Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristiāns Dilāns

Ar AAE investora atbalstu futbola stadionam apsver vietu Lucavsalā un Ziepniekkalnā

Ar AAE investora atbalstu futbola stadionam apsver vietu Lucavsalā un Ziepniekkalnā
Vadims Ļašenko un UEFA prezidents Aleksanders Čeferins. Foto: LFF

LETA. Ar Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) investora atbalstu potenciāli būvējamajam futbola stadionam tiek apsvērta vieta Lucavsalā un Ziepniekkalnā, Rīgā, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" atklāja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Viņš pastāstīja, ka līdz šim LFF izdarīja savu mājasdarbu un Latvijā satikās ar AAE uzņēmēju Muhamedu Ali Alabaru, viņam demonstrējot vietas, kur potenciāli varētu atrasties jaunais nacionālais futbola stadions. To varētu būvēt kaut kur Ziepniekkalna centrā vai Lucavsalā. Tāpat netiek atmesta doma par iespēju minētajam mērķim pārbūvēt Skonto stadionu.

Ļašenko skaidroja, ka LFF ir jāizstrādā priekšlikuma koncepcija, savukārt AAE investors došot ziņu, kā viņš redz projekta attīstību un vietu stadionam. Ali Alabars esot pozitīvi noskaņots, un viņam ir svarīgi rast veiksmīgu biznesa modeli, lai izšķirtos par finansējuma ieguldīšanu stadiona būvniecībā Latvijā. "Tur jābūt kustībai, ne tikai futbolam, bet arī, piemēram, koncertiem," norādīja LFF prezidents.

LFF sarunās ar AAE investoru raugās kopumā uz visas Baltijas valstu pieredzi - gan Igaunijā, gan Lietuvā ir stadioni ar 15 000 vietu ietilpību. "Mēs domājam, ka mums vajag vismaz 15 000 vietu, bet, ja gribam te ne tikai furbolu, bet arī, piemēram, Bejonces koncertu, tad vajag vismaz 20 000 vietas," pauda Ļašenko.

Pagaidām neesot skaidrs, kādas varētu būt šāda projekta izmaksas, taču, ja tas tiktu īstenots, tajā obligāti ieguldītos arī UEFA, FIFA un LFF, kā arī varētu būt iespējama palīdzība no valsts un Rīgas pašvaldības.

Ļašenko cer, ka lielāka skaidrība par stadiona iespējamo būvniecību varētu būt tuvāko divu mēnešu laikā.

Kā ziņots, LFF nacionālo stadionu plāno būvēt ar AAE investora atbalstu. LFF vadība kopā ar potenciālo investoru no AAE septembrī Rīgas domē tikās ar Rīgas domes priekšsēdētāju Vilni Ķirsi (JV) un pēc tam Finanšu ministrijā ar finanšu ministru Arvilu Ašeradenu (JV), lai pārrunātu iespējas Rīgā attīstīt sporta infrastruktūru.

AAE uzņēmēja Muhameda Ali Alabara nodoms ir liela sporta stadiona un futbola laukuma izbūve, lai tajā varētu organizēt plaša mēroga starptautiskas sporta sacensības un kultūras pasākumus. Tikšanās mērķis bija saņemt Rīgas domes vadības atbalstu šāda stadiona izveidošanai un apstiprinājumu, ka pilsēta joprojām ir gatava sadarboties un atbalstīt projekta realizāciju. Tāpat, tikšanās Finanšu ministrijā bija ar mērķi, lai ministru iepazīstinātu ar potenciālo investoru, kuram ir interese attīstīt valsts nozīmes objektu.

Kā inormē LFF, Muhameds Ali Alabars ir vairāk zināms kā "Emaar Properties" dibinātājs, kura viens no zināmākajiem projektiem ir pasaulē augstākā celtne Halīfa tornis ("Burj Khalifa"). Ar sešiem biznesa segmentiem un 60 aktīviem uzņēmumiem "Emaar" koncerns ir pārstāvēts 36 tirgos Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā, Āzijā, Eiropā un Ziemeļamerikā.

Izmantotie resursi:
LETA


, 2023-09-29 09:48, pirms 8 mēnešiem
Nu lūk raksts kas iet kopa ar basketbola kvaļa tēmu.tatad šī te stadiona būvnieciba piedalisies arī LFF valsts un pasvaldiba.un pilnīgi pofig ka ne Rīgā ne lielākajā valsts daļā berniem NAV KUR ZIEMA TRENĒTIES!!!
Nesaprotu kads tad ir gan valsts gan pašvaldibas gan arī LFF primarais uzdevums???radīt iespeju berniem sportot?vai buvet megadargu stadionu kur pamata pulcesies pieauguši alkaši???
Tāpec jau mums futene rezultata nav !un ja tā turpinas tad ari nekad nebūs!!!
Kamer galvenais uzdevums valsts un pašvaldību ierēdņiem būs zagt un shēmot,nekāda attīstiba nenotiks.
Salīdzinājumam-basim sporta zāles ir katrā,pat vismazākajā Latvijas pilsētā.hokeja halles arī iespeju robežās ir saceltas visās lielākajās Latvijas pilsētas.un lielako daļu no tām uzbūvēja apsmietā Kirova laikos.
A futbolā-cik mums ir slegtie laukumi kur berniem ziemā spelēt?ar roku pirkstiem toč pietiek lai saskaititu.luk kur ir jāiegulda valsts un pašvaldibas nauda.
A mega projektu-lai arabs ceļ ja grib par savu naudu!!!man nekas nav pret.
Slēpts komentārs: Pandora
, 2023-09-29 10:12, pirms 8 mēnešiem
"To varētu būvēt kaut kur Ziepniekkalna centrā vai Lucavsalā". Ļoti konkrēti Nekas tur nebūs.
Slēpts komentārs: huy
, 2023-09-29 10:51, pirms 8 mēnešiem
Nevaru saprast - stadionu būvēs tur VAI tur. Vai pat tur UN tur?!🙄
, 2023-09-29 11:00, pirms 8 mēnešiem
n20 rakstīja: Nevaru saprast - stadionu būvēs tur VAI tur. Vai pat tur UN tur?!🙄
vēl neviens nevar saprast, tagad tik taustās
, 2023-09-29 11:02, pirms 8 mēnešiem
jā, labāk lai turpina augt nātres Lucavsalā un cilvēki ved dirsināt suņus...
, 2023-09-29 11:06, pirms 8 mēnešiem
Pandora rakstīja: Lucavsalu gan nevajadzētu "aizkakāt" ar stadionu, labāk lai tas krievs būvē savu stadionu krievu rajonā Ziepniekkalns.
Ziepniekkalns ir Krievu rajons? Esmu tur visai bieži, kad esmu LV, tur mani radi dzīvo
Ar Latviešu mēli tur problēmu nav nekādu, skan praktiski visur
, 2023-09-29 11:37, pirms 8 mēnešiem
Ziepniekkalns kopā ar Dienvidu tilta savienojumu, kas jau liekas ir pabeigts projektēt. Nav slikts variants. Lielā šoseja blakus, kur tautai izšķīst tālāk. Jātceras, ka šis būs nacionālais stadions. Nav tikai rīdziniekiem.
, 2023-09-29 11:47, pirms 8 mēnešiem
15.000, tad jau lielas cerības šiem, ka LV vilkiem būs liels meistarības uzrāviens un tas būs ilgstošs. Skonto bieži pusē tik aizpildīts.
Savādāk vairāk izskatās, ka LFF cer nogrābt lielo dolāru žūksni vai arābs cer stadiona piesegā sev izkārtot kādu projektu
, 2023-09-29 12:25, pirms 8 mēnešiem
IIHF WC 2023 rakstīja: 15.000, tad jau lielas cerības šiem, ka LV vilkiem būs liels meistarības uzrāviens un tas būs ilgstošs. Skonto bieži pusē tik aizpildīts.
Savādāk vairāk izskatās, ka LFF cer nogrābt lielo dolāru žūksni vai arābs cer stadiona piesegā sev izkārtot kādu projektu
Nav piepildīts, jo produkts ko piedāvā ir zemas kvalitātes. Tādas augstākās klases pasākumi notiek diezgan reti. Ja atbrauktu kāda superzvaigzne uz Rīgu, tad nepietiktu pat ar 50K stadionu, jo visi igauņi un lietuvieši te sabrauktu, un ja robeža vaļā, tad varbūt pat no austrumiem
, 2023-09-29 12:37, pirms 8 mēnešiem
vai getliņu variants netiek izskatīts ?
, 2023-09-29 13:22, pirms 8 mēnešiem
Vaģims aizmirsa piebilst, ka AAE investoram vajadzēs klāt kādas papildus Rīgas zemes ipašumus, lai var sabūvēt biroja un dzīvojamās ēkas
, 2023-09-29 15:16, pirms 8 mēnešiem
Puspirdelis rakstīja: Vaģims aizmirsa piebilst, ka AAE investoram vajadzēs klāt kādas papildus Rīgas zemes ipašumus, lai var sabūvēt biroja un dzīvojamās ēkas
Domāju ka tas nemaz nav tik slikti.iedos arābam sakopsanā vēl kādu pamestu nosturi.nedomāju ka tur kas slikts notiks valstij vai iedzīvotājiem.
Neesmu pret stadionu.esmu pret valsts naudas tēresanu tam pašreizējaja situācijā ar sporta bāzēm.
, 2023-09-29 15:44, pirms 8 mēnešiem
Ceru, ka LFF neplāno stadionu ar skrejceliņiem, kas ir daļēji ka vieglatlētikas stadions. Kauņā tas uzbūvētais stadions neraisa futbola atmosfēru tāpat kā Daugavas stadions Rīgā.
Sofija Garanča. Foto: LFF
9

Lietus aizkavētā spēlē Latvijas futbolistes beigās sabrūk pret slovēnietēm

Eiropas čempionāta kvalifikācijas C līgas 2. grupā otro zaudējumu nācās piedzīvot Latvijas sieviešu futbola izlasei, kas Murska Sobotā ar rezultātu 0:6 piekāpās Slovēnijas dāmām. Pēdējos četrus vārtus latvietes ielaida noslēdzošajās divdesmit minūtēs.
Lūkass Vapne. Foto: Valmiera FC
22

Pirmo reizi uz Latvijas izlasi izsaukti Vapne un Orols, atgriežas Ķigurs

Latvijas futbola izlases galvenais treneris Paolo Nikolato izvēlējies spēlētāju sastāvu Baltijas kausa izcīņai 2024. gadā.
Dannī Aņisjko. Foto: Nottingham Forest FC
5

U19 izlases kandidātos iekļauts arī "Nottingham" akadēmijas audzēknis Aņisjko

LETA. Latvijas U-19 vīriešu futbola izlases kandidātu sarakstā pirms Baltijas kausa izcīņas iekļauts Anglijas kluba "Nottingham Forest" akadēmijas audzēknis pussargs Dannī Braians Ambato Aņisjko, informē Latvijas Futbola federācija (LFF).