Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:114, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Starkovs, protams, optimistisks

Šodien Ķeizarmežā notika Latvijas Futbola Federācijas (LFF) rīkotā preses konference, kurā izlases galvenais treneris Aleksandrs Starkovs iepazīstināja interesentus ar situāciju pirms gaidāmajām Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlēm.

"Iepriekšējās divas spēles [pret Ziemeļīriju (1:0) un Spāniju (0:2)] pierādīja, ka mūsu komandai ir potenciāls," iesāka treneris Starkovs. "Cerams, ka izdosies šo potenciālu apliecināt arī gaidāmajos mačos ar Islandi un Dāniju. Svarīgi ir spēlēt ar pašatdevi, tad būs arī rezultāts."

"Esmu apmierināts ar tiem kandidātiem, kas spēlē Latvijas čempionātā. Viņiem ir bijusi pietiekama spēļu prakse. Citādāk ir ar leģionāriem, piemēram, Kasparu Gorkšu un Māri Verpakovski, kuriem noteikti pietrūkst spēļu prakses."

"Islandes izlasē ir viens izteikts līderis – Eidurs Gudjonsens. Taču arī pārējie spēlētāji ir līdzīgi meistarības ziņā, objektīvi skatoties, pēc sastāva Islande ir spēcīgāka par mums, bet tas ne par ko neliecina. Ja būs cīņasspars un pašatdeve, varēsim nospēlēt labi. Islandei noteikti būs vēl lielāka motivācija pret mums, jo vēlēsies atriebties par zaudējumu Rīgā ar 0:4 pirms gada. Futbols šajā līmenī ir grūti paredzams. Jāparāda cienīga spēle, tad arī būs rezultāts. Protams, jācenšas iegūt kādus punktus."

Treneris atzina, ka pret Islandi varētu būt vieglāka spēle, jo islandieši praktiski zaudējuši cerības kvalificēties finālturnīram. Atgādinām, ka, ja dāņi zaudēs spāņiem, tad spēlei ar Latviju arī dāņiem teorētiski vairs nebūs nozīmes, jo kvalificēties finālturnīram vairs nebūs iespējams.

Jautāts par iespējamo vārtsarga Aleksandra Koliņko (ne)spēlēšanu, Starkovs bija optimistisks: "Koliņko bija rentgens, kurā nekas ļoti nopietns netika atklāts. Viņš brauks līdzi, taču visdrīzāk spēlē pret Islandi vēl neizies laukumā."

Pats vārtsargs sacīja: "Maz iespēju, ka iziešu laukumā spēlē pret Islandi, pret Dāniju varbūt gan...Spēls noteikti būs smagas. Ja arī dāņiem vairs nebūs izredžu, mačs būs grūts, jo Dānija spēlēs savu skatītāju priekšā."


Viens no Latvijas izlases stabilākajiem aizsargiem Kaspars Gorkšs: "Gatavošanos sāksim Islandē. Katrs aizsargs centīsies morāli noskaņoties šīm cīņām. Iepriekšējās divās spēlēs pierādījām, ka varam spēlēt labi. Svarīgākās īpašības aizsardzībā noteikti ir savstarpējā saprašanās un pašatdeve. Pēc uzvaras pār Ziemeļīriju garastāvoklis un komandas gars uzlabojies un ar to viss kārtībā."

LFF ģenerālsekretārs Jānis Mežeckis pastāstīja, ka komanda rīt ar čārterreisu dosies uz Islandi, bet pēc spēles uzreiz dosies tālāk uz Dāniju. Šī būs tikai otrā reize Latvijas futbola vēsturē, kad izlase aizvadīs šādu izbraukuma spēļu tūri.

Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-10 14:46, pirms 17 gadiem
Nu par Gorkšu nu gan viņš pārspīlē, nemaz tik traki nav... Vai tiešām viņš tomēr izdomās sākumsastāvā likt Zakraševski (kurš savukārt izsaukts Stepanova vietā - tā Diena raksta)???

Pozitīvi ka Vaņins nospēlējis tik droši, ka pēc Starkova uzskatiem Kaļinko traumu var vēl kādu laiku paārstēt.
Labi, ka Butriku paņēma.
, 2007-10-10 15:27, pirms 17 gadiem
ir taču Īslande... tas tas pats kas Latviju nosaukt par Ļatviju.. tachu respekteesim veco pensionaaru izdomaataas jaunvaardu korekcijas

Un Gorksh jau nu toch nav tas , kam pietruuktu spelju prakses haha
, 2007-10-10 15:39, pirms 17 gadiem
Nesaprotu Starkova izteikumus - Verpakovskis pēdējā laikā nav izlaidis nevienu spēli, pat pret amatieriem kausa izcīņā 53min nospēlēja. Un tas pats par Gorkšu - pēdējā laikā visu laiku spēlē, izņemto to maču, kad bija diskvalificēts...
, 2007-10-10 15:44, pirms 17 gadiem
da nu to verpakovski
, 2007-10-10 15:48, pirms 17 gadiem
Starkovs, laikam neseko līdzi mūsu leģionāriem un tādēļ gvelž niekus par Gorkša un Verpakovski neformu kura radusies spēļu prakses trūkuma dēļ... Man jau vispār šķiet ka Starkovam vajag kādu palīgu no citas futbola skolas (Holande nebūtu slikts variants).
, 2007-10-10 16:31, pirms 17 gadiem
Treneris atzina, ka pret Islandi varētu būt vieglāka spēle, jo islandieši praktiski zaudējuši cerības kvalificēties finālturnīram..

it kā Latvijai būtu izredzes..

Gorkš jau nu gan spēlē, prakse pietiekama, nezināju, ka uz solinja sēdošajiem tiek veidota simboliskā izlase..turklaat anglijas otrajaa speeciigaakajaa liigaa..
, 2007-10-10 16:35, pirms 17 gadiem
Starkovs vairs nemiil Verpi..

Un kāpēc līdzi jāvelk Koļinko, kurš nav gatavs spēlēt..
Mēs visi zinām, ka viņš ir labākais Latvijā, tad jau viņa vietā uz izlasi varēja izsaukt kādu jauno..(vai arī nē ar Romanovu un Vaniinii pietiek)
, 2007-10-10 16:36, pirms 17 gadiem
Verpakovskis pēdējā laikā nav izlaidis nevienu spēli, pat pret amatieriem kausa izcīņā 53min nospēlēja..

Bet kā sausāa tā sausāa..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-10 16:57, pirms 17 gadiem
Verpakovskis pēdējā laikā nav izlaidis nevienu spēli, pat pret amatieriem kausa izcīņā 53min nospēlēja..

Bet kā sausāa tā sausāa..


Da tas Verpakovskis vispār, nevar pat amatieriem iesist
, 2007-10-10 17:05, pirms 17 gadiem
Verpakovski pārtaisīt par RMF, Bleideli ar Astafjevu vidū, Solo LMF, bet uzbrukumā - Rimkus un Karliks
, 2007-10-10 17:22, pirms 17 gadiem
-->dzonyiscool

Jā, sausā, bet tas nenozīmē, ka var stāstīt muļķības par it kā spēles prakses trūkumu.
, 2007-10-10 19:38, pirms 17 gadiem
Jurchiks_pe4o.. es grib'wtu redzēt, kā tu iesistu amatieriem, ja būtu MID pzīcijā..

momo... Laba doma, kāpēc gan nepamēģināt, jo Māris dod teicamas piespēles..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2007-10-10 23:33, pirms 17 gadiem
dzeki, tas Starkovs pats nemaz nesaprot, ko runā. Tas runājot par Gorkšu un Verpaku, kā arī par "labo, saturīgo un daudz vārtu gūšanām bagāto" spēli pret Spāniju, kur tikpat labi varēja būt rezultāts 0:5..
Bet nu turam buru un nepadodamies!!
, 2007-10-11 00:31, pirms 17 gadiem
Nu mums jau veel kaut cik normaals koefs ir uz sleepi ar Islandi, paskatieties kas ir uz EST vs ENG
, 2007-10-11 09:47, pirms 17 gadiem
Vispār ja godīgi, es gribētu uz laukuma redzēt Paharu, Butriku, Karlasonu. Vienu no šiem visiem trim. Kaut vai visus, lai arī pahars spēlē Rubina pozīcija.
Islande neko daudz nezin, piemēram, ne par Butriku, ne par Paharu un tāpēc var iznākt kaut kas labs. Latvijai ir jāuzvar!
, 2007-10-11 10:36, pirms 17 gadiem
jā, verpis ir sausā, bet viņš hajdukā spēlē malējā pussarga pozīcijā pēdējā laikā!
, 2007-10-11 22:22, pirms 17 gadiem
Ka Starkovs teica vajedzetu pasaukt uz izlasi brazilus no Metalurga un Daugavas tad jau to4n butu intresanti redzet ma4u ar citu valstu futbolistiem
vel deretu ndeki
Arturs Gaidels. Foto: LFF

LFF ģenerālsekretārs arī turpmākos četrus gadus būs Gaidels

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 10. maija sēdē apstiprinājusi sadarbības turpināšanu ar līdzšinējo LFF ģenerālsekretāru Arturu Gaidelu. Darba attiecības ar viņu tiek pagarinātas uz nākamajiem četriem gadiem.
Vadims Ļašenko. Foto: LFF
43

"Paliekam vecajās sliedēs": Ļašenko pārliecinoši pārvēlēts LFF prezidenta amatā

Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidenta amatā arī uz nākamajiem četriem gadiem pārvēlēts Vadims Ļašenko, kurš kongresā notikušajā balsojumā ieguva 72 no 93 balsīm. Kandidatūru pieteikšanas procesā Ļašenko bija 85 paraksti, bet otrajam kandidātam – Maksimam Krivuņecam – 12.
Kirils Buravcevs. Foto: LFF
13

Buravcevs nomaina Gluščuku un turpmāk vadīs LFF Futbola akadēmiju

Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas galvenā trenera amatā iecelts pašmāju speciālists Kirils Buravcevs. Iepriekš kopš pērnā janvāra akadēmijas darbu pārraudzīja pašreizējais LFF sporta direktors Andrejs Gluščuks.