Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Latvijas klubi spēlēs Baltkrievijā

Latvijas klubi spēlēs Baltkrievijā
Liepāja pret Ogri šāpavasara finālā
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Šodien Baltkrievijas Hokeja federācijas sēdē četri Latvijas klubi "Liepājas metalurgs", "ASK/Ogre", "Rīga 2000" un "Latgale" oficiāli apstiprinājuši, ka gaidāmajā sezonā spēlēs šīs valsts atklātajā čempionātā.

Tādējādi paredzams, ka Baltkrievijas atklātā čempionātā piedalīsies 14 klubu - desmit vietējās komandas un kvartets no Latvijas. Tiks aizvadīts četru apļu regulārās sezonas turnīrs, pēc kura beigām komandas atkal sadalīsies, un play-off katra aizvadīs jau katra savā valstī.

Regulārā čempionāta laikā Latvijas klubu savstarpējās spēles ies nacionālā čempionāta ieskaitē. Savas spēles ar pārējiem klubiem, kas piedalīsies Latvijas čempionātā, Baltkrievijā startējošais kvartets izspēlēs citā pieejamajā laikā, ko noteiks kalendāra sastādītāji.

Zaļo gaismu "Liepājas metalurgam", "ASK/Ogre", "Rīga 2000" un "Latgalei" spēlēšanai kaimiņvalsts čempionātā Latvijas Hokeja federācija deva jau 29. maijā, ar mieru uzņemt latviešus bija arī baltkrievi, un visbeidzot šodien oficiālu piekrišanu apstiprināja arī klubi.

Latvijas klubiem nav noteikti līgas nolikumā paredzētie ierobežojumi attiecībā uz budžeta izmēriem un leģionāru skaitu komandā.

Saistītie raksti:
Iespējams, ka ''Samsung'' tomēr apvienosies ar...

1 2 3 4 126 komentāri

  +9 [+] [-]

, 2008-06-05 14:24, pirms 16 gadiem
super

 +24 [+] [-]

, 2008-06-05 14:24, pirms 16 gadiem
Tas tikai pacels Latvija hokeja limeni
Slēpts komentārs: LATPA
Slēpts komentārs: wilwood

  +2 [+] [-]

, 2008-06-05 14:27, pirms 16 gadiem
wilwood rakstīja: taads jaunums. shito jau pirms kaada laika lasiiju.


Ja nemaldos vienā no Dienas nommuriem bija, bet tas nekas, galvenais, ka šie klubi TIEŠĀM SPĒLĒS BALKRIEVIJĀ.
Slēpts komentārs: k44

  +5 [+] [-]

, 2008-06-05 14:28, pirms 16 gadiem
Lai veicas mūsējiem!

  +4 [+] [-]

, 2008-06-05 14:29, pirms 16 gadiem
2 k44

Vai tad regulaarajaa sezonaa shie klubi nespeelees arii ar LSPA, igaunjiem u.t.t. ?

p.s. Bet nu reaali priecee, ka shogad LV buus tik daudz laba hokeja !!!
Slēpts komentārs: karliss

  +8 [+] [-]

, 2008-06-05 14:40, pirms 16 gadiem
Nesaprotu es pesimistus?kautkam wisu laiku skauž??tad Rigas Dinamo un tagad saws 4empionāts!?pareizi dara-būs kautwaij interese iet uz hoheju!es pats no D-pils,man jau noriebies bija iet uz LAt komandas skatīties..tagad kautwaij interese pieaugs!un skatītāju būs wairāk!

     [+] [-]

, 2008-06-05 14:45, pirms 16 gadiem
Хоккей. Беларусь - Латвия: формула 10+4 утверждена

Первым вопросом повестки дня состоявшегося сегодня утром заседания исполкома ФХРБ значилось участие четырех латвийских клубов в открытом чемпионате Беларуси-2008/09. Утверждение проекта прошло гладко: ни одного возражения со стороны белорусских клубов не прозвучало. А вопросы при дебатах были чисто техническими (обоюдная визовая поддержка, бартерный принцип приема команд-гостей и так далее).

