Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Šovakar Vācijā atgriežas Superkausa izcīņa

Šovakar Vācijā atgriežas Superkausa izcīņa
Edu un Oliča divcīņa gaidāma arī šovakar
Foto: AP/Scanpix

Pēc 14 gadu pārtraukuma šovakar Vācijā atkal tiks aizvadīta Superkausa izspēle futbolā - par Vācijas Futbola līgas (DFL) organizētā turnīra uzvarētājas godu sacentīsies pērnās sezonas divas spēcīgākās valsts komandas - Minhenes "Bayern" un Gelzenkirhenes "Schalke 04".

Lai arī vairākās Eiropas futbola valstīs Superkausa izspēle starp pērnās sezonas čempionvienību un kausa ieguvēju ir tradīcija, kopš 1996. gada Vācijā oficiāli šāds turnīrs vairs netika organizēts. Desmit gadu bija līgas kausa izcīņa, bet pēdējos trīs gados - sponsoru organizēta neoficiāla Superkausa izcīņa. Pērnā gada nogalē Vācijas futbola amatpersonas izlēma, ka atkal ir laiks atgriezties pie oficiāli organizētas Superkausa izspēles. Un šovakar Augsburgā par sezonas pirmo trofeju cīnīsies Vācijas čempione un kausa ieguvēja Minhenes "Bayern" pret vicečempioni Gelzenkirhenes "Schalke 04".

53 centimetrus augsta un 40 tūkstošus eiro vērta būs trofeja, kas nonāks uzvarētāju īpašumā. Superkausa izcīņas nolikums paredz, ka čempionei jāspēlē pret kausa ieguvēju, taču, tā kā "Bayern" pērn triumfēja abos turnīros, bavāriešu pretiniece būs vicečempione "Schalke 04". Interesanti, ka abas komandas aci pret aci tikās jau pirms nedēļas, kad pirmssezonas pārbaudes turnīrā Gelzenkirhenē "Schalke 04" uzvarēja ar 3:1. Tomēr diezin vai tāpēc par šīvakara cīņas favorītiem var uzskatīt Fēliksa Magata vadītos futbolistus - pārbaudes turnīra spēles ilgums bija 2x30 minūtes, bet "Bayern" spēlēja ar faktiski otro sastāvu, kamēr šodien laukumā izies arī nesen ierindā atgriezušies PK izcīņas dalībnieki.

Ja stiprākais netiks noskaidrots pēc 90 minūtēm, uzreiz sekos 11 metru sitienu sērija. "Schalke 04" ļoti vēlētos uzlabot garastāvokli pirms sezonas - 14 iepriekšējās savstarpējās spēlēs pret "Bayern" zilibaltie izcīnījuši tikai vienu uzvaru. Savukārt "Bayern" panākums šīvakara cīņā ļautu panākt rekordistes Brēmenes "Werder" un Dortmundes "Borussia" izcīnīto Superkausu skaita ziņā (3). Interesanti, ka "Schalke 04" vēl nekad nav spēlējusi Superkausā, kamēr minheniešiem tā būs jau piektā reize.

"Spēle pret čempioni vienmēr parāda, cik gatava komanda ir. Mums ir svarīgi uzvarēt un trofeju pārvest mājās," pirms cīņas kaujniecisks ir "Schalke 04" galvenais treneris Fēlikss Magats. Labprāt uzvarētu arī "Bayern" un tās galvenais treneris Luiss van Gāls, kurš uz Augsburgu ved tikai 15 spēlētājus - pārējie paliks mājās un turpinās gatavoties sezonai. Spēles sākums pēc Latvijas laika plkst. 18:45. Vācieši ziņo, ka maču tiešraidē varēs vērot 170 pasaules valstīs.

Izmantotie resursi:
Bundesliga - Die offizielle Webseite

Kura komanda šovakar izcīnīs Vācijas Superkausu?

  • 36

  • 36



Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-08-07 10:20, pirms 14 gadiem
gan jau Rauls kādu banku ieliks, bet Minhene tāpat uzvarēs
, 2010-08-07 10:53, pirms 14 gadiem
Vamos Raul!!
, 2010-08-07 12:09, pirms 14 gadiem
go go The ROYAL BLUES!

ps: ja "siete" ieliks bus ari kauss!
, 2010-08-07 13:00, pirms 14 gadiem
ARD Das Erste (tv)

kas par "bumbu" bundesligas sakumam!

SIEMPRE RAUL!
, 2010-08-07 19:08, pirms 14 gadiem
Bayern pagaidām tur iniciatīvu, gan jau arī pirmie iesitīs
Galvenais treneris Šavi Alonso un Leverkūzenes "Bayer" futbolisti ar Vācijas kausu. Foto: Tobias Schwartz/AFP/Scanpix
1

Leverkūzene teju izcilo sezonu noslēdz ar Vācijas kausa iegūšanu

Gandrīz 75 tūkstošu līdzjutēju klātbūtnē Berlīnes Olimpiskajā stadionā Leverkūzenes "Bayer" ne bez grūtībām pieveica (1:0) Otrās Bundeslīgas komandu "Kaiserslautern", šosezon izcīnītajam Vācijas čempiones titulam pievienojot kausu.
Parāde par godu Ķīles "Holstein" ceļazīmei uz Vācijas augstāko Bundeslīgu. Foto: Marcel von Fehrn/Eibner-Pressefoto/Imago Images/Scanpix

Ķīlei pirmā ceļazīme uz augstāko Bundeslīga, Diseldorfa dominē pirmajā pārspēlē

Vācijas futbola Bundeslīgas augstākajā līmenī pirmoreiz spēlēs komanda no Ziemeļvācijas pilsētas Ķīles. Otrajā Bundeslīgā "Holstein" izcīnīja otro vietu aiz Hamburgas kluba "St. Pauli", kurš augstākajā Bundeslīgā spēlēs pirmoreiz kopš 2010. – 2011. gada sezonas.
Vensāns Kompanī. Foto: Reuters/Scanpix
2

Kompanī varētu kļūt par nākamo Minhenes ''Bayern'' galveno treneri

Beļģietis Vensāns Kompanī varētu kļūt par nākamo Minhenes ''Bayern'' galveno treneri, vēsta mediji. Vācijas grands ir uzsācis pārrunas ar ''Burnley'' par kompensācijas apmēru, lai Kompanī varētu pārcelties uz Minheni.