Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

BAČ uzvar abas Latvijas vienības

BAČ uzvar abas Latvijas vienības
Edijs Brahmanis šovakar guva vārtus
Foto: Gatis Liepiņš, Sportacentrs.com

Šodien spēles Baltkrievijas Atklātajā čempionātā hokejā aizvadīja abi Latvijas klubi, turklāt savos laukumos tika izcīnītas uzvaras. ''Dinamo/Juniors'' ar trīs vārtu pārsvaru pieveica Minskas ''Keramin'', savukārt ''Liepājas Metalurga'' hokejisti ar minimālu pārsvaru uzveica Soļigorskas ''Shahter''.

Rīgas ''Dinamo/Juniors'' savā laukumā uzņēma piektajā vietā esošo Minskas ''Keramin'' vienību. Spēli abas komandas uzsāka uzmanīgi, reizēm radot momentus pie pretinieku vārtiem, taču līdz trešdaļas beigām svaru kausi bija nosvērušies jauno rīdzinieku labā - jau 3:0, vārtus guva Toms Hartmanis, Mārcis Zembergs un Raimonds Vilkoits. Arī otrajā periodā metienu pārsvars piederēja viesiem (attiecīgi 15:18 un 10:11), taču rīdzinieki turējās godam - sākotnēji panākts 4:0, taču tad tika zaudēti vienīgie vārti mačā. Jāatzīmē, ka ceturtos vārtus ''Dinamo/Juniors'' labā guva Zembergs, atzīmējoties jau otro reizi, savukārt trīs rezultatīvas piespēles Gintam Meijam. Jauno rīdzinieku vārtsargs Ervīns Muštukovs atvairīja 42 no 43 metieniem.

Tikmēr ''Liepājas Metalurgs'' savā laukumā uzņēma Soļigorskas ''Shahter''. Jau pirmās trešdaļas sākumā mājinieki nonāca zaudētājos, taču turpmāk viņi daudz aktīvāk uzbruka pretinieku vārtiem, bet bez rezultāta. Otrajā trešdaļā metalurgi izdarīja vēl vairāk metienu nekā baltkrievi, un tas nesa rezultātu - 1:1 panāca Edijs Brahmanis. Arī trešajā periodā vienīgie vārtus guva liepājnieki, izcīnot trīs punktus par uzvaru pār trešajā vietā esošo Soļigorskas komandu. Metalurgu rindās divas rezultatīvas piespēles Eduardam Ivanovam un Jurim Ozolam.

Šovakar spēles aizvadīja arī citi Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi. Žlobinas ''Metallurg'' ar 5:1 uzvarēja Brestas komandu. Kārtējo reizi rezultatīvs bija Viktors Bļinovs - viņam 1+1, kā arī divas soda minūtes, un lietderības koeficients +2. Agris Saviels un Sergejs Durdins spēlēja bez rezultativitātes punktiem, taču pirmajam četras soda minūtes, bet Durdinam +2 lietderības koeficients. Elvja Želubovska ''Gomel'' hokeja klubs viesos ar 4:1 uzvarēja Mogiļevas ''Khimvolokno''. Latvietim rezultatīva piespēle.

Izmantotie resursi:
hockey.by


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-04 21:28, pirms 14 gadiem
atkārtošos arī pie šī raksta:

Dinamo/Juniors spēli uzsāka šādos virknējumos:

Muštukovs (Enkuzens);

1) Jekimovs - A. Džeriņš - Hartmanis, Grundmanis - Cibuļskis;
2) Zembergs - Vilkoits - Meija, Gipters - Freibergs;
3) Lipsbergs - Upītis - Indrašis, Apelis - Kauss;
4) Jass - Ribakovs - Pelšs, Ševčenko - Birziņš.

Ceturtā maiņa spēlēja tikai pirmajos divos periodos.

Kopumā Dinamo/Juniors sniegumu varētu sadalīt trijās daļās. Pirmā daļa bija līdz ceturtajiem gūtajiem vārtiem otrajā periodā - šajā laikā tika demonstrēts ļoti skatāms hokejs ar daudziem uzbrukumiem un skaisti izspēlētām kombinācijām. Uzvārdi laukumā un parādītā spēle pat kaut kādā mērā lika atcerēties veco, labo Znaroka "Rīgu-20". Īpaši jāuzteic otrā maiņa, kas guva 3 vārtus. Pēc ceturtajiem vārtiem sākās otrā daļa, kas ilga līdz otrā perioda beigām - milzums neprecizitāšu un kļūdu, kā rezultātā drīz vien tika zaudēti vārti. Trešajā periodā tika spēlēts no aizsardzības, reizi pa reizei aizskrienot pretuzbrukumos, un šāda taktika izrādījās veiksmīga, jo vairāk vārti netika zaudēti.