Итак, в ОЧБ-2008/09 примут участие 14 клубов - 10 белорусских и 4 латвийских ("Рига-2000", лиепайский "Металургс", даугавпилсский "Латгале" и АСК-"Огре"). В таком составе они проведут 4-круговой регулярный чемпионат, по окончании которого представители обеих стран разойдутся "по домам", чтобы провести автономные национальные плей-офф. Прозвучала идея провести по их окончании некий суперфинал, где бы в серии до 3-4 побед встретились победители нокаут-раундов Беларуси и Латвии (то есть новоиспеченые чемпионы этих стран).

Любоптыно, что белорусская сторона согласилась даже не распространять на балтийских партнеров все требования утвержденного ФХРБ регламента. В частности, латыши могут не соблюдать принятый белорусами легионерский лимит и не придерживаться бюджетного "коридора", ограничивающий минимальный и максимальный порог клубной казны. По словам председательствовавшего на заседании главы ФХРБ Владимира Наумова, это даже обострит интригу и повысит зрительских интерес.
"Прессбол"

  +2 [+] [-]

, 2008-06-05 14:48, pirms 16 gadiem
Pareizi ir, pieredze ir jāiegūst! Lai veicas!

  -2 [+] [-]

, 2008-06-05 14:49, pirms 16 gadiem
šobrīd svarīgākais šo klubu uzdevums varētu būt dot iespēju jaunajiem, strādāt ar tiem, jo tieši jaunajiem nav vietas kur spēlēt, bet tagat atkal notiks noslāņošanās un kur spēlēs R20? Ja labi klāsies Rdinamo, un jācer ka tā arī būs, tad šie no skatītāju puses paliks novārtā.

  +5 [+] [-]

, 2008-06-05 14:52, pirms 16 gadiem
Juus nolapiitie(atvainojos) pesimisti!!!? Ludzu, sniedziet sawus priekšlikumus un idejas ka attīstīt LV hokeju,ja jūs esiet tik gudri; nevajag nodirst dažu cilvēku vēlmi to darīt. Es nesaprotu, kas jums traucē to darīt; redz nodirst jau vienmēr ir vieglāk. Mans viedoklis ir tāds, lai labāk spēlē Baltkrievijā vai Krievijā mūsu spēcīgākie klubi, jo tur vienozīmīgi ir augstāks līmenis, nevis te muļājas pa Samsung līgu ar kaut kadiem Igaunjiem vai leishiem...!!

  -1 [+] [-]

, 2008-06-05 14:54, pirms 16 gadiem
belarusiem 10 mums 4 klubi??? pzdc , nu jācer ka tiešām šeit spiedīs uz jauno spēlētāju attīstību, bet ja tā būs tad par vietām tabulā būs jācīnās ar kartupeļu ēdāju lūzeriem, vismaz no sākuma, bet vēlāk būtu redzams rezūltāts, tā ka tas ir pareizais ceļš
Slēpts komentārs: KristsT

     [+] [-]

, 2008-06-05 14:56, pirms 16 gadiem
cakijs23 rakstīja: copy paste??? šitas tak jaw pirms 2am nedelam bija rakstits!!

Esports apkopo rakstus no citiem izdevumiem. esports ir tā kā arhīvs...
Slēpts komentārs: KristsT

  -3 [+] [-]

, 2008-06-05 15:00, pirms 16 gadiem
Kaplis_x rakstīja: Juus nolapiitie(atvainojos) pesimisti!!!? Ludzu, sniedziet sawus priekšlikumus un idejas ka attīstīt LV hokeju,ja jūs esiet tik gudri; nevajag nodirst dažu cilvēku vēlmi to darīt. Es nesaprotu, kas jums traucē to darīt; redz nodirst jau vienmēr ir vieglāk. Mans viedoklis ir tāds, lai labāk spēlē Baltkrievijā vai Krievijā mūsu spēcīgākie klubi, jo tur vienozīmīgi ir augstāks līmenis, nevis te muļājas pa Samsung līgu ar kaut kadiem Igaunjiem vai leishiem...!!


jaizdomā kas ir galvenais dzīties pēc kādiem rezūltatiem vājākā, vai strādāt uz jauno paaudzi, ja uz rezīltātiem, tad komandas atkal bus pilnas ar visādiem veciem krievu legināriem + pašu bukiem kā ķerčš razgals un tas vēl ir ok, bet lieta tā ka nedos uzticību jaunajiem! ja tur pat baltkrievijā strādās uz jauno paaudzi tad ir labi , jo tur ir arī limenis kurš tikai palīdzētu jaunajiem

  -2 [+] [-]

, 2008-06-05 15:01, pirms 16 gadiem
Man tikai viens vienīgs jautājums, kas tad notiks ar hokeja klubu LSPA/Rīga?

