Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:118, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas čempions Ontužāns atgriežas Vācijā un spēlēs 4. līgā

Latvijas čempions Ontužāns atgriežas Vācijā un spēlēs 4. līgā
Daniels Ontužāns. Foto: Sanita Ieva Sparāne/RFS

Vācijas Reģionālās jeb 4. spēcīgākās līgas futbola klubs "Homburg" pāreju perioda pēdējā dienā pavēstījis par bijušā Latvijas izlases uzbrūkošā pussarga Daniela Ontužāna pievienošanos komandai un līguma parakstīšanu uz pusotru sezonu.

Latvijā dzimušais, bet Vācijā uzaugušais Ontužāns pagājušajā vasarā debitēja Latvijas čempionātā un kopā ar RFS izcīnīja čempiontitulu, Virslīgā sākot četras no deviņām spēlēm un gūstot divus vārtus. graujošā uzvarā pār tukumniekiem (7:0) Pirms tam Ontužāns Vācijas pieaugušo futbolā bija spēlējis 3. līgā, Minhenes "Bayern" un "Freiburg" otrajās komandās sākot 15 no 37 spēlēm un gūstot trīs vārtus. 23 gadus vecais Ontužāns Latvijas izlasē ir aizvadījis septiņas spēles, tikai vienreiz devies pamatsastāvā un iepriekšējoreiz valstsvienibā spēlēja 2021. gada oktobrī pret Nīderlandi (0:1) un Turciju (1:2).

Vācijas superkluba "Bayern" audzēknis Ontužāns jaunajā komandā spēlēs sev pazīstamā kādreizējā "Bayern" jaunatnes trenera Denija Švarca vadībā. "Homburg" savā zonā ar 37 punktiem 21 spēlē ieņem trešo vietu, bet līdervienība un pašlaik galvenā favorīte uz vienīgo ceļazīmi uz 3. līgu ir Štutgartes "Kickers", kā kontā ir 43 punkti. "Homburg" pašlaik Turcijā gatavojas sezonas otrajai daļai un sezonu atsāks 2. martā.

Šoziem no Virslīgas uz Vācijas Reģionālo līgu devās arī bronzas medaļnieces "Auda" kreisais aizsargs Niko Bretšnaiders, kurš jau debitējis Kotbusas "Energie" rindās. Viņa jaunais klubs savā zonā atrodas ceturtajā vietā. 24 gadus vecais Bretšnaiders "Audā" pavadīja pusotru sezonu, Virslīgā 46 spēlēs gūstot vienus vārtus, bet uz Latviju pārcēlās no "Duisburg", 3. līgā 36 spēlēs gūstot vienus vārtus. Karjeru viņš sāka Berlīnes "Hertha" otrajā komandā Reģionālajā līgā, 30 spēlēs gūstot vienus vārtus.

Izmantotie resursi:
https://www.fc08homburg.de/fch-verp...


, 2024-02-02 08:19, pirms 4 mēnešiem
Viņš netika uzskatīts par mūsu futbola nākotnes cerību?
, 2024-02-02 09:57, pirms 4 mēnešiem
Jā, tika uzskatīts par jauno talantu, bet maz tika pie spēlēšanas gan klubā, gan izlasē un no izcilu arī neparādīja!
, 2024-02-02 13:50, pirms 4 mēnešiem
Sprechen sie Deutsch?
Andrejs Cigaņiks ar komandas biedriem. Foto: Martyna Kowalska/Widzew Łódź

Cigaņika "Widzew" sabojā Poznaņas "Lech" izredzes sasniegt Eirokausus

Polijas Ekstraklases priekšpēdējā kārtā triju zaudējumu virkni pārtrauca Latvijas valstsvienības futbolista Andreja Cigaņika pārstāvētā Lodzas "Widzew", savā laukumā spēkojoties 1:1 pret Poznaņas "Lech".
Artjoms Puzirevskis. Foto: Football Macedonia
1

Dāvim Ikauniekam uzvaras vārti Lietuvas līgā, Puzirevskim pirmie Ziemeļmaķedonijā

Lietuvas meistarsacīkstēs futbolā Dāvis Ikaunieks šodien pirmā puslaika izskaņā guva Šauļu komandas otros vārtus, palīdzot pārspēt (3:1) Viļņas "TransINVEST".
Alvis Jaunzems. Foto: FKS Stal Mielec

Jaunzemam pirmā pilnā spēle Ekstraklasē mēneša laikā

Polijas Ekstraklases priekšpēdējās kārtas pirmajā spēlē Latvijas valstsvienības futbolista Alvja Jaunzema Melecas "Stal" savā laukumā spēkojās 0:0 pret Ščečinas "Pogoń".