10 23:03, pirms 16 gadiem
rusher rakstīja: Redz, R2000 paliek, jaunaa statusa, bet paliek. un iespejams, ka tas statuss speletajiem dos vel lielaku motivaciju mochiit cempii talak.

Pag, pag - a kas teica, ka farm-klubs drīkstēs spēlēt Latvijā nevis Krievijā?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +5 [+] [-]

, 2008-04-10 23:04, pirms 16 gadiem
Par 3000 EUR mēnesī man šķiet pats Koziols varēs slidas kājās vilkt.

     [+] [-]

, 2008-04-10 23:06, pirms 16 gadiem
kasagrande rakstīja: Murgs, 3000 - 12000 eiro mēnesī, tas ir vismaz piecas reizes mazāk, nekā pienāktos normālam KHL līmeņa spēlētājam. Nav brīnums, ka klubā vēl nav neviena spēlētāja.


Krievijā vel jatiek sastavā, jo tur mūsēije tika uzsatīti par legionariem, bet šeit ne... Salidzinājuma ar Baltrieviju, Daniju, Slovaiju, ECHL, CHL un tt. nauda ir ļooti laba... Starp citu, tikai vakar NS saņēma līgas apstiprinatos līgumu paraugus, tatad vnk nebīja ko parakstīt...
1 2 65 komentāri