Jāatzīmē, ka šo spēli ļoti labi aizvadīja vārtsargs Muštukovs un tas, ka tika zaudēti tikai vieni vārti, lielā mērā ir viņa nopelns.
Slēpts komentārs: zikoo7
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-04 21:51, pirms 14 gadiem
zikoo7 rakstīja: ej,Ivar,arii es esmu liepajnieks,tu esi no taas seerijas,katra m.au.ka savu p.....zdu slave,tipisks latvietis
Vispār jau tipiski latvieši vienmēr savējos noliek un slavē svešos. Bet tu esi tipisks ped*ņš. Pat latviski rakstīt neesi iemācījies.
, 2009-12-04 21:53, pirms 14 gadiem
Prieks par izcīnītām uzvarām
, 2009-12-04 21:54, pirms 14 gadiem
Nu nakonecto viigrali! A to sli6kom 4asto proigrivali! Mozhet papret!
Slēpts komentārs: zikoo7
, 2009-12-04 21:58, pirms 14 gadiem
nu speeleeja suudiigi meccis,bet nee vajag uzstaisiit pa staariem,ejiet dir.st plaanpraatini
, 2009-12-04 22:01, pirms 14 gadiem
Zembis iepriecina
, 2009-12-04 22:02, pirms 14 gadiem
zikoo7 rakstīja: ej,Ivar,arii es esmu liepajnieks,tu esi no taas seerijas,katra m.au.ka savu p.....zdu slave,tipisks latvietis
tad pasaki par ko tu esi? Kaut arī mūsējie uzvar "uz haļavu", vienalga būšu par savējiem un vienalga pelnīti vai nē!
, 2009-12-04 22:06, pirms 14 gadiem
esmu objektiivs,skolniek
, 2009-12-04 22:06, pirms 14 gadiem
zikoo7 rakstīja: marim777 laikam tuvi ir pid.aras.i un pats vinstaads ir
Tad es uzminēju, esi laba sūkā*āja?
, 2009-12-04 22:11, pirms 14 gadiem
Prieks par Zemberga vārtiem
paldies Hokeja dievam ka Jučers nostāvēja labi
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-04 22:14, pirms 14 gadiem
zikoo7 rakstīja: esmu objektiivs,skolniek
kāda tur objektivitāte, ja rezultāts ir mūsu pusē? Tātad mēs bijām labāki un ar to arī beigsim!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2009-12-04 22:25, pirms 14 gadiem
samsonov rakstīja: khlallstar.ru: Сайт Матча Звезд КХЛ. Голосовать Сандис Озолиньш
Davai balsojam katru dienu. Krievi tik kūtri balso, ka pat latvieši šeit var daudz ietekmēt.
, 2009-12-04 22:43, pirms 14 gadiem
zikoo7 rakstīja: nu speeleeja suudiigi meccis,bet nee vajag uzstaisiit pa staariem,ejiet dir.st plaanpraatini
BAN !
Rihards Bukarts. Foto: LHF
38

Latvijas izlase maina virknējumus, izmaiņas skar arī vairākuma brigādes

Četras spēles piecās dienās aizvadījušajai Latvijas izlasei ceturtdiena bija brīvdiena, bet šodien komanda atgriezās uz ledus. Treneri lēmuši par izmaiņām virknējumos un vairākuma brigādēs. Vārtsargs spēlei pret Zviedriju vēl netika atklāts.
Cīniņš pie Dānijas valstsvienības vārtiem. Foto: IIHF
2

Dāņi iztur britu atspēlēšanās centienus un novērš briesmas izkrist no elites

Pasaules hokeja meistarsacīkstēs uzelpot var Dānijas valstsvienība un tās līdzjutēji, skandināviem pārtraucot triju zaudējumu virkni un smagā kaujā pieveicot (4:3) Lielbritāniju.
Vācijas hokejisti svin vārtu guvumu. Foto: IIHF
6

Vācija otro spēli pēc kārtas iemet astoņus un svin trešo uzvaru čempionātā

Šodien trešo uzvaru 2024. gada pasaules čempionātā hokejā izcīnīja Vācija, kas B apakšgrupā rezultatīvā mačā ar 8:2 apspēlēja Kazahstānu.