  +2 [+] [-]

, 2008-06-05 15:05, pirms 16 gadiem
Ruso rakstīja: Man tikai viens vienīgs jautājums, kas tad notiks ar hokeja klubu LSPA/Rīga?

Tad vajag lasīt ne tikai komentārus...

  +4 [+] [-]

, 2008-06-05 15:13, pirms 16 gadiem
KristsT rakstīja: Variants ir galīgi garām. Primārajam tomēr ir jābūt valsts čempionātam un tad var papildus vēl uzspēlēt kādā starptautiskā turnīrā. Cita lieta, ja būtu vietējais čempionāts un papildus labākās komandas piedalītos starptautiskā līgā, līdzīgi kā basketbolā.
Lai Latvijā izveidotos konkurētspējīgas hokeja komandes ir mērķtiecīgi jāattīsta vietējas čempionāts. Braukt uz Baltkrieviju ir tas pats, kas dzīvot īrētā dzīvokli - viss būs OK līdz brīdim, kamēr saimnieki izmetīs ārā un atkal nāksies visu sākt no nulles.
Un neesmu liels hokeja fanātiķis, bet man īpaši neinteresētu, kā Rīga cīnas par neko (jo playoff turnīrā tāpat viņi Baltkrievijā nepiedalīsies) ar vienas un tās pašas valsts mazpazīstamiem klubiem.


Nosauc kādu muļķi kas grūdīs tagad slavenajā Samsunglīgā lielo naudu un to attīstīs!?!? Neviens! Pārāk neizdevīgi! Pārāk maz mums to vismaz virs vidējā līmeņa hokejistu lai izveidotu vismaz 8 komandas kas varētu kā līdzīgs ar līdzīgu cīnīties viena ar otru!

     [+] [-]

, 2008-06-05 15:24, pirms 16 gadiem
Labais!

  +2 [+] [-]

, 2008-06-05 15:39, pirms 16 gadiem
LATPA rakstīja: Прозвучала идея провести по их окончании некий суперфинал, где бы в серии до 3-4 побед встретились победители нокаут-раундов Беларуси и Латвии (то есть новоиспеченые чемпионы этих стран).


Šitā lieta man arī patiktu! Katrā ziņā labs hoķis nākamsezon nebūs tikai Rīgā (Arēnā), bet arī Ogrē, Daugavpilī, Piņķos un Liepāja...

  +1 [+] [-]

, 2008-06-05 15:40, pirms 16 gadiem
Samsung premjerliiga pamazam izmirst

  +5 [+] [-]

, 2008-06-05 15:49, pirms 16 gadiem
KristsT rakstīja: Variants ir galīgi garām. Primārajam tomēr ir jābūt valsts čempionātam un tad var papildus vēl uzspēlēt kādā starptautiskā turnīrā. Cita lieta, ja būtu vietējais čempionāts un papildus labākās komandas piedalītos starptautiskā līgā, līdzīgi kā basketbolā.
Lai Latvijā izveidotos konkurētspējīgas hokeja komandes ir mērķtiecīgi jāattīsta vietējas čempionāts. Braukt uz Baltkrieviju ir tas pats, kas dzīvot īrētā dzīvokli - viss būs OK līdz brīdim, kamēr saimnieki izmetīs ārā un atkal nāksies visu sākt no nulles.
Un neesmu liels hokeja fanātiķis, bet man īpaši neinteresētu, kā Rīga cīnas par neko (jo playoff turnīrā tāpat viņi Baltkrievijā nepiedalīsies) ar vienas un tās pašas valsts mazpazīstamiem klubiem.


Kā Tev ar lasīšanu skolā gāja...? Nekur jau nav teikts, ka mūsu klubiem primārais nebūs valsts čempis... Savstarpējās spēles ies LV čempja ieskaitē + vēl kādas spēles ar LSPA un leišiem... tāpat Latvijas čempja PO notiks un LV čempja nosaukumu izspēlēs tikai Latvijas klubi! Kur saskati problēmu...? Tur, ka pa sezonu šie vēl ar belariem pabiezā slānī izspēlēsies (izsparingosies)... un uzkrās labu spēļu praksi (labāku kā vietējā čempī viennozīmīgi)? Moš vēl un tikai fiškas pēc... pēc tam mūsu čempions ar belaru čempionu pasparingos... Ta kur Tu saskati problēmu...? Labāk pa 10 reizēm ar Enerģiju kapāt...?

