Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Gvardiola paliek "Barcelona"

Gvardiola paliek "Barcelona"
"Barcelona" prezidents Hoans Laporta un Hoseps Gvardiola
Foto: AFP

Trešdienas pēcpusdienā Spānijas futbola granda "Barcelona" vadība oficiāli paziņoja, ka panākta mutiska vienošanās ar komandas galveno treneri Hosepu Gvardiolu par sadarbību arī nākamajā sezonā.

Pēdējo dienu laikā Spānijas medijos manāmi daudz tika runāts un baumots, kurp pēc sezonas vedīs Hosepa Gvardiolas ceļi [viens no variantiem - Gvardiola kļūs par Sera Aleksa Fergusona aizstājēju "Manchester United" - aut.], un ne velti. Izbijušajam Spānijas izlases futbolistam kabatā bija līgums ar "Barcelona" līdz šī gada vasarai, un, lai gan tā termiņš strauji tuvojās beigu datumam, Gvardiola nesteidzās līgumsaistības pagarināt. Daudzi jau sāka spriedelēt, ka Gvardiolam trūkst motivācijas turpināt darbu ar Barselonas vienību, tāpēc spāņu speciālists vēlas meklēt sev jaunu izaicinājumu.

Trešdienas rītā "Barcelona" kluba vadība gan kliedēja visas baumas un preses konferencē, esot klāt kluba prezidentam Hoanam Laportam, tehniskajam sekretāram Tčiki Begiristainam un pašam Gvardiolam, paziņoja, ka "Peps" pie katalāņu vadības stūres strādās arī nākamsezon. Paredzams, ka līgums tiks parakstīts 1. jūlijā, kad būs ievēlēts jaunais "Barcelona" prezidents.

Sasniegtie rezultāti runā paši par sevi

Gvardiola, kurš pirms pāris dienām nosvinēja savu 39. dzimšanas dienu, ir viens no visu laiku labākajiem "Barcelona" jauniešu akadēmijas audzēkņiem. Savas profesionālā futbolista karjeras laikā viņš 11 sezonas pavadīja katalāņu klubā, kā arī bija ilggadējs Spānijas izlases spēlētājs. Karjeras norietā pārstāvējis Itālijas "Brescia" un "Roma", kā arī Kataras "Al-Ahli" un Meksikas "Sinaloa" klubus, Gvardiola pēc buču kāršanas uz naglas nolēma pievērsties trenera arodam, un 2007. gada vasarā kļuva par "Barcelona B" vienības galveno treneri.

Pirmajā sezonā Gvardiolas vadībā Barselonas rezervju komanda triumfēja "Tercera Division" (4. līga), un, pateicoties labajiem rezultātiem, 2008. gada vasarā viņam tika dota izdevība pie pirmās komandas stūres aizstāt nule kā padzīto Franku Raikārdu. Nebija mazums, kas smīkņāja par jaunieceltā trenera pieredzes trūkumu un paredzēja viņam nosacītu izgāšanos, taču pirmajā sezonā iespētais runā pats par sevi. Gvardiolam vajadzēja tikai vienu sezonu, lai izcīnītu visu - Spānijas "La Liga" čempionu titulu, Karaļa kausu un UEFA Čempionu līgas kausu. Otrās sezonas laikā jau iespēts triumfēt Spānijas Superkausā, UEFA Superkausā un FIFA Pasaules klubu čempionātā, noslēdzot neaizmirstamo 2009. gadu, kurā katalāņi izcīnīja sešas trofejas jeb uzvarēja visos turnīros, kuros piedalījās. Šosezon gan neizdosies atkārtot pērn iespēto, jo pagājušajā nedēļā "Barcelona" pirmo reizi Hosepa Gvardiolas vadībā tika izslēgta no cīņas par uzvaru oficiālā turnīrā - katalāņi kapitulēja "Sevilla" vienības priekšā -, taču vietējā čempionātā un Čempionu līgā Barselonas klubs ir galvenais favorīts.

"Barcelona" Hosepa Gvardiolas vadībā:

Oficiālajāsspēlēs
Spēles95
Uzvaras67
Neizšķirti19
Zaudējumi9
Gūti vārti231
Zaudēti vārti73

