Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Miķelis Osis

Gauračam sezona dublieros noslēgusies

Gauračam sezona dublieros noslēgusies
Edgars Gauračs

Ar pamatīgu sakāvi 0:4 "Primavera" čempionāta ceturtdaļfinālā šodien sezona noslēgusies Edgara Gaurača pārstāvētajai "Ascoli" dublieru komandai. eSports.lv šodien sazvanījās ar pašu futbolistu, lai uzzinātu sīkāk par spēli un viņa turpmākajiem plāniem.

Šodien "Ascoli" dublieri ar 0:4 atzina Milānas "Inter" pārākumu, kas klubam liedza turpināt cīņu par "Primavera" jeb Itālijas dublieru čempionāta titulu. Jāpiebilst, ka sezonā "Ascoli" savā grupā (kopā tādu bija trīs) ieņēma pirmo vietu, un komanda skaitījās viena no čempionāta favorītēm. Tiesa gan, "Inter" dublieri savā grupā bija tikai ceturtie, kas gan nemazina slavenā itāļu kluba spēku - it īpaši izslēgšanas spēlēs. Mačs sākās jau pulksten 12 pēc vietējā laika, un pusfinālā iekļuva Milānas "Inter" dublieri.

Visas 90 minūtes kā vienīgais "Ascoli" dublieru uzbrucējs spēlēja mūsu Edgars Gauračs, kurš "Primavera" izšķirošo spēļu dēļ izlaida Baltijas Kausa izcīņu Latvijas U-21 izlasē. Mūsu uzbrucējam mača gaitā bijušas pāris izdevības gūt vārtus - kā raksta sportevai.it , Edgars visu maču bijis nemanāms, ja neskaita divas epizodes, kuras gan viņš nav realizējis. Par demonstrēto sniegumu Edgars saņēmis atzīmi "6" - trešo augstāko savā komandā.

eSports.lv šodien nolēma sazināties ar Edgaru, lai noskaidrotu sakāves iemeslus, kā arī mūsu futbolista turpmākos plānus gan šosezon, gan vispār karjerā.

"Jā, negāja pārāk labi... Pirmajā puslaikā vēl tā nekas - viss bija normāli, tikai ielaidām vārtus no stūra sitiena. Kopumā pirmajās 45 minūtēs spēle normāla, pēc momentiem līdzīgi. Otrajā puslaikā jau ielaidām otros vārtus, vēl divus dabūjām pretuzbrukumos iekšā - 0:4 arī beidzās. "Inter" bija spēcīgāki - kremt, ka patrāpījās mums pretī tieši Milānas klubs, bet - ko darīt? Centāmies, bet nesanāca...

Tā kā tas bija ceturtdaļfināls, zaudējums nozīmē, ka čempionāts mums ir beidzies. Neesam noslēguši to uz pozitīvākās nots - 0:4 nav patīkams noslēgums, bet, skatoties atpakaļ, varam būt apmierināti - uzvarējām grupā, "Ascoli" vispār pirmoreiz tiek tālāk. Pēc spēles visi mums pateicās, no laukuma nogājām paceltām galvām - pretinieki bija labāki - neko darīt.

Par savu spēli - ziniet, grūti gāja. Komanda vairāk spēlēja no aizsardzības, biju viens uzbrukumā un man palīdzēja tikai no flangiem. Tā ka grūti bija kaut ko izveidot - radās gan pāris momenti, sitieni - gan ne īpaši bīstami. Sākumā bija visgrūtāk."

Par savu "sešinieku" presē Gauračs vēl nebija informēts, taču pastāstīja, ka "Primavera" izslēgšanas spēles Itālijā nav palikušas bez ievērības: "Bija tiešā translācija "SKY" TV kanālā, arī pa radio. Daudz skatītāju bija - visas vietas tribīnēs aizpildītas. Daudz līdzjutēju bija no "Inter" nometnes, taču izskatījās, ka vairāk cilvēku tomēr atbalstīja "Ascoli", jo stadions Ortonā no mūsu pilsētas nav tālu. Atbalsts un atmosfēra bija lieliska. Grūti pateikt, cik tieši bija skatītāju, bet pāris tūkstošu noteikti."