     [+] [-]

, 2008-06-05 15:52, pirms 16 gadiem
Vispār, tagad varēs pateikt, vai ir cēlies Latvijas klubu līmenis! Atcerēsimies to laiku, kad mūsu klubi spēlēja BAČ... Ja tagad mūsējie iegūst kaut tās pašas vietas, ko tolaik, tad varēs uzskatīt, ka Latvijas klubu līmenis ir cēliesm jo BČ ar katru gadu progresē.
Tāds eksperiments...

     [+] [-]

, 2008-06-05 15:53, pirms 16 gadiem
Tak viss kārtībā būs arī Latvijas čempis, tikai, iespējams, šie četri klubi būs vēl nedaudz spēcīgāki, nekā pērn. Cita lieta, ka pārējām LČ komandām būs mazāk spēļu sezonas laikā, bet var būt būs arī kāds risinājums. Piemēram, papildus turnīri vai vairāk spēles savā starpā, nekā pret "baltkrievu" kvartetu, kas gan nebūtu labākais risinājums, bet kopumā viss ir OK.

     [+] [-]

, 2008-06-05 15:59, pirms 16 gadiem
Un kādi ir tie desmit BY klubi ?

     [+] [-]

, 2008-06-05 16:07, pirms 16 gadiem
BMW rakstīja: Piemēram, papildus turnīri vai vairāk spēles savā starpā, nekā pret "baltkrievu" kvartetu, kas gan nebūtu labākais risinājums, bet kopumā viss ir OK.


Baltkrieviem nav kvartets! Viņiem ir 10 komandas. Ja no abām valstīm nav vienāds komandu skaits, tad neko tādu tur nevar sataistīt.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-05 16:09, pirms 16 gadiem
Zinu, ka baltkrieviem spēlēs arī kautkāds U20 izlases bāzes klubs. Nu tad varbūt varēja izdarīt tā, lai tur piedalītos arī LSPA. Nedomāju, ka Baltkrievi būtu pret to.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2008-06-05 16:23, pirms 16 gadiem
Man ar lasīšanu iet labi un no šī raksta saprotu, ka papriekšu tiks izspēlēts Baltkrievijas čempionāta regulārās spēles un tad stipri saspiesti un vairāk formalitātes pēc neizspēlētās spēles ar LSPA/Riga un Energija. Īsi sakot, kaut kāda interese par to būs tikai uz izslēgšanas spēlēm.
Kā piemēru varu minēt basketbolu vai futbolu. Šajās līgās valda zināma stabilitāte, nav tik haotiska federācija un pakāpeniski ir izveidojusies stabila līgu sistēma ar konkurētspējīgām komandām, pat pēc spēka otrajās līgās ir puslīdz labas komandas.
Ja uzņēmējs redz, ka viņa ilgtermiņa ieguldījumi nesīs rezultātus, viņš arī izdarīs šos ieguldījumus. Drīzāk varētu teikt - nosauciet man kādu muļķi, kurš ieguldīs hokeja komandās, kas nespēlēs Baltkrievijā. Domā, kāds centīsies attīstīt kādu citu komandu? Ar kādu mērķi? Lai visu sezonu kapā ar LSPA/Rīga un Energija un tad sezonas beigās saspiestā režīmā izspēlē pāris spēles ar vadošajām komandām? Un vai kādam no jaunajiem spēlētājiem tas nāks par labu? Baltkrievijas komandās spēlēs tikai jau gatavi spēlētāji, bet nez vai piemēram LSPA/Rīga varēs savu līmeni pacelt praktiski visu sezonu spēlējot tikai ar Energiju...
Un kā jau iepriekš teicu, tādas emocijas, kā spēlējot basketbolā starp vadošajām trīs komandām, nekad neradīsies spēlējot, piemēram, ar Žlobinas Metalurg vai citām Baltkrievu komandām.

  +1 [+] [-]

, 2008-06-05 16:25, pirms 16 gadiem
Savas spēles ar pārējiem klubiem, kas piedalīsies Latvijas čempionātā...KURAS TAD BUUS TAAS PARREJAAS KOMANDAS??
1 2 3 4 126 komentāri