Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

"Riga FC": Ieguldīts ļoti daudz, lai "Skonto" stadionā derbijs būtu jau aprīlī

Rolands Eliņš

"Riga FC": Ieguldīts ļoti daudz, lai "Skonto" stadionā derbijs būtu jau aprīlī
Foto: Zigismunds Zālmanis, Riga FC

Sestdien, 27. aprīlī, "TonyBet" Virslīgā tiks izspēlēts pavasara lielākais mačs vietējā futbolā - "Riga FC" savā "Skonto" stadionā uzņems savu principiālo pretinieci RFS. "Riga" preses sekretārs Krišs Upenieks portālam Sportacentrs.com apliecināja, ka ieguldīti nozīmīgi finansiāli resursi un paveikts liels darbs, lai varētu jau tik agrā pavasarī sarīkot spēli uz dabīgā zālāja, un pašreizējie biļešu pārdošanas rādītāji esot pat labāki nekā pagājušās sezonas derbijā jūlijā.

2023. gadā Virslīgas sezonā pirmā spēle "Skonto" stadionā notika tikai 30. jūnijā, kad "Riga" interesantā cīņā spēlēja 2:2 pret RFS. Kāpēc tik vēlu? Jo pirms tam jūnijā "Riga" mājas spēļu nemaz nebija, kamēr maijā vēl tika spēlēts Mežaparka SV laukumā. Šogad situācija ir cita - vēl nav sagaidīts pavasara vidus, kad jau pienākusi kārta pirmajam mačam "Skonto" stadionā.

"Kolīdz uzzinājām sezonas kalendāru, tā nospraudām šādu mērķi," paskaidroja "Riga" preses sekretārs Krišs Upenieks. "Tas bija izaicinājums, jā, taču, ja reiz esam klubs ar konkrētām ambīcijām, tad tādam mērķim bija jābūt. Galu galā, laukuma apsildes sistēma nav lēts prieks."

"Nevar teikt, ka kalendārā nospraustais datums bija vispateicīgākais," turpināja Upenieks. "Bija diskusijas par iespēju samainīties vietām ar RFS, sak, viņi pirmo spēli aizvada savā laukumā, bet otrā ir pie mums. Bet nu skaidrs, ka tas nav īsti viņu interesēs. Mūsu interesēs savukārt nebija spēlēt uz mākslīgā laukuma, kas arī tika paveikts. Nebija viegli, jo laikapstākļi bija dažādi, lietus un sausums apgrūtināja zālāja sagatavošanu, taču lielu darbu paveica cilvēki, kas strādā stadionā. Noteikti jāsaka liels paldies viņiem. Viņu darbs dažreiz paliek aizkadrā, taču tas, ka spēle "Skonto" stadionā varēs norisināties jau aprīlī, ir liels viņu nopelns. Ne visam pietiek ar vienkārši finansiālu ieguldījumu, nepieciešams arī reāls cilvēku darbs."

Precīzas summas, kādas ieguldītas šīs spēles sagatavošanā, "Riga FC" pārstāvis nenosauca, taču norādīja, ka jau laukuma apsildē vien tēriņi bijuši ļoti lieli. "Par mūsu elektrības rēķinu neko labu pateikt nevaru," viņš pastāstīja. "Šeit arī laikapstākļi bija svarīgi. Iepriekš, kad laiks kļuva siltāks un likās, ka jau vasara pienākusi, arī dažās siltās dienās zāle krietni paaugās laukumā."

"Tagad katru dienu skatāmies laika prognozēs un sekojam situācijai," sacīja Upenieks. "Sestdien jau vajadzētu būt ļoti labam laikam, kas būs svarīgi ne tikai pašas spēles, bet arī Ozola koncerta dēļ. Zālāja kvalitāte? Tuva ļoti labai. Lai laukuma gatavība būtu ideāla, izskatās, ka mums pietrūks 3-4 dienu, taču būs laba kvalitāte."