Jautāts par saviem plāniem nākotnē Gauračs ir visai optimistisks: "Pēc spēles atnāca kluba prezidents un direktors, pateicās par veiksmīgo un panākumiem bagāto gadu. Viņi teica, ka pāris cilvēki būs pirmajā komandā. Avīzes raksta, ka kādi pieci cilvēki no dublieriem pēc aizvadītās sezonas pretendē uz vietu pirmajā komandā. Ceru, ka esmu tajā skaitā. Redzēsim, kas tiks izlemts - vai mani šeit atstās. Varbūt turpināšu spēlēt kādā citā klubā nākamsezon. Tuvākajā nākotnē viss kļūs skaidrs. Konkrēti gan nezinu - šeit atlikušas trīs nedēļas.

Par citiem variantiem pagaidām nemāku teikt, jo nezinu - palikšu Itālijā vai ne. Bija "Liepājas metalurga" variants - nezinu īsti, vai tas vēl spēkā. Pagaidām neko neizslēdzu, jo labi, ja futbolistam ir vairāki varianti."


, 2008-06-02 19:28, pirms 16 gadiem
tikai ne Latviju , nu joptvai !
, 2008-06-02 19:40, pirms 16 gadiem
loti ceru..ka tiesam nostabilizesies pamatkomandaa... jebkuraa gadiijumaa..italijas 2 sp liga..ir loti augsta limenja turniirs..
, 2008-06-02 19:43, pirms 16 gadiem
Butu labāk ja viņš paliktu Itālijā un turpinātu tur spēlēt(tur protams ka ir augstāks līmenis nekā citur).......jaceņšas nostabiizēties pamatkomanda
, 2008-06-02 19:48, pirms 16 gadiem
diez kapeec vinju neaicina uz izlasi?
Slēpts komentārs: ervains91
, 2008-06-02 20:04, pirms 16 gadiem
mairis95 rakstīja: diez kapeec vinju neaicina uz izlasi?

aicina..bet netiek jau iisti sastaavaa.. treneeru izpratnee... ir jau mums tajaa u21 labi uzbruceeji..te pat virsliigaa...
bet ..cerams..ja buus praxe augstaa limenii...tad ir potensiaals uz nakotnes nacionalo pieauguso izlasi...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2008-06-02 20:38, pirms 16 gadiem
marisb11 rakstīja: aicina..bet netiek jau iisti sastaavaa.. treneeru izpratnee... ir jau mums tajaa u21 labi uzbruceeji..te pat virsliigaa...
bet ..cerams..ja buus praxe augstaa limenii...tad ir potensiaals uz nakotnes nacionalo pieauguso izlasi...

Uz Gauraču skatīsies savādāk nekā uz virslīgas spēlētājiem, tas ir fakts, tikai tāpēc, ka viņš spēlē ārezemēs un ne grama sliktāk kā puikas virslīgā, ja ne pat krietni labāk..
, 2008-06-02 20:58, pirms 16 gadiem
Kāpēc ik pēc katras spēles jājautā, kad viņš spēlēs pirmajā komandā!?
, 2008-06-02 21:00, pirms 16 gadiem
kaskulis rakstīja: ateicas no skonto un sekas redzamas..


Kādas tad ir tās sekas, ja drīkstu vaicāt? Meistarības ziņā domāju, ka viņš nav zaudētājs. A. Silagailis jau 17 gadu vecumā atteica "Skonto" un šogad U21 spēlē pamatsastāvā aiz sevis malā atstājot gadu vecāko Kožanu, kas spēlē "Skonto" un jaunāko Vadimu Gaiļu.
, 2008-06-02 21:04, pirms 16 gadiem
Malacis, lai veicas... Varbūt tā arī ir labāk, ka jau jauns aizbrauca... Nevis kā daudzi līdz 25-27 gadiem nosēž latvijā un tad brauc uz ārzemēm, kad reāli vairs nekur nevar tikt... BRAVO EDGAR, TURIES!!!
, 2008-06-02 22:59, pirms 16 gadiem
reiniksrobis rakstīja: Malacis, lai veicas... Varbūt tā arī ir labāk, ka jau jauns aizbrauca... Nevis kā daudzi līdz 25-27 gadiem nosēž latvijā un tad brauc uz ārzemēm, kad reāli vairs nekur nevar tikt... BRAVO EDGAR, TURIES!!!

Piekrītu, bet daudziem jaunībā nav to iespēju. Man prieks par tādiem spēlētājiem, kas cenšās izsisties ārzemēs jau janībā, piemēram, Pahars skonto,ja nemaldos, pameta 18 vai 19 gadu vecumā un kļuva par Southempton leģendu, Gauračs var kļūt par Ascoli leģendu, Gorkšs pašlaik jau iekaro Blackpooliešu sirdis. Patīkami, ka ir šādi spēlētāji..
, 2008-06-02 23:46, pirms 16 gadiem
jacer ka tiks 1komandaa
, 2008-06-03 08:47, pirms 16 gadiem
nikermeen rakstīja: jacer ka tiks 1komandaa


Man tā liekas ka viņš pa laikam ir ticis 1 komandā tikai kā rezervists.....
, 2008-06-03 15:00, pirms 16 gadiem
Artudito rakstīja: Piekrītu, bet daudziem jaunībā nav to iespēju. Man prieks par tādiem spēlētājiem, kas cenšās izsisties ārzemēs jau janībā, piemēram, Pahars skonto,ja nemaldos, pameta 18 vai 19 gadu vecumā un kļuva par Southempton leģendu, Gauračs var kļūt par Ascoli leģendu, Gorkšs pašlaik jau iekaro Blackpooliešu sirdis. Patīkami, ka ir šādi spēlētāji..


nu vispār jau Pahars 18 gadu vecumā vēl spēlēja Skonto-Metāls komandā un uz Angliju aizbrauca 23 gadu vecumā

un tas, ka Gauračs varētu būt Ascoli leģenda ir tik pat ticams, kā tas, ka Skonto leģenda kādreiz būs Šutovs vai Vabolis, bet Liepājas metalurga leģenda būs Karatajevs vai Dinsbergs...

Esi daudz ko par šiem četriem spēlētājiem dzirdējis???? Tieši tik pat daudz kā tu par viņiem, arī Itālijas līdzjutēji ir dzirdējuši par Gauraču
, 2008-06-03 15:11, pirms 16 gadiem
Artudito rakstīja: Piekrītu, bet daudziem jaunībā nav to iespēju. Man prieks par tādiem spēlētājiem, kas cenšās izsisties ārzemēs jau janībā, piemēram, Pahars skonto,ja nemaldos, pameta 18 vai 19 gadu vecumā un kļuva par Southempton leģendu, Gauračs var kļūt par Ascoli leģendu, Gorkšs pašlaik jau iekaro Blackpooliešu sirdis. Patīkami, ka ir šādi spēlētāji..



un Gorkšs 18 gadu vecumā spēlēja Audā
, 2008-06-03 21:51, pirms 16 gadiem
Tikai NEATGRIEZIES Latvijā !!!
, 2008-06-16 15:53, pirms 16 gadiem
Kaut nu chalim aizietu tā spēle un tiktu pie daudziem vartiem !!!
Un tad jau arii augsta līmeņa klubi neizpaliks.!.
Artjoms Puzirevskis. Foto: Football Macedonia
1

Dāvim Ikauniekam uzvaras vārti Lietuvas līgā, Puzirevskim pirmie Ziemeļmaķedonijā

Lietuvas meistarsacīkstēs futbolā Dāvis Ikaunieks šodien pirmā puslaika izskaņā guva Šauļu komandas otros vārtus, palīdzot pārspēt (3:1) Viļņas "TransINVEST".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmā pilnā spēle Ekstraklasē mēneša laikā

Polijas Ekstraklases priekšpēdējās kārtas pirmajā spēlē Latvijas valstsvienības futbolista Alvja Jaunzema Melecas "Stal" savā laukumā spēkojās 0:0 pret Ščečinas "Pogoń".
Roberts Uldriķis. Foto: SC Cambuur
6

Vārtu garšu atguvušais izlases uzbrucējs Uldriķis vasarā mainīs klubu

Latvijas izlases futbolists Roberts Uldriķis izmantojis savu iespēju nepagarināt līgumu ar Nīderlandes otrās spēcīgākās līgas klubu "Cambuur" un vasarā kļūs par brīvo aģentu, noskaidrojis portāls Omrop Fryslan.