Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:319, Did:0, useCase: 3

Autors: Niklāvs Švēde

Laporta: "Valdess ir pelnījis vietu Spānijas izlasē"

Laporta: "Valdess ir pelnījis vietu Spānijas izlasē"
Viktors Valdess darbībā
Foto: AFP/ Scanpix

Spāņu futbola granda "Barcelona" prezidents Huans Laporta atzinis, ka viņa komandas vārtsargs Viktors Valdess viennozīmīgi ir pelnījis vietu Spānijas izlases sastāvā šovasar gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā Dienvidāfrikā.

28 gadus vecais "Barcelona" kluba audzēknis Valdess, jau vairākas sezonas esot pašreizējās Spānijas čempiones un UEFA Čempionu līgas ieguvējas pamatvārtsargs, līdz šim tā arī nav aizvadījis nevienu spēli Spānijas valstsvienības sastāvā. Iepriekšējās sezonās Valdess nereti pieļāva muļķīgas kļūdas, taču šo sezonu aizvada praktiski nevainojami un ir viens no "Barcelona" līderiem. Līdz ar to aktuāls ir jautājums, vai Visentes del Boskes vadībā Valdesam beidzot tiks dota iespēja sevi pierādīt Eiropas čempionu spāņu formastērpā?

Trešdienas vakarā Barselonas vienība savā laukumā ar 3:0 pārspēja Lakorunjas "Deportivo", un Valdess jau 18. reizi šīs sezonas "La Liga" čempionāta 32 spēlēs savus vārtus nosargāja neiekarotus. Kopumā Valdess šosezon Spānijas čempionātā kapitulējis tikai 19 reizes, esot uz pareizā ceļa, lai trešo reizi karjerā iegūtu leģendārā spāņu vārtsarga Rikardo Samoras vārdā nosaukto trofeju, kas ik sezonu tiek piešķirta "La Liga" labākajam vārtsargam, kurš aizvadījis vismaz 28 spēles (rādītājs: zaudētie vārti / nospēlētie mači).

Spānijas izlases vārtos pirmā un otrā numura vieta tiek atvēlēta attiecīgi Ikeram Kasiljasam ("Real Madrid"), kurš arīdzan ir valstsvienības kapteinis, un Hose Reinam ("Liverpool"), taču "Barcelona" prezidents Laporta uzskata, ka arī Valdesam šovasar Dienvidāfrikā viennozīmīgi būtu jābūt del Boskes komandas sastāvā: "Viņš ir labākais vārtsargs līgā, un nav šaubu, ka viņš to ir pelnījis. Visi to apzinās. Es vēlos viņu šovasar redzēt Spānijas izlases sastāvā Pasaules kausa izcīņā."

Jāpiemin, ka savulaik Valdess pārstāvējis Spānija U18, U19, U20 un U21 izlases, kā arī aizvadījis 10 spēles Katalonijas izlases sastāvā. Futbola leģandas Johana Kruifa vadītajai izlasei nav atļauts piedalīties UEFA un FIFA rīkotajos turnīros, taču tie ik gadu aizvada vismaz vienu oficiālo draudzības spēli.

"Racing" kapteinim Munitim sezona beigusies

Tikmēr Santanderas "Racing" klubam sezonas atlikušo daļu nāksies iztikt bez komandas kapteiņa Pedro Munitisa, kurš savainojis ceļgala saites un laukumā nevarēs iziet vismaz sešas nedēļas. Savainojumu 34 gadu vecais pussargs, kurš savulaik trīs sezonas aizvadījis Madrides "Real" sastāvā, guva trešdienas vakara spēlē pret Barselonas "Espanyol" (3:1).

Izmantotie resursi:
espn.com


, 2010-04-15 17:06, pirms 14 gadiem
Patiesībā jāpiekrīt vien ir, jo Valdess šo sezonu aizvada nevainojami, ne par kapeiku sliktāk par Kasiljasu.

Spānijā diemžēl viss notiek pēc dinastijas principa. No vienas puses jau skaisti, bet tas neveicina progresu.
, 2010-04-15 17:08, pirms 14 gadiem
Nu,bet protams ka pelnijis,otra vatrsarga vietu!!!!

Nezinu kam janotiek lai Valdess izkonkuretu Ikleru no pamatsastava!!!
, 2010-04-15 17:11, pirms 14 gadiem
Es saku ka jadod vinam iespeja
, 2010-04-15 17:17, pirms 14 gadiem
Boske,nemainis uzvaretaju sastavu!!! Kapec vinam butu tagad jamaina,ja nem vera ka Iklers loti labi atvaira pendeles!!!
Slēpts komentārs: AUSTRALIA
, 2010-04-15 17:37, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: Boske,nemainis uzvaretaju sastavu!!! Kapec vinam butu tagad jamaina,ja nem vera ka Iklers loti labi atvaira pendeles!!!
Kas tev tie par Ikleriem? ir Ikers!!
, 2010-04-15 17:44, pirms 14 gadiem
Valdess nenoliedzami ir labs, bet nav nekādas garantijas, ka pēkšņi sākot spēlēt izlasē neparādīsies kļūdas un nestabils sniegums. Ar Ikeru tādu problēmu nebūs nekad. Paņemt par otro var, bet uz laukuma tiks tikai, ja Kasiljas gūs traumu, kas ir maz ticams.
, 2010-04-15 17:49, pirms 14 gadiem
Ja nedos iespēju, tad arī nekad nespēlēs...
, 2010-04-15 18:05, pirms 14 gadiem
Shed rakstīja: Valdess nenoliedzami ir labs, bet nav nekādas garantijas, ka pēkšņi sākot spēlēt izlasē neparādīsies kļūdas un nestabils sniegums. Ar Ikeru tādu problēmu nebūs nekad. Paņemt par otro var, bet uz laukuma tiks tikai, ja Kasiljas gūs traumu, kas ir maz ticams.
Vēl jau Reinam garām jātiek.Kaut gan Valdesam tagad tikai sākas īstais vārtsargu vecums, bet problēma tā,ka Ikers ir tikai par gadu vecāks,tā kā var sanākt viņā ēnā (izlasē) pavadīt visu savu karjeru,līdzīgī kā ar Kanjisaresu, pēc tās nelaimīgās traumas,kā palaida Ikeru viņa vietā,tā atpakaļ tā pa īstam izlasē (domāju,pamatsastāvā) vairs netika
, 2010-04-15 18:05, pirms 14 gadiem
Modritis rakstīja: Nu,bet protams ka pelnijis,otra vatrsarga vietu!!!!