Izmantotie resursi:
marca.com


, 2010-01-20 17:53, pirms 14 gadiem
Kur gan citur
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-01-20 18:22, pirms 14 gadiem
Zidane The Best rakstīja: Treneris , kura rīcībā ir fantastiski spēlētāji un komanda.!
Treneris kurš spēja pirmajā savā sezonā izcīnīt visus iespējkamos titulus!
, 2010-01-20 18:24, pirms 14 gadiem
Būtu dīvaini, ja tā nenotiktu!
, 2010-01-20 18:28, pirms 14 gadiem
domāju, ka grūti 38 gadu vecumā debitēt pie viena no pasaules spēcīgākā kluba stūres un izcīnīt visus iespējamos kausus. te tiešām var zust motivācija.
, 2010-01-20 19:49, pirms 14 gadiem
Bet tomēr tas ir ļoti dīvaini, ka līgums ir noslēgts tikai uz nākamo sezonu! Parasti taču gan ar treneriem, gan spēlētājiem tiek noslēgti ilgtermiņa līgumi. Un neticās, ka Barcelona vadība nepiedāvāja līgumu uz garāku termiņu.
, 2010-01-20 20:09, pirms 14 gadiem
ABa rakstīja: Bet tomēr tas ir ļoti dīvaini, ka līgums ir noslēgts tikai uz nākamo sezonu! Parasti taču gan ar treneriem, gan spēlētājiem tiek noslēgti ilgtermiņa līgumi. Un neticās, ka Barcelona vadība nepiedāvāja līgumu uz garāku termiņu.
Peps negribeeja sleegt liigumu, jo vasaraa notiek prezidenta veeleeshanas Barcaa (un jau ir zinaams, ka tas nebuus Laporta, jo triis terminjus peec kaartas sho amatu nevar ienjemt), kaa arii vinsh apsveera domu vispaar atpuusties no futbola. beigaas tomeer paraxtiija, iespeejams, lai noveerstu nervozitaati.
katraa zinjaa Barcaa jau aug naakamais treneris - Luisa Enrikes vadiitie zaljknaabji pretendee uz iekljuushanu segundaa, turklaat shosezon vadoshie filiaales speeleetaaji biezhi brauc uz pirmo komandu.
, 2010-01-20 20:11, pirms 14 gadiem
ABa rakstīja: Bet tomēr tas ir ļoti dīvaini, ka līgums ir noslēgts tikai uz nākamo sezonu! Parasti taču gan ar treneriem, gan spēlētājiem tiek noslēgti ilgtermiņa līgumi. Un neticās, ka Barcelona vadība nepiedāvāja līgumu uz garāku termiņu.
Parakstījis viņš vispār vēl neko nav, ir tikai mutiska vienošanās. Līgumu parakstīs jaunais kluba prezidents, ja viņš to, protams, vēlēsies. Turklāt Gvardiola varēs bez jebkādām sankcijām pamest klubu, ja viņam jaunais prezidents īsti nepatiks.
Par garāku līgumu - Gvardiola pats ir vairākkārt teicis, ka viņam nepatīk ilgtermiņa līgumi. Īstermiņa līgumi palīdz saglabāt motivāciju kārtīgi strādāt. Barcelona, protams, piedāvāja ilgāku līgumu, bet Gvardiola atteicās.
, 2010-01-20 20:39, pirms 14 gadiem
Ok paldies par skaidrojumiem! Ir tapis vismaz skaidrāka situācija Ir jau dzirdēts (lasīts) dažādas baumas, ka it kā Peps esot pieprasījis iegādāties konkrētus spēlētājus un tikai pie tādiem nosacījumiem viņš pagarinās līgumu. Bet tās jau baumas. Šitie skaidrojumi ir sakarīgāki
, 2010-01-20 21:00, pirms 14 gadiem
nevaru pagaidām iedomāties Barselonas komandu bez viņa pie stūres
, 2010-01-20 21:59, pirms 14 gadiem
Bez Pepes vairs nebūtu šī tagadējā Barselona...
, 2010-01-20 22:59, pirms 14 gadiem
ABa rakstīja: Ok paldies par skaidrojumiem! Ir tapis vismaz skaidrāka situācija Ir jau dzirdēts (lasīts) dažādas baumas, ka it kā Peps esot pieprasījis iegādāties konkrētus spēlētājus un tikai pie tādiem nosacījumiem viņš pagarinās līgumu. Bet tās jau baumas. Šitie skaidrojumi ir sakarīgāki
Manuprāt, tās ir muļķības!
, 2010-01-20 22:59, pirms 14 gadiem
Barca7 rakstīja: Bez Pepes vairs nebūtu šī tagadējā Barselona...
man Rijkāra Barsa patika daudz vairāk. uzskatu, ka tā spēlēja arī skatāmāku futbolu.
Žuau Kanselu un Fermins Lopess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Barcelona" atvadās ar uzvaru un no Madrides "Real" atpaliek tieši desmit punktus

Šovakar noslēgusies Spānijas čempionāta 2023./24. gada sezona. Vicečempione "Barcelona" beidzamajā spēlē ar 2:1 izbraukumā pārspēja "Sevilla". Uzvaras vārtus iesita Fermins Lopess.
Toni Kross. Foto: Reuters/Scanpix
6

''Real'' fani atvadās no Krosa, klubs spēlē neizšķirti pret ''Real Betis''

Sestdienas vakarā pēdējo spēli Madrides ''Real'' skatītāju priekšā aizvadīja vācietis Toni Kross, kurš šonedēļ paziņoja par karjeras noslēgšanu pēc 2024. gada Eiropas čempionāta. No vācieša silti atvadījās gan komandas personāls un komandas biedri, gan atnākušie līdzjutēji, taču 38. kārtas spēlē pret ''Real Betis'' tika spēlēts neizšķirti 0:0.
Viktors Cihankovs. Foto: AFP/Scanpix
6

Ukraiņu vakars Žironā noslēdz "La Liga" pārsteidzošākās komandas sezonu

Spānijas futbola čempionātā "La Liga" noslēdzošo spēļu kārtu ievadīja trešās vietas ieguvējas "Girona" graujoša uzvara ar 7:0 pret priekšpēdējās vietas īpašnieci "Granada". Divus vārtus uzvarētāju labā guva Viktors Cihankovs, bet Artems Dovbiks ar trīs goliem pārņēma sezonas labākā vārtu guvēja statusu.