Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Menhengladbahas "Borussia" šķiras no trenera

Menhengladbahas "Borussia" šķiras no trenera
Joss Lūkajs
Foto: AFP

Vācijas bundeslīgas futbola kluba Menhengladbahas "Borussia" vadība nolēmusi lauzt līgumu ar līdzšinējo treneri - holandiešu speciālistu Josu Lūkaju. Iemesls ir neapmierinošie rezultāti šīs sezonas sākumā.

Vakardienas zaudējums derbijā pret "1. FC Köln" (1:2) acīmredzot bija pēdējais piliens Menhangladbahas "Borussia" kluba vadībai - šodien nolemts lauzt līgumu ar komandas galveno treneri - holandiešu speciālistu Josu Lūkaju, kurš "Borussia" vadīja kopš pagājušā gada sākuma (vispirms kā asistents, tad - kā galvenais) un ieveda komandu pirmajā bundeslīgā (pērn menhengladbahieši triumfēja 2. bundeslīgā).

"Vakar un šodien tika apspriesta situācija, kāda izveidojusies ar komandas vadīšanu. Nonācām pie secinājuma, ka turpināsim sezonu bez Josa Lūkaja," šodien paskaidroja "Borussia" prezidents Rolfs Kēnigs. "Joss Lūkajs ir treneris, kas komandu ieveda bundeslīga, tāpēc viņš pelnījis lielu pateicību un respektu. Mēs viņu cienām, tomēr pašreizējie sportiskie rezultāti mūs pamudina ar viņu šķirties."

Pagaidām komandu vadīs līdzšinējais sporta direktors Kristiāns Cīge. "Mēs jau meklējam jaunu treneri, kas derētu komandai, tomēr to darām mierīgi un ar apdomu. Nav pamata steigties, tāpēc esmu gatavs paziņot, ka īslaicīgi komandu vadīšu es," šodien pastāstīja jaunais treneris Cīge.

Menhengladbahas "Borussia", kas pagājušajā sezonā triumfēja 2. bundeslīgā, šo sezonu sākusi ļoti neveiksmīgi. Septiņos mačos iegūti vien trīs punkti par uzvaru pret Brēmenes "Werder", tomēr zaudēts atlikušajos sešos mačos, kas dod pēdējo - 18. vietu - turnīra tabulā. Arī Vācijas kausa izcīņu komanda noslēdza ar bezierunu zaudējumu 1/16 finālā pret Kotbusas "Energie" - 0:3. Neskatoties uz sliktajiem rezultātiem, pēc vakardienas zaudējuma pret ķelniešiem Lūkajs pauda apņēmību turpināt darbu, sakot, ka nezina tādu jēdzienu kā "atkāpties no amata".

Izmantotie resursi:
bundesliga.de


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-10-05 20:55, pirms 16 gadiem
mdaa jau speeles dienaa teica ka , ja vinji zaudes machu tad visdriizak vinjam naksies zaudet darbu
, 2008-10-05 21:09, pirms 16 gadiem
Atceroties, kaa Luhukajs savulaik aizbeega (sic!) no Paderbornas, neticu, ka vinja leksikonaa neietilptu taads vaards kaa "atkaapties no amata". Toreiz kluba vadiiba bija uzsaakusi sarunas ar kaut kaadiem futbolistiem, nekonsulteejoties ar trenera kungu, un trenera kungs pazinjoja, ka uzskatot to par neuzticiibas izteikshanu un taapeec Paderbornas futbolistus vairs netreneeshot un pat nenaakshot uz treninjiem. Paderbornas vadiiba gan publiski pieprasiija Luhukajam atgriezties un pildiit savu liigumu, vinji pat esot samaksaajushi vinjam algu par naakamo meenesi un neesot atprasiijushi ne dienesta auto, ne kluba mobilo telefonu, bet Joss palika stingrs kaa dzelzs - nee un viss.

nezina tādu vārdu kā "atkāpties no amata"
, 2008-10-05 21:13, pirms 16 gadiem
tas pats Cīge, kas agrāk BM kapāja ?
, 2008-10-06 01:07, pirms 16 gadiem
#1 +1000000 .zb, esports,neesat nekada zinju agjentura,so, kuru tas pish (iipashi =acīmredzot bija pēdējais piliens Menhangladbahas "Borussia" kluba vadībai= tad pamekle atrodi kadu viedokli, ne savu, ne no agjenturu izrautaam). ka ir? nolemusi vai lauzusi? a? ko? wannabie raksti florbolu, ka viens no pargajusais
"Stuttgart" futbolisti pēc vārtu guvuma. Foto: Tom Weller/AP/Scanpix
2

Kramariča meistarklase pret "Bayern" un pašu uzvara Štutgartei sniedz sudrabu

Vācijas futbola Bundeslīgā piekto reizi vēsturē sudraba godalgas izcīnījis Štutgartes klubs. Šodien pēdējā kārtā štutgartieši ar 4:0 sakāva Menhengladbahas komandu, kā arī sagaidīja "Hoffenheim" panākumu (4:2) pār Minhenes "Bayern".
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
5

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.
Minhenes "Bayern" un Lovro Zvonareks (Nr. 34) pēc vārtu guvuma. Foto: Michael Weber/Imago Images/Scanpix

Neuzveiktā Leverkūzene grauj, 19 gadīgam horvātam pirmie vārti "Bayern" rindās

Leverkūzenes "Bayer" atliek nezaudēt vēl tikai trijās spēlēs un Šavi Alonso trenētā komanda šosezon būs palikusi neievainota. Vācijas Bundeslīgas priekšpēdējā kārtā leverkūzenieši ar 5:0 satrieca "Bochum", nezaudējot visās 50 līdzšinējās spēlēs šosezon.