Nezinu kam janotiek lai Valdess izkonkuretu Ikleru no pamatsastava!!!
Tur jau tā lieta, ka pat ja Valdess būtu labāks par Ikeru un Kasiljass pieļautu vienu ķļūdu pēc otras, nekas jau nemainītos, jo Spānijā ir dinastijas princips vārtsargu izvēlē. Nebūtu toreiz Kanjisaresam tā muļķīgā trauma, viņš vēl ilgi būtu Spānijas izlases 1.vārtsargs.

Un nedomāju, ka tas pats Reina ir sliktāks par Ikeru, iespējams, ka vismaz tik pat labs. Otro vietu patiesībā atdotu Reinam, zinot, ka 1.vieta ir rezervēta neatkarīgi no visiem blakusapstākļiem.
, 2010-04-15 18:35, pirms 14 gadiem
nezinu cik labs šosezon ir bijis Valdess...bet Reina ir bijis labākais Liverpool spēlētājs šosezon un arī EPL(manuprāt)...uzskatu ka Reinai jābut vai nu pirmajam vai otrajam vārtsargam...bet Kasiljass kā jau kapteinis obligāti būs pamatvārtsargs diemžēl!
, 2010-04-15 19:20, pirms 14 gadiem
Pilnīgi dusmas metas, ka Valdessu neņem izlasē nu vismaz kā 2 numuru !!!
, 2010-04-15 22:24, pirms 14 gadiem
žēl, protams. tikt jau domāju tiks, kā trešais. kas tad tur vēl konkurē par trešo, Lopezs, vai kā viņš tur bija, no Villareal? Kasiljass ir dieva kārtā Spānijā. zelta puisēns, kas neskatoties uz to, cik labi vai slikti spēlē, būs Nr.1 un kapteinis vienmēr. žēl tikai, ka pēdējā laikā Kasiljass ir manāmi regresējis un pieder pie to vārtsargu grupas, kuri var izvilkt neticamas bumbas, bet ielaist vēl neticamākas. kā arī kļūdās Kasiljass pārāk bieži... savukārt Valdess šosezon ir labs. trešais jau būs, bet nekas vairāk, diemžēl.
, 2010-04-15 23:04, pirms 14 gadiem
Stulbums tas ir, bet jāsamierinās. Pat ja paņemtu Valdesu, tad tiešām kā 2o vai 3o vārtsargu un viss. Kasiljass jau cik gadus spēlē izlasē, bet Valdes jau pēkšņi arī nevar būt pirmais GK uzreiz pirms PK.
Gribētos, lai viņu kādreiz izmēģina kādā draudzības spēlē.
, 2010-04-16 01:17, pirms 14 gadiem
Domāju ,ka jāsūta abi - gan Kasiliass ,gan Valdess - tad varētu myb kāduy konkurenci manīt starp abiem un konkurence tak ir pamats panakumiem
, 2010-04-16 15:08, pirms 14 gadiem
Viennozīmīgi Valdess ir vienā līmenī ar Ikeru vismaz šajā sezonā....Reina lai sēž mājās un skatās pa TV. Un pirmais numurs ir Valdes, jo viņš sezonā ir nostāvējis labāk pēc statistikas un viņa komanda ir sasniegusi daudz vairāk kā Ikera tā ka Ikeram jāpaiet nost !!!
Džons Terijs 
Foto: AFP/Scanpix
19

Terijs beidz karjeru Anglijas izlasē

Ilggadējais Anglijas futbola valstsvienības kapteinis Džons Terijs paziņojis, ka 31 gada vecumā nolēmis koncentrēties klubu karjerai ar Londonas "Chelsea" vienību un karjeru izlasē pēc deviņiem gadiem beidz.
Francs Bekenbauers 
Foto: AP/Scanpix
22

FIFA plāno mainīt futbola noteikumu nianses

Starptautiskā Futbola federāciju Asociācija (FIFA) plāno veikt zināmas izmaiņas futbola noteikumu niansēs, īpaši par aizmugures stāvokļa fiksēšanu un sarkano kartīšu piešķiršanu par pārkāpumiem soda laukumā.
Nikolā Anelkā
Foto: AFP/Scanpix
31

Anelkā diskvalificē uz 18 spēlēm, Evrā - uz piecām

Šodien Francijas Futbola federācija lēma par to, cik bargi sodīt Pasaules kausa izcīņas antivaroņus. Visbargākais sods, protams, tika Nikolā Anelkā, kurš ir diskvalificēts uz 18 mačiem, savukārt kapteinim Patrisam Evrā būs jāizlaiž piecas spēles.