Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Starkovs: "Tā bija ļoti vērtīga spēle"

Miķelis Osis
Miķelis Osis @MikelisO

Starkovs: "Tā bija ļoti vērtīga spēle"
Aleksandrs Starkovs
Foto: Romans Kokšarovs, Sporta Avīze

"Cīņa bija ļoti interesanta un lietderīga - futbolistiem, kuri retāk tiek izsaukti uz izlases nometni, tā kalpoja par lielisku stimulu turpināt strādāt," pēc šodien aizvadītā pārbaudes mača pret "Skonto" teica Latvijas izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs.

Latvijas izlases galvenas treneris Aleksandrs Starkovs: "Cīņa bija ļoti interesanta un lietderīga. Bija iespēja aplūkot futbolistus, un viņi spēlēja ar entuziasmu. Ļoti vērtīga spēle - futbolistiem, kuri retāk tiek izsaukti uz izlases nometni, tā kalpoja par lielisku stimulu turpināt strādāt. Laukumā bija daudz perspektīvu spēlētāju - uzvārdus gan nesaukšu. Tas tādēļ, ka šī spēle vēl neko neparāda - kurš labāks, kurš sliktāks. Kopumā galvenais bija iepazīties ar spēlētāju iespējām.

Jurijs Žigajevs ir Latvijas izlases spēlētājs, šodien parādīja, ka ir potenciāli ļoti spēcīgs. Cauņa, Rudņevs - arī viņi parādīja savu līmeni. Skaidrs, ka vēl daudz jāstrādā, taču ir perspektīva. Viņu vecumā ļoti svarīgi ir daudz trenēties. Spēle nebija slikta ne pirmajā, ne otrajā puslaikā. Arī "Skonto" spēlēja ar jaunu sastāvu, taču pretinieki bija nopietni. Vārtus gan ielaidām mazliet nepelnīti."

Jautāts par to, vai izdevās izsaukt un pārbaudīt visus Latvijā vai tuvākajā apkaimē spēlējošos futbolistus, kas ir trenera redzeslokā kā potenciāli izlases dalībnieki, Starkovs pieminēja dažus trūkstošos: "Lietuvā spēlējošo Ivanu Lukjanovu nolēmām neizsaukt. Nebija arī Oļega Malašenoka un Artjoma Kuzņecova abi ir "Jūrmalas" futbolisti - aut. - viens savainojuma, otrs slimības dēļ. Citus izsaukt nebijām plānojuši."

Savukārt Jurijs Žigajevs, kurš šodien pildīja Latvijas izlases kapteiņa pienākumus, atzina, ka tāds gods nav bijis sen: "Pēdējo reizi kapteinis biju, kad vēl spēlēju Ilūkstē - kādu 15 gadu vecumā. Treneris tā izlēma, nekas īpašs jau gan nemainījās - vajadzēja tikai vairāk parunāt laukumā. Viens otru klausām, jābļauj jau nebija. Pats neesmu nekāds pieredzējušais, tomēr daži spēlētāji izlasē bija pirmoreiz, bet man jau bija vieglāk.

Pirmais puslaiks mums īpaši neizdevās - pretinieki divreiz uzsita pa vārtiem, un ielaidām abus. Savukārt pašiem uzbrukumā neveicās - līdz soda laukumam tikām, bet tālāk ne. Labi, ka nezaudējām, bet slikti, ka neuzvarējām [smejas]. Katrā spēlē svarīgi ir uzvarēt, bet šoreiz galvenais bija, lai jaunie puiši apzinās, ka arī var spēlēt izlasē - treneris Starkovs teica, ka jebkuram ir izredzes tikt sastāvā uz marta spēlēm - vienkārši jāpierāda sevi. Arī man šī spēle deva daudz - nekas, ka nozaga no atvaļinājuma nedēļu - sezona neiznāca diez ko laba, bet šodien pirmoreiz pat guvu vārtus izlasē."

Žigajevs arī pastāstīja, ka pēc ilgā pleca savainojuma ārstēšanas pazudusi interese no angļu klubiem, kas bija pirms tam. Jau tagad būtībā skaidrs, ka jaunajai sezonai futbolists uzsāks gatavoties ar "Ventspili", par kādu ārzemju klubu labākajā gadījumā domājot nākamajā vasarā. Ventspilniekiem atvaļinājums paredzēts līdz 19. decembrim.

Saistītais raksts:
Izlases rezerves ar "Skonto" spēlē neizšķirti

  +1 [+] [-]

, 2008-11-15 17:58, pirms 15 gadiem
Sasodiitais savainojums

     [+] [-]

, 2008-11-15 21:36, pirms 15 gadiem
A ko darīt tāds ir sports.

     [+] [-]

, 2008-11-15 23:45, pirms 15 gadiem
Nu re, tad jau sanaak, ka anglji vinju FK Riga sastaavaa bija noskatiijusji, ka tik ne tajaa Wonderers brauciena laikaa. Taatad tiem izbraucieniem Eirokausos uz aarzemeem vareetu buut kaada jeega lai tur tiktu.
Kaut gan no Olimpa nevienu nenoskatiija...