Pirms gada Rīgas derbijs 30. jūnijā "Skonto" stadionā pulcēja 4752 skatītājus, liecina ieraksts spēles protokolā. "Riga" preses sekretārs norādīja, ka šobrīd biļešu tirdzniecības rādītāji pat pārspēj 2023. gada 30. jūnija mača tendences. "Laikapstākļi mūs nelutina, tas tiesa. Ja cilvēks Rīgā šobrīd paskatās ārā pa logu, diez vai pirmā doma, kas iešausies prātā, būs par futbola vērošanu klātienē. Taču izskatās, ka nedēļas nogalē situācija būs jau labāka. Starp citu, salīdzinot ar minēto 30. jūnija datumu, parādījās arī diskusija, kurš tad īsti ir labāks, un šeit ir argumenti, ka 27. aprīlis varbūt pat ir piemērotāks lielai spēlei - pavasaris sācies, bet atvaļinājumu laiks vēl ne, bērniem arī nav vēl vasaras brīvlaika. Sestdienas vakars, turklāt vēl koncerts. Manuprāt, ļoti simpātiski argumenti."

Tika jau piesaukts, ka ideja samainīties ar RFS spēlēm nepiepildījās, taču tas nenozīmē, ka šajā ziņā abiem Rīgas klubiem, kas ir nesamierināmi pretinieki futbola laukumā, nav savstarpējas sadarbības. "Riga" preses sekretārs norādīja, ka arī šoreiz RFS tiks ierādīti trīs sektori ar 900 skatītāju vietām un ka RFS ar līdzīgu laipnību atbild savās mājas spēlēs, turklāt arī tagad īpaši pacenšas reklamēt gaidāmo derbiju un savos sociālajos tīklos aicina līdzjutējus iegādāties biļetes uz spēli, ko RFS kā viesu komandai teorētiski nebūtu jādara. "Nākam viens otram pretim," par sadarbību ar RFS mārketinga līmenī izteicās Upenieks.

Sestdienas lielo maču "Skonto" stadionā, kurā tiksies divas Virslīgas vadošās komandas, varēs vērot arī TV4 kanālā un portālā Sportacentrs.com.

  +3 [+] [-]

, 2024-04-25 17:57, pirms nedēļas
izklausās jau labāk nekā iespējamie laikapstākļi, somam jālien ārā no ādas, jo savādāk var būt savādāk

  -1 [+] [-]

, 2024-04-25 19:06, pirms nedēļas
Experti

  +3 [+] [-]

, 2024-04-25 19:10, pirms nedēļas
Ieguldija lai nograbētu 0:4

  -3 [+] [-]

, 2024-04-25 21:45, pirms nedēļas
Al Pačīno rakstīja: Ieguldija lai nograbētu 0:4
Skaties ka pēc spēles pats nenograbi. Neaizmirsti tik ienākt komentāros

  +2 [+] [-]

, 2024-04-25 23:24, pirms nedēļas
RFS šogad Rīgu sitīs konkrēti ! Tas ir cieti ! 🙂

     [+] [-]

, 2024-04-25 23:50, pirms nedēļas
Frants rakstīja: RFS šogad Rīgu sitīs konkrēti ! Tas ir cieti ! 🙂
To vari apsolīt? Domājams būs kaujicienisks neizšķirts.

     [+] [-]

, 2024-04-25 23:53, pirms nedēļas
Frants rakstīja: RFS šogad Rīgu sitīs konkrēti ! Tas ir cieti ! 🙂
Ikaunieks nespēlē, trauma. 2-2.

     [+] [-]

, 2024-04-26 00:35, pirms nedēļas
Es ceru, ka kadreiz Skonto stadionam uzbūvēs gala tribīni tur kur ir auto stāvvietas.

     [+] [-]

, 2024-04-26 09:40, pirms nedēļas
Kāpēc tik vēlu? Jo pirms tam jūnijā "Riga" mājas spēļu nemaz nebija, kamēr maijā vēl tika spēlēts Mežaparka SV laukumā.

Kāpēc tik vēlu? "Skonto" stadionā mainīja segumu.

https://twitter.com/guntars_i/statu...
https://twitter.com/VadimsLasenko/s...

     [+] [-]

, 2024-04-26 09:44, pirms nedēļas
Un šogad martā renovēja:
https://twitter.com/guntars_i/statu...