Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2985, Did:0, useCase: 3

HK "Vaiņode" uzvar "SK Latgols", "HK Ogre/Hydrox" - HK "S&A"

Ritvars Raits
Ritvars Raits

HK "Vaiņode" uzvar "SK Latgols", "HK Ogre/Hydrox" - HK "S&A"
HK "Vaiņode". Foto: Ritvars Raits

Latvijas čempionāta handbolā Betsafe vīriešu Virslīgā otro uzvaru šajā sezonā guvusi HK "Vaiņode", kas šodien savā laukumā ar 28:26 (14:10) sagādāja jau piekto zaudējumu piecās spēlēs Ludzas komandai "SK Latgols". Galvenais panākuma kaldinātājs vaiņodnieku rindās ar desmit vārtu guvumiem bija Gatis Taujēns. Trešo panākumu pēc kārtas izcīnījusi "HK Ogre/HYDROX", kas šovakar Aizkraukles sporta centrā ar 40:28 (17:10) uzvarēja turnīra debitanti HK "S&A". Uzvarētāju sastāvā ar deviņiem goliem izcēlās Aļaksejs Hajsa.

Vaiņodes komanda sezonas pirmajās piecās spēlēs bija izcīnījusi tikai vienu uzvaru, savā laukumā ar 28:27 pārspējot Virslīgas debitanti HK "S&A". Ludzānieši līdz šim aizvadījuši par spēli mazāk, bet pie punktiem vēl nebija tikuši. Šīsdienas mača rezultātu jau 1. minūtē ar precīzu metienu atklāja Ludzas handbolists Guntars Lipskis (1:0), bet laukuma saimnieki atbildēja ar trim vārtu guvumiem pēc kārtas – 3:1. Pirmo golu iemeta Gatis Taujēns, bet divus nākamos – Andis Grundmanis. Lai arī cīņa bija pietiekami sīva, Vaiņodes handbolisti savus pretiniekus vadībā vairs nelaida. Pēc pirmā puslaika laukuma saimnieki atradās vadībā ar 14:10, bet visā spēlē HK "Vaiņode" bija pārāka ar 28:26.

Galvenais uzvaras kaldinātājs Vaiņodes komandas rindās bija Gatis Taujēns, kurš realizēja desmit no 13 metieniem. Sešus vārtus pievienoja Andis Grundmanis, četrus - Matīss Mickus, bet trīs - Markus Dīks. Rezultatīvākie Ludzas komandā ar astoņiem goliem katram bija Romans Borodkins un Edvīns Matvejenko, bet sešus vārtus guva Guntars Lipskis. Pēc šīs uzvaras HK "Vaiņode" ar četriem punktiem pakāpās uz 6. vietu turnīra tabulā, bet "SK Latgols" pagaidām bez punktiem un joprojām pēdējā pozīcijā.

HK "Vaiņode" – "SK Latgols" 28:26 (14:10)
HK "Vaiņode": Gatis Taujēns 10/13, Andis Grundmanis 6/10, Matīss Mickus 4/6, Markuss Dīks 3/4, Rihards Plūme 2/5, Jurģis Strēlis 2/7, Jānis Orlovs 1/2.
"SK Latgols": Romans Borodkins 8/9, Edvīns Matvejenko 8/16, Guntars Lipskis 6/12, Jānis Pavlovičs 2/7, Aivars Strazds 1/3, Kristaps Bārbals 1/2.

Ogrēnieši jauno sezonu sāka ar diviem zaudējumiem, bet pēc tam savā laukumā ar 31:21 pieveica Ludzas "SK Latgols", bet ar 39:28 – komandu "Salaspils". Skrīveriešu un aizkraukliešu apvienotajai komandai pagaidām tikai viena uzvara – 29:28 spēlē pret "SK Latgols". Abu komandu savstarpējās spēles rezultātu 1. minūtē atklāja mājinieki Mārtiņa Gailīša personā (1:0), bet ogrēnieši atbildēja ar trim Toma Lielā goliem pēc kārtas, izvirzoties vadībā ar 3:1. 7. minūtē rezultāts vēl bija neizšķirts (4:4), bet pēc tam vadības grožus savās rokās pārņēma Ogres komanda, kas pēc pirmā puslaika atradās vadībā ar 17:10. Otrajā puslaikā ogrēnieši savu pārsvaru palielināja vēl, galarezultātā "HK Ogre/HYDROX" svinēja pārliecinošu uzvaru ar 40:28.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar deviņiem goliem bija Aļaksejs Hajsa, bet Toms Lielais guva astoņus vārtus. Pa četriem vārtiem iemeta Edijs Putniņš un Artis Laganovskis, bet pa trim – Oleksandrs Kasajs, Adrians Averjanovs un Reinis Zellis. HK "S&A" labā astoņus vārtus guva Mārtiņš Gailītis, sešus – Ernests Aņisimovs, četrus – Jorens Jānis Glods, bet trīs – Edgars Iljinihs. Pēc šīs uzvaras "HK Ogre/HYDROX" ar sešiem punktiem pakāpās uz 3. vietu turnīra tabulā, bet HK "S&A" pagaidām tikai divi punkti un 7. vieta.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija