Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource651), Fid:2965, Did:0, useCase: 3

FIFA darbinieks Vengers Vācijas pāragro izstāšanos saista ar politiskiem iemesliem

Agris Suveizda

FIFA darbinieks Vengers Vācijas pāragro izstāšanos saista ar politiskiem iemesliem
Arsēns Vengers. Foto: EPA/Scanpix

Ilggadējais Londonas "Arsenal" galvenais treneris Arsēns Vengers ar klubiem nestrādā jau četrarpus gadus, taču jau trīs gadus ir FIFA futbola globālās attīstības vadītājs. Tehniskās izpētes darba grupas preses konferencē franču speciālists, vaicāts par Vācijas pāragro izstāšanos, izcēlies ar negaidītiem komentāriem.

"Piedaloties Pasaules kausā, zini, ka nedrīksti zaudēt pirmajā spēlē. Komandas, kurām ir laba lielo turnīru pieredze, kā Francija un Anglija, savu pirmo spēli aizvadīja labi. Komandas, kuras bija mentāli gatavas un koncentrējās sacensībām, nevis politiskām demonstrācijām," pauda Vengers, netieši norādot uz Vācijas futbolistu žestu pirmās spēles kopbildē, kurā vācieši aizklāja muti ar roku un protestēja pret varavīksnes kapteiņa apsēja aizliegšanu.

Vācija turnīru sāka ar sensacionālu zaudējumu Japānai (1:2), taču spēli sāka krietni labāk, bija vadībā un mačā radīja krietni vairāk vārtu gūšanas situāciju, xG rādītājā pretiniekus apsteidzot par diviem vārtiem. Japāna spēli salauza ar taktikas maiņu, spēlētāju maiņām un momentu realizāciju. Visās trijās spēlēs Vācija xG rādītājā bija labāka pār pretiniecēm (pret Spāniju pārākums gan bija tikai pusvārtu apmērā). Pret Spāniju tika fiksēts neizšķirts 1:1, Kostariku vācieši uzveica ar 4:2, taču Spānijas zaudējuma Japānai (1:2) dēļ palika aiz borta.

No pirmās kārtas zaudētājām divas izlases gan tika tālāk – Senegāla, kas sāka ar 0:2 pret Nīderlandi, un Argentīna, kas sāka ar 1:2 pret Saūda Arābiju. Savukārt Beļģija izstājās pēc uzvaras pirmajā kārtā pār Kanādu (1:0). No septiņām OneLove kampaņas dalībniecēm turnīrs jau ir beidzies Vācijai, Beļģijai, Velsai un Dānijai, bet cīņu par trofeju turpina Nīderlande, Anglija un Šveice.

Izmantotie resursi:
https://www.skysports.com/football/...

Noderīgas saites:

PK 2022 jaunumi
Kalendārs un rezultāti
Turnīra tabulas
"William Hill" prognožu spēle

Kur skatīties spēles?

“Forum Cinemas” sadarbībā ar “WilliamHill TV” piedāvā ekskluzīvu iespēju skatīties PK futbolā uz lielā kino ekrāna k/t “Kino Citadele” tiešraidē ar oriģinālo skaņu no stadiona – ļaujot apmeklētājiem pilnībā iejusties stadiona atmosfērā.

PK futbolā lielākajos sporta bāros Latvijā O'Learys Akropolē Rīga un Riga Plaza. Vairāk kā 70 TV ekrāni, boulings, biljards, virtuālās realitātes un sporta simulatori!

  +6 [+] [-]

, 2022-12-04 19:14, pirms gada
Tas tā maigi jeb politkorekti pateikts. Un nav nemaz jābūt Vengeram, bet vienkāršam cilvēkam, kurš futbolu skatās reizi 2 gados

     [+] [-]

, 2022-12-04 19:16, pirms gada
Kas tas pa xG sviestu?

  +6 [+] [-]

, 2022-12-04 19:27, pirms gada
Tradicionālās ģimenes vērtības tomēr ir pāri visam, un šeit tas tikai lieku reizi ir redzams.

  +6 [+] [-]

, 2022-12-04 19:28, pirms gada
Malacis, tieši pateica! Un pareizi! Pasaules čempī jādomā par futbollu nevis demonstrācijām.

  +1 [+] [-]

, 2022-12-04 19:33, pirms gada
xG ir rādītājs cik vārus ir komanda ir izveidojusi(sitieni vārtu rāmī,pa vārtiem).Vairāk to rāditāju apkopo pēc spēles,bet bumba ir apļa un ne katreiz šis rādītājs palīdz uzvarēt.Vispār jau friči pēc grupu turnīra bija 1.vietā izveidoto vārtu gūšanas momentu ziņā,pa lielam tas arī xG rādītājs ir gan tur vēl citi parametri.

  +3 [+] [-]

, 2022-12-04 20:45, pirms gada
Heiteris parastais rakstīja: Kas tas pa xG sviestu?
Izskatās ka Tu no futbola esi vēl tālāks nekā Latvija no normālas Saeimas un valdības

     [+] [-]

, 2022-12-06 20:23, pirms gada
Simtiem krāsās laistās mūsu varavīksne.