Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Rudņevs debitējis Ungārijā, "Daugava" cer uz kompensāciju

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Rudņevs debitējis Ungārijā, "Daugava" cer uz kompensāciju
Artjoms Rudņevs (pa kreisi) pērn ar Daugavpils
"Daugavu" izcīnīja Latvijas kausu futbolā
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas izlases futbolists Artjoms Rudņevs sestdien beidzot debitēja Ungārijas kluba "ZTE" sastāvā, vietējā čempionāta mačā pret "Nyiregyhaza" iznākot laukumā uz maiņu otrajā puslaikā. Savukārt futbolista bijušajam klubam Daugavpils "Daugava" atliek cerēt uz kompensāciju par Artjoma došanos uz citvaltsu klubu.

Sestdien, 9. maijā, Ungārijas čempionāta 27. kārtas mačā sava jaunā kluba "Zalaegerszeg" pamatsastāvā beidzot debitēja Latvijas uzbrucējs Artjoms Rudņevs, kurš pret "Nyiregyhaza" (2:0) laukumā devās uz maiņu mača 61. minūtē. Lai gan Artjoms uz "ZTE" pārgāja jau ziemas transfēru logā, līdz pat pagājušajai nedēļai viņš oficiāli nedrīkstēja iziet laukumā jaunā kluba sastāvā, jo FIFA lēma par pārejas tiesisko pusi - Rudņevam taču spēkā vēl bija kontrakts ar "Daugavu"... Tomēr FIFA lēmums futbolistam un ungāru klubam izrādījies labvēlīgs - par visu pēc kārtas sīkāk sarunā ar eSports.lv pastāstīja gan pats Rudņevs, gan arī "Daugavas" direktors Aleksandrs Isakovs.

"Izgāju laukumā uz minūtēm 30, it kā nospēlēju diezgan labi. Bija pāris visai labu momentu, varēju iesist, taču mazliet pietrūka. Līdz šim nav bijusi liela spēļu prakse, tāpēc tā," debijas maču komentēja Rudņevs. "Pagaidām vēl nekas nav pilnībā skaidrs sakarā ar FIFA lēmumu, taču oficiāli spēlēt drīkstēju. Ko viņi lēma visu šo laiku - nezinu. Līdz šim katru dienu trenējos pa divām reizēm, bet spēļu prakses nebija - tagad vismaz varu spēlēt arī normālā līmenī. Apstākļi šeit ir labi."

Jautāts par konkurenci klubā, Rudņevs uzsvēra, ka tā ir vidēja: "Četri uzbrucēji uz divām vietām. Divi uzbrucēji ir patiešām labi - konkurence ir, bet tādai jābūt katrā komandā. Strādāju pie tā, lai visi redzētu, ka esmu pelnījis vietu pamatsastāvā."

Savukārt Daugavpils "Daugavas" direktors Aleksandrs Isakovs eSports.lv pastāstīja, kāpēc tiesiskajā ziņā Rudņevs drīkstēja spēlēt "ZTE" un kāda gaidāma lietas turpmākā attīstība: "Jā, arī es internetā skatījos, ka viņš ir debitējis. Viņam bija spēkā līgums ar mums, un arī Latvijas Futbola federācija to apstiprināja FIFA, [LFF ģenerālsekretārs Jānis] Mežeckis teica, ka likums ir mūsu pusē. Tomēr tagad pieņemts lēmums, ka Rudņevs drīkst spēlēt "ZTE", FIFA to atļāvusi. Savukārt mums atliek cīnīties par kompensāciju. Sanākusi tāda nestandarta situācija, taču process vēl turpināsies, jo ungāru klubam jānorēķinās ar mums finansiālajā ziņā. Nesaprotams lēmums - galvenais, ka viņš drīkst spēlēt, bet klubiem vēl savā starpā jānorēķinās par finansiālo pusi... Lieta vēl var ilgt mēnešiem. Mēs cīnīsimies, lai dabūtu kompensāciju. Mēs neesam ienaidnieki, taču jebkuru lietu būtu jānokārto cilvēcīgi - tāpēc piedāvājām viņam dažādus variantus, taču viņš nolēma sadarboties ar aģentiem un aizbrauca prom."

  +1 [+] [-]

, 2009-05-11 19:41, pirms 15 gadiem
Nu ko, lai veicas!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-05-11 23:56, pirms 15 gadiem
neko nedabūs jo līgumi latvijas futbolā fufelis vien ir.kuram iespējas tas aizbrauc bet klubi neko nedabū,jo par tādiem līgumiem kādus slēdz te fifa jāsmejas.un vēl saka cīnīsies,kaut gan saprot ka neko nedabūs.vēl tas parāda arī kā strādā federācija.