Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:123, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Djego Klimovičs pārceļas uz Bohumu

Djego Klimovičs pārceļas uz Bohumu
Djego Klimovičs
Foto: AP

Līdzšinējais Dortmundes "Borussia" argentīniešu uzbrucējs Djego Klimovičs šodien oficiāli parakstīja līgumu līdz 2010. gada 30. jūnijam ar Vācijas bundeslīgas futbola klubu "VfL Bochum". Darījuma summa esot aptuveni 400 000 eiro liela.

Jau pēdējās pāris dienas skaļi tika runāts par to, ka 34 gadus vecais Dortmundes "Borussia" argentīniešu uzbrucējs Djego Klimovičs ir ļoti tuvu pārejai uz citu Vācijas bundeslīgas klubu - "VfL Bochum". Šodien argentīnietis, kuram Dortmundē pie galvenā trenera Jirgena Klopa īpaša loma atvēlēta netika, oficiāli parakstīja līgumu ar "Bochum" līdz 2010. gada 30. jūnijam. Darījuma summa esot aptuveni 400 000 eiro liela. Interesanti, ka "Bochum" ir dortmundiešu viena no niknākajām pretiniecēm, starp tām allaž notiek Revjēras derbijs, jo tās ir viena apvidus komandas.

"Bochum" vajadzība pēc jauna uzbrucēja radusies, jo esošie priekšējās līnijas spēlētāji īpaši produktīvi nedarbojas. Staņislavs Šestaks guvis četrus vārtus (tikpat, cik pussargs Kristofs Dabrovskis), Sinans Kaloglu - trīs, bet Marsins Misjels - divus.

"Saruna ar treneri Marselu Kolleru un menedžeri Tomasu Ernstu man patika. Sajutu uzticību, un komandas taktikai būtu jāpiestāv manam spēles stilam. Pirms pāris nedēļām spēlējām pret "Bochum". Tā ir laba komanda. Es vēlos tai palīdzēt, lai tiktu nosargāta vieta bundeslīgā," šodien presei klāstīja Djego Klimovičs. Viņš līdz šim 187 spēlēs Vācijas bundeslīgā "Wolfsburg" (2002. - 2007.) un Dortmundes "Borussia" (2007. - 2008.) sastāvos ir guvis 63 vārtus. Šosezon argentīnietis laukumā ticis tikai uz desmit īsiem iznācieniem (kopā 90 minūtes) uz maiņu, vārtus negūstot.

"Šis uzbrucēja tips mums pietrūka. Mani visvairāk priecē tas, ka viņš nepārprotami vēlējās pārnākt mūsu pusē," izklāstījis menedžeris Ernsts. "Esam pārliecināti, ka viņš pēc rakstura labi iederēsies komandā." Komandas jaunieguvumam labus vārdus veltīja arī galvenais treneris Kollers, raksturojot Klimoviču kā īstu soda laukuma spēlētāju.

Starp citu, "Bochum" kapteinis, 35 gadus vecais Tomass Zdebels, kurš vienībā spēlē jau kopš 2003. gada, izpelnījies trenera nelabvēlību. Kollers komandas kapteini diskvalificējis nesportiskas rīcības dēļ (Zdebels pateicis, ka tādam trenerim kā Kolleram būtu jāatstāj komanda), kā rezultātā futbolists patlaban trenējas ar otro komandu un, visticamāk, ar to spēlēs 3. līgā.

Izmantotie resursi:
bundesliga.de
kicker.de


, 2009-01-05 21:44, pirms 15 gadiem
nu klimovics ir nopietns pastriprinaajums..tik zeel ka tie gadi
"Stuttgart" futbolisti pēc vārtu guvuma. Foto: Tom Weller/AP/Scanpix
2

Kramariča meistarklase pret "Bayern" un pašu uzvara Štutgartei sniedz sudrabu

Vācijas futbola Bundeslīgā piekto reizi vēsturē sudraba godalgas izcīnījis Štutgartes klubs. Šodien pēdējā kārtā štutgartieši ar 4:0 sakāva Menhengladbahas komandu, kā arī sagaidīja "Hoffenheim" panākumu (4:2) pār Minhenes "Bayern".
Toni Kross. Foto: dpa/picture-alliance/Scanpix
5

EČ saimniece Vācija paziņo kandidātus: trīs pasaules čempioni, bez Hummelsa un Gnabrī

Vācijas futbola izlases galvenais treneris Juliāns Nāgelsmans šodien oficiāli paziņojis 27 kandidātu sarakstu pēc mēneša gaidāmajam Eiropas čempionāta finālturnīram, kas notiks tieši Vācijā. Galīgajā sastāvā nedrīkstēs iekļaut vairāk par 26 spēlētājiem.
Minhenes "Bayern" un Lovro Zvonareks (Nr. 34) pēc vārtu guvuma. Foto: Michael Weber/Imago Images/Scanpix

Neuzveiktā Leverkūzene grauj, 19 gadīgam horvātam pirmie vārti "Bayern" rindās

Leverkūzenes "Bayer" atliek nezaudēt vēl tikai trijās spēlēs un Šavi Alonso trenētā komanda šosezon būs palikusi neievainota. Vācijas Bundeslīgas priekšpēdējā kārtā leverkūzenieši ar 5:0 satrieca "Bochum", nezaudējot visās 50 līdzšinējās spēlēs šosezon.