Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Rīga, Jelgava un Jūrmala pretendē uz Eiropas U17 čempionāta rīkošanu

Rīga, Jelgava un Jūrmala pretendē uz Eiropas U17 čempionāta rīkošanu
Jurijs Strods, Vadims Ļašenko, Vilnis Ķirsis un Edgars Stobovs. Foto: LFF

Latvija ir starp pretendentēm uz Eiropas U-17 puišu čempionāta finālturnīra organizēšanu kādā no trim tuvākajiem cikliem, un jau 26. septembrī ir gaidāms Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) lēmums par rīkošanas tiesību piešķiršanu, informē Latvijas Futbola federācija (LFF). Pirmdien LFF parakstīts memorands par turnīra uzņemšanu starp trim pilsētām – Rīgu, Jelgavu un Jūrmalu.

Memoranda parakstīšanā piedalījās LFF prezidents Vadims Ļašenko, Rīgas domes priekšsēdētājs Vilnis Ķirsis, Jelgavas valstspilsētas pašvaldības vicemērs Jurijs Strods un Jūrmalas valstspilsētas pašvaldības izpilddirektors Edgars Stobovs. Parakstītais memorands nostiprina pušu apņemšanos organizēt čempionātu visaugstākajā kvalitātē, nodrošinot visu nepieciešamo veiksmīgai turnīra norisei un UEFA prasību izpildīšanai.

Latvija ir starp pretendentēm uz finālturnīra rīkošanu 2025., 2026. vai 2027. gadā. Mačus plānots uzņemt "Skonto" stadionā, LNK Sporta parkā, Zemgales Olimpiskā centra stadionā un Jūrmalas pilsētas stadionā "Sloka". Eiropas čempionāta finālturnīrā U-17 vecuma grupā piedalās kontinenta 16 spēcīgākās izlases, kurās pulcētas Eiropas un pasaules futbola nākotnes lielākās zvaigznes. Šis kļūtu par lielāko un nozīmīgāko futbola turnīru, kura rīkošana uzticēta Latvijai.

LFF līdz šim ir bijusi laba sadarbība ar visām minētajām pašvaldībām, organizējot vietēja un starptautiska līmeņa sacensības. Pilsētās ir visa nepieciešamā infrastruktūra augsta līmeņa sporta pasākumu organizēšanai drošā un sakārtotā vidē, parūpējoties par to, lai finālturnīrs būtu lieliski svētki ne tikai tā dalībniekiem un faniem, bet arī plašākai sabiedrībai.

"Eiropas U-17 čempionāta finālturnīra organizēšana mums kā mazai valstij būtu liels gods un patīkami izaicinošs nākamais pakāpiens nozīmīgu starptautisku pasākumu uzņemšanā. Esam savas spējas un kompetenci jau apliecinājuši vairākos telpu futbola turnīros, kas notikuši Rīgā – Eiropas U-19 čempionāta un UEFA Čempionu līgas finālturnīros, un tāpat ceram tikt izraudzīti par 2025. gada Eiropas telpu futbola čempionāta finālturnīra rīkotājiem. Savu varēšanu esam daudzkārt apliecinājuši arī nacionālo izlašu spēļu un kvalifikācijas sabraukumu organizēšanā," LFF mājaslapā izceļ Vadims Ļašenko. "Eiropas U-17 čempionāta rīkošana būtu kā papildu faktors jau esošās futbola infrastruktūras tālākā uzlabošanā, jo šis mūsu zemē būtu patiesi apjomīgs un ievērības cienīgs notikums ar milzīgu iesaistīto skaitu. Paldies Rīgas, Jelgavas un Jūrmalas pilsētām par iesaistīšanos un par šīs lielās iespējas nozīmīguma apzināšanos."

Izmantotie resursi:
https://lff.lv/zinas/17094/latvija-...


, 2023-09-25 16:13, pirms 8 mēnešiem
Tiešām U17 EČ notiek katru gadu?
, 2023-09-25 17:52, pirms 8 mēnešiem
Varbūt beidzot Jelgavā un Jūrmalā parādīsies tāds zinātnes brīnums kā mākslīgais apgaismojums...
, 2023-09-25 20:52, pirms 8 mēnešiem
Mums UEFA jālūdz atļauja pievērt acis uz stadionu trūkumiem, lai izlase varētu spēlēt Skoņķikā, bet te pēkšņi stadioni ir derīgi pat Eiropas čempim. Ja būs tā, kā cer vitax, ka šis būs argumentēts iemesls, lai izsistu no UEFA papildus finansējumu šo stadionu uzlabošanai, tad gods un slava Ļašenko.
, 2023-09-25 21:05, pirms 8 mēnešiem
tam pundurim vajag turpmāk likt uz ķeblīša kāpt, lai neizskatās tik mazs, resns un nožēlojams
, 2023-09-25 23:16, pirms 8 mēnešiem
3 krievi un Ķirsis.
, 2023-09-26 09:54, pirms 8 mēnešiem
vitax rakstīja: Varbūt beidzot Jelgavā un Jūrmalā parādīsies tāds zinātnes brīnums kā mākslīgais apgaismojums...
Ja nebūs kāds Eiropas fonds, tad nebūs. Viss tikai notiek tur, kur var izsist kādu fondu naudu.
Jelgavā pat skolu sporta laukumos salikts apgaismojums, bet ZOC nesanāk.
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.