Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:115, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Liepājnieki Krautmanis un Fjodorovs steidz palīgā "Grobiņai", Skrebels un Minčevs nepaliks "Audā"

Liepājnieki Krautmanis un Fjodorovs steidz palīgā "Grobiņai", Skrebels un Minčevs nepaliks "Audā"
Jānis Krautmanis. Foto: FK "Liepāja"

Virslīgas ceturtās vietas īpašniece "Liepāja" iepriekš sastāvu pastiprināja ar "Jelgavas" centra pussargu Danilu Patijčuku un "Tukums 2000"/"Telms" malējo uzbrucēju Robertu Meļķi, bet no "Liepājas" uz vienu no 1. līgas favorītēm "Grobiņu" devies centra pussargs Maksims Fjodorovs un kreisais aizsargs Jānis Krautmanis, liecina informācija LFF pāreju sarakstā.

26 gadus vecais Krautmanis šosezon Virslīgā sāka deviņas spēles, kopumā aizvadīja 14 mačus un guva kuriozus vārtus Tukumā, bet nepilnus 20 gadus vecais Fjodorovs, iepriekšējā sezonā bijis pamatsastāva spēlētājs Tukumā, sāka tikai divus mačus un laukumā devās astoņos. Aizvakar viņš izskaņā izgāja uz maiņu Latvijas U21 izlases uzvarā pār Sanmarīno (2:0).

Krautmanis savulaik jau ir Viktora Dobrecova vadībā spēlējis "Grobiņā", komandā aizvadot 2017. gada otro pusi. Viņš ir spēlējis arī "Valmierā", Jūrmalas "Spartakā", "Tukums 2000", RFS un Lietuvas "Nevežis", bet Fjodorovs ir spēlējis arī "Audā". "Grobiņa" šovakar Liepājā plkst. 18.30 Latvijas kausā uzņems "Olaini", bet Nākotnes līgā ar 21 punktu deviņās spēlēs ieņem ceturto vietu – aiz "Skanstes" (24), kā arī "Riga" un RFS dublieriem (abiem pa 22).

Fjodorova bijušais klubs "Auda" tikmēr pavēstījis par šķiršanos no nepilnus 24 gadus vecā Raivja Skrebela, kurš sezonas sākumā bija sākumsastāva labais pusaizsargs, un 28 gadus vecā bulgāru centra uzbrucēja Georgija Minčeva. Skrebels šosezon aizvadīja 11 spēles, bet Minčevs sāka piecas no savām desmit cīņām un vārtus neguva. Minčevs ir aizvadījis deviņas spēles Bulgārijas izlasē un guvis vienus vārtus, taču uz valstsvienību vairs netiek saukts.

Debitante "Jelgava" savukārt beidzot pieteikusi ukraiņu centra aizsargu Vladislavu Veremejevu, kurš bija piesaistīts jau pirms sezonas sākuma. Nepilnus 25 gadus vecais futbolists ir spēlējis Igaunijas klubā "Nomme Kalju", bet dzimtenē aizvadījis divas spēles Premjerlīgā un spēlējis arī zemākās līgās.

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/klubiem/parejas-virs...
https://fkauda.lv/Jaunumi?journal_b...


Foto: Sanita Sparāne/RFS
15

''Valmiera'' ciemosies pie Grobiņas, RFS Top3 duelī uzņems ''Daugavpili''

''TonyBet'' futbola Virslīgas 14. kārta šodien turpināsies ar divām spēlēm. ''Valmiera'' izbraukumā spēkosies pret ''Grobiņu'', bet RFS savā laukumā uzņems daugavpiliešus. Maču translācijas kanālā TV4 un portālā ''Sportacentrs.com''.
"Liepāja" pret "Audu". Foto: FK Liepāja
9

"Auda" neizmanto iespējas, "Liepāja" turpina krāt pa punktiņam

Kopš aprīļa bez uzvarām cīnās "Audas" un "Liepājas" komandas, šodien Mežaparkā abām spēkojoties 1:1. "Audai" piecu neuzvarēto spēļu virkne, bet "Liepājai" – jau astoņu.
Abdulrahmans Taivo. Foto: Zigismunds Zālmanis/Riga FC
1

''Riga'' iesit piecus un pārliecinoši uzvar Jelgavā

Šodien Latvijas futbola Virslīgā pārliecinošu panākumu svinēja ''Riga'', kas izbraukumā ar 5:1 apspēlēja ''Jelgavu''. Uzvarētājiem vārtus guva pieci dažādi futbolisti.