Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:122, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

"Zaragoza" atlaiž galveno treneri Marselino

"Zaragoza" atlaiž galveno treneri Marselino
Marselino (pa labi) "Zaragoza" treniņā kopā ar vārtsargu Havjeru Lopesu (vidū) un savu palīgu Rubenu Uriju
Foto: EFE

Spānijas futbola "La Liga" čempionāta kluba "Real Zaragoza" vadība, balstoties uz komandas neveiksmīgo sniegumu, nolēmusi atlaist līdzšinējo galveno treneri Marselino.

Saragosas kluba vadība šo lēmumi pieņēma pēc šo sestdien aizvadītās Spānijas čempionāta 14. kārtas spēles, kurā "Zaragoza" savā laukumā spēles izskaņā ar 1:2 piekāpās "Athletic Bilbao", pamatojot to ar komandas neveiksmīgo sniegumu. Saragosas klubs "La Liga" čempionātā ieņem necilo 17. vietu, par diviem punktiem apsteidzot izkrišanas zonā esošo Santanderas "Racing". Kā tiek ziņots, Marselino vietu pagaidām ieņems "Zaragoza" rezervju komandas treneris Hose Aurelio Gajs.

44 gadus vecais Marselino par "Zaragoza" vienības galveno treneri kļuva 2008. gada maijā, pieņemot izaicinājumu vienas sezonas laikā no Spānijas pēc spēka otrā čempionāta "Liga Adelante" iekļūt "La Liga". Pirms tam Marselino atteica "Valencia" piedāvājumam un pēcāk, kad Madrides "Real" atlaida Berndu Šusteru, kļuva par Spānijā vislabāk apmaksāto treneri. Izvirzītais uzdevums tika paveikts godam, tomēr atgriešanās augstākajā sabiedrībā Saragosas vienībai pagaidām nav bijusi tik veiksmīga kā iecerēts.

Jāpiemin, ka Marselino savulaik kā spēlētājs pārstāvējis vairākas Spānijas jauniešu izlases un tādus spāņu klubus kā "Levante" un "Sporting Gijon", profesionāļa karjeru gan noslēdzot salīdzinoši agri - jau 26 gadu vecumā. Pēcāk pievērsies trenera arodam, Marselino pirms pārcelšanās uz Saragosu vadīja tādas vienības kā "Sporting Gijon", "Recreativo" un "Racing Santander", ar ko 2007./2008. gada sezonā "La Liga" sasniedza austo 6. vietu, kas ir kluba labākais sasniegums čempionātā pēdējo 70 gadu laikā.

Izmantotie resursi:
espn.com


Žuau Kanselu un Fermins Lopess. Foto: EPA/Scanpix
1

"Barcelona" atvadās ar uzvaru un no Madrides "Real" atpaliek tieši desmit punktus

Šovakar noslēgusies Spānijas čempionāta 2023./24. gada sezona. Vicečempione "Barcelona" beidzamajā spēlē ar 2:1 izbraukumā pārspēja "Sevilla". Uzvaras vārtus iesita Fermins Lopess.
Toni Kross. Foto: Reuters/Scanpix
6

''Real'' fani atvadās no Krosa, klubs spēlē neizšķirti pret ''Real Betis''

Sestdienas vakarā pēdējo spēli Madrides ''Real'' skatītāju priekšā aizvadīja vācietis Toni Kross, kurš šonedēļ paziņoja par karjeras noslēgšanu pēc 2024. gada Eiropas čempionāta. No vācieša silti atvadījās gan komandas personāls un komandas biedri, gan atnākušie līdzjutēji, taču 38. kārtas spēlē pret ''Real Betis'' tika spēlēts neizšķirti 0:0.
Viktors Cihankovs. Foto: AFP/Scanpix
6

Ukraiņu vakars Žironā noslēdz "La Liga" pārsteidzošākās komandas sezonu

Spānijas futbola čempionātā "La Liga" noslēdzošo spēļu kārtu ievadīja trešās vietas ieguvējas "Girona" graujoša uzvara ar 7:0 pret priekšpēdējās vietas īpašnieci "Granada". Divus vārtus uzvarētāju labā guva Viktors Cihankovs, bet Artems Dovbiks ar trīs goliem pārņēma sezonas labākā vārtu guvēja statusu.