Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Edmunds Novickis

"Shinnik" piekāpjas "Spartak"

"Shinnik" piekāpjas "Spartak"
Juris Laizāns
Foto: championat.ru

Šodien aizvadītas vairākas Krievijas futbola kausa izcīņas astotdaļfināla spēles. Jura Laizāna pārstāvētais Jaroslavļas "Shinnik" savā laukumā ar 1:2 zaudēja Maskavas "Spartak". Laizāns nospēlēja otro puslaiku.

Uzreiz jāsaka, ka abas komandas nespēlēja labākajos sastāvos, pietaupoties Krievijas Premjerlīgas mačiem. "Shinnik" nemaz nepieteica savu līderi Denisu Bojarincevu, tāpat sākumā atpūta tika dota Jurim Laizānam. Līdzīgi arī Maskavas "Spartak" treneris Mikaels Laudrups nelaida laukumā visus labākos.

"Spartak" vadībā izvirzījās pirmā puslaika pēdējā minūtē, un pēc pārtraukuma spēlē iesaistījās arī Laizāns. Otrā puslaika sākumā "Spartak" panāca 2:0, bet drīz vien "Shinnik" vienus vārtus atguva (1:2). Atlikušajā laikā "Shinnik" visādi centās izraut vismaz neizšķirtu, un dažas reizes uzbrukumus aktīvi organizēja arī Laizāns. Tāpat mūsu futbolists izmēģināja veiksmi ar tālsitienu. Tomēr visas pūles izrādījās veltas - "Spartak" uzvarēja ar 2:1 un iekļuva ceturtdaļfinālā.

Jāpiebilst, ka šīs abas komandas turpat Jaroslavļā tiksies arī sestdien, tikai jau Premjerlīgas ietvaros. Tiek uzsvērts, ka gaidāmā mača nozīme ir daudz lielāka nekā kausa spēlei. "Shinnik" pamatīgi jāpapūlas, lai nosargātu vietu Premjerlīgā, savukārt "Spartak" mērķis ir iekļūšana medaļnieku skaitā.

No citām šīs dienas kausa izcīņas spēlēm jāizceļ Novosibirskas "Sibir" sniegums. Šī Krievijas 1. divīzijas komanda 1/16 finālā no tālākas cīņas spēja izsist Sanktpēterburgas "Zenit", bet šodien 1/8 finālā izbraukumā tika galā ar vēl vienu Premjerlīgas klubu "Krylya Sovetov" - 2:0.

Krievijas kausa izcīņa. 1/8 pāri

SpēleRezultāts
Dinamo - SKA 2:0
CSKA - Baltika 1:0
Lokomotiv - Vityaz 1:0
Shinnik - Spartak (M) 1:2
Moskva - Terek 3:0
Tomj - Volga2:2; papildl. 2:2; 11m 4:1
Krylya Sovetov - Sibir 0:2
Rubin - Amkar 0:0; papildl. 0:0; 11m 4:1

Slēpts komentārs: Barca7
Slēpts komentārs: kangarz
Valērijs Šabala (Nr. 20) un Hojņices "Chojiczanka" futbolisti pēc uzvaras. Piotr Matusewicz/PressFocus
1

19 gadniekam Rimovičam un pieredzējušajam Šabalam vārtu guvumi sezonas beigās

Čehijas Nacionālās un Polijas trešās spēcīgākās līgas pēdējo kārtu spēlēs rezultatīvi sita Latvijas futbolisti Renards Rimovičs un Valērijs Šabala.
Bjalistokas "Jagiellonia" komanda un līdzjutēji. Foto: Kamil Świrydowicz/Jagiellonia Białystok
3

Bjalistoka pirmoreiz triumfē Ekstraklasē, latvieši pēdējo kārtu vēro no malas

Otro gadu pēc kārtas Polijas futbola Ekstraklases trofeju kāda komanda izcīnīja pirmoreiz, šoreiz kluba spilgtāko sasniegumu nopelnot Bjalistokas "Jagiellonia" vienībai, kas sīvā neklātienes sacīkstē par titulu pieveica Vroclavas "Śląsk".
Artūrs Karašausks. Foto: FK Liepāja
23

Pertija apstiprina Karašauska atgriešanos un trīs izīrēto atsaukšanu no "Grobiņas"

"Liepājas" futbola kluba galvenais treneris Tamazs Pertija preses konferencē pēc sakāves pret "Valmieru" (0:3) apstiprināja, ka panākta vienošanās par Artūra Karašauska atgriešanos vienībā un ka līdz ar jūniju no "Grobiņas"/LFS tiks atsaukti trīs izīrētie spēlētāji Roberts Meļķis, Paps Dudū un Jasuhiro Hanada.