Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Beks glābj, Vapne iesit, Latvijas U21 izlase Jelgavā piekāpjas īriem

Beks glābj, Vapne iesit, Latvijas U21 izlase Jelgavā piekāpjas īriem
Lūkass Vapne. Foto: LFF

Otro neveiksmi pēc kārtas 2025. gada Eiropas U21 čempionāta kvalifikācijā piedzīvojusi Aleksandra Basova vadītā Latvijas U21 futbola izlase, kas Jelgavā piekāpās vienaudžiem no Īrijas – 1:2. Abus vārtus sāncenšu labā guva Šveices Superlīgas "Zurich" uzbrūkošais spēlētājs Ārmstrongs Okoflekss, bet Latvijas goda vārti "Metta" audzēkņa Lūkasa Vapnes rēķinā.

• Latvija spēli sāka aktīvi, taču 15. minūtē standartsituāciju izmantoja Īrija – pirmo sitienu atvairīja pārliktnis, bet atlēkušo bumbu precīzi pielaboja Okoflekss (1:0).

• Pirmā puslaika turpinājumā dominēja Īrija, kas izveidoja vēl virkni bīstamu epizožu: bieži glāba Jānis Beks, vienreiz talkā nāca arī vārtu stabs.

• Otrajā puslaikā īri turpināja uzbrukt un izprovocēja ne vien divus brīdinājumus, bet arī otros vārtus – no soda laukuma vidus ar rikošetu pret aizsargu otro reizi iesita Okoflekss (2:0).

• Aleksandrs Basovs reaģēja ar abu spārnu nomaiņu, bet deficītu samazināt līdz minimumam izdevās tikai pašā izskaņā – kompensācijas laikā ar ļoti labu tālsitienu apakšējā stūrī izcēlās zemuzbrucējs Vapne (1:2).

• Īrijas U21 izlase, kurā netrūkst Anglijas otrās spēcīgākās līgas futbolistu un Premjerlīgas klubu jauniešu, ciklu sākusi ar trim uzvarām – vēl arī mājās 3:2 pār Turciju un 3:0 pār Sanmarīno.

• Latvija sāka ar četriem punktiem mājās pret Sanmarīno (2:0) un Itāliju (0:0), bet septembra otrajā mačā ar 0:7 kapitulēja Norvēģijā.

• Latvijas U21 izlase pēdējo atlases spēli šajā gadā aizvadīs otrdien, kad Jelgavā uzņems turkus. Pirmās divas mājas spēles notika Slokas stadionā, kas sākto darbu dēļ pašlaik nav pieejams.

• Spēles pieteikumā nebija Daugavpils futbola audzēkņu Valerija Lizunova, Alekseja Kudeļkina un Jevgenija Miņina.

Latvijas U21 – Īrijas U21 1:2 (0:1).
Vārti: Vapne 90'+2 - Okoflekss 15', 57'.
Brīdinājumi: Reingolcs, Maslovs, Anmanis, Rēķis - Kārtijs.
Latvijas U21: Beks – Maslovs (Peilāns 79'), Reingolcs, Sliede, Novikovs – Meļņiks, Anmanis (Patijčuks 90') – Meļķis (Raščevskis 62'), Vapne, Kaušelis (Rēķis 62') – Puzirevskis (Krancmanis 79').
Galvenais tiesnesis: Olivers Reitala (Somija).

A grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Īrija33008:39
2.Norvēģija220014:06
3.Itālija21102:04
4.Latvija41123:94
5.Turcija20022:50
6.Sanmarīno30030:120

, 2023-10-13 17:31, pirms 7 mēnešiem
Cīnījās džeki no sirds, jāatzīst, ka tehniski pretinieki bija krietni pārāki.
, 2023-10-14 09:50, pirms 7 mēnešiem
Noskatījos otro puslaiku. Te jau tas pats, kas ar Daini. Negribīgas vēlas maiņas, lai gan spēlētāji piekusuši un prasās svaigums. Miņins tiešām sliktāks treniņos par Anmani un Rēķi? Cik saprotu Reingolcam stiprākā ir kreisā kāja, interesanta viņa izvēle, ņemot vērā, ka Mikuļskis viņu izkonkurēja klubā. Vēl ir pāris jautājumi par izvēlēm. Meļņiks izcelās, diemžēl negatīvi - ir jāsaņemas